Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Voorschoten

Bij de verkoop van je woning in Voorschoten is het van groot belang om een goede makelaar te selecteren. Makelaarsprestaties variëren sterk, dus het loont om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken. Kies voor een makelaar die aansluit bij jouw specifieke woning en situatie.

Over makelaars in Voorschoten

Makelaars in Voorschoten zijn niet allemaal hetzelfde. Ze kunnen op veel manieren van elkaar verschillen: hun werkwijze, hun kosten, hun verkoopresultaten, maar ook in hun specialisaties en netwerk. Sommigen concentreren zich misschien meer op snel verkopen, terwijl anderen zich richten op het verkrijgen van de hoogst mogelijke verkoopprijs. Door makelaars te vergelijken, krijg je een beter beeld van wie het best bij jouw unieke situatie past, waardoor je uiteindelijk beter voorbereid bent op een succesvolle verkoop van jouw woning.

Als mogelijke woningverkoper zul je je waarschijnlijk afvragen: Wat kosten de beste makelaars in Voorschoten? Welke onderhandelingsresultaten behalen ze gemiddeld? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn allemaal relevante vragen, de antwoorden hierop helpen je bij het maken van de juiste keuze voor een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de beste makelaars in Voorschoten:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.446
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.727
Besparing (gem.)
€ 1.307

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Voorschoten ligt momenteel op 1,11%. Dit percentage staat voor de vergoeding die makelaars vragen voor hun diensten. Deze vergoeding wordt berekend als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.
 • De huizenprijzen in Voorschoten kennen een gemiddelde verkoopwaarde van € 580.703. De prijs per vierkante meter ligt gemiddeld op € 4.838. Meer informatie over de huidige woningprijzen in Voorschoten kun je hier vinden.
 • Voor de verkoop van je woning in Voorschoten betaal je gemiddeld € 6.446 aan makelaarskosten. Houd echter in gedachten dat tarieven van makelaars sterk kunnen uiteenlopen. Het is daarom altijd een goed idee om meerdere tarieven te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Voorschoten

In Voorschoten heb je de keuze uit een veelheid aan makelaars die zich hebben gespecialiseerd in het verkopen van woningen. Na deze inleidende zinnen zal je een overzicht aantreffen van diverse makelaars in Voorschoten die zich op de verkoop richten. Het is handig om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, zodat je een beeld krijgt van de nuances in bijvoorbeeld hun dienstverlening, prijzen, en ervaringen van eerdere klanten.

Logo Frans Spendel Makelaardij

Frans Spendel Makelaardij

Frans Spendel Makelaardij is een kleinschalig, enthousiast familiebedrijf gevestigd in Voorschoten. Actief sinds 2001, is het team ervaren en heeft het up-to-date kennis van de lokale markt. De aanpak is persoonlijk en laagdrempelig. Ze bieden full-service diensten aan, zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met hun specialismen, waaronder woningfotografie en nieuwbouw, zetten ze hun passie dagelijks in. Een goede keuze als je een toegankelijke makelaar zoekt met een lokale focus.

Kwadraat Makelaardij

Kwadraat Makelaardij, gevestigd op de Schoolstraat in Voorschoten, is lid van branchevereniging NVM en heeft solide certificeringen als VastgoedCert, NWWI en NRVT. Met drie medewerkers richt dit kantoor zich vooral op het veilen van woningen. Kiezen voor Kwadraat Makelaardij betekent kiezen voor deskundige en gecertificeerde vastgoedexperts.
Logo Rijnland Makelaars

Rijnland Makelaars

Rijnland Makelaars, met vestigingen in Voorschoten en Leiderdorp, is al 50 jaar dé partner voor alles rondom wonen. Ze hebben een grondige kennis van de onroerendgoedmarkt in de regio Den Haag en Leiden, waardoor je slagingskans wordt vergroot. Vertrouw op de expertise van de vier medewerkers voor een succesvolle aankoop, verkoop, huur of verhuur. Door hun NVM-lidmaatschap heb je altijd toegang tot uitgebreide en actuele woninginformatie. Je vindt hen aan de Koningin Julianalaan in Voorschoten.

Clingendael Makelaars

Bij Clingendael Makelaars krijg je persoonlijke begeleiding en een hoogwaardige service. Dit makelaarskantoor staat je bij in het proces van woningaankoop en -verkoop, en houdt je op de hoogte van recent aanbod. Met een brede dienstverlening, inclusief verhuur, aanhuur en taxatie, ben je verzekerd van hun expertise. Clingendael Makelaars behoort tot de VBO-branchevereniging, waardoor hun professionaliteit en kredietwaardigheid gewaarborgd zijn.

Groot Makelaar

Bij Groot Makelaar word je ontzorgt in het complexe proces van het kopen of verkopen van een woning. Deze makelaar, met ervaring en kennis van de regio's Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Leiden en Zoeterwoude, zorgt voor duidelijkheid met een vast tarief en geen onverwachte kosten. Persoonlijk contact staat centraal om jou optimaal te kunnen begeleiden. Groot Makelaar faciliteert ook in verhuur, aanhuur en taxaties.

Makelaardij Beije Vastgoed

Beije Vastgoed is een efficiënte makelaar met een solo-aanpak. De makelaar blinkt uit in diensten zoals verkoop, verhuur, aanhuur, financieel advies en aankoop. Je profiteert van specialismen als expatmakelaardij, woningfotografie, woningstyling, bijzonder beheer en monumenten. Zonder lidmaatschap van een branchevereniging, bewijst deze expert zich als een betrouwbare individuele speler. Perfect voor een expat die op zoek is naar een thuis met karakter in Nederland.

Makelaarskantoor van Stralen

Zoek je een eerlijke, gedreven makelaar die resultaten levert? Kies dan voor Makelaarskantoor van Stralen. Dit betrouwbare kantoor blinkt uit in de verkoop van zowel middensegment als luxe woningen en verhuur van unieke objecten. Met hun expertise in woningstyling en -fotografie, maken ze jouw woning klaar voor de markt. Met drie gecertificeerde medewerkers bieden ze je professionele dienstverlening op maat. Je vindt ze aan de Leidseweg in Voorschoten.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Voorschoten buiten het overzicht dat je net hebt bekeken. De meest geschikte makelaar voor jouw woning en situatie staat wellicht niet in deze lijst. Daarom is het vergelijken van alle makelaars in Voorschoten bij Huis Verkopen zo waardevol. Zo ontdek je de beste match voor je wensen.

Vergelijk makelaars in Voorschoten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Voorschoten?

Een makelaar in Voorschoten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 580.703 in Voorschoten komt dit neer op € 6.446 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meerderheid van de makelaars berekenen kosten via een courtage (een percentage van de verkoopprijs van een woning). Er zijn echter ook makelaars die werken met een vaste prijs, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Voorschoten 0,45% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.307 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont dus absoluut om een goed vergelijk te maken tussen verschillende makelaars voordat je je huis verkoopt.

Kosten van makelaars in Voorschoten

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Voorschoten

Het verkopen van een woning in Voorschoten is meer dan alleen een prijskaartje vaststellen. Het betreft een keur aan administratieve werkzaamheden, effectieve marketing om bij de juiste kopers onder de aandacht te komen, onderhandelingen, en niet in de laatste plaats, de opstartkosten. De meerderheid van de makelaars in Voorschoten rekenen zulke opstartkosten. Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt voor de services die geleverd worden nog voordat de woning daadwerkelijk op de markt is geplaatst.

Bij opstartkosten kan je denken aan kosten voor professionele fotografie, een basisplaatsing op Funda, opstellen van de verkoopbrochure en het inmeten van jouw woning. Deze eenmalige kosten zijn essentieel voor het succes van de verkoop van je woning. Het gemiddelde bedrag voor deze opstartkosten bij makelaars in Voorschoten is € 515. Weet echter dat dit een gemiddelde is; de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke services die je nodig hebt en de makelaar die je kiest.

Intrekkingskosten van makelaars in Voorschoten

Wanneer je overgaat tot de verkoop van je woning en hierbij de hulp inschakelt van een makelaar, kun je te maken krijgen met zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen aan de makelaar als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Vooral in Voorschoten rekenen de meeste makelaars deze kosten, om te compenseren voor de al geleverde inspanningen en gemaakte kosten.

Intrekkingskosten worden in rekening gebracht in bepaalde situaties. Stel je voor, je bent van plan om te gaan scheiden en zet daarom je huis te koop. Maar tijdens het proces wordt besloten toch bij elkaar te blijven en de woning blijft in bezit. Of misschien heb je een droomhuis op het oog en zet daarom je huidige woning in de verkoop. Echter, de aankoop van dat droomhuis gaat niet door. In beide gevallen trek je de woning terug en krijg je mogelijk te maken met intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Voorschoten met een vast tarief

In Voorschoten zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Deze vorm van dienstverlening omvat, net als bij een courtage, vaak een serie standaard processen. Dit houdt in dat de makelaar helpt met het waarderen van jouw woning, de verkoopstrategie bepaalt, de woning aanbiedt op de woningmarkt en onderhandelt over de prijs. Het gemiddelde tarief van deze makelaars in Voorschoten ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Een aandachtspunt bij het kiezen van een makelaar met een vast tarief is dat het risico inhoudt als jouw woning lastiger te verkopen is dan initieel verwacht. Als voorbeeld kun je denken aan een situatie waarin je woning langer op de markt blijft dan voorzien, maar de makelaar heeft zijn volledige vergoeding al ontvangen. In zo'n geval kan de motivatie van de makelaar om extra inspanningen te leveren verminderen.

Tip: Om verrassingen te voorkomen en de tarieven en diensten te vinden die het beste bij jouw situatie passen, loont het om makelaars met elkaar te vergelijken. Door het doen van een vergelijking krijg je meer inzicht in de tarieven en wat deze inhouden voor jou als woningverkoper. Met deze informatie kun je een beter geïnformeerde beslissing maken.

4 feitjes over makelaars in Voorschoten

 • In Voorschoten blijkt dat woningen gemiddeld 7% meer opbrengen als ze worden verkocht via een makelaar, in plaats van ze zelfstandig te verkopen.
 • Waardeinschattingen van woningen door verkoopmakelaars in Voorschoten kunnen sterk variëren, soms zelfs tot een bedrag van €27.000.
 • De courtage van de duurste makelaar in Voorschoten is 1,45%, maar de meeste makelaars bieden hun diensten aan tegen lagere kosten.
 • Het blijkt dat de meeste woningverkopers in Voorschoten gemiddeld bij drie verschillende makelaars verkoopadvies inwinnen voordat ze een definitieve keuze voor de verkoop maken.

Wat levert de beste makelaar in Voorschoten op?

In Voorschoten kan de expertise van de makelaar aanzienlijk bijdragen aan je verkoopervaring. Makelaars met sterke prestaties zorgen bijvoorbeeld voor meer bezichtigingen, betere onderhandelingen en uiteindelijk een hogere verkoopprijs voor jouw huis.

Maar hoe herken je nu de beste makelaars in Voorschoten:

 • Een kijkje in onze vastgoedstatistieken geeft aan dat de beste makelaars in Voorschoten huizen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 16.948 hoger ligt dan de standaardverkoopprijzen van andere makelaars, rekening houdend met de prijsklasse van de woning.
 • Daarnaast blijkt uit de statistieken dat de snelste makelaars in Voorschoten woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit wordt vaak bereikt door een nauwkeurige waardering van de woning, wat leidt tot een efficiëntere verkoop.

De beste makelaar in Voorschoten vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar voor jouw woning in Voorschoten? Het interessante is dat alle makelaars verschillen. Het gaat bijvoorbeeld niet alleen om de tarieven, maar ook om de verkoopstrategie en de ingeschatte woningwaarde.

Het kiezen van de juiste makelaar is de meest bepalende stap voor een succesvolle verkoop van je huis. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken!

Waar moet je op letten bij makelaars in Voorschoten?

In Voorschoten kan het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van jouw huis een moeilijke taak zijn. Hier volgen vijf punten waarop je moet letten:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet bekend zijn met de lokale vastgoedmarkt in Voorschoten. Hij moet weten wat de recente verkopen in het gebied zijn en hoe de marktomstandigheden eruit zien.

Tarieven van de makelaar

Het is belangrijk om te begrijpen wat de makelaar je in rekening brengt. Niet alle makelaars hanteren dezelfde tarieven. Je kunt de tarieven van verschillende makelaars opvragen via deze link.

Ervaring en referenties

Hoeveel ervaring heeft de makelaar en wat vinden anderen van de dienstverlening? Vraag naar referenties en controleer deze om een beter beeld te krijgen van de makelaar.

Marketingstrategie

Hoe gaat de makelaar jouw huis in Voorschoten verkopen? Een effectieve en goed doordachte marketingstrategie kan een groot verschil maken in de verkooptijd van jouw huis.

Onderhandelingsvaardigheden

De makelaar moet sterke onderhandelingsvaardigheden hebben. Deze vaardigheid is fundamenteel om jou een goede deal te bezorgen voor jouw woning in Voorschoten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het wereldje van onroerend goed staan NVM-verkoopmakelaars bekend om hun expertise. De NVM, oftewel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, vindt haar oorsprong in het jaar 1898.

De keuze voor een NVM-makelaar brengt vele voordelen met zich mee, waaronder zekerheid. Een goed voorbeeld hiervan is de strenge opleiding en permanente educatie die zij moeten doorlopen. Hierdoor kun je rekenen op een sterk gefundeerd advies. Naast de NVM zijn ook de VBO en VastgoedPRO betrouwbare makelaarsorganisaties.

Wat doet een makelaar in Voorschoten?

Een makelaar in Voorschoten heeft een complexe maar nuttige taak bij de verkoop van je huis. Dit houdt meer in dan alleen het plaatsen van een bord in de tuin. Een lokale makelaar kent de markt als zijn broekzak, kijkt objectief naar je woning en heeft de nodige onderhandelingsvaardigheden.

Het inschakelen van een makelaar kan het verkoopproces aanzienlijk versimpelen. Deze expert begeleidt je bij elke stap, van de voorbereiding tot het ondertekenen van de definitieve verkoopakte. Zie het als een woonrouteplanner die je ondersteunt bij het succesvol verkopen van je huis.

 • Waardering van je woning op basis van vergelijkbare verkooptransacties en marktkennis.
 • Advies over prijsstelling en verkoopstrategie.
 • Professionele presentatie van je huis, inclusief fotografie en plattegronden.
 • De organisatie en uitvoering van bezichtigingen en open huis dagen.
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers om de beste prijs en voorwaarden te verkrijgen.

Waarom een makelaar in Voorschoten inschakelen?

Als je jouw huis wilt verkopen, kan de hulp van een deskundige makelaar in Voorschoten het verkoopproces aanzienlijk makkelijker en efficiënter maken. Met hun uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt en ervaring in het werken met verschillende soorten huizen en kopers, kunnen zij jou de beste service bieden. Een makelaar met een actieve houding gaat intensief op zoek naar de meest geschikte kopers voor jouw huis, rekening houdend met jouw specifieke situatie en wensen.

Kennis van de Voorschoten markt

Als eerste voordeel van werken met een makelaar in Voorschoten, moeten we de lokaal specifieke kennis benadrukken. Het kennen van de vastgoedmarkt in een specifieke stad of wijk is onmisbaar voor een succesvolle verkoop. Jouw makelaar kent de trends, prijzen en populaire wijken in Voorschoten om een optimale verkoopprijs te realiseren.

Papierwerk uit handen

Verder kan een deskundige makelaar al het ingewikkelde papierwerk, van het opstellen van het koopcontract tot de uiteindelijke overdracht, voor je afhandelen. Hierdoor bespaar je tijd en weet je zeker dat alles correct is geregeld. Dit biedt jou gemoedsrust in een vaak stressvol proces.

Persoonlijke begeleiding

Een goede makelaar biedt ook persoonlijke begeleiding en stelt jouw belangen voorop. Ze zijn er om jouw vragen te beantwoorden, je te adviseren en je door het verkoopproces te leiden. Met de juiste professional aan jouw zijde, voel je je gesteund en begrepen.

Optimaal zichtbaar op de markt

Tot slot zorgt een professionele makelaar ervoor dat jouw huis optimaal zichtbaar is op de markt. Van professionele fotografie tot nauwkeurige omschrijvingen en het promoten van jouw huis op relevante platforms - alles is gestroomlijnd voor een snelle en succesvolle verkoop.

Informatie over Voorschoten

Voorschoten is een charmante plaats in de provincie Zuid-Holland. Met zijn rijke historie en cultureel erfgoed, heeft deze stad veel te bieden voor zowel inwoners als bezoekers. Link: Voorschoten.

Bekend om het groene hart en de Voorschotense Golfclub, is er nooit een gebrek aan buitenactiviteiten. Ook de oude dorpskern, met zijn karakteristieke gebouwen, draagt bij aan de charme van Voorschoten.

Voorschoten heeft een levendige gemeenschap met regelmatige evenementen zoals het jaarlijkse Paardenmarkt. Het trekt zowel lokale bewoners als bezoekers, waardoor het altijd bruist van de energie.

Weetje:

De huizenprijzen in Voorschoten hebben over de jaren een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 580.703 (update: april 2024). Meer informatie over deze prijsontwikkeling vind je op de woningmarktcijfers pagina.

Makelaars in Voorschoten vergelijken

Vergelijken van verkoopmakelaars in Voorschoten was nog nooit zo eenvoudig, dankzij Huis Verkopen. Wij bieden handige statistieken en informatie om lokale makelaars op prestaties te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken.

 • Makelaars vergelijken op verkoopopbrengst
 • Vergelijken op basis van verkoopsnelheid
 • Besparen op makelaarskosten
 • Vinden van best passende dienstverlening

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of wilt streven naar de maximale verkoopprijs, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken. Ons platform is 100% onafhankelijk en het vergelijken is gemakkelijk en gratis. Daarnaast kun je profiteren van de vele voordelen die het vergelijken van makelaars te bieden heeft.

Vergelijk makelaars in Voorschoten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Voorschoten

Volgens onze gegevens liggen de gemiddelde makelaarskosten in Voorschoten rond de € 6.446. Echter verschilt dit per makelaar en hangt het ook af van jouw wensen als verkoper.

Het duurt gemiddeld 68 dagen om een huis in Voorschoten te verkopen. Dit getal varieert natuurlijk op basis van verschillende factoren zoals de staat van het huis en de vraag op de markt.

De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Voorschoten bedragen € 500. Echter kunnen deze kosten variëren afhankelijk van de voorwaarden van de makelaar.

Door het vergelijken van makelaars kan je gemiddeld € 1.307 besparen. Dit komt omdat makelaars verschillende tarieven hanteren.

Op onze website kan je makelaars vergelijken op basis van prijs, ervaring en beoordelingen van andere verkopers. Op deze manier kan je een weloverwogen keuze maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen