Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Enkhuizen

Wil je jouw huis in Enkhuizen effectief verkopen? Zorg dan voor een gedegen voorbereiding en uitvoering. Gebruik ons bewezen stappenplan, waarmee je slim jouw huis op de markt plaatst en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Enkhuizen

Als je in Enkhuizen je huis wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je extra op moet letten. Denk hierbij aan de juiste presentatie van je huis, maar ook aan juridische en bouwkundige aspecten. Echter, het kostenplaatje verdient jouw bijzondere aandacht. De makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor een energielabel kunnen namelijk flink oplopen en invloed hebben op je netto winst.

Misschien vraag je je af hoe snel woningen in Enkhuizen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Je zou kunnen overwegen om een kijkje te nemen op deze handige tool om makelaars te vergelijken. Op basis van jouw situatie geeft deze tool je een overzicht van de best presterende makelaars in Enkhuizen. Hieronder volgen de actuele cijfers van woningverkoop in Enkhuizen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 421.898
Besparing (gem.)
€ 1.160

Je huis snel verkopen in Enkhuizen

Als je overweegt je huis te verkopen in Enkhuizen is het handig om te weten hoe snel dit doorgaans kan gebeuren. Gemiddeld worden woningen in Enkhuizen binnen 49 dagen verkocht. Om dit proces te versnellen heb je verschillende mogelijkheden.

 1. Competitieve prijsstelling: een verkoopprijs die in lijn is met de huidige markt draagt bij aan een snellere verkoop. Vraag een waardebepaling door een makelaar aan om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van je woning.
 2. Fotografie: professionele foto's kunnen een wereld van verschil maken. Ze geven potentiële kopers een goede indruk van je huis en trekken meer aandacht op online verkoopplatforms. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voordat de foto's worden genomen.
 3. Promotie: alleen een vermelding op een immosite is vaak niet voldoende. Maak gebruik van sociale media, breng je huis onder aandacht van lokale makelaars en informeer vrienden en familie over het feit dat je huis te koop staat. Elk extra paar ogen kan leiden tot een snellere verkoop.

Tips in Enkhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Enkhuizen op?

In de huidige markt ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Enkhuizen rond de € 421.898. Deze prijs is natuurlijk slechts een gemiddelde en hangt nauw samen met factoren zoals de woninggrootte, de staat van het pand, de ligging en de vraag en aanbod situatie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je jouw eigen woning in Enkhuizen wilt kopen of verkopen.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Enkhuizen nu € 3.653, maar dat getal vertelt niet het hele verhaal. Zo wordt bij deze berekening de tuin bijvoorbeeld niet meegenomen, terwijl dit voor veel kopers een belangrijke factor kan zijn. Ook de indeling, oriëntatie en eventuele bijzonderheden van de woning hebben invloed op de uiteindelijke verkoopprijs en kunnen niet worden samengevat in de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Enkhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.500
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Enkhuizen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Enkhuizen.

Feitjes over Enkhuizen

 • Enkhuizen staat bekend om haar historische binnenstad.
 • De stad is de geboorteplaats van de VOC-schip 'Batavia'.
 • Het bekende Zuiderzeemuseum ligt in Enkhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Enkhuizen

Verkoop je je woning in Enkhuizen? Een efficiënte verkoop hangt nauw samen met een goed doordachte strategie. Hier zijn enige tips die je kunnen helpen de beste deal op tafel te leggen.

 • Emotionele onthechting: Probeer je huis te zien als een product en niet als je dierbare woning. Zo kun je objectiever beslissingen nemen over prijsstelling of noodzakelijke verbeteringen.
 • Lichtinval: Een huis met veel licht trekt kopers aan. Voordat je foto's maakt of bezoekers ontvangt, zorg dat je alle gordijnen en jaloezieën opent voor maximale natuurlijke verlichting.
 • Dieptereiniging: Presenteer altijd een onberispelijk schoon huis. Van schone ramen tot een glanzende vloer, elk detail telt. Investeer zo nodig in professionele schoonmaakdiensten.
 • Virtuele rondleiding: Met deze moderne technologie, kunnen geïnteresseerde kopers je huis bezoeken zonder ter plaatse te zijn, wat vooral handig is tijdens pandemie beperkingen.
 • Gerichte marketing: Zoek uit wat de sterke punten van je huis en de omgeving van Enkhuizen zijn, en benadruk deze in je marketing campagne voor je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Enkhuizen:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoopregeling
 • Bespaart mogelijk duizenden euro's door goed vergelijken
 • Gratis, vrijblijvend en interactief stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Enkhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Enkhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 6.022. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Enkhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 421.898) € 4.767
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.022

Kosten van makelaars in Enkhuizen

Als je een huis wilt verkopen in Enkhuizen, is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Deze kosten worden vaak uitgedrukt in de vorm van een courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde courtage in Enkhuizen is 1,13%, wat betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 421.898 uitkomt op een bedrag van € 4.767.

Houd er rekening mee dat makelaars niet alleen verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars zullen alles voor je regelen, terwijl je bij andere makelaars zelf wordt geacht om nog handelingen te verrichten. Let dus goed op welke diensten zijn inbegrepen in de courtage om verrassingen achteraf te voorkomen.

Lees meer over makelaars in Enkhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw woning verkoopt, zul je notariskosten hebben. Deze kosten zijn voor het opstellen en passeren van de akte van levering. De notaris zorgt ervoor dat de woning op de naam van de koper komt te staan.

Je kunt zelf een notaris kiezen. Deze keuze heeft invloed op de hoogte van de notariskosten. Notariskosten zijn namelijk niet overal gelijk. Let op: je betaalt ook for notariële onderzoeken en afschriften.

Onderhoudskosten

Tijdens de verkoop van jouw woning zul je mogelijk nog onderhoudskosten maken. Dit kunnen kosten zijn voor kleine reparaties, om ervoor te zorgen dat jouw woning er netjes en verzorgd uitziet voor potentiële kopers.

Het kan verstandig zijn om de woning op te knappen voordat je deze op de markt brengt. Zelfs kleine verbeteringen kunnen een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs.

Energielabel

Het is wettelijk verplicht om bij de verkoop van jouw huis een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw woning is. Je regelt dit label via een deskundige.

Het aanvragen van een energielabel kost geld. Afhankelijk van de aanbieder en de complexiteit van jouw situatie, variëren de kosten. De kosten betaal je direct bij de aanvraag.

Wanneer mijn huis verkopen in Enkhuizen?

In het licht van de huidige woningmarkt, kan juli 2024 een aantrekkelijk moment zijn om jouw huis in Enkhuizen te verkopen. Dankzij de flinke dynamiek in de markt zijn er volop mogelijkheden en kansen, ongeacht het type woning dat je in bezit hebt. Vooral in deze tijden kan professioneel advies van een makelaar erg bruikbaar zijn.

Vraag je je af of dit hét moment is om te verkopen? Dit is geen gemakkelijke vraag en het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw persoonlijke situatie. Echter, over het algemeen is deze periode gunstig om jouw woning in de verkoop te plaatsen. Een makelaar kan je helpen om het optimale verkoopmoment vast te stellen en zo steeds weer op het beste moment te kunnen handelen.

Vergelijk makelaars in Enkhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als verkoper van jouw woning in Enkhuizen komt er vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Daarom is het belangrijk om overzichtelijk naar alle stappen te kunnen kijken. Huis Verkopen heeft een gemakkelijk te volgen, interactief stappenplan ontwikkeld. Van energielabels tot de keuze van de juiste makelaar, dit stappenplan leidt je soepel door alle stappen die genomen moeten worden. Vanuit elke hoek is aan dit proces gedacht, zo zijn er ook tips voor het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer. Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning in Enkhuizen een stuk eenvoudiger.

Statistieken van alle Enkhuizer makelaars

Wist je dat Huis Verkopen uitgebreide statistieken bijhoudt over alle makelaars in Enkhuizen? Zo weet je precies welke lokale makelaars het best presenteren op gebieden als verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee maakt Huis Verkopen het vergelijken van makelaars een stuk eenvoudiger voor je.

Kostenbesparing door vergelijken

Met Huis Verkopen bespaar je makkelijk op de kosten die bij de verkoop van je woning komen kijken. Je kunt dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo helpen we je om op makelaarskosten te besparen.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen staat bekend als een 100% onafhankelijk platform. We nemen de rol in van objectieve partij om zo het belang van verkopers te behartigen en om eventuele misinformatie in de markt tegen te gaan.

Overzicht behouden tijdens verkoopproces

Dankzij het interactieve stappenplan verlies je nooit het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd, en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo houdt je eenvoudig meer controle over de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Enkhuizen

De kosten om je huis te verkopen variëren per situatie. Het kan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel omvatten. Bezoek voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten deze pagina.

Je kunt de waarde van je huis bepalen door een professionele taxatie te laten uitvoeren. Een alternatief is een waardebepaling bij een makelaar aanvragen, die een schatting geeft gebaseerd op vergelijkbare huizen in je omgeving.

De beste makelaar kiezen hangt af van je specifieke omstandigheden. Belangrijk is om verschillende makelaars te vergelijken. Neem een kijkje op de makelaarsvergelijkingspagina voor een handige tool die je helpt bij je keuze.

Voor het snel verkopen van je huis kun je zorgvuldig je verkoopstrategie plannen, een realistische prijs instellen en je huis goed presenteren. Raadpleeg deze tips om een huis snel te verkopen.

Een makelaar heeft kennis van de lokale markt, kan je helpen bij het onderhandelen, en zorgt voor de nodige papierwerk. Check deze informatiepagina voor meer details over de voordelen van het gebruik van een makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen