Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haarlem

Bij de verkoop van je huis in Haarlem bieden we je helder inzicht in de beste lokale makelaars en mogelijke kosten. Verwacht een transparant overzicht om het oriëntatieproces te vereenvoudigen. Onze diverse vergelijkingstools optimaliseren je beslissingsproces en helpen je de juiste keuze te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haarlem

Als potentiële woningverkoper in Haarlem heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Het behalen van een hoge verkoopprijs staat voorop, maar dat is niet het enige. Je wilt dat het verkoopproces efficiënt verloopt en dat je huis niet eindeloos te koop staat. Het realiseren van een snelle verkoop is daarmee een even zo belangrijk doel. Zeker in een bruisende stad als Haarlem, waar de huizenmarkt continu in beweging is.

Natuurlijk vraag je je mogelijk af hoe de zaken er op dit moment voorstaan. Hoe snel worden huizen in Haarlem verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Het antwoord op deze vragen, en nog meer, vind je in ons handig stappenplan voor de verkoop van een huis in Haarlem. Hieronder lees je aan de hand van actuele cijfers meer over de woningmarkt in Haarlem:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 592.200
Besparing (gem.)
€ 2.073

Je huis snel verkopen in Haarlem

In de populaire stad Haarlem vinden woningen gemiddeld binnen 37 dagen een nieuwe eigenaar. Dit lijkt een korte tijd, maar voelt soms als een eeuwigheid. Gelukkig kun je zelf ook actie ondernemen om dit proces te versnellen.

 1. Onderzoek de markt: Zorg dat je goed op de hoogte bent van de huidige woningmarkt en de waarde van vergelijkbare huizen in jouw buurt. Vraag bijvoorbeeld een waardebepaling aan bij een makelaar.
 2. Presenteer jouw woning optimaal: Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers door het netjes, licht en ruim in te richten. Zorg ook voor professionele foto's. Bekijk onze tips voor meer advies.
 3. Wees kritisch op woningopkopers die een snelle verkoop beloven. Soms bieden ze een bedrag dat ver onder de werkelijke waarde van je huis ligt. Neem de tijd om alle voorstellen grondig te evalueren.

Tips in Haarlem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haarlem op?

In Haarlem is de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment € 592.200. Dit is een algemene indicatie, want het precieze bedrag hangt af van meerdere factoren. Zo kunnen het type huis, de staat van onderhoud, de wijk waarin het huis ligt en de marktomstandigheden in mei 2024 een grote invloed hebben op de uiteindelijke verkoopsom.

Je vindt het wellicht ook interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Haarlem op dit moment € 5.702 is. Deze prijs is gebaseerd op de daadwerkelijke verkoopprijzen, niet op vraagprijzen. Dit is een belangrijk onderscheid, omdat de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs vaak sterk kunnen verschillen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haarlem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000
€ 5.500
€ 6.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haarlem bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haarlem.

Feitjes over Haarlem

 • Haarlem is bekend als de 'Bloemenstad' vanwege de bloembollenexport.
 • Het Teylers Museum in Haarlem is het oudste museum van Nederland.
 • De Grote of Sint-Bavokerk domineert al eeuwenlang de Haarlemse skyline.

Tips om je woning te verkopen in Haarlem

De vastgoedmarkt in Haarlem is dynamisch en competitief. Als je van plan bent je huis te verkopen, zijn er een aantal strategieën die je kunt toepassen om de verkoop vlotter te laten verlopen. Hier volgen enkele waardevolle tips om je daarbij te helpen.

 • Vastgoedfotografie is essentieel in de hedendaagse huizenmarkt. Overweeg professionele fotografie om je woning in het beste licht te presenteren.
 • Maak gebruik van social media en online platforms voor extra zichtbaarheid. Actief zijn op meerdere platformen bereikt een breder publiek.
 • Houd het huis netjes en georganiseerd. Een opgeruimd huis geeft de indruk van zorg en onderhoud, wat kopers aantrekt.
 • Fris het interieur op met een likje verf en klein onderhoud. Investeringen in het uiterlijk van het huis kunnen een grote invloed hebben op de verkoopprijs.
 • Zorg ervoor dat je prijsstelling realistisch is. Te hoog prijzen kan potentiële kopers afschrikken, terwijl te laag prijzen kan resulteren in een lagere opbrengst.

Ontdek jouw stappenplan in Haarlem:

 • Het stappenplan biedt overzicht in de verkoop
 • Je bespaart duizenden euro's met vergelijken
 • Het plan is geheel gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Haarlem

Haarlem barst van de historische charme en culturele bezienswaardigheden, die de stad een aantrekkingskracht geven voor potentiële kopers. Deze rijke variëteit aan trekpleisters verhoogt de waarde en interesse in onroerend goed in de omgeving, waardoor het verkopen van je huis in Haarlem een soepeler proces zal zijn.

Ontdekken we wat Haarlem zo bijzonder maakt voor potentiële kopers:

 • Teylers Museum: Als het oudste museum van Nederland trekt het kunst- en geschiedenisliefhebbers uit het hele land.
 • Grote of St.-Bavokerk: Deze imposante middeleeuwse kerk, gelegen aan de Grote Markt, is een kenmerkend symbool van Haarlems rijke geschiedenis.
 • Jopenkerk: In deze oude kerk kan men het brouwproces van dichtbij bekijken terwijl ze van een lokaal Jopenbiertje genieten.
 • Frans Hals Museum: Behuisd in een voormalig oudemannenhuis, biedt dit museum een uitgebreide collectie van Nederlandse Gouden Eeuw kunst.
 • De Haarlemse hofjes: Deze historische hofjes tonen de charme van het middeleeuwse leven en zijn een rustige ontsnapping midden in de stad.

Wat kost een huis verkopen in Haarlem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haarlem kost je als verkoper gemiddeld € 7.588. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haarlem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 592.200) € 6.633
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.588

Kosten van makelaars in Haarlem

Als je jouw huis in Haarlem wilt verkopen en je overweegt om een makelaar in te schakelen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage voor een makelaar ongeveer 1,12% van de verkoopprijs bedraagt. Dit is slechts een gemiddelde; verschillende makelaars kunnen variërende tarieven en voorwaarden hanteren waardoor de uiteindelijke kosten hoger of lager kunnen uitvallen.

Makelaarskosten zijn niet het enige om op te letten bij het selecteren van een makelaar. De kwaliteit van de dienstverlening, de ervaring met het verkopen van vergelijkbare huizen en de lokale marktkennis van de makelaar zijn minstens zo belangrijk. Daarom is het aan te raden om meerdere makelaars in Haarlem te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Haarlem.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Het doen van kleine reparaties kan je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Of het nu gaat om een lekkende kraan of een scheur in het behang, deze reparaties kunnen de totale waarde van je huis verhogen.

Een likje verf kan ook wonderen doen. Verf verkleurt en beschadigt na verloop van tijd, fris het op om een goed onderhouden beeld te geven. Dit zijn kleine investeringen, maar ze kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de akte van overdracht. Je moet een notaris inschakelen om deze op te stellen. De kosten hiervan variëren, het is dus verstandig om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken.

Naast de akte van overdracht moet ook de hypotheekakte worden doorgehaald als er nog een hypotheek op de woning rust. Zorg dus dat je deze kostenpost op het netvlies hebt bij de verkoop van je woning.

Verhuiskosten

Verhuizen kost geld. Je kunt kiezen om alles zelf te doen of een verhuisbedrijf in te huren. Die keuze heeft invloed op de uiteindelijke kosten. Zelfs als je ervoor kiest om alles zelf te doen, zijn er kosten voor de huur van een busje of de aanschaf van verpakkingsmateriaal.

Bij het inhuren van een verhuisbedrijf zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren zoals afstand, hoeveelheid meubels en of je voor extra services kiest. Denk hierbij aan een verhuislift of verpakkingsmateriaal. Het is dus aan te raden om vooraf goed de kosten in kaart te brengen.

Waar op letten bij verkoop huis in Haarlem?

 • Verkoopstrategie in de concurrerende markt: Door de toenemende vraag naar woningen in Haarlem, is er veel concurrentie. Bepaal een strategische verkoopprijs en verkoopmoment om het meeste uit jouw woningverkoop te halen.
 • Haarlems historische panden: Veel woningen in Haarlem zijn historische panden, met bijzondere architectonische kenmerken en soms ook beperkingen in de aanpassingen die je kunt maken. Verzeker jezelf dat je de potentiële kopers informeert over deze details.
 • Parkeren en vervoersmogelijkheden: Haarlem is een compacte en drukke stad, dus parkeerfaciliteiten en openbaar vervoer zijn belangrijk voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat je de kopers informeert over de huidige parkeerregelingen en vervoersmogelijkheden.
 • Bodem- en funderingsonderzoek: In Haarlem kunnen problemen met de fundering regelmatig voorkomen. Om latere problemen te voorkomen, is het belangrijk om een grondig bodem- en funderingsonderzoek uit te voeren voor je de woning in de verkoop zet.

Wanneer mijn huis verkopen in Haarlem?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Haarlem te verkopen? Een deskundige makelaar kan je helpen deze beslissing te maken. Met hun uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt, kunnen zij een goed inzicht geven in de verkoopkansen van je woning in deze periode.

Er zijn een aantal factoren die bepalen of het een goede tijd is om je huis te verkopen. De vraag naar woningen, de staat van je huis en de locatie kunnen allemaal een rol spelen. Maar de algemene trend is positief: in de huidige periode mei 2024 zijn de verkoopkansen in Haarlem gunstig. Een goed moment dus om je woning te koop te zetten!

Vergelijk makelaars in Haarlem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning een stuk makkelijker. Dankzij een handig en overzichtelijk stappenplan weet je precies welke stappen je moet nemen, waar en wanneer. Van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel, je vindt alles op deze website. Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je je kunt concentreren op de belangrijke zaken bij het verkopen van je huis.

Vergelijk specialisten

Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de beste specialisten voor jouw situatie. Met het gemak van het vergelijken van aanbieders op één plek kies je heel eenvoudig de beste dienstverlener met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Vermijd onnodige kosten

Met Huis Verkopen bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Door de beste specialisten te vergelijken voorkom je onnodige kosten. Je betaalt alleen voor de diensten die je ook echt nodig hebt bij de verkoop van je woning.

Selecteer de juiste makelaar

Huis Verkopen helpt je om de juiste makelaar in Haarlem te kiezen. Of je nu je woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, wij helpen jou met de beste keuze maken op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Vergeet niets

Huis Verkopen zorgt ervoor dat je niets vergeet. Het stappenplan is duidelijk en compleet, verzekert dat je alle juiste stappen onderneemt. Met Huis Verkopen kun je met een gerust hart je woning verkopen. Bij het kiezen van de juiste makelaar en het voorkomen van onnodige kosten, we hebben alles gedekt.

Appartement verkopen in Haarlem

Een appartement verkopen in Haarlem betekent dat je te maken hebt met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit maakt het proces net iets anders dan bij de verkoop van een vrijstaand woonhuis. Een actieve en gezonde VvE kan een troef zijn voor potentiële kopers: het biedt namelijk zekerheid over het onderhoud, de verzekeringen en de financiële gezondheid van het gebouw. Zorg dat alle relevante documenten en informatie over de VvE beschikbaar zijn voor geïnteresseerde kopers.

Daarnaast is het essentieel om de waarde van je appartement correct te bepalen. Dit kan je doen door een waardebepaling door een ervaren makelaar aan te vragen. Dit geeft je een realistisch beeld van wat je voor je appartement kunt vragen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Vergeet ook niet de juiste promotiemiddelen en kanalen te gebruiken om je appartement effectief in de markt te zetten in het charmante Haarlem.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haarlem

Het bepalen van de juiste verkoopprijs vraagt om kennis en ervaring van de lokale woningmarkt. De beste manier om hierbij te starten, is door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een ervaren makelaar in Haarlem.

Er komt veel kijken bij het verkopen van een woning. Van een realistische vraagprijs vaststellen tot het voeren van onderhandelingen over de prijs. Gelukkig is er een handig stappenplan dat je helpt bij het gehele proces.

Een goede presentatie kan de verkoop van je huis aanzienlijk versnellen. Belangrijk zijn goede foto's, eventueel een woningvideo, een heldere omschrijving en een aantrekkelijke prijsstelling. Op onze pagina met tips vind je meer informatie over een goede woningpresentatie.

Bij het verkopen van je huis komen diverse kosten kijken, zoals makelaarskosten, notariskosten en marketingkosten. Wij hebben op onze kostenpagina alle mogelijke kosten op een rij gezet.

Een goede makelaar kan het verschil maken bij het verkopen van je huis. Wij hebben een handige tool waarmee je makelaars kunt vergelijken op prijs, recensies en ervaring. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen