Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bloemendaal

Als je overweegt jouw huis in Bloemendaal te verkopen, dan is een grondige voorbereiding essentieel. Met HuisVerkopen.nl neem je alle stappen die nodig zijn om je woning succesvol te koop te zetten. Zo ben je verzekerd van een goed georganiseerd en succesvol verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bloemendaal

Als je erover denkt om je huis in Bloemendaal op de markt te zetten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is essentieel dat je een goede prijs voor je woning krijgt, zodat je jouw volgende droomhuis kunt financieren. Belangrijk is ook een makelaar in de hand te nemen die zijn diensten aanbiedt voor een eerlijke vergoeding. Je wilt immers niet te veel betalen voor het verkopen van je huis. Tenslotte is het zaak dat je huis snel van de hand gaat, zodat je geen dubbele woonlasten hoeft te betalen.

Je bent vast ook benieuwd naar de gang van zaken bij de verkoop van huizen in Bloemendaal. Hoe snel worden huizen hier doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst bij de verkoop van een woning in deze stad? En hoeveel kun je besparen als je makelaars vergelijkt voor je jouw huis in de verkoop zet? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Bloemendaal:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 927.076
Besparing (gem.)
€ 2.549

Je huis snel verkopen in Bloemendaal

Wanneer je je woning in Bloemendaal wilt verkopen, is het interessant om te weten dat dit gemiddeld 42 dagen duurt. Dit is echter slechts een gemiddelde. Met de juiste aanpak kun je je woning wellicht sneller verkopen.

 1. Prijsstrategie: Een competitieve vraagprijs gebaseerd op een realistische en professionele waardebepaling kan de verkoopsnelheid van je woning aanzienlijk verhogen. Overweeg om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 2. Voorbereiding van woning: Een schoon, opgeruimd en goed onderhouden huis zal naar alle waarschijnlijkheid sneller verkopen. Denk aan kleine reparaties, een frisse verflaag waar nodig en het depersonaliseren van je interieur. Maak de woning zo neutraal en aantrekkelijk mogelijk voor een breed publiek.
 3. Bodemprijs bepalen: Vooraf een minimum bedrag vaststellen dat je wilt ontvangen voor je woning kan helpen bij het versnellen van de verkoop. Hoe lager je bodemprijs, hoe groter de kans dat potentiële kopers interesse tonen en hoe sneller je woning verkocht kan worden.

Tips in Bloemendaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bloemendaal op?

In Bloemendaal zorgt de combinatie van luxe woningen en de aantrekkelijke ligging ervoor dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 927.076 ligt. Deze verkoopsom kan echter fluctueren afhankelijk van factoren zoals de staat van het huis, de grootte van het perceel en de huidige huizenmarkt. Vooral in juni 2024, waar we momenteel in verkeren, kunnen deze fluctuaties sterk aanwezig zijn.

Ook de prijs per vierkante meter is een belangrijk aspect om te overwegen bij het verkopen van jouw huis in Bloemendaal. Momenteel ligt deze gemiddelde prijs op € 6.942. Het is zinvol om een waardebepaling uit te laten voeren door verschillende makelaars. Zo krijg je een zeer nauwkeurig beeld van de waarde van je woning. Een waardebepaling kan eenvoudig worden aangevraagd via de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bloemendaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.600
€ 5.800
€ 7.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bloemendaal bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bloemendaal.

Feitjes over Bloemendaal

 • Bloemendaal is een van de meest welvarende plaatsen van Nederland.
 • De plaats kent een aantal rijksmonumenten, waaronder het Kopje van Bloemendaal.
 • In Bloemendaal ligt het oudste openluchttheater van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Bloemendaal

Het verkopen van je huis in Bloemendaal is een belangrijke stap en het kan soms uitdagend zijn. Hieronder geven we enkele cruciale tips die je zullen helpen bij het soepel navigeren door het verkoopproces en het behalen van een aantrekkelijke verkoopprijs.

 • Kies een lokale makelaar. Een makelaar heeft kennis van de lokale vastgoedmarkt en kan helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs en strategie. Interview verschillende makelaars om te zien welke het beste bij je past.
 • Maak je woning verkoopklaar. Zorg ervoor dat je woning op zijn best wordt getoond. Kleine reparaties en een frisse laag verf kunnen een groot verschil maken. Het kan ook handig zijn om professionele foto's te laten maken.
 • Presenteer de levensstijl. In Bloemendaal draait het niet alleen om het huis, maar ook om de levensstijl. Benadruk de voordelen van het gebied, zoals de nabijheid van stranden, natuur en top scholen.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Houd er rekening mee dat potentiële kopers posselijk op ongebruikelijke tijden willen bezichtigen. Wees zo flexibel mogelijk en maak je huis altijd presentabel.
 • Onderhandel slim. Wees bereid tot onderhandelen over de prijs, maar stel vooraf duidelijke limieten voor jezelf vast om te voorkomen dat je teveel concessies doet.

Ontdek jouw stappenplan in Bloemendaal:

 • Altijd een persoonlijk stappenplan op maat
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Mogelijkheid om duizenden euro’s te besparen
 • Keuzevrijheid om optionele stappen te volgen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bloemendaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bloemendaal kost je als verkoper gemiddeld € 11.351. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bloemendaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 927.076) € 9.920
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 11.351

Kosten van makelaars in Bloemendaal

Bij het verkopen van jouw huis in Bloemendaal, rekent de makelaar meestal een courtage. Dit bedrag is een percentage van de verkoopprijs van het huis en zit gemiddeld op 1,07%. Daarnaast vragen de meeste makelaars nog opstartkosten, die gemiddeld neerkomen op € 515. Het is goed om je bewust te zijn van deze extra kosten.

Omdat de kosten van makelaars in Bloemendaal nogal kunnen verschillen, is het aan te raden om eerst grondig te vergelijken. Niet alle makelaars hanteren dezelfde tarieven en de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis is, zeker in Bloemendaal, sterk afhankelijk van de gekozen makelaar. Door te vergelijken, kun je uiteindelijk tot een kostenefficiënte en succesvolle verkoop komen.

Lees meer over makelaars in Bloemendaal.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten bij verkoop

Als woningverkoper denk je waarschijnlijk vooral aan de makelaarskosten. Toch zijn er tal van andere kosten waar je rekening mee dient te houden. Van advertentiekosten tot aan kosten voor een energielabel, de totale som kan flink oplopen.

Het is daarom belangrijk het overzicht te bewaren. Een doordachte omgang met de diverse kosten helpt je om financiële verrassingen te vermijden. Zo kom je tijdens en na de verkoop niet voor onaangename verrassingen te staan.

Advertentiekosten

Bij het verkopen van je woning wil je natuurlijk dat het huis gezien wordt door mogelijke kopers. Advertentiekosten voor het plaatsen van je huis op online verkoopsites of lokale kranten kunnen daarom deel uitmaken van de verkoopkosten.

Hoewel soms advertentiekosten inbegrepen zijn in de diensten van je makelaar, is dit niet altijd het geval. Het is een goed idee om dit vooraf te controleren en zo verborgen kosten te vermijden.

Notariskosten

Niet te vergeten zijn de notariskosten. Helaas ontkom je er niet aan om deze kosten te maken tijdens het verkoopproces van je woning. Het opstelde kosten hiervan variëren per notaris.

Er zijn verschillende online tools beschikbaar om de notariskosten te berekenen, zo weet je al vroegtijdig waar je aan toe bent. Goed voorbereid zijn op deze kosten helpt bij een efficiënt verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Bloemendaal?

Als je erover denkt om je huis in Bloemendaal te verkopen, vraag je je misschien af of juni 2024 een goed moment is. De marktsituatie kan fluctueren, maar met hulp van een deskundige makelaar met lokale kennis en inzicht in de huidige woningmarkt, kun je de juiste beslissing nemen en op het meest geschikte tijdstip je woning te koop zetten.

Maar hoe weet je nu of dit de beste tijd is om te verkopen? Kort gezegd: dat hangt af van vele factoren, maar een makelaar kan je hierin begeleiden. Met behulp van hun expertise en begrip van de vastgoedmarktsituatie kunnen zij jou adviseren over het juiste moment van verkoop en je helpen om de beste strategie te bepalen voor de verkoop van je huis in Bloemendaal.

Vergelijk makelaars in Bloemendaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw huis kan een complex proces zijn, maar met de hulp van Huis Verkopen hoeft dat niet zo te zijn. Huis Verkopen biedt een handig stappenplan dat je steunt bij het verkopen van jouw woning. Dit stappenplan helpt je om te begrijpen wat je moet doen en regelen, zodat je geen belangrijke details vergeet. Ook biedt het stappenplan inzicht in welke taken je wanneer moet uitvoeren voor een vlotte verkoop. Slimmer kan haast niet.

Vinden van een makelaar

Dankzij Huis Verkopen vind je gemakkelijk een makelaar in Bloemendaal die past bij jouw wensen. Het platform geeft je een overzicht van makelaars met de beste prijs-kwaliteit-verhouding, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijken van specialisten

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig. Kies de beste partij voor bijvoorbeeld het regelen van een energielabel of het ontruimen van je woning. Zo bespaar je tijd en geld.

Beste deals en diensten

Met behulp van Huis Verkopen krijg je toegang tot de beste deals en diensten. Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste beslissingen te nemen.

Alle informatie op één plek

Huis Verkopen voorziet je van alle essentiële informatie rondom het verkopen van een huis. Deze informatie stelt je in staat om de juiste beslissingen te maken en de verkoop van jouw woning zo slim mogelijk aan te pakken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bloemendaal

Er zijn verschillende stappen die je onderneemt om een huis te verkopen. Het begint met het bepalen van de vraagprijs, gevolgd door de promotie van je huis en de bezichtigingen. Na de onderhandelingen volgt de verkoopakte en ten slotte de levering. Je kunt meer informatie over het volledige proces vinden op ons stappenplan.

De waarde van je huis in Bloemendaal kan worden bepaald door een lokale makelaar. Ze kijken naar de staat van het huis, de locatie, de markttrends en de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen via onze website.

De kosten om je huis te verkopen in Bloemendaal variëren en zijn onder meer afhankelijk van de makelaarstarieven en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis voor de verkoop. Op de kostenpagina op onze website vind je meer informatie over de potentiële kosten.

Het snel verkopen van je huis in Bloemendaal heeft te maken met verschillende factoren, zoals de marktcondities, de prijs van je huis, en de manier waarop je het huis presenteert. Bekijk de snel verkoop pagina voor handige tips.

Het kiezen van de juiste makelaar is belangrijk voor het verkoopproces. Je wilt iemand die ervaring heeft met de markt in Bloemendaal, je wensen begrijpt en transparant is over de kosten. Gebruik onze vergelijktool om de beste makelaars in de buurt te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen