Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Blokker

Wanneer je besluit om je woning in Blokker te koop te zetten, zijn er meerdere stappen die snel en efficiënt doorlopen dienen te worden. Op HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt: deskundige begeleiding, tips, en hulpmiddelen voor een succesvolle verkoop, waardoor je grip houdt op het gehele proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Blokker

Als je jouw huis in Blokker gaat verkopen, zul je een aantal verschillende doelen hebben. Enerzijds wil je de beste prijs voor jouw woning krijgen, een snelle verkoop realiseren en de overdracht soepel laten verlopen. Anderzijds wil je zeker zijn dat je de juiste keuzes maakt in het verkoopproces, zoals het kiezen van een goede makelaar die jouw belangen optimaal behartigt en de woningmarkt in Blokker goed kent.

Wellicht vraag je je af hoe snel je jouw huis in Blokker kunt verkopen, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Op zoek naar een helder stappenplan voor de verkoop van je woning? Kijk dan eens naar onze pagina met het stappenplan voor de verkoop van een woning in Blokker. Zijn je nieuwsgierigheid en interesse gewekt? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Blokker:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 514.750
Besparing (gem.)
€ 1.441

Je huis snel verkopen in Blokker

Wonen in Blokker is populair en daarom worden huizen hier relatief snel verkocht. Sterker nog, de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Blokker bedraagt momenteel 39 dagen. Toch kun je met de juiste aanpak je huis nog sneller verkopen.

 1. Realistische vraagprijs instellen: Het startpunt van een succesvolle en snelle woningverkoop is een aantrekkelijke vraagprijs. Het opvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar kan je helpen een realistische prijs te bepalen die potentiële kopers aanspreekt.
 2. Professionele foto's: Het eerste wat potentiële kopers zien zijn de foto's van je woning. Een professionele fotograaf kan alle unieke en verkoopbare aspecten van je woning vastleggen. Goede foto's trekken meer kijkers aan en verhogen de kans op een snel verkoopproces.
 3. Optimale woningpresentatie: Een goed onderhouden en schoon huis trekt kopers aan. Besteed aandacht aan kleine reparaties, een frisse verflaag en maak je huis grondig schoon voordat je het te koop zet. Een goed gepresenteerde woning trekt sneller kopers aan en versnelt het verkoopproces.
Huis verkopen Blokker tips

Tips in Blokker

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Blokker op?

Als je overweegt jouw huis in Blokker te verkopen, dan is het interessant om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs in dit dorp is. In februari 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 514.750. Uiteraard hangt de uiteindelijke opbrengst van veel factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de staat van jouw woning, de vraag en aanbod in de markt op dat moment en de strategie die je samen met jouw makelaar kiest.

Naast de gemiddelde verkoopprijs is ook de prijs per vierkante meter een belangrijke indicator. In Blokker ligt de gemiddelde prijs per m2 momenteel op € 4.136. Vergeet echter niet dat de huizenmarkt altijd in beweging is en dat de realiteit van vandaag niet de realiteit van morgen hoeft te zijn. Daarom is het essentieel om in gesprek te gaan met een lokale makelaar. Deze professional kan je adviseren over het ideale verkoopmoment en -strategie op basis van actuele marktkennis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Blokker

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.200
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Blokker bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Blokker.

Feitjes over Blokker

 • Het dorp Blokker is gelegen in de gemeente Hoorn.
 • In Blokker vond in 1964 het enige optreden van de Beatles in Nederland plaats.
 • Blokker heeft een monumentale kerk, gebouwd in 1659.

Tips om je woning te verkopen in Blokker

Als je je huis in Blokker gaat verkopen, zijn er verschillende factoren die het verschil kunnen maken in het vlot en succesvol verkopen van je woning. Het beperken van verkoopkosten kan daarin een belangrijke rol spelen. Hier zijn enkele tips om je te helpen.

 • Onderzoek de markt: Vergelijk soortgelijke eigendommen in de omgeving om te kijken wat terechte vraagprijzen kunnen zijn. En onthoud, een te hoge verkoopprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Onderhoudswerkzaamheden: Kleine reparaties zoals een lekkende kraan of een klemmende deur kunnen potentiële kopers afschrikken. Voer deze werkzaamheden uit voor je woning in verkoop gaat.
 • Persoonlijke items verwijderen: Door persoonlijke spullen weg te halen, kunnen potentiële kopers zichzelf makkelijker voorstellen in de woning. Zo vergroot je de kans op een snelle verkoop.
 • Aantrekkelijke foto's: Goede fotografie is essentieel bij de verkoop van een woning. Betaal liever iets meer voor een professionele fotograaf, dit kan uiteindelijk lagere verkoopkosten opleveren.
 • Flexibele bezichtigingen: Hoe flexibeler je bent voor bezichtigingen, hoe sneller je woning verkocht kan worden. Een goede planning kan hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Blokker:

 • Speciaal afgestemd op jouw woning en situatie
 • Voorkomt dat je stappen overslaat in het proces
 • Biedt uitzicht op duizenden euro's besparing
 • Gratis, vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Blokker?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Blokker kost je als verkoper gemiddeld € 6.535. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Blokker In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 514.750) € 5.714
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.535

Kosten van makelaars in Blokker

Als je overweegt om je huis in Blokker te verkopen, is het handig om te weten wat de kosten zijn die een makelaar hiervoor in rekening brengt. Deze kosten, ook wel de courtage genoemd, liggen voor Blokker over het algemeen in lijn met het landelijk gemiddelde. Dit betekent dat je rekening kunt houden met een percentage van 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Zorg dat je vooraf een duidelijke afspraak maakt met de makelaar over de courtage om verrassingen te voorkomen. Indien je meerdere makelaars vergelijkt, zorg er dan voor dat je de offertes op dezelfde basis (de 1,11% courtage) vergelijkt. Zo krijg je een goed beeld van de gemiddelde makelaarskosten in Blokker en kun je een gedegen keuze maken.

Lees meer over makelaars in Blokker.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van een woning maak je naast de kosten van de makelaar ook notariskosten. Deze kosten zijn voor de overdracht van de woning, en je betaalt ze vanuit de opbrengst van de verkoop. Meer informatie over deze kosten vind je op de pagina over de notariskosten.

De notaris zorgt ervoor dat de verkoop rechtsgeldig wordt geregeld. In dit proces worden zowel de koop- als verkoopovereenkomst zorgvuldig beoordeeld en vindt de overdracht plaats. Vergeet niet om deze kosten mee te nemen in je berekening.

Energielabel

Bij de verkoop van een woning is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is, uitgedrukt in een letter van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Deze kosten variëren dus bereid je voor om deze kosten te dragen.

Zonder energielabel riskeer je een boete. Door voor een energielabel te zorgen, laat je de kopers zien hoe energiezuinig het huis is en wat ze kunnen verwachten qua energiekosten.

Verkoopstyling

Om je huis aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers, kun je kiezen voor verkoopstyling. Dit is het professioneel inrichten en fotograferen van je woning om deze zo goed mogelijk in de markt te zetten. De kosten hiervoor zijn voor jou als verkoper.

Hoewel dit een extra kostenpost is, kan de presentatie van de woning veel invloed hebben op de snelheid van de verkoop en de uiteindelijke verkoopprijs. Denk hier dus goed over na als je je huis gaat verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Blokker?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Blokker te verkopen? In de huidige marktomstandigheden kun je ervan op aan dat er voor ieder woningtype kansen liggen. De vraag naar woningen blijft namelijk hoog, terwijl het aanbod beperkt is. Dat levert over het algemeen gunstige verkoopomstandigheden op. Maar is februari 2024 dan ook daadwerkelijk dé maand om jouw woning te koop te zetten?

Het antwoord op die vraag kan het beste gegeven worden door een makelaar. Een makelaar is immers op de hoogte van recente ontwikkelingen op de woningmarkt en kan bepalen wat voor jouw specifieke situatie het meest gunstige verkoopmoment is. Dus ondanks de veelbelovende omstandigheden, is het raadzaam om in gesprek te gaan met een makelaar alvorens je definitieve beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Blokker Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zet jij jouw huis binnenkort te koop en wil je zeker weten dat jij alle stappen goed doorloopt? Op de website van Huis Verkopen vind je een eenvoudig en overzichtelijk stappenplan om jouw woning op een doortastende manier te verkopen. Dit alles specifiek voor jouw eigen huis. Een beter begin van jouw verkooptraject kun je je haast niet wensen.

Gratis waardebepaling

Met de feature van een gratis waardebepaling op de website van Huis Verkopen krijg je een goed overzicht van de financiële waarde van jouw woning. Handig, want hierdoor krijg je inzicht in wat jouw woning op dit moment in de markt waard is.

Vergelijk makelaars

Huis Verkopen maakt het ook mogelijk om makelaars te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de beste makelaar voor jouw woning krijgt. Geen twijfel meer over de keuze, maar gebaseerd op cijfers de beste makelaar voor jouw woning selecteren.

Besparing op makelaarskosten

Wie wil er nou niet besparen op de verkoop van een huis? Het aanvragen van tarieven van makelaars op Huis Verkopen kan ervoor zorgen dat je behoorlijk bespaart op de makelaarskosten.

Volledig onafhankelijk en gratis

Door gebruik te maken van de website Huis Verkopen weet je zeker dat je op een volledig onafhankelijke manier je huis verkoopt. En het mooiste is: het is helemaal gratis. Zo ga je zelfverzekerd de woningverkoop in.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Blokker

Allereerst is het belangrijk om je te oriënteren op de woningmarkt in Blokker. Een waardebepaling van je huis kan hierbij van pas komen. Deze kun je aanvragen bij een lokale makelaar.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Een makelaar kent de lokale markt en kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Meer informatie over het kiezen van een makelaar vind je op onze makelaarspagina.

Er zijn diverse kosten verbonden aan het verkopen van een huis. Denk aan kosten voor de makelaar, notariskosten en kosten voor de overdrachtsbelasting. Een uitgebreid overzicht van alle mogelijke kosten bij de verkoop van een huis vind je op deze pagina.

Dit hangt af van diverse factoren, zoals de woningmarkt op dat moment, de vraagprijs en de staat van je huis. Kijk naar onze tips voor het snel verkopen van je woning.

Er zijn verschillende zaken die je kunt aanpakken om de waarde van je huis te verhogen, zoals kleine reparaties, een schoon en opgeruimd huis, of het schilderen van de buitenkant van het huis. Lees meer over dit onderwerp op onze pagina met tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen