Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oegstgeest

Als je overweegt je huis in Oegstgeest te verkopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt. In juni 2024 liggen de vraagprijzen hoog en veranderen ze snel. Hier vind je relevante feiten en cijfers over de lokale woningmarkt:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oegstgeest

De gemiddelde verkoopprijs in Oegstgeest is in de laatste 3 maanden € 661.329 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 685.679 euro. Dit verschil tussen de verkoop- en vraagprijs kan je een indicatie geven van het onderhandelingspotentieel voor jou als potentiële huiskoper in de regio. Laat je hieronder informeren door de grafiek met actuele data:

Huizenprijzen in Oegstgeest

Afgelopen 3 maanden

€ 488.000
€ 612.000
€ 736.000

In de onderstaande grafiek wordt een illustratie gegeven van de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2 in Oegstgeest over de afgelopen 3 maanden. Het is van belang op te merken dat er altijd een verschil zichtbaar zal zijn tussen deze twee prijzen. Hiermee bieden we jou inzicht in de huidige stand van zaken in Oegstgeest:

Huizenprijzen in Oegstgeest per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.500
€ 4.800
€ 5.100

Prijsontwikkeling Oegstgeest laatste 12 maanden

Je neemt wellicht een kijkje vanwege je interesse in de woningmarkt van Oegstgeest. De laatste 12 maanden laten zeker een verschuiving zien in de woningprijzen.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand had een waarde van € 661.329. De fluctuaties in de prijzen van Oegstgeest onderscheiden zich niet sterk van de landelijke patronen. Om deze bewegingen beter te visualiseren:

Wat is mijn woning in Oegstgeest waard?

De waarde van jouw woning in Oegstgeest is continu in beweging. Dit heeft verschillende redenen, waaronder fluctuerende huizenprijzen, veranderingen in de buurt en aanpassingen die je aan je woning hebt gedaan. Het is daarom van groot belang om op de hoogte te zijn van de actuele, marktwaarde van je huis.

Het kan inspelen op verschillende behoeftes om je woningwaarde te kennen, bijvoorbeeld voor een mogelijke verkoop of een herfinanciering. Ongeacht de reden, biedt een vrijblijvende, gratis waardebepaling door een ervaren verkoopmakelaar een concreet en betrouwbaar beeld van wat je eigendom waard is in de huidige markt.

De waardebepaling wordt over het algemeen op locatie gedaan, oftewel bij jou thuis. Dit houdt in dat de makelaar langskomt om je woning te inspecteren en te beoordelen op verschillende aspecten, zoals de staat van onderhoud, de ligging en de grootte. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de makelaar binnenlaten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is voortdurend in beweging en iedere plaats heeft daarbij zijn eigen karakteristieken. Zo zullen de huizenprijzen in de dorpen en steden rond Oegstgeest anders zijn dan in Oegstgeest zelf. Door te vergelijken, krijg je een beter beeld van de huidige stand van zaken op de woningmarkt:

Om al deze redenen zijn de grafieken hieronder een handige tool. Ze geven een helder beeld van de verkoopprijzen in Oegstgeest en omgeving. De vastgoedcijfers zijn te zien zowel in totalen als per vierkante meter, zodat je alles in perspectief kunt plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Oegstgeest

Op HuisVerkopen.nl werpen we licht op het prestatiespectrum van verkoopmakelaars in Oegstgeest. Verschillen zijn er zeker, variërend van de snelheid waarmee een woning wordt verkocht, tot de gemiddelde verkoopprijs die een makelaar bereikt. Heldere statistieken zijn onze sleutel in het verschaffen van inzicht, waarmee we je ondersteunen in het vinden van de meest passende makelaar.

Daarbij onderstrepen we dat het kiezen van de juiste makelaar veel kan opleveren. Makelaars met een sterk trackrecord hebben dikwijls de beste kans om je huis voor een optimale prijs te verkopen. Door aandachtig de prestatiegegevens te bestuderen, kun je dus een weloverwogen keuze maken en je kansen op een lucratieve verkoop van je woning maximaliseren.

Vergelijk makelaars in Oegstgeest Of lees meer over makelaars in Oegstgeest

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oegstgeest

De hoogte van de courtage van verschillende makelaars in Oegstgeest kan behoorlijk variëren. Echter, gemiddeld wordt er een courtage van 1,14% gerekend. Om dit in perspectief te plaatsen; bij een gemiddelde verkoopprijs van € 661.329 in Oegstgeest, betekent dit een bedrag van € 7.539. Courtage is in feite een provisie voor de makelaar op basis van het verkoopbedrag van jouw woning. Het is dus in het belang van de makelaar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Elke makelaar hanteert eigen tarieven en voorwaarden, dus het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillen. In plaats van simpelweg de makelaar met het laagste tarief te kiezen, is het slim om meerdere makelaars in Oegstgeest te vergelijken op basis van hun volledige aanbod. Denk hierbij aan hun verkoopstrategie, aanpak en hoe ze jou kunnen ondersteunen in het verkoopproces. Hierdoor kom je uiteindelijk misschien wel bij een makelaar terecht waarbij je je prettiger voelt, ook al is deze wellicht iets duurder.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oegstgeest

In Oegstgeest bevinden zich 7998 koopwoningen, waarvan maar een minuscuul deel momenteel op de markt is. Dit betekent dat jouw woning, mocht je besluiten te verkopen, nauwelijks concurrentie heeft en daardoor de aandacht van potentiële kopers zal trekken. De kans dat je je huis succesvol kunt verkopen is dus bijzonder groot.

Aantal verkochte woningen in Oegstgeest

In de afgelopen 12 maanden heeft een bepaald aantal woningen in Oegstgeest een nieuwe eigenaar gevonden. Het totale aantal transacties, ofwel het aantal verkochte woningen, wordt weergegeven in de tag: 249. Daarnaast zijn er ook diverse woningen in de verkoop gezet, dit noemen we 'aanmeldingen'. Bekijk de grafiek voor een gedetailleerd overzicht van woningverkoop en aanmeldingen:

Ben je van plan jouw huis in Oegstgeest te verkopen?

Ben je van plan jouw geliefde stekje in Oegstgeest van de hand te doen? Dat is een grote stap en er komt veel bij kijken. Gelukkig biedt Huis Verkopen een uitgebreid stappenplan waarmee je, met een helder overzicht, alle benodigde acties voor de verkoop van je woning kunt organiseren.

Kies vooral een betrouwbare makelaar, deze factor is bepalend voor het succes van je verkoop. Zorg dat je, tezamen met het kiezen van een geschikte makelaar, elk aspect van het verkoopproces aandachtig regelt. Zo houd je de touwtjes in handen en kun je elke stap van het pad naar een geslaagde woningverkoop met gerust gevoel bewandelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Realiseer je dat de woningmarktcijfers in Oegstgeest continu veranderen. Het is van belang om de meest recente marktdata paraat te hebben, en die vind je hier. Met deze cijfers krijg je een helder beeld van de lokale woningmarkt. Je kunt zien hoe de verkooptijden en huizenprijzen zich ontwikkelen, wat je helpt strategische keuzes te maken voor de verkoop van je woning.

Hoe huisverkopen.nl de verkoop van je woning ondersteunt

De tools op huisverkopen.nl zijn ontworpen om je de verkoop van jouw woning te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling om een inschatting te krijgen van de waarde van je huis. Ook kun je via ons platform makelaars vergelijken om de beste verkoopmakelaar in Oegstgeest te vinden. Heb je een goed beeld van wat je wilt, kan je via de site ook makelaarstarieven opvragen, om zo te besparen op de verkoopkosten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen