Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Katwijk

Je bent van plan je woning in Katwijk te verkopen en zoekt een geschikte makelaar. Op deze pagina vind je alle informatie over het selecteren van een goede verkoopmakelaar. Let op zaken als lokale bekendheid, verkoopresultaten en tarieven.

Over makelaars in Katwijk

Op zoek naar de perfecte makelaar in Katwijk? Wij houden alle informatie bij van de makelaars in deze regio. Van klantenrecensies en verkoopsnelheden tot aan ervaringen en listpricing, alles ligt binnen handbereik. Dit vergelijkt alle kandidaten voor je, zodat de keuze voor de beste makelaar in een oogopslag gemaakt kan worden. Wat levert dit je op? Minder zorgen, meer zekerheid en de beste prijs voor jouw woning.

Natuurlijk heb je vragen voordat je een beslissing neemt. Interesseert de gemiddelde verkoopsnelheid je? Wil je weten welke verkoopstrategieën ze hanteren? Of wil je juist weten hoe ze onderhandelen voordat je ja zegt tegen een mogelijke koper? Al deze factoren komen in aanmerking voor een succesvolle verkoop van jouw woning. Wees gerust, op deze plek krijg je antwoord op al je vragen en ontdek je alles wat je nodig hebt om de juiste verkoopmakelaar voor jouw woning in Katwijk te kiezen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.598
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.645
Besparing (gem.)
€ 1.336

Actueel

 • Bij het afwegen om jouw huis te verkopen in Katwijk, is het goed om op de hoogte te zijn van de courtagekosten. De gemiddelde courtage voor een makelaar in Katwijk is momenteel 1,05% van de uiteindelijke verkoopprijs. Realiseer je dat deze kosten een grote impact kunnen hebben op het nettoresultaat van de verkoop.
 • Daarnaast speelt de huidige marktprijs ook een grote rol bij de beslissing om al dan niet te verkopen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Katwijk is momenteel € 4.487 euro. Meer inzicht in de huizenprijzen kan je helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de timing en prijsstelling van jouw verkoop.

Uitgelichte makelaars in Katwijk

In Katwijk vind je een diversiteit aan makelaars die je kunnen ondersteunen bij de verkoop van je woning. Echter, het is niet raadzaam om zomaar voor de eerste de beste te kiezen. Het is wijs om makelaars in Katwijk te vergelijken aan de hand van hun service, prijs en expertise.

Logo Ancora Makelaardij

Ancora Makelaardij

Ancora Makelaardij is een gerenommeerd makelaarskantoor met 50 jaar ervaring. Met vier deskundige medewerkers biedt men diensten als verkoop, verhuur, aankoop, taxaties en financieel advies. Daarbij zijn ze zowel voor bedrijven als particulieren actief. Ze verzorgen ook aantrekkelijke combideals op het gebied van hypotheken en vastgoedtransacties. Zelfs een gratis verhuisbus is een van de extraatjes. Onderscheidend door grondige kennis, snelle service en concurrerende tarieven. Ancora Makelaardij, geworteld en verbonden met de vastgoedmarkt.
Logo Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Alpina, voorheen De Leeuw Makelaardij, is een makelaar waar je kunt rekenen op een all-in-one dienstverlening. Met 16 vestigingen in het land en deskundige NVM makelaars, ben je verzekerd van lokale én landelijke ondersteuning. Diensten als verkoop, aankoop, taxaties en verhuur worden naadloos op jou afgestemd. Ook een gratis waardebepaling van je woning behoort tot de mogelijkheden. Bij Alpina draait alles om de beste begeleiding in jouw persoonlijke woonsituatie.
Logo Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Als makelaar stelt Alpina jouw wensen centraal, waarbij samenwerking en inleving in jouw situatie belangrijke thema's zijn. Met 16 vestigingen door heel Nederland worden jouw woondromen gerealiseerd. Diensten reiken verder dan alleen makelaardij; ook hypotheken, verzekeringen en pensioenen behoren tot de mogelijkheden. Met dagelijks zicht op een fluctuerende markt, bieden ze ook een gratis waardebepaling. Alpina staat bekend om haar professionaliteit met certificaten en lidmaatschap bij de NVM.
Logo Potters & Vooijs Makelaardij

Potters & Vooijs Makelaardij

Potters & Vooijs Makelaardij is een NVM makelaardij gevestigd in Katwijk, gespecialiseerd in aankoop, verkoop en taxaties. Het bureau prijst zich aan met doelgerichte service en persoonlijke aanpak, gedragen door een klein team van deskundige medewerkers. Ze bieden een gratis waardebepaling van je woning aan en navigeren je door een succesvol verkoopproces. Met hun VastgoedCert en NRVT certificering, zijn ze een betrouwbare keuze voor al je makelaardij wensen.
Logo Van der Meer Makelaars

Van der Meer Makelaars

Van der Meer Makelaars is een betrokken makelaarskantoor dat de tijd neemt en aandacht geeft voor een beter resultaat. Ze zijn geen mooie praatjes verkoper, maar bieden eerlijk advies en professionele begeleiding. Vanuit vestigingen in Noordwijk, Katwijk en Lisse bedienen ze de Duin- en Bollenstreek. Hun specialismen? Woningfotografie, nieuwbouw, recreatie en beleggen. Bovendien zijn ze lid van NVM met VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten.

De Raad Woonmakelaars BV

De Raad Woonmakelaars is een jong en energiek makelaarskantoor, waar een team van zes gedreven professionals je deskundig begeleidt bij de verkoop en verhuur van nieuwbouw en bedrijfsonroerend goed. Door hun persoonlijke aanpak en grote passie voor het vak leveren ze maatwerk op basis van jouw wensen. Gevestigd aan de Sandtlaan in Katwijk, hebben ze als VBO-lid en VastgoedCert-gecertificeerd kantoor een sterke positie in de markt.

Hoevens Makelaardij BV

Hoevens Makelaardij is een compact maar deskundig makelaarskantoor met een focus op bedrijfsruimtes, fijnmazig beheer en kantoren. Het kantoor, gevestigd in Katwijk aan de Heerenweg 6, bezit hard-geëerde certificaten zoals NWWI, NRVT, SEH en VastgoedCert. Als lid van branchevereniging VBO bewijst Hoevens Makelaardij een betrouwbare keuze te zijn voor al jouw vastgoedbehoefte.

Kooitje Makelaarsdiensten

Kooitje Makelaarsdiensten is een professioneel en betrouwbaar makelaarskantoor, gevestigd aan de Groote Steeg in Katwijk. Met 3 gecertificeerde medewerkers bedienen ze je in verkoop, taxatie en aankoop. Ze zijn aangesloten bij de VBO branchevereniging en hebben hoge certificeringen waaronder NWWI, NRVT en SCVM. Hun uitstekende service is terug te zien in een hoge gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda.

Let op: In en rondom Katwijk zijn er nog meer verkoopmakelaars actief dan in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen houden we rekening met alle makelaars in Katwijk. De ideale makelaar voor jou staat misschien niet in deze lijst, maar je kunt hem absoluut vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Katwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Katwijk?

Zoals de huizenprijzen in Katwijk fluctueren, variëren ook de tarieven die makelaars in rekening brengen. De kosten zijn net zo in beweging als de woningmarkt van Katwijk zelf, maak hier gebruik van. Het vergelijken van prijzen op de markt kan voordelig zijn voor jouw portemonnee.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Katwijk 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.336 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het maken van een goede vergelijking tussen verschillende makelaars in Katwijk kan resulteren in aanzienlijke besparingen. Maak het jezelf makkelijk, doe je voordeel met deze informatie en bespaar!

Kosten van makelaars in Katwijk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Katwijk

Als je ervoor kiest om jouw woning te verkopen via een makelaar in Katwijk, kom je al snel in aanraking met opstartkosten. Deze kosten zijn over het algemeen eenmalige bedragen die de makelaar in rekening brengt aan de start van de dienstverlening. Ze staan los van de courtage, het percentage dat een makelaar ontvangt na een succesvolle verkoop. Opstartkosten kunnen onder andere bestaan uit de kosten voor de intake, de foto's, de plaatsing op huizensites en de verkoopbrochures.

De meeste makelaars in Katwijk rekenen deze opstartkosten. Om je een idee te geven: de gemiddelde opstartkosten variëren tussen de € 400 en € 700. Dit zijn natuurlijk gemiddelden; voor een specifieke raming van de kosten neem je best persoonlijk contact op met de makelaar. Vergeet niet dat deze opstartkosten een substantieel deel van de totale verkoopkosten kunnen uitmaken.

Intrekkingskosten van makelaars in Katwijk

Als je hebt gekozen om je woning in Katwijk te verkopen via een makelaar, dan is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Wat zijn nu eigenlijk intrekkingskosten? Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Denk hierbij aan situaties waarin je bijvoorbeeld van gedachten bent veranderd of wanneer het je eigenlijk toch niet lukt om de woning te verkopen.

Dus, stel je voor, je besluit om welke reden dan ook je woning terug te trekken uit de verkoop. Je zou dan verantwoordelijk kunnen zijn voor het betalen van deze intrekkingskosten aan je makelaar. Dit is de vergoeding voor de tijd en moeite die jouw makelaar al in de verkoop van je woning heeft gestoken. Handig is dus om dit aspect van tevoren duidelijk te hebben met je makelaar om onverwachte uitgaven te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Katwijk met een vast tarief

Ook in Katwijk zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit betekent dat je van tevoren precies weet wat je gaat betalen. Je komt dus niet voor verrassingen te staan en je weet precies waar je aan toe bent. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor 200.000 euro en de makelaar brengt een vast tarief van 3.000 euro in rekening. Je betaalt dan effectief 1,5% van de verkoopprijs. Als je woning echter voor 300.000 euro wordt verkocht, betaal je ineens 1% van de verkoopprijs. Een vast tarief kan dus nadelig uitpakken als je woning voor een hoger bedrag wordt verkocht.

Tip: De meeste verkopers in Katwijk kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Zij vinden een hogere verkoopprijs het belangrijkste. Deze makelaars zijn vaak extra gemotiveerd om een goede prijs voor je woning te krijgen, omdat hun vergoeding afhankelijk is van de verkoopprijs. Het loont dus om goed te onderzoeken wat voor soort tariefstructuur het beste bij je past.

4 feitjes over makelaars in Katwijk

 • Het is verstandig om de ondersteuning van een lokale makelaar te zoeken bij het verkopen van je woning in Katwijk. Volgens de laatste statistieken kunnen huizen met de bekwame hulp van een makelaar ongeveer 10% winstgevender worden verkocht dan wanneer je besluit om het huis zonder makelaar te verkopen.
 • Verkoopmakelaars in Katwijk hebben verschillende expertise en ervaring, wat betekent dat de waardebepaling van jouw woning ook kan variëren. De tariefschattingsvariaties kunnen oplopen tot ongeveer €38.000. Voor een meer accurate schatting, kan je hiervoor een waardebepaling aanvragen.
 • De dienstverlening van een makelaar in Katwijk is niet gratis, maar de courtage kan zeer redelijk zijn als je naar het grotere plaatje kijkt. De gemiddelde courtage van een makelaar in Katwijk is 1,05% van de verkoopprijs.
 • Bij het selecteren van de perfecte makelaar prefereren de meeste huiseigenaren in Katwijk een grondige aanpak. Gemiddeld nodigen ze 3 makelaars uit voor een gesprek om ervoor te zorgen dat ze de beste optie selecteren.

Wat levert de beste makelaar in Katwijk op?

In Katwijk kan het juiste inzicht bij de verkoop van je woning werkelijk het verschil maken. De waarde zit onder meer in de mogelijkheid om boven het gemiddelde uit te stijgen. Het kiezen voor een makelaar die beter presteert dan de rest, heeft zodoende een gunstig effect op de verkoopprijs van je woning.

Onderscheidende makelaars in Katwijk zijn eenvoudig te herkennen:

 • Verkoopprijs: Op basis van onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Katwijk een doorslaggevend voordeel bieden: hun woningen realiseren een verkoopprijs die gemiddeld € 14.003 boven die van de concurrentie ligt. Dit wordt bereikt door de juiste prijsstelling per prijsklasse.
 • Snelheid: Onze statistieken laten zien dat huizen in Katwijk niet alleen voor een hogere prijs, maar ook sneller verkocht worden door de best presterende makelaars. Specifieker: gemiddeld worden woningen 16 dagen sneller verkocht dan bij andere makelaars. Hieruit blijkt dat een accurate waardebepaling sterk bijdraagt aan een vlotte verkoop.

De beste makelaar in Katwijk vinden

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Katwijk? Ontdek welke makelaar het best bij jouw situatie en voorkeuren past. Met onze handige vergelijkingstool kun je in een handomdraai resultaten op maat ontvangen.

Verschillende makelaars geven je inzicht in hun tarieven, verkoopstrategieën en nog veel meer. Door deze partijen te vergelijken, krijg je een goed beeld van de opties. Kies voor een bovengemiddeld presterende makelaar in Katwijk.

Waar moet je op letten bij makelaars in Katwijk?

Er zijn verscheidene aandachtspunten om in overweging te nemen bij het uitzoeken van de geschikte makelaar in Katwijk voor de verkoop van je woning:

Ervaring in Katwijk

Het is noodzakelijk om een makelaar te kiezen met voldoende ervaring en diepgaande kennis van de lokale markt in Katwijk.

Bekendheid met jouw type huis

De makelaar moet bekend zijn met het soort huis dat je verkoopt. Makelaars die gespecialiseerd zijn in jouw type huis hebben vaak relevante contacten en kennis.

Vergoeding van de makelaar

Verdiep je in de kostenstructuur van de makelaar. Zorg dat je precies weet wat je krijgt voor de uiteindelijke vergoeding, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Reputatie van de makelaar

Zoek naar beoordelingen en referenties van voorgaande klanten. Een makelaar met een uitstekende reputatie kan het verkoopproces aanzienlijk versoepelen.

Chemie met de makelaar

Je moet je comfortabel en begrepen voelen bij de makelaar. Een goede persoonlijke klik kan het verkoopproces aanzienlijk aangenamer maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de vastgoedsector zijn diverse makelaarsorganisaties actief. De NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars) is de grootste organisatie voor verkoopmakelaars in Nederland. Andere bekende spelers zijn VBO Makelaar en VastgoedPRO.

Een NVM-verkoopmakelaar in Katwijk kan je deskundig begeleiden bij de verkoop van je woning. Goede service, transparantie en kennis van de lokale markt zijn typerende waarden. Echter, ook VBO en VastgoedPRO makelaars bezitten deze kwaliteiten, dus kijk breder dan alleen de NVM.

Tip: De keuze voor een NVM-verkoopmakelaar biedt bepaalde zekerheden. Je profiteert van een uitgebreid netwerk, gedegen marktinformatie en de zekerheid dat de makelaar over de juiste papieren beschikt.

Wat doet een makelaar in Katwijk?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Katwijk. Dit komt doordat een makelaar beschikt over de juiste kennis en ervaring om het verkoopproces snel en soepel te laten verlopen.

Ze kennen de lokale woningmarkt, zijn op de hoogte van vergelijkbare woningverkopen en zijn bedreven in onderhandelingen om de beste verkoopsprijs te realiseren. Ook kennen ze de juridische en administratieve processen van het verkopen van een huis op hun duimpje.

 • Waardering van de woning: De makelaar helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs.
 • Beschrijven en verkopen van het huis: De makelaar maakt aantrekkelijke content voor de advertentie van je huis.
 • Organiseren van bezichtigingen: De makelaar coordineert bezichtigingen voor potentiële kopers.
 • Onderhandelen over de prijs: De makelaar onderhandelt namens jou met kopers over de verkoopprijs.
 • Overdracht aan de notaris: De makelaar begeleidt het proces tot aan de overdracht bij de notaris.

Waarom een makelaar in Katwijk inschakelen?

Als je van plan bent jouw huis in Katwijk te verkopen, kan een goed geïnformeerde en ervaren makelaar je begeleiden in het hele proces. De stappen en acties die bij een verkoopprijs komen kijken kunnen vaak complex en tijdrovend lijken, maar met de steun van een professionele makelaar kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Een goede makelaar begeleidt je bij elke stap, zorgt voor marketingondersteuning, helpt bij het organiseren van de bezichtigingen, adviseert over de juiste prijsstelling en helpt je bij de contractonderhandeling en -afhandeling.

Marktonderzoek en prijsbepaling

In de eerste stap kan je makelaar je helpen bij het beoordelen van de huidige huizenmarkt in Katwijk en het bepalen van de juiste verkoopprijs voor je huis. Ze analyseren vergelijkbare huizen die recent in de omgeving zijn verkocht en gebruiken hun lokale kennis om een concurrerende prijs vast te stellen.

Promotie van de verkoop

Een goede makelaar verzorgt vervolgens de promotie van je huis. Ze kunnen professionele foto's maken, een gedetailleerde beschrijving geven van de eigenschappen van je huis en dit allemaal op verschillende vastgoedplatforms publiceren.

Bezichtigingen organiseren

Je makelaar kan ook de bezichtigingen coördineren. Ze kunnen tijdens de bezichtigingen aanwezig zijn, de kijkers rondleiden, eventuele vragen beantwoorden en zo de verkoop bevorderen.

Onderhandeling en afhandeling

Tot slot kan je makelaar je vertegenwoordigen tijdens de onderhandelingen over de prijs en voorwaarden en je adviseren over de juridische aspecten van de verkoop. Ze regelen ook de overdracht en de voltooiing van alle nodige administratie.

Informatie over Katwijk

Katwijk is een gemengde stad aan de Nederlandse kust, gekenmerkt door zowel toerisme als lokale industrie. Het verleden als vissersdorp is nog altijd duidelijk aanwezig.

In Katwijk vind je ook veel cultuur en historie. De stad heeft verschillende musea, bezienswaardigheden en monumenten die het een unieke flair geven.

Ondanks het kleinstedelijke gevoel en de verbondenheid met de zee, is Katwijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Daarnaast zijn er verschillende onderwijsinstellingen en recreatiegebieden in de buurt.

Weetje: Er is een aanzienlijke stijging van de huizenprijzen in Katwijk te zien. Dit geeft aan dat Katwijk niet alleen aantrekkelijk is om te bezoeken, maar ook om er te wonen.

Makelaars in Katwijk vergelijken

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat het vinden van de juiste makelaar soms lastig kan zijn. Daarom bieden we je de mogelijkheid om makelaars in Katwijk gemakkelijk te vergelijken.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Kosteloos verkoopadvies
 • Lage makelaarskosten door vergelijking

Met ons objectieve en onafhankelijke platform kan je ontdekken welke makelaar de meeste waarde biedt voor jouw situatie. Of je nu snel wilt verkopen of streeft naar de maximale verkoopprijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de meest voordelige keuze.

Vergelijk makelaars in Katwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Katwijk

Je kunt lokale makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaring. Overweeg ook om referenties te checken en kennismakingsgesprekken in te plannen. Om hiermee te starten, kun je hier een makelaarsvergelijking doen.

De gemiddelde makelaarskosten in Katwijk zijn € 4.598. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van de makelaar en de diensten die je nodig hebt.

Factoren die meespelen zijn de kosten, de ervaring van de makelaar, de gemiddelde verkoopsnelheid en de kwaliteit van de service. Bekijk hier meer tips.

Als je de verkoopopdracht intrekt, bedragen de gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Katwijk € 500.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.336 besparen. Start je vergelijking hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen