Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sassenheim

Overweeg je je huis in Sassenheim te verkopen? Dan kan een goede voorbereiding een wereld van verschil maken. Het helpt je om een realistische prijs te bepalen, potentiële kopers aan te trekken en uiteindelijk een succesvolle verkoop te realiseren. Vind jij een maximale verkoopprijs ook zo belangrijk?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sassenheim

Als woningverkoper in Sassenheim heb je diverse doelen voor ogen als je jouw huis te koop zet. Bijvoorbeeld, het behalen van een aanzienlijk hoge verkoopprijs is een doel waar je onmiskenbaar naar streeft. Evenzo streeft je ernaar om een snelle verkoop te realiseren. Bovenal wil je zeker zijn dat de verkoop zorgvuldig en professioneel wordt uitgevoerd door specialisten waar je op kunt vertrouwen. Deze doelen zijn begrijpelijk en bereikbaar."

Natuurlijk heb je als potentiële woningverkoper ook een aantal zaken waar je zeer benieuwd naar bent. Hoe snel worden huizen in Sassenheim verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Op deze website kun je makkelijk makelaars vergelijken wat ongetwijfeld handig is bij het vinden van een makelaar die goed presteert in Sassenheim. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Sassenheim:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 515.348
Besparing (gem.)
€ 1.082

Je huis snel verkopen in Sassenheim

In Sassenheim ben je gemiddeld 40 dagen bezig met het verkopen van je woning. Dit is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Met een aantal slimme tips kan je invloed uitoefenen op de snelheid van de verkoop.

 1. De juiste prijsstelling is uitermate belangrijk. Een realistische vraagprijs trekt serieuze kopers aan. Doe voldoende marktonderzoek of laat een officiële waardebepaling uitvoeren zodat je woning niet over- of ondergeprijsd is.
 2. Ga voor professionele woningfotografie. Eerste impressies zijn vaak online en goede foto's kunnen het verschil maken tussen een bezoek of een pass. Besteed dus aandacht aan kwalitatieve fotografie om je woning optimaal te presenteren.
 3. Het inwinnen van verkoopadvies bij lokale verkoopmakelaars kan een grote meerwaarde hebben. Een ervaren makelaar kent de markt, heeft een breed netwerk van potentiële kopers en kan je begeleiden in het gehele verkoopproces.

Tips in Sassenheim

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sassenheim op?

Geïnteresseerd in de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sassenheim? Op dit moment ligt dat bedrag op € 515.348 euro. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een gemiddelde is. Eindprijzen variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie van de woning, het aantal vierkante meters, de staat van het onderhoud en de dynamiek in de huidige markt.

Ook op zoek naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Sassenheim? Deze bedraagt momenteel € 4.543 euro. Voor een completer en realistischer beeld van de huidige woningwaarden in Sassenheim, kun je overwegen een gratis verkoopadvies aan te vragen. Dit kan je helpen om een beter en realistisch beeld te krijgen over een reële vraagprijs voor jouw huis in juni 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sassenheim

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sassenheim bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sassenheim.

Feitjes over Sassenheim

 • Sassenheim heeft een rijke geschiedenis sinds de Romeinse tijd
 • Het staat ook bekend om zijn bloembollen industrie
 • Het heeft diverse historische monumenten zoals kasteel Teylingen

Tips om je woning te verkopen in Sassenheim

In de pittoreske stad Sassenheim wil je natuurlijk je huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt brengen. Dankzij deze handige tips breng je je huis onder de aandacht van potentiële kopers en realiseer je de hoogst mogelijke verkoopprijs. Hierbij kun je rekenen op de hulp van diverse specialisten in Sassenheim.

 • Prijsstrategie: Kies een realistische vraagprijs, dit trekt meer kijkers. Informeer bij lokale makelaars om een beter beeld te krijgen van de huidige marktwaarde in Sassenheim.
 • Presentatie: Zorg ervoor dat je huis er tiptop uitziet. Schakel een schoonmaakbedrijf in en laat eventuele reparaties verrichten. Het oog wil immers ook wat.
 • Sfeer creëren: Maak je woning sfeervol. Warme kleuren en planten maken ruimtes uitnodigend en fris. Dezelfde strategie is ook toepasbaar op de tuin. In Sassenheim zijn er genoeg tuincentra waar je terecht kan voor advies.
 • Professionele foto's: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Huur een professionele fotograaf in om de beste kanten van je huis in Sassenheim vast te leggen.
 • Online marketing: Laat je huis zien op de sociale media en online platforms. Er zijn specialisten in Sassenheim die je propertie online onder de aandacht kunnen brengen bij de juiste doelgroep.

Ontdek jouw stappenplan in Sassenheim:

 • Voorkom ontbrekende stappen in het verkoopproces.
 • Bespaar duizenden euro's door efficiënt te vergelijken.
 • Verhoog de waarde van je woning op jouw voorwaarden.
 • Regel de verkoop eenvoudig en snel vanaf één plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sassenheim?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sassenheim kost je als verkoper gemiddeld € 7.622. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sassenheim In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 515.348) € 5.823
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.622

Kosten van makelaars in Sassenheim

Als je overweegt om je huis in Sassenheim te verkopen, is het handig om te weten dat de kosten van een makelaar over het algemeen worden bepaald door een courtage. Deze courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Sassenheim ligt dit percentage volledig in lijn met het landelijk gemiddelde, namelijk 1,13%.

Je moet er rekening mee houden dat er naast de courtage mogelijk nog andere kosten bij komen, zoals opstartkosten of advertentiekosten. Het is verstandig om hier vooraf naar te informeren bij je makelaar. Al met al komen die kosten in Sassenheim, net als het courtagepercentage, vaak overeen met het landelijk gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Sassenheim.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken

Voordat je jouw woning op de markt zet, wil je deze in de beste staat presenteren. Ook al heb je geen makelaar, het is nog steeds belangrijk dat je huis er netjes en onderhouden uitziet. Een nette woning maakt een goede indruk en kan eventueel leiden tot een hogere verkoopprijs.

Afhankelijk van de staat van de woning kunnen er kosten zijn voor het opknappen en het uitvoeren van kleine reparaties. Denk hierbij aan een nieuwe verflaag, bijwerken van kozijnen of het repareren van lekkende kranen. De kosten hiervoor kunnen flink variëren, dus het is goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Vaste lasten tijdens de verkoop

Tijdens de verkoopprocedure kun je nog steeds opdraaien voor de vaste lasten van de woning. Onder deze kosten vallen onder andere de hypotheek, gas, water en licht, en eventuele gemeentelijke belastingen. Ook al staat het huis leeg, deze kosten blijven lopen tot de officiële overdracht naar de nieuwe eigenaar.

Het is goed om te beseffen dat een huis dat langer te koop staat meer geld kost, vanwege de doorlopende vaste lasten. Het is dus in je eigen belang om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen. Het kiezen van de juiste verkoopstrategie is dan ook van belang.

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor diverse notariskosten. Deze kosten zijn voor het opstellen van de nota van afrekening en de akte van levering. Hoewel de koper hier ook kosten voor draagt, is dit een uitgave waar je als verkoper rekening mee moet houden.

Inzicht in de diverse kosten die je als verkoper draagt, is bijzonder belangrijk om financiële verrassingen te voorkomen. Veel mensen zijn uitsluitend gericht op de makelaarskosten, maar het is juist de optelsom van alle uitgaven die bepalend is voor het rendement op je woningverkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Sassenheim?

Is juni 2024 een goed moment om je huis in Sassenheim te verkopen? Het antwoord is helder: ja. De woningmarkt bevindt zich in een dynamische fase en dat biedt kansen voor alle soorten woningen. Of je nu een rijtjeshuis, appartement of vrijstaande villa bezit, voor elk woningtype zijn er mogelijkheden.

Je vraagt je misschien af wat het juiste moment is om je woning in de verkoop te plaatsen? Een makelaar kan je perfect adviseren over wanneer het meest geschikte moment is. Met hun kennis en ervaring in de woningmarkt kunnen zij je goed op weg helpen en je efficiënt navigeren door de huidige marktomstandigheden.

Vergelijk makelaars in Sassenheim Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voor het verkopen van je huis zijn er veel dingen die je moet regelen. Het kan ingewikkeld en tijdrovend zijn om dit allemaal zelf uit te zoeken. Daarom heeft Huis Verkopen een duidelijk stappenplan gemaakt dat je kan gebruiken om niets over het hoofd te zien en het meeste uit de verkoop van jouw huis te halen. Het volgen van dit stappenplan scheelt je niet alleen tijd, maar ook kosten. Met Huis Verkopen wordt de verkoop van je woning in Sassenheim vergemakkelijkt.

Prestaties lokale makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt je inzicht in de prestaties van alle makelaars in Sassenheim. Is een snelle verkoop belangrijk voor je, of wil je juist de hoogste verkoopopbrengst? Bij Huis Verkopen vind je makelaars die aansluiten bij jouw wensen.

Kosten besparen

Naast makelaars vergelijken, helpt Huis Verkopen je ook om kosten te besparen. Vergelijk dienstverleners, zoals energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je op makelaarskosten en andere kosten die bij de verkoop van een woning komen kijken.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk. Als grootste platform op het gebied van woningverkoop heeft Huis Verkopen jouw belangen als verkoper op nummer één staan. Ze bestrijden misinformatie in de markt en helpen je de juiste keuzes te maken.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, blijft goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo wordt het verkoopproces een stuk minder stressvol.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sassenheim

Bij het verkopen van een huis in Sassenheim heb je verschillende documenten nodig waaronder een identiteitsbewijs, de eigendomsakte en een geldig energielabel. Ook relevante informatie over de Vereniging van Eigenaren is nodig als het een appartement betreft. Voor een volledige lijst kun je onze informatiepagina raadplegen.

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis in Sassenheim hangt af van verschillende factoren waaronder de woningwaarde, de woningmarkt van je buurt en het advies van een makelaar. Op onze website vind je een uitgebreide uitleg over dit proces.

Of dit een goede tijd is om je huis in Sassenheim te verkopen is sterk afhankelijk van de huidige woningmarkt en je persoonlijke situatie. We raden je aan om advies in te winnen bij een lokale makelaar of ons artikel over het verkopen van een huis te lezen.

Voor het best mogelijke resultaat bij de verkoop van je huis in Sassenheim, raden we je aan om eerst een makelaar te kiezen die bij je past. Kijk ook naar de waarde van vergelijkbare huizen in de buurt, en zorg dat je huis er netjes uitziet voor bezichtigingen. Voor meer informatie en tips, bezoek onze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen