Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sassenheim

Bij de verkoop van je woning in Sassenheim is het vinden van een passende makelaar geen sinecure. Op deze pagina ga je ontdekken welke makelaar het beste bij je voorkeuren aansluit. Weer voorzien je van verscheidene vergelijkingsmethoden om een doordachte keuze te kunnen maken.

Over makelaars in Sassenheim

Natuurlijk zijn er verschillen tussen de diverse makelaars in Sassenheim. Deze variëren van de werkwijze die ze hanteren, de kosten die ze in rekening brengen, tot de resultaten die ze boeken bij de verkoop van huizen. Maar er zijn andere factoren, zoals de service en communicatie met je en de expertise in specifieke soorten vastgoed. Het vergelijken van verschillende makelaars kan je helpen een beter beeld te krijgen van wat iedere makelaar te bieden heeft en wat het best past bij jouw behoeften en verwachtingen.

Je bent vast nieuwsgierig naar hoe verschillende factoren je kunnen beïnvloeden bij het kiezen van een makelaar. Wat kosten de beste makelaars in Sassenheim precies? Hoe goed zijn ze in het onderhandelen over de verkoopprijs van je woning? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt? Het zijn belangrijke vragen en we hebben de antwoorden voor je. Hieronder vind je de meest recente informatie over de beste makelaars in Sassenheim:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.221
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.108
Besparing (gem.)
€ 1.156

Actueel

 • Denk je aan de verkoop van je huis in Sassenheim? Weet dan dat de courtage voor makelaars momenteel op gemiddeld 1,13% ligt. Hier moet je rekening mee houden in je financiële planning.
 • Als je geïnteresseerd bent in de huidige ontwikkeling van de huizenprijzen in Sassenheim, dan kun je hier de meest actuele woningprijzen vinden. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 550.521 en de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 4.573 (update: april 2024).
 • Het is ook goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Sassenheim continu kunnen veranderen. Daarom kan het vergelijken van makelaarstarieven je een flinke besparing opleveren. Momenteel kan dit gemiddeld oplopen tot wel € 1.156.

Uitgelichte makelaars in Sassenheim

Als je jouw woning wilt verkopen, heb je in Sassenheim keuze uit tal van makelaars die je hierbij kunnen begeleiden. Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van deze verkoopmakelaars, inclusief een omschrijving van hun dienstverlening, zodat je een goed beeld krijgt van ieder individueel kantoor. Door deze makelaars te vergelijken krijg je een helder inzicht in de onderlinge verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van kosten, dienstenaanbod en ervaringen van andere verkopers.

Logo Berg ERA Makelaars - Bollenstreekmakelaars

Berg ERA Makelaars - Bollenstreekmakelaars

Bij Berg ERA Makelaars kun je rekenen op professionele begeleiding bij de (ver)koop van jouw woning. Dit middelgrote makelaarskantoor hecht veel waarde aan service, klantbeoordelingen op Funda bevestigen hun kwaliteit. Met vier medewerkers, een digitaal dossier, geen opstartkosten en scherpe tarieven op basis van no-cure no-pay, zorgen ze voor een zorgeloze (ver)koopervaring. Innovatie en vernieuwing worden hoog in het vaandel gedragen, hier kan ook jij van profiteren!
Logo Heemborgh Makelaars Sassenheim

Heemborgh Makelaars Sassenheim

Heemborgh Makelaars Sassenheim helpt je met toewijding en enthousiasme bij het belangrijke proces van het kopen of verkopen van een huis. Ze staan altijd klaar, zonder 9-5 mentaliteit en jouw belangen staan altijd voorop. Bovendien kunnen ze je helpen bij taxaties en hebben ze een groot bereik door samenwerking tussen vier vestigingen. Met hun specialisme in nieuwbouw en certificaties van VastgoedCert, NWWI en NRVT is Heemborgh een betrouwbare keuze.
Logo Gilde Makelaars

Gilde Makelaars

Gilde Makelaars is een modern en actief makelaarskantoor met een sterke nadruk op persoonlijk contact en transparantie. Met hun deskundigheid en ervaring, onderscheiden ze zich middels een vrouwelijke touch en grondige begeleiding. Ze zijn aangesloten bij de NVM en bieden een scala aan diensten zoals verkoop, verhuur, taxaties en aankoop, met een specialiteit in nieuwbouw. Door altijd een stap extra te zetten, streven ze naar de beste deal voor iedereen.

Let op: er zijn meer makelaars actief in en rondom Sassenheim dan in onze huidige lijst staan. Misschien is de ideale makelaar voor jou niet opgenomen in deze lijst. Daarom raden we je aan om alle makelaars in Sassenheim te vergelijken. Wij bij Huis Verkopen nemen ze allemaal mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Sassenheim Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sassenheim?

Naast courtage, dat verwijst naar de vergoeding van de makelaar op basis van de verkoopopbrengst, rekenen makelaars in Sassenheim doorgaans ook opstartkosten. Deze opstartkosten omvatten de uitgaven die de makelaar moet maken om je huis te kunnen verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sassenheim 0,42% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.156 besparen door makelaars te vergelijken. Vergelijkend onderzoek tussen makelaars is een waardevolle stap in je voorbereiding op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Sassenheim

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 6.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sassenheim

Bij het verkopen van jouw woning in Sassenheim, is het belangrijk om te weten dat er naast de courtage ook opstartkosten in rekening worden gebracht door de meeste makelaars. Deze opstartkosten zijn bedoeld om de initieel gemaakte kosten te dekken. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om jouw woning verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan kosten voor het maken van foto's, het plaatsen van de woning op diverse websites en de tijd voor het opstellen van een verkoopstrategie.

Het gemiddelde bedrag van de opstartkosten varieert. Het precieze bedrag is afhankelijk van de makelaar en de diensten die zij aanbieden. Het gemiddelde bedrag dat door makelaars in Sassenheim wordt gerekend voor de opstartkosten is € 515. Het is daarom van groot belang dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende kostenposten van makelaars voordat je een keuze maakt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Sassenheim

Als je besluit om jouw woning in Sassenheim te verkopen via een makelaar, is het belangrijk om te weten dat hier mogelijk extra kosten bij komen kijken. Dit zijn de zogeheten intrekkingskosten. Deze kosten kan een makelaar in rekening brengen wanneer je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. Stel dat je een mooi bod krijgt van een kennis of familielid terwijl je huis al bij de makelaar ligt, of je krijgt plotseling koudwatervrees en besluit je huis toch niet te verkopen; dan kunnen hier intrekkingskosten aan verbonden zijn.

De hoogte van de intrekkingskosten kan per makelaar verschillen. Gemiddeld genomen kun je in Sassenheim voor het intrekken van de verkoop van je woning ongeveer een bedrag van € 500 verwachten. Deze kosten zijn bedoeld ter compensatie voor de tijd en energie die de makelaar reeds in de verkoop van je woning heeft gestoken. Het is verstandig om hier voorafgaand aan de verkoop over in gesprek te gaan met de makelaar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sassenheim met een vast tarief

Er zijn in Sassenheim ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren weet welke kosten je kunt verwachten. Geen onverwachte verrassingen later, je weet wat je krijgt. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Aan de andere kant, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je verkoopt je huis voor 200.000 euro en de makelaar vraagt een vast tarief van 3.000 euro. Dit vertegenwoordigt 1,5% van de verkoopprijs. Als het huis echter wordt verkocht voor 150.000 euro, dan wordt dat vaste tarief een groter percentage van de verkoopprijs, namelijk 2%. Bij een courtage betaal je altijd een vast percentage, dat blijft dus altijd gelijk, ongeacht de verkoopprijs.

Tip: Weeg goed af wat voor jou het beste werkt, een vast tarief of een courtage. Let hierbij vooral op de verwachte verkoopprijs van je huis en hoe die verhouding ligt met het vaste tarief. Steek hier tijd in, het is een belangrijke keuze die uiteindelijk veel impact kan hebben op je financiële plaatje.

4 feitjes over makelaars in Sassenheim

 • Woningverkopers in Sassenheim lijken te opteren voor makelaars met aantoonbare ervaring in hun stad. Wanneer men makelaars vergelijkt, wijzen vele mensen in deze regio op de belangrijkheid van lokale kennis en succesvolle track-records. Die data is te vinden op deze pagina.
 • Het kan soms verleidelijk zijn om een huis zelf te verkopen, maar de cijfers ondersteunen deze strategie niet. Woningen in Sassenheim die zonder de hulp van een makelaar worden verkocht, leveren gemiddeld €22.000 minder op.
 • Bij het kiezen van een makelaar is het goed om te weten dat het merendeel van de makelaars in Sassenheim is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Zeker 91% van de makelaars zijn aangesloten bij een van deze verenigingen.
 • In Sassenheim nemen de meeste woningverkopers hun tijd bij het kiezen van een makelaar. Gemiddeld worden er drie makelaars geraadpleegd vooraleer zij een keuze maken. Het is relatief makkelijk om bij meerdere makelaars een gratis verkoopadvies aan te vragen.

Wat levert de beste makelaar in Sassenheim op?

Het selecteren van de juiste makelaar in Sassenheim might not be a simple task, but it is definitely worth taking time. Ondanks dat men vaak focust op makelaarskosten, is het belangrijker om te kijken naar wat een makelaar je daadwerkelijk oplevert. Een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop voor jouw woning, bijvoorbeeld.

Dit is hoe je de beste makelaars in Sassenheim herkent:

 • € 16.726: deze figuur reflecteert het hogere bedrag dat topmakelaars in Sassenheim gemiddeld ontvangen bij de verkoop van een woning, in vergelijking met hun collega's in dezelfde regio. Deze extra opbrengst toont de effectiviteit en het succes van deze makelaars aan.
 • Aan de hand van onze gegevens kunnen we bevestigen dat de best presterende makelaars in Sassenheim woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit resultaat wijst erop dat makelaars die zich passievol inzetten voor de verkoop over het algemeen de beste verkoopsnelheid hebben.

De beste makelaar in Sassenheim vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Sommige makelaars in Sassenheim onderscheiden zich door hun scherpe tarieven, anderen door hun vernuftige verkoopstrategieën. Weer anderen blinken uit door hun accurate woningwaarde-inschattingen.

Het kiezen van een geschikte makelaar is een sleutelaspect in de voorbereiding op de verkoop van je huis. Door makelaars te vergelijken, krijg je een duidelijk overzicht van de meest passende opties op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sassenheim?

Ben je van plan je huis in Sassenheim te verkopen en ben je op zoek naar een geschikte makelaar? Hier zijn vijf punten om op te letten:

Ervaring in Sassenheim

Een makelaar met veel ervaring in Sassenheim kent de lokale markt goed en weet wat jouw huis waard is.

Gemiddelde verkoopprijs van huizen

De beste makelaars in Sassenheim verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs. Dit kan je gemiddeld € 16.726 meer opleveren.

Communicatie en transparantie

Je wilt een makelaar die transparant is over het proces en die je regelmatig op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen.

Aanbevelingen en beoordelingen

Check vooraf altijd de beoordelingen van de makelaar. Tevreden klanten geven doorgaans een goed beeld van het werk van de makelaar.

Prijzen en tarieven

Jouw makelaar moet duidelijk zijn over de kosten en deze van tevoren met je bespreken. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-verkoopmakelaars in Sassenheim hebben zich verenigd onder de vlag van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. Deze makelaars hanteren hoge standaarden bij het uitvoeren van hun diensten. Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij de branchevereniging VBO en VastgoedPRO, die ook garant staan voor kwalitatieve dienstverlening.

Een voornaamste reden om de keuze te maken voor een makelaar die is aangesloten bij een van deze brancheverenigingen is een sterke mate van betrouwbaarheid. Dankzij strenge kwaliteitseisen en voortdurende bij- en nascholing blijven deze makelaars altijd up-to-date. Daarnaast bieden ze ook een klachtenregeling en zijn ze verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit biedt jou als klant extra zekerheid bij de aan- of verkoop van je woning.

Wat doet een makelaar in Sassenheim?

Wanneer je overweegt je huis in Sassenheim te verkopen, kan een makelaar een waardevolle hulp zijn. Een makelaar neemt allerlei taken rondom de verkoop uit handen, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

De makelaar in Sassenheim is een ervaren expert als het gaat om de lokale woningmarkt. Daarom kan hij of zij een realistische vraagprijs bepalen en adviseren over het optimale verkoopmoment. Bovendien begeleidt de makelaar alle bezichtigingen, onderhandelingen en juridische aspecten.

 • Begeleiding van A tot Z: van de vraagprijs tot de notaris
 • Kennis van de lokale woningmarkt: inzicht in kansen en mogelijkheden
 • Objectieve verkoopbevordering: professionele foto's en omschrijvingen
 • Besparing van tijd: je hoeft je niet te verdiepen in juridische zaken
 • Negotiatie-expertise: ervaring met het onderhandelen over de prijs

Waarom een makelaar in Sassenheim inschakelen?

Als je overweegt je huis in Sassenheim te verkopen, kan een makelaar de ideale partner zijn om je door deze complexe proces te begeleiden. Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale markt, beschikt over relevante netwerken en is gewend te onderhandelen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een makelaar inschakelen voor de verkoop van je huis in Sassenheim? Laten we die eens onder de loep nemen.

Kennis van de woningmarkt in Sassenheim

De makelaar heeft een diepgaande kennis van de lokale woningmarkt, inclusief prijsniveaus en vraag- en aanboddynamiek. Deze onmisbare input kan je helpen bij het bepalen van een reële verkoopprijs voor je huis, waardoor je zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor potentiële kopers.

Uitgebreid netwerk

Bij de verkoop van je huis kan het netwerk van de makelaar van grote waarde zijn. De makelaar heeft contacten met potentiële kopers, andere makelaars, taxateurs en notarissen. Dit kan de zichtbaarheid van de verkoop van je huis aanzienlijk verhogen en het verkoopproces versnellen.

Professionele presentatie

Een makelaar weet hoe je een huis aantrekkelijk presenteert aan potentiële kopers. Ze kunnen je adviseren over het stylen van je huis en professionele foto's laten maken. Een goede presentatie kan de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk vergroten.

Onderhandelingen en juridisch traject

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, kan een makelaar je helpen met de onderhandelingen en het juridisch traject. Makelaars zijn getraind in onderhandelen en kunnen je bijstaan om het meeste uit de verkoop van je woning te halen. Ook hebben ze kennis van de juridische aspecten die bij de verkoop van een huis komen kijken.

Makelaars in Sassenheim vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdagende taak zijn, mede doordat jouw keuze sterk afhangt van jouw specifieke woning, situatie en voorkeuren. Het vergelijken van makelaars is hierbij een essentiële eerste stap.

 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg inzicht in de verwachte verkoopprijs
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Vind makelaars met concurrerende tarieven

Via Huis Verkopen kun je op een gemakkelijke en transparante manier makelaars vergelijken. Je vult gewoon je adres, voorkeuren en wensen in en je zult gekoppeld worden aan de verkoopmakelaars in Sassenheim die het beste bij jou passen. Dit helpt je om een compleet beeld te vormen en om uiteindelijk de makelaar te kiezen met het beste voorstel voor de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Sassenheim Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sassenheim

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Sassenheim zijn € 515. Dit omvat kosten zoals fotografie, plaatsing op huizensites en administratieve kosten.

Je kunt aanzienlijk besparen door makelaars te vergelijken. De gemiddelde besparing in Sassenheim door te vergelijken is € 1.156.

De gemiddelde courtage in Sassenheim is 1,13%. Dit is de vergoeding dat de makelaar krijgt na de succesvolle verkoop van je huis.

Je kunt factoren als kosten, ervaring, reviews, en verkoopsnelheid onderzoeken. Onze gids kan je hierbij helpen.

De gemiddelde makelaarskosten in Sassenheim liggen rond de € 6.221. Deze variëren echter aanzienlijk van makelaar tot makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen