Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hillegom

Als je jouw huis in Hillegom wilt verkopen, helpen we je graag op weg. Met onze informatie kun je een helder beeld krijgen van welke lokale makelaar goed bij je past. Ook lichten we de verkoopkosten toe. Verder stellen we handige vergelijkingstools ter beschikking om je oriëntatieproces te vergemakkelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hillegom

Wanneer je jouw huis in Hillegom gaat verkopen, zijn er een aantal dingen om op te letten. Eén daarvan is het vinden van een geschikte makelaar die de lokale markt op zijn duimpje kent. Er zijn veel makelaars beschikbaar, maar ze presteren niet allemaal hetzelfde. Daarnaast is de presentatie van jouw woning ook van belang. Een woning die goed gepresenteerd wordt, trekt eerder de aandacht van potentiële kopers en kan mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. En vergeet niet om rekening te houden met de huidige marktcondities in Hillegom en omgeving - deze kunnen invloed hebben op de snelheid en prijs van de verkoop.

Je zit waarschijnlijk vol vragen als je je huis gaat verkopen. Hoe snel worden huizen in Hillegom verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Hillegom? En hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kun je makelaars vergelijken en zo de beste presterende makelaar in Hillegom vinden. Maar er is meer: hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Hillegom:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 523.564
Besparing (gem.)
€ 1.283

Je huis snel verkopen in Hillegom

Je wilt je woning in Hillegom zo snel mogelijk verkopen? Dat is zeker haalbaar! Gemiddeld duurt het verkopen van een huis in Hillegom 62 dagen, maar met de juiste strategie kan dat nog sneller.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan bij verschillende makelaars. Zo verkrijg je een realistisch beeld van de woningwaarde en kun je de juiste verkoopprijs bepalen. Hier kun je een waardebepaling aanvragen.
 2. Verhoog de aantrekkingskracht van je huis door klein onderhoud uit te voeren en de woning netjes op te ruimen. Denk aan een likje verf, reparaties van bestaande schade en het verzorgen van een uitnodigend vooraanzicht. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan hier enkele handige tips.
 3. Goede fotografie en beschrijving kunnen een enorm verschil maken. Huur een professionele fotograaf in om je woning op de best mogelijke manier vast te leggen. Daarnaast kan een aantrekkelijke en nauwkeurige beschrijving potentiële kopers sneller over de streep trekken.
Huis verkopen Hillegom tips

Tips in Hillegom

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hillegom op?

Als je in Hillegom een huis verkoopt, is de opbrengst gemiddeld € 523.564 euro. Dit is een gemiddelde dat met diverse factoren kan fluctueren zoals de omvang van de woning, de staat van onderhoud en de populariteit van de buurt. Ook de tijd van verkoop in april 2024 kan van invloed zijn, aangezien huisprijzen kunnen stijgen of dalen afhankelijk van de periode.

Om je een idee te geven wat dat betekent in termen van vierkante meters, is de gemiddelde verkoopprijs in Hillegom per m2 meestal € 4.717 euro. Woningprijzen kunnen continu in beweging zijn, afhankelijk van de woningmarkt, dus het is zinvol om deze prijzen in de gaten te houden. Het is een belangrijk aspect om te overwegen bij het verkopen van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hillegom

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.600
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hillegom bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hillegom.

Feitjes over Hillegom

 • Hillegom is bekend om de jaarlijkse bloemencorso.
 • De plaats telt ongeveer 21.000 inwoners volgens CBS.
 • Het oudste gebouw is de Maartenskerk uit omstreeks 1248.

Tips om je woning te verkopen in Hillegom

De verkoop van je huis in Hillegom kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie wordt het een stuk eenvoudiger. Hier volgen enkele tips die je zullen helpen om je huis te verkopen met de prijs en snelheid die je voor ogen hebt.

 • Fotografie: Het investeren in professionele fotografie kan grote invloed hebben op de verkoop. Mooie foto's laten je huis op zijn best zien en trekken meer potentiële kopers.
 • Huur een stylist: Een stylist kan je interieur aantrekkelijker maken voor kijkers. Ze kijken met een frisse blik naar je interieur en accentueren de sterke punten van je huis.
 • Neutrale kleuren: Houd je huis neutraal gekleurd. Dit kan helpen om kopers te laten zien hoe ze hun eigen stijl in de ruimte kunnen integreren.
 • Lokale kennis: Zorg dat je goed op de hoogte bent van lokale ontwikkelingen zoals nieuwe scholen of bedrijven, deze punten kunnen de waarde van je huis verhogen.
 • Flexibele bezichtigingstijden: Bied flexibele kijktijden aan om het voor potentiële kopers makkelijker te maken je huis te bezoeken. Flexibiliteit kan leiden tot meer bezichtigingen en dus meer biedingen.

Ontdek jouw stappenplan in Hillegom:

 • Stappenplan is 100% afgestemd op jouw adres
 • Zorgt voor volledig overzicht in verkoopproces
 • Optionele stappen bieden ruimte voor personalisatie
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hillegom?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hillegom kost je als verkoper gemiddeld € 7.152. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hillegom In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 523.564) € 5.759
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.152

Kosten van makelaars in Hillegom

Als je jouw huis wilt verkopen in Hillegom, dan is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde kosten van een makelaar. Makelaars hanteren verschillende tarieven voor hun diensten en deze kosten kunnen sterk variëren. Vaak rekenen ze een courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw huis, wat gemiddeld rond de 1,10% ligt.

Dit betekent echter niet dat alle makelaars in Hillegom hetzelfde tarief hanteren. Sommige makelaars kunnen een hoger of lager percentage vragen, of rekenen mogelijk vaste kosten. Het is daarom essentieel om de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken voordat je een besluit neemt, zodat je niet meer betaalt dan nodig is.

Lees meer over makelaars in Hillegom.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor het opknappen van je woning komen waarschijnlijk kosten kijken. Schuren, verven, reparaties uitvoeren - elk beetje helpt om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Hierbij moet je denken aan materialen en wellicht ook inhuur van professionals.

Afhankelijk van de staat van je woning in Hillegom kunnen deze onderhoudskosten oplopen. Toegeven, niet elke verbetering levert direct meer verkoopopbrengst op, maar een goed onderhouden woning spreekt meer kopers aan.

Kosten voor energielabel

Als je je huis verkoopt, moet je een definitief energielabel aanvragen. Dit geeft inzicht in hoe energiezuinig je huis is. Een energiezuinig huis is aantrekkelijker voor kopers en kan meer waard zijn.

Je moet een energieadviseur inschakelen voor het opstellen van het energielabel. De energieadviseur brengt hiervoor kosten in rekening. Dit zijn kosten die behoren bij het verkopen van je woning in Hillegom.

Vrijwaring van erfpacht

Als jouw woning in Hillegom op erfpachtgrond staat, dan kan je kiezen voor het afkopen van de erfpacht. Dit is aantrekkelijk voor potentiële kopers, omdat zij dan niet gebonden zijn aan erfpachtbetalingen in de toekomst.

De kosten voor het afkopen van erfpacht kunnen flink variëren op basis van verschillende factoren. Je kunt een geschatte berekening maken met behulp van de erfpachtkostenberekening op de website van de gemeente Hillegom om een beeld te krijgen.

Wanneer mijn huis verkopen in Hillegom?

Is het een goed moment om je huis in Hillegom te verkopen? Absoluut! De woningmarkt is dynamisch en de huidige periode kan erg gunstig zijn voor de verkoop van je woning. Hoewel we geen voorspellingen kunnen doen over eventuele waardestijgingen, biedt de markt van april 2024 zeker mogelijkheden.

Vraag je je af hoe je deze mogelijkheden optimaal kunt benutten? Een ervaren makelaar kan het beste advies geven en heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijdsperiode. De juiste makelaar kan je helpen om de meest gunstige uitkomst te bereiken bij de verkoop van je huis in Hillegom.

Vergelijk makelaars in Hillegom Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg jij je woning te verkopen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Huis Verkopen komt je tegemoet met een overzichtelijk en gemakkelijk te volgen stappenplan. Hiermee weet je precies wat er bij de verkoop van je huis komt kijken en in welke volgorde je alles moet regelen. Door gebruik te maken van het stappenplan houd je het proces eenvoudig en overzichtelijk, bespaar je kosten en haal je het maximale uit de verkoop van je woning.

Vind de beste lokale makelaar

Lokale kennis kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en langdurige onderhandelingen. Dankzij onze uitgebreide statistieken van alle makelaars in Hillegom, kan je makelaars vergelijken op aspecten zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar die aansluit bij jouw behoeftes.

Bespaar op dienstverleners en makelaarskosten

Waarom te veel betalen als je op dienstverleners kunt besparen? Met ons stappenplan vergelijk je makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar jij op onnodige kosten en behoud je juist meer van de uiteindelijke verkoopopbrengst.

Huis Verkopen: 100% onafhankelijk

Huis Verkopen staat aan jouw kant. Als grootste platform op het gebied van de verkoop van huizen zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. We bestrijden misinformatie in de markt en zorgen ervoor dat jij als verkoper zo goed mogelijk voorgelicht wordt.

Houd het overzicht met ons stappenplan

Ons interactieve stappenplan helpt je om te weten wat je moet regelen tijdens het verkoopproces. Het biedt overzicht en maakt het mogelijk alle aspecten van jouw woningverkoop efficiënt te managen. Dat geeft rust en vertrouwen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hillegom

Je huis succesvol verkopen in Hillegom begint met een goede voorbereiding. Zo is het verstandig om een waardebepaling van jouw woning aan te vragen bij een erkend makelaar. Daarnaast kunnen opruimen, reparaties uitvoeren en het huis aantrekkelijk presenteren bijdragen aan een snelle verkoop.

Er zijn diverse kosten verbonden aan het verkopen van je huis in Hillegom. Denk aan de makelaarscourtage, notariskosten en kosten voor het aanvragen van een energielabel. Alle informatie over deze kosten vind je op de pagina met kostenoverzicht.

De snelheid waarmee je je huis kunt verkopen in Hillegom varieert en is afhankelijk van diverse factoren. Een goed startpunt is het volgen van de adviezen voor een snelle verkoop op onze website.

Het bepalen van de verkoopprijs van je huis in Hillegom begint met het laten uitvoeren van een waardebepaling door een erkend makelaar. Meer informatie over woningwaarde en het bepalen van een verkoopprijs lees je op deze handige pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze en hangt af van jouw behoeften en verwachtingen. Met behulp van onze tool op de vergelijkingspagina voor makelaars kun je gemakkelijk de beste makelaar vinden voor jouw situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen