Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sassenheim

De huizenmarkt in Sassenheim kan uitdagend zijn. Je wilt je huis verkopen tegen een goede prijs, maar tegelijkertijd snel handelen. Op deze pagina vind je nuttige statistieken en cijfers die je kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sassenheim

De gemiddelde verkoopprijs in Sassenheim is in de laatste 3 maanden € 515.348 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 549.064 euro. Met deze gegevens krijg je een goed beeld van de huidige ontwikkelingen in de huizenmarkt van Sassenheim. Ter illustratie van de ontwikkeling van de plaatselijke vastgoedcijfers, zie hieronder de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Sassenheim

Afgelopen 3 maanden

€ 320.000
€ 460.000
€ 599.000

Het is fascinerend om de waarde per vierkante meter onder de loep te nemen in Sassenheim, een factor die veel kan onthullen over de lokale woningmarkt. Door rekening te houden met de gemiddelde verkoopprijs per m2, die momenteel op € 4.405 euro staat, krijg je een nauwkeuriger beeld van de waarde van het vastgoed in vergelijking met andere plekken. Deze maatstaf biedt nuttige inzichten voor zowel kopers als verkopers en draagt bij aan een evenwichtiger onderhandeling. Bekijk onderstaande grafiek voor een visueel overzicht hiervan:

Huizenprijzen in Sassenheim per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.600

Prijsontwikkeling Sassenheim laatste 12 maanden

Het kan verstandig zijn om de prijsontwikkelingen van de huizenmarkt in Sassenheim van de afgelopen 12 maanden in ogenschouw te nemen. Door aandachtig deze ontwikkelingen te volgen, kan je een beeld krijgen van de stand van zaken. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was bijvoorbeeld € 515.348. Hieronder volgen de actuele marktcijfers:

Wat is mijn woning in Sassenheim waard?

De waarde van jouw woning in Sassenheim wordt beïnvloed door uiteenlopende factoren en fluctueert daardoor voortdurend. Denk aan de algemene ontwikkelingen op de woningmarkt, regionale trends en specifieke eigenschappen van jouw woning. Dit maakt het lastig om een accurate waarde van je woning op een bepaald moment vast te stellen.

Omdat de waarde van je woning zo’n beweeglijk gegeven is, is het wijsheid om helderheid te verkrijgen over de actuele waarde. Dit geeft je inzicht in jouw financiële positie en kan behulpzaam zijn bij het maken van toekomstplannen. Een gratis waardebepaling door een deskundige makelaar kan hierbij uitkomst bieden.

Een gratis waardebepaling vindt bij jou thuis plaats. Met een bezoek aan huis kan de makelaar een nauwkeurige beoordeling maken op basis van zowel de binnen- als buitenkant van je woning. Dit maakt zo'n waardebepaling, ondanks een klein beetje tijd die het kost, erg waardevol.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de dynamiek van de woningmarkt varieert het beeld van plaats tot plaats. Het valt op dat de gemiddelde huizenprijzen in de omgeving van Sassenheim vaak niet synchroon lopen met die in Sassenheim zelf. Door niet alleen te focussen op de cijfers van één specifieke plek, maar ook de nabije gemeenten in ogenschouw te nemen, krijgen we een genuanceerd beeld van de huidige markt.

Onze grafieken bieden een overzicht van zowel de totale als per vierkante meter verkoopprijzen in Sassenheim en vergelijkbare plaatsen. Hieronder treffen we deze schematische vergelijkingen aan:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Sassenheim

Wanneer je jouw huis in Sassenheim wilt verkopen, zul je merken dat niet alle makelaars hetzelfde presteren. De variatie in prestaties komt onder andere door verschillen in verkoopstrategieën, vastgoedkennis en beoordelingen van klanten. Het is daarom van groot belang om te weten wat elke makelaar uniek maakt.

Door tijd te investeren in het zorgvuldig selecteren van een makelaar, vergroot je de kansen op een succesvolle woningverkoop aanzienlijk. Kantoorportefeuilles, klantenbeoordelingen en verkoophistorie kunnen je helpen bij deze beslissing. Gaat deze informatie nog niet ver genoeg? Krijg een dieper inzicht door makelaars te vergelijken en vind daarmee de beste makelaar in Sassenheim.

Vergelijk makelaars in Sassenheim Of lees meer over makelaars in Sassenheim

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sassenheim

De courtage, het tarief dat makelaars rekenen, verschilt per makelaar maar het gemiddelde tarief in Sassenheim zit op ongeveer 1,13%. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Maar let op, dit is niet het volledige kostenplaatje. De meeste makelaars rekenen namelijk ook opstartkosten om je woning in de verkoop te zetten.

Het zou handig zijn om een gedetailleerd overzicht te hebben van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis. Wist je dat we op deze locatie een overzicht hebben samengesteld van alle kosten verbonden aan de verkoop van je woning? Bestudeer deze zorgvuldig. Het kiezen van de juiste makelaar gaat namelijk niet alleen om het courtage, maar je wilt ook zeker weten dat er geen verborgen kosten zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sassenheim

In Sassenheim zijn er in totaal 4456 koopwoningen. Elke woning kan verschillende bestemmingen hebben, afhankelijk van het bestemmingsplan van de gemeente. Zo kan een huis bijvoorbeeld een woon-functie hebben, maar ook ingezet worden voor bedrijvigheid of dienen als atelier. Als je overweegt om jouw woning te verkopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de bestemming van je woning en de mogelijkheden die dit biedt.

Aantal verkochte woningen in Sassenheim

Verschillende woningen hebben in de afgelopen twaalf maanden hun weg naar een nieuwe eigenaar gevonden in Sassenheim. Het aantal transacties, dat wil zeggen, het aantal woningen dat daadwerkelijk van eigenaar is gewisseld, is 137. Daarnaast zijn er ook diverse huizen nieuw in de verkoop geplaatst. Hier vind je een duidelijke grafische weergave van deze gegevens:

Ben je van plan jouw huis in Sassenheim te verkopen?

Ben je van plan jouw huis in Sassenheim te verkopen? Dan is er een aantal stappen die je moet nemen voor het succesvol afronden van deze onderneming. Een van de voornaamste aspecten hiervan is ervoor zorgen dat je een kundige makelaar in de arm neemt die jou hierbij kan begeleiden.

Huis Verkopen biedt een handig stappenplan aan waarbij alle facetten voor het verkopen van jouw huis zijn inbegrepen. Iedere stap van het verkoopproces komt hierin zorgvuldig aan bod, van het kiezen van een goede makelaar tot het regelen van een energielabel. Een slim advies is, wees zorgvuldig en ordelijk in dit proces, zodat de verkoop van jouw woning soepel kan verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Sassenheim kan als vrije stroom worden beschouwd, er zijn altijd veranderingen aan de gang. Op HuisVerkopen.nl houden we de data van dit vastgoedmarktaandeel vers en correct. Niet alleen geeft dit je een indicatie van de huidige markttrend, maar het helpt je ook om het juiste moment te kiezen om je eigendom te verkopen. Met deze marktdata als leidraad kun je deze potentieel ingewikkelde beslissing te nemen met meer vertrouwen en precisie.

Extra diensten om de verkoop van je woning te stroomlijnen

Naast het bijhouden van marktstatistieken, biedt HuisVerkopen.nl een scala aan nuttige instrumenten om je te helpen bij je huisverkoop. We voorzien je van inzicht in verkoopkosten, vergelijkingsmethoden om makelaars te beoordelen, en zelfs de mogelijkheid om waardebepalingen aan te vragen. Dit stelt je in staat om te weten wat je huis waard is en om een bewuste verkoopbeslissing te nemen. Verder kun je nagaan of je huis over een geldig energielabel beschikt en indien nodig een nieuw energielabel aanvragen. Onze website is ook een betrouwbare bron van tips voor het slim en effectief verhandelen van je eigendom, met specifieke aandacht voor het kiezen van de juiste makelaar, het realiseren van de hoogste verkoopprijs en vele andere factoren. We willen dat je gewapend bent met alle benodigde kennis om een geslaagde verkoop te verzekeren.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen