Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Katwijk

Als je overweegt je huis in Katwijk te verkopen, is het nuttig om op de hoogte te zijn van de huidige trends en ontwikkelingen. In juli 2024 draait de woningmarkt op volle toeren met fluctuerende vraagprijzen en verkoopprijzen. Inzicht in deze cijfers biedt je de mogelijkheid tot het maken van geïnformeerde keuzes rondom het verkopen van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Katwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Katwijk is in de laatste 3 maanden € 499.182 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 499.144 euro. Deze cijfers worden doorgaans beïnvloed door het aantal beschikbare woningen in een bepaalde periode. Het is dus interessant om te zien hoe deze prijzen zich ontwikkelen en variëren in een tijdsbestek van drie maanden. De onderstaande grafiek biedt hierin inzicht:

Huizenprijzen in Katwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 382.000
€ 466.000
€ 549.000

In de volgende weergave presenteren we een inzichtelijke blik op de ontwikkeling van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Katwijk, gedurende de laatste drie maanden. In deze grafiek krijg je een overzicht van de reële prijsstelling in Katwijk. Deze informatie verschaft je een sterke indicatie voor je eigen verkoopproces:

Huizenprijzen in Katwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 5.000

Prijsontwikkeling Katwijk laatste 12 maanden

Verkoop je een huis in Katwijk? Dan is het raadzaam om de veranderingen in de huizenprijzen over het afgelopen jaar in de gaten te houden. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 499.182. Hieronder ziet u de ontwikkeling van deze prijzen in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Katwijk waard?

De woningwaarde van jouw huis in Katwijk wordt onder meer bepaald door het soort huis, de omvang ervan, in hoeverre het nog in goede staat verkeert, en de huidige markt. Concreet betekent dit dat het type pand, de vierkante meters, onderhoudsaspecten en de vraag en aanbod situatie binnen de huizenmarkt een rol spelen bij de bepaling van de vastgoedwaarde.

Wil je helder hebben wat jouw woning in Katwijk waard is? Het beste dat je kunt doen is een gratis waardebepaling door een professionele makelaar laten uitvoeren. Het zal je voorzien van duidelijkheid die je kan helpen om een gedegen besluit te nemen: ga je je huis verkopen, of toch liever niet?

Een gratis waardebepaling van een makelaar is een analyse zonder kosten, waarbij de makelaar met zijn kennis en ervaring een indicatie geeft van de huidige waarde van je huis in Katwijk. Helemaal handig omdat makelaars doorgaans goed op de hoogte zijn van de lokale vastgoedmarkt en voor de verkoop relevante aspecten zoals de staat en eigenschappen van de woning professioneel kunnen inschatten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je kunt opmerken dat de situatie op de woningmarkt behoorlijk kan variëren van plaats tot plaats. In sommige steden en dorpen in de omgeving van Katwijk bijvoorbeeld, kunnen de verkoopprijzen van woningen anders zijn dan in Katwijk zelf.

Om een volledig en correct beeld te krijgen van de stand van zaken, is het verstandig om niet alleen naar de gegevens van één plaats te kijken, maar ook de prijzen in de omliggende regio's in acht te nemen. Zo krijg je een beter inzicht in de huidige stand van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Katwijk

Wanneer je surft op het enorme digitale netwerk van de huizenmarkt in Katwijk, kom je allerlei makelaars tegen. Elke makelaar heeft zijn eigen stijl en methodes bij het verkopen van huizen. Met onze grondige analyse van de prestaties van lokale makelaars, helpen wij je om de uitblinkers te onderscheiden en jouw meest geschikte makelaar te vinden.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een grote invloed hebben op je woningverkoop. Een makelaar met uitmuntende resultaten kan je woning sneller verkopen en potentieel een hogere verkoopprijs behalen. Wij bieden je daarom de mogelijkheid om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste partij kiest.

Vergelijk makelaars in Katwijk Of lees meer over makelaars in Katwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Katwijk

Een centraal woord bij de verkoop van je woning: courtage. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt. In Katwijk ligt dit gemiddeld op 1,05% van de verkoopprijs, die in deze regio rond de € 499.182 euro ligt. Echter, de courtage varieert per makelaar en is doorgaans onderhandelbaar.

Voordat je een beslissing maakt, is het verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je eenvoudig doen via de tool om tarieven op te vragen. Let op, de meeste makelaars rekenen ook opstartkosten om je woning in de verkoop te plaatsen. Door meerdere tarieven naast elkaar te leggen krijg je een goed beeld van de makelaarskosten in Katwijk.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Katwijk

Als je een wandeling maakt door Katwijk, zal het je opvallen dat een groot deel van de woningen in eigendom is van de bewoners. Er zijn 11219 koopwoningen, wat betekent dat deze huizen een permanente basis zijn voor de lokale bevolking. Natuurlijk is er ook ruimte voor variëteit, met verschillende soorten woningen zoals (sociale) huurwoningen of panden met een andere bestemming zoals bedrijfsruimtes of openbare gebouwen.

Aantal verkochte woningen in Katwijk

In de afgelopen 12 maanden is het aantal woningen dat in Katwijk is verkocht, gebaseerd op het aantal transacties, aangegeven met 271. Daarnaast zijn er ook huizen in de verkoop geplaatst, deze aanmeldingen tonen het potentieel van de woningmarkt in Katwijk. Een precieze verdeling van de transacties en aanmeldingen, onderverdeeld per maand en jaar, is te zien in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Katwijk te verkopen?

Bij het in de etalage zetten van jouw woning in Katwijk komt heel wat kijken. Belangrijke aspecten zijn bijvoorbeeld een correcte waardebepaling door een makelaar en het tijdig aanvragen van het energielabel. Bovendien kan het lonen om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Om te zorgen dat je systematisch te werk gaat tijdens dit proces, kan het handig zijn om een stappenplan voor de verkoop van je huis te volgen. Hierin vind je bijvoorbeeld ook informatie over de kosten van het verkopen van je woning en hoe je een goede makelaar kunt vinden. Door gestructureerd te werk te gaan, kun je veel stress voorkomen en ervoor zorgen dat de verkoop zo soepel mogelijk verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De gegevens van de huizenmarkt in Katwijk, zoals verkoopprijzen en verkooptijd, zijn continu aan het veranderen. Om je te voorzien van de meest recente en relevante informatie, zorgen we er continu voor dat de cijfers up-to-date zijn. Op basis van deze marktgegevens, kun je inzicht krijgen in de huidige woonsituatie en de toestand van de huizenmarkt. Kennis van de markt kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie en prijsstelling voor je woning.

Hoe Huis Verkopen je ondersteunt bij je woningverkoop

HuisVerkopen.nl is een waardevolle bron van informatie wanneer je overweegt je huis te verkopen. Het is niet alleen een platform dat je inzicht geeft in de laatste trends op de huizenmarkt, maar biedt ook tools om je te ondersteunen bij de gehele verkoop van je woning. Om je te helpen bij het bepalen van de vraagprijs, kun je bijvoorbeeld een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. Daarnaast kun je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Naast praktische informatie en tools vind je ook een scala aan tips over het hele proces van huis verkopen, zoals welke documenten je nodig hebt en hoe je de verkoop het beste kunt aanpakken. Hierdoor kun je met vertrouwen je woning verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen