Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heemstede

Je wilt jouw huis in Heemstede verkopen? Maak je geen zorgen, je krijgt hier een duidelijk beeld van welke lokale makelaar een goede keuze is. Tevens licht de site je in over de kosten waar je bij de verkoop rekening mee moet houden. Onze vergelijkingstools maken het oriënteren bovendien gemakkelijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heemstede

Wanneer je in Heemstede je huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning. Maar ook het vinden van betrouwbare specialisten die met je meedenken en waarop je kunt vertrouwen, is van belang. Tegelijkertijd wil je dat de verkoop vlot en soepel verloopt om onnodige vertraging en eventuele dubbele woonlasten te voorkomen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Heemstede worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Daarnaast wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Een handige tool hiervoor is het vergelijken van makelaars om een makelaar te vinden die het best past bij jouw situatie. Laat ons je helpen met actuele gegevens en inzichten. Hier volgen de feiten en cijfers over de woningverkoop in Heemstede:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 758.395
Besparing (gem.)
€ 2.124

Je huis snel verkopen in Heemstede

Heb je je woning in Heemstede te koop staan? Gemiddeld worden woningen hier in 48 dagen verkocht. Dus als je graag snel wilt verkopen, zul je er goed aan doen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

 1. Realistische prijsstelling: Zorg dat je de verkoopprijs van je woning in lijn is met de marktprijs. Het kan helpen om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 2. Goede presentatie: Laat professionele foto's maken van je woning en zorg dat deze er opgeruimd en sfeervol uitziet. Hier vind je meer tips voor de presentatie van je huis.
 3. Pas op voor woningopkopers: Soms nemen mensen minder tijdrovende routes naar de verkoop van een woning, zoals de verkoop aan een woningopkoper. Zorg ervoor dat je je huis niet voor een onredelijk laag bedrag verkoopt.

Tips in Heemstede

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heemstede op?

Huizen in Heemstede veranderen gemiddeld voor de prijs van € 758.395 van eigenaar. Zo'n verkoopsom hangt af van diverse factoren. Het formaat van het perceel, de staat van onderhoud, leefruimte, en het aantal kamers spelen een significante rol. Elementen zoals een tuin of garage voegen ook waarde toe. Het is interessant om te zien hoe deze elementen de totale verkoopprijs beïnvloeden.

Bij een nadere blik op de cijfers, blijkt dat je voor een huis in Heemstede gemiddeld € 5.819 per m2 betaalt. Uiteraard variëren de prijzen per wijk en per type woning. Een vrijstaande woning of een appartement in een aantrekkelijke buurt kan bijvoorbeeld meer kosten per m2. Hou hier rekening mee bij het plannen van je woningaankoop in juni 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heemstede

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.900
€ 5.400
€ 5.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heemstede bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heemstede.

Feitjes over Heemstede

 • Heemstede staat bekend om haar historische landgoederen.
 • De Linnaeushof, Europa's grootste speeltuin, ligt in Heemstede.
 • Het is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Tips om je woning te verkopen in Heemstede

Je wilt je huis in Heemstede verkopen en vraagt je af wat de beste strategieën zijn om dit snel en voor de beste prijs te doen. De juiste makelaar maakt het verschil, maar er zijn nog meer zaken om op te letten. Hierbij een aantal tips.

 • Goede makelaar: Kies een verkoopmakelaar die goed bekend is met de Heemsteedse huizenmarkt. Hij/zij kent de buurt, weet wat kopers zoeken en kan je huis goed onder de aandacht brengen.
 • Fotografie: Laat professionele foto's maken van je woning. Een goede makelaar heeft hiervoor contacten. Vergeet ook niet de mooie kanten van Heemstede te belichten.
 • Presentatie: Zorg dat je huis er opgeruimd en onderhouden uitziet. Kijk met de ogen van een potentiële koper. De makelaar kan je adviseren over wat opvalt en wat verbeterpunten zijn.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Een potentiële koper vindt het prettig als hij/zij op verschillende momenten het huis kan bezichtigen.
 • Prijsstrategie: Bepaal samen met de makelaar een slimme prijsstrategie. Een correcte prijs in combinatie met de unieke punten van je huis maakt het aantrekkelijk voor kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Heemstede:

 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Vermijd het overslaan van essentiële stappen bij verkoop
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plek
 • Het stappenplan is volledig gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heemstede?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heemstede kost je als verkoper gemiddeld € 9.731. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heemstede In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 758.395) € 8.267
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.731

Kosten van makelaars in Heemstede

Wanneer je je huis in Heemstede wilt verkopen, zijn daar kosten aan verbonden die je aan een makelaar moet betalen. Deze kosten noemen we ook wel courtage. Het courtage is normaliter een percentage van de verkoopprijs van je huis; in Heemstede ligt dit gemiddelde percentage op 1,09%. Daarbij is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Heemstede € 758.395 euro.

Makelaars werken vaak met zo'n courtage systeem. Het is een provisie voor hun diensten die afhangt van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Het is slim om hier rekening mee te houden in je budget. Stel je voor dat je een huis verkoopt voor het gemiddelde bedrag in Heemstede, dan zijn de gemiddelde kosten die je aan de makelaar betaalt € 8.267 euro.

Lees meer over makelaars in Heemstede.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, heb je meestal ook te maken met notariskosten. Deze kosten maak je voor het opstellen, controleren en afwikkelen van de notariële akte. Het gaat hierbij om de akte van hypotheek als je de verkoop van jouw woning financiert met een hypotheek.

Exacte kosten variëren, omdat notaristarieven niet wettelijk vastliggen. De kosten zijn niet afhankelijk van de verkoopprijs van je woning, maar van de tijd die de notaris in jouw akte steekt. Meer informatie over notariskosten vind je op onze website.

Verhuiskosten

Een op het eerste gezicht misschien over het hoofd geziene kostenpost is de verhuizing zelf. Vervoer van al je spullen kan behoorlijk oplopen. Zeker als je besluit een verhuisbedrijf in te schakelen. Maar vergeet ook niet de kosten voor nieuwe meubels en de inrichting van je nieuwe woning.

Probeer een goede inschatting te maken van deze kosten. Houd er rekening mee dat niet alles altijd volgens plan verloopt. Misschien moet je bijvoorbeeld tijdelijke opslag huren voor je spullen of breek je iets tijdens de verhuizing.

Marketingkosten

Zorg voor goede zichtbaarheid van je woning op de woningmarkt. Dit kan onder andere door middel van professionele fotografie, video's en plattegronden. Deze marketingkosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten.

Elke makelaar hanteert verschillende tarieven. Daarom is het verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. De kosten voor marketing variëren, maar zijn een investering in een snelle en succesvolle verkoop. Vraag de tarieven op via deze pagina.

Wanneer mijn huis verkopen in Heemstede?

Is juni 2024 het juiste moment om je huis in Heemstede te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige markt biedt een gunstig klimaat voor verkopers, met veel vraag en goede verkoopkansen. Je huis kan sneller verkocht worden dan je wellicht verwacht.

Maar hoe vind je een goede makelaar om dit proces te ondersteunen? Dat kan best lastig zijn. Gelukkig maken wij het gemakkelijk voor je: op deze pagina kun je makelaars vergelijken om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken. Wacht niet langer en start met jouw verkooptraject!

Vergelijk makelaars in Heemstede Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis kan een complex en langdurig proces zijn, zeker als je het maximum uit de verkoop wilt halen. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, waarom zou je dan geen gebruik maken van het stappenplan van Huis Verkopen? Dit stappenplan brengt inzicht in het proces en helpt je met cruciale stappen zoals prijsbepaling, marketingstrategieën en onderhandeling. Het gebruik van dit stappenplan zorgt voor een vloeiend verkoopproces en helpt te voorkomen dat je belangrijke facetten over het hoofd ziet.

Lokale marktinformatie

Huis Verkopen verzamelt statistieken van alle makelaars in Heemstede. Hierdoor kun je lokale makelaars eenvoudig vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Dit zorgt ervoor dat je de beste makelaar voor jouw situatie vindt.

Kosten besparen

Huis Verkopen helpt bij het besparen van kosten. Met het stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit bespaart je aanzienlijk op de kosten van makelaars en andere specialisten.

Onafhankelijk platform

Als grootste platform op het gebied van de verkoop van huizen is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. Het platform bestrijdt misinformatie in de markt en stelt jouw belangen als verkoper altijd voorop.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je altijd het overzicht. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af in het systeem.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heemstede

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het huidige woningaanbod en de vraag in Heemstede. Voor persoonlijk advies gericht op jouw situatie kun je een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

De vraagprijs van je huis wordt bepaald op basis van de huidige marktwaarde. Je kunt hiervoor een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het verbeteren van je huis voor de verkoop. Check de pagina over kosten voor meer informatie.

Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen bij het verkopen van je huis, van het opstellen van de verkoopprijs tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Op onze website vind je een handig stappenplan.

Het vinden van een goede makelaar kan lastig zijn. Wij raden je aan om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van anderen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen