Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leidschendam

Het vinden van een goede makelaar in Leidschendam voor de verkoop van je huis kan lastig zijn, gezien de verkoopstrategie per makelaar verschilt. Het is daarom aan te raden om verkoopmakelaars te vergelijken, zodat je kiest voor een makelaar die het maximale uit de verkoop van je woning weet te halen.

Over makelaars in Leidschendam

Als je op zoek bent naar een makelaar voor de verkoop van jouw huis in Leidschendam, dan heb je waarschijnlijk een aantal specifieke eisen in gedachten. We nemen aan dat een helder en transparant verkoopproces belangrijk voor je is, zodat je steeds op de hoogte bent van wat er speelt. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor het behalen van een hoge verkoopprijs, iets dat je niet aan de eerste de beste makelaar toevertrouwt. Daarnaast vermoeden we dat je op zoek bent naar een makelaar met kennis van de lokale markt, die kan inspelen op actuele trends en ontwikkelingen.

Ons platform kan je helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Leidschendam. We bieden een schat aan nuttige informatie en handige statistieken om een overwogen keuze te maken. Via ons platform kun je makelaars vergelijken op basis van hun trackrecord, locatie en beoordelingen van eerder klanten. Zo weet je zeker dat je een makelaar in de arm neemt die de best mogelijke prijs voor jouw woning kan realiseren. Wil je meer weten over wat de verschillende makelaars in Leidschendam je te bieden hebben, inclusief hun tarieven en prestaties? Al deze informatie hebben we overzichtelijk voor je samengebracht:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.309
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.350
Besparing (gem.)
€ 1.548

Actueel

 • Als je van plan bent om je huis te verkopen in Leidschendam, bedenk dan dat de makelaarskosten per makelaar kunnen verschillen. In de huidige periode juli 2024 ligt de courtage meestal tussen de 0,92% en 1,45%.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Leidschendam ligt momenteel op € 4.715 euro. Voor meer accurate informatie over de woningprijzen kun je de meest recente woningmarktcijfers raadplegen.
 • In de tarieven van makelaars in Leidschendam zit een continu veranderingscomponent. Daarom kan het vergelijken van deze makelaarstarieven in Leidschendam je een gemiddelde besparing opleveren van € 1.548 euro.

Uitgelichte makelaars in Leidschendam

Vervolgens presenteren we een selectie van diverse makelaars in Leidschendam. Het is belangrijk om te vermelden dat er nog veel meer makelaars actief zijn binnen deze regio, maar dat zij elk hun eigen specialistische gebieden hebben. Het kiezen van de beste makelaar voor je hangt sterk af van wat aansluit bij het type woning, je persoonlijke situatie en je specifieke voorkeuren.

Logo Spirit Vastgoed | NVM Qualis

Spirit Vastgoed | NVM Qualis

Spirit Vastgoed is een makelaarskantoor met een focus op het midden- en hogere marktsegment. Ze staan voor een gerichte aanpak met 100% inzet voor de presentatie en verkoop van je woning. Met hun goede onderhandelingsvaardigheden en het proactieve marketingnetwerk, bereiken ze potentiële kopers in binnen- en buitenland. Door altijd voor een beperkt aantal klanten te werken, garanderen ze persoonlijke aandacht en actieve inzet.
Logo Van Lieshout Kruize NVM makelaars

Van Lieshout Kruize NVM makelaars

Kies voor Van Lieshout Kruize NVM Makelaars, waar jouw woonwensen centraal staan. Met een actieve en flexibele instelling helpen deze gecertificeerde makelaars in Leidschendam-Voorburg en omstreken je bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Door lidmaatschap van de NVM geldt strikte regelgeving. Dankzij de ervaring van 76 verkochte en 11 aangekochte woningen in het afgelopen jaar, begrijpen ze ook jouw belangen in de woningmarkt.

Hofstad Makelaardij

Bij Hofstad Makelaardij kun je terecht voor alle facetten van de woningmarkt: zowel het kopen als verkopen, en zowel het huren als verhuren van een woning. Ook voor een taxatie ben je hier op de juiste plek. Hofstad Makelaardij is aangesloten bij branchevereniging VBO, wat professionaliteit en betrouwbaarheid garandeert.

FASTGOED makelaars

Bij FASTGOED Makelaars sta je als klant centraal. Vanuit hun kantoor op de Leidsekade in Leidschendam bedienen ze je met diensten als verkoop, aankoop, verhuur en aanhuur van woningen. Door hun lidmaatschap bij de branchevereniging VBO, ben je verzekerd van kwaliteit, integriteit en professionaliteit. Kies voor FASTGOED Makelaars en ervaar hun betrokken en doelgerichte aanpak.

RE/MAX Adviseurs

Bij RE/MAX Adviseurs staan jouw belangen voorop in de actieve huizenmarkt. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren, verhuren of een taxatie nodig hebt, deze makelaar biedt vakkundige en flexibele diensten aan. Ze zijn actief in diverse regio's waaronder Leidschendam, Voorburg en Den Haag. Hun kernwaarden zijn klantgerichtheid, persoonlijk contact en betrouwbaarheid. Bovendien krijg je bij hen exclusief toegang tot woningen voordat ze op Funda verschijnen.

Let op: In en rondom Leidschendam vind je meer verkoopmakelaars dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Leidschendam mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar hoeft dus niet per se in de bovenstaande lijst te staan. Je vindt deze alleen door actief te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Leidschendam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leidschendam?

Een verkoopmakelaar in Leidschendam rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 584.172 in Leidschendam komt dit neer op € 6.309 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Hoewel de makelaarskosten doorgaans de grootste uitgave zijn bij de verkoop van een woning, is het van belang te onthouden dat een vaardige makelaar zijn eigen kosten kan terugverdienen. Door het selecteren van een makelaar die je huis tegen de hoogste prijs kan verkopen, kan je uiteindelijk meer overhouden aan de verkoop.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leidschendam 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.548 door eerst tarieven op te vragen. Bedenk ook dat het geen kwaad kan om makelaars te vergelijken - het is gratis en je zit nergens aan vast.

Kosten van makelaars in Leidschendam

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 6.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leidschendam

In Leidschendam is het gebruikelijk voor makelaars om opstartkosten in rekening te brengen. Deze kosten, vaak ook aangeduid als intakekosten, zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden van de makelaar te dekken. Deze werkzaamheden kunnen variëren van het verrichten van een marktonderzoek, het fotograferen van jouw woning, tot het schrijven van een aantrekkelijke advertentietekst voor jouw woning.

De kosten kunnen heel verschillend zijn, afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die jij nodig hebt. Denk hierbij aan de huur van een professionele fotograaf of de kosten om jouw woning te adverteren op prominente huizensites zoals Funda. Het is dan ook aan te raden om van tevoren duidelijk te vragen naar de totale kosten en wat precies inbegrepen is bij deze opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Leidschendam

In de wereld van woningverkoop komt het vaak voor dat een verkoop voortijdig gestopt wordt. Wanneer je hebt besloten om je huis in Leidschendam op de markt te zetten en je kiest op een bepaald moment om dit proces stop te zetten, kunnen de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die verband houden met de tijd en middelen die jouw makelaar heeft geïnvesteerd in het voorbereiden van de verkoop. Het is dus belangrijk om van tevoren grondig te overwegen of je echt je huis wilt verkopen om onverwachte kosten te vermijden.

Intrekkingskosten variëren sterk per makelaar en kunnen bestaan uit een vast bedrag of een percentage van de geplande commissie van de verkoop. Een situatie waarin je met deze kosten te maken krijgt, is bijvoorbeeld wanneer je besluit dat je toch liever in je huis wilt blijven wonen. Een andere situatie kan zijn dat je een betere deal hebt gevonden met een andere makelaar. Ongeacht de reden, is het raadzaam om je bewust te zijn van de mogelijke financiële gevolgen voordat je een overeenkomst met een makelaar intrekt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leidschendam met een vast tarief

In Leidschendam zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is de zekerheid van de kosten vooraf. Je komt niet voor verrassingen te staan en weet precies wat je kwijt bent. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Leidschendam hanteren, ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel de zekerheid van een vast tarief fijn kan zijn, heeft het ook nadelen. Stel, je verkoopt je huis voor 300.000 euro. Met een makelaar die een vast tarief van 3.000 euro hanteert, betaal je effectief 1% van de verkoopprijs. Als je huis echter verkocht wordt voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld 400.000 euro, betaal je eigenlijk maar 0,75%. Bij een courtage zou dit percentage gelijk blijven.

Tip: Vergelijk bij het kiezen van een makelaar niet alleen de tarieven, maar ook de diensten die worden aangeboden. Misschien kost een makelaar met courtage in eerste instantie meer, maar levert deze ook meerwaarde door bijvoorbeeld betere onderhandelingen of extra diensten. Kijk dus verder dan alleen de kosten.

4 feitjes over makelaars in Leidschendam

 • In Leidschendam gaat het bij de keuze van een makelaar niet zozeer om de laagste prijs. Veel mensen kiezen juist de makelaar die de beste prijs-kwaliteitsverhouding kan bieden.
 • Een significant aantal, namelijk 95%, van de huiseigenaren in Leidschendam geeft de voorkeur aan een lokale full-service makelaar in plaats van een internetmakelaar.
 • Met de hulp van een makelaar verloopt de verkoop van woningen in Leidschendam gemiddeld 65% sneller dan zonder makelaar. Het loont dus zeker om hierin te investeren.
 • Woningen in Leidschendam verkopen over het algemeen 15% winstgevender met de hulp van een makelaar dan wanneer ze zonder makelaar verkocht worden. Dit cijfer onderstreept het belang van de juiste professionele begeleiding.

Wat levert de beste makelaar in Leidschendam op?

De waarde van een makelaar in Leidschendam gaat veel verder dan alleen de kosten. In plaats van je te concentreren op het vinden van de goedkoopste optie, kan je beter je focus leggen op het inschakelen van een competente makelaar. De extra winst die een deskundige makelaar oplevert bij de verkoop van jouw woning, weegt vaak op tegen de hogere kosten.

Maar hoe herken je dan de beste makelaars in Leidschendam:

 • Volgens onze database blijkt dat de meest effectieve makelaars in Leidschendam woningen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Deze snellere doorlooptijd is grotendeels te danken aan hun geavanceerde verkoopstrategieën.
 • Aan de andere kant leveren deze topmakelaars ook financiële winst op. Statistieken wijzen uit dat de woningen die zij verkopen gemiddeld voor een bedrag van € 16.024 meer verkocht worden in vergelijking met andere makelaars. Deze makelaars bewijzen hiermee hun waarde, door een hogere opbrengst op de woningverkoop te realiseren.

De beste makelaar in Leidschendam vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Leidschendam? De ideale match is de makelaar die perfect aansluit bij jouw woning en specifieke situatie. Hun expertise kan bijdragen aan een gunstige verkoop die aan jouw wensen voldoet.

Ontdek de juiste makelaar met ons vergelijkingsformulier. Hiermee kan je makelaars vergelijken op basis van adres, voorkeuren en situatie, zodat je jouw ideale match vindt voor een succesvolle verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leidschendam?

Als je jouw huis in Leidschendam wilt verkopen, zijn er verschillende factoren waar je op zou moeten letten bij het kiezen van de juiste makelaar:

Bekwaamheid en ervaring

Een bekwame en ervaren makelaar kan je helpen om de verkoop van jouw huis soepel te laten verlopen. Zoek uit hoeveel jaar ervaring de makelaar heeft en wat hun succespercentage is.

Kennis van de lokale markt

Kennis van de lokale woningmarkt in Leidschendam is essentieel. De makelaar moet op de hoogte zijn van de gemiddelde prijzen, de vraag en aanbod trends en de potentiële kopers.

Tarieven en contractvoorwaarden

Controleer de tarieven en contractvoorwaarden van de makelaar. Vermijd verborgen kosten en let op de duur van het contract en de annuleringsvoorwaarden.

Kwaliteit van de klantenservice

Een goede makelaar biedt uitstekende klantenservice. Ze moeten je op de hoogte houden van het verkoopproces, vragen beantwoorden en zorgen wegnemen.

Verkoopstrategie

De verkoopstrategie van de makelaar kan de uiteindelijke verkoopprijs beïnvloeden. Kies voor een makelaar met een effectieve strategie die je huis voor de hoogste prijs verkoopt. Meer informatie vind je hier.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je overweegt je huis in Leidschendam te verkopen, kunnen NVM-makelaars een waardevolle rol spelen. Deze makelaars, erkend door de Nederlandse Vereniging van Makelaars, adviseren en begeleiden je gedurende het gehele verkoopproces.

Een NVM-verkoopmakelaar zorgt voor de marketing van jouw huis, verzorgt bezichtigingen, en onderhandelt over de prijs. Maar er zijn ook andere makelaarsorganisaties actief, zoals VBO en VastgoedPRO, die eveneens kwalitatieve diensten verlenen in Leidschendam.

Wat doet een makelaar in Leidschendam?

Een makelaar in Leidschendam kan je helpen bij het verkopen van jouw huis. Van prijsbepaling en promotie tot en met de onderhandelingen en de juridische afwikkeling, de makelaar begeleidt je gedurende het hele proces.

Bij de verkoop van een huis komt veel kijken. Een makelaar in Leidschendam heeft de kennis en ervaring om dit proces vlot te laten verlopen. Hierdoor kun jij je focussen op jouw volgende stap naar een nieuw thuis.

 • Bepaling van de verkoopprijs
 • Organisatie en uitvoering van bezichtigingen
 • Onderhandelingen namens jou
 • Opstellen van de koopovereenkomst
 • Juridische afwikkeling van de verkoop

Waarom een makelaar in Leidschendam inschakelen?

Als je overweegt je huis te verkopen, kan het inschakelen van een makelaar uit Leidschendam talloze voordelen hebben. Een ervaren makelaar heeft een breed netwerk, lokale marktkennis en de expertise om jouw huis op de meest gunstige manier te presenteren. Maar bovenal, een goede makelaar maximaliseert het uiteindelijke verkoopbedrag van jouw woning. Door een makelaar in Leidschendam in te schakelen, wordt je ontzorgd en verbeter je de verkoopresultaten van jouw woning.

Lokaal netwerk en marktkennis

Het verst krijg je duidelijk met een lokale makelaar, degene die de Leidschendamse markt optimaal kent. Ze hebben een breed netwerk en weten precies hoe ze potentiële kopers kunnen benaderen. Ook kunnen ze jouw woning op waarde schatten om zo de beste verkoopprijs te realiseren.

Begeleiding en ontzorgen

Een belangrijk voordeel van een makelaar inschakelen is de persoonlijke begeleiding. Ze regelen elke stap van het verkoopproces: van professionele fotografie en bezichtigingen tot de onderhandelingen. Jij kunt je concentreren op andere zaken, de makelaar zorgt voor de rest.

Promotie en presentatie

Een professionele makelaar weet hoe je woning op de meest aantrekkelijke manier aan potentiële kopers gepresenteerd moet worden. Een optimale presentatie speelt een grote rol in de snelheid en het succes van de verkoop. Ook zullen ze jouw woning optimaal promoten in hun netwerk en vastgoedplatforms.

Maximaliseren verkoopbedrag

Met een ervaren lokale makelaar aan je zijde verhoog je de kans op een hoger verkoopbedrag. Zij weten hoe ze het onderste uit de kan kunnen halen bij onderhandelingen en adviseren je tussentijds, zodat je altijd de beste beslissingen neemt.

Informatie over Leidschendam

De Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam is gelegen nabij Den Haag en heeft een rijke historie. Door de eeuwen heen heeft de stad zich ontwikkeld en vandaag de dag telt het ruim 73.000 inwoners.

Leidschendam heeft een levendig centrum en een diversiteit aan recreatiemogelijkheden. Met de prachtige Vliet en natuurgebieden in de omgeving is er genoeg te doen voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten.

Ondanks de nabijheid van drukkere steden, biedt Leidschendam rust en ruimte. De fraaie woonwijken en het kindvriendelijke karakter maken deze stad een ideale woonplek voor gezinnen.

Weetje:

In de afgelopen jaren is de huizenmarkt van Leidschendam veranderd. Deze veranderingen hebben onder meer geleid tot stijgende huizenprijzen. Dit maakt Leidschendam een aantrekkelijke locatie voor vastgoedbeleggers en -kopers.

Makelaars in Leidschendam vergelijken

Het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis begint bij een grondige vergelijking gebaseerd op jouw woning, jouw unieke situatie en persoonlijke voorkeuren.

 • Vergelijk op basis van verkoopopbrengst en snelheid
 • Kies een makelaar die aansluit bij jouw wensen
 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Profiteer van concurrerende makelaarstarieven

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat iedere situatie anders is. Een goede vergelijking helpt je om de makelaar te vinden die het beste inspeelt op jouw wensen en die de grootste kans heeft om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Het vergelijken van makelaars lever je daarnaast gratis verkoopadvies op, waardoor je een volledig beeld krijgt van je mogelijkheden. En dat allemaal op een makkelijke en transparante manier.

Vergelijk makelaars in Leidschendam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leidschendam

In Leidschendam liggen de gemiddelde opstartkosten van een makelaar rond € 515. Dit varieert uiteraard per makelaar.

De gemiddelde makelaarskosten in Leidschendam zijn ongeveer € 6.309. Benieuwd naar de precieze kosten? Je kunt makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars.

De beste makelaar kies je door verschillende makelaars in Leidschendam met elkaar te vergelijken. Dit kan op diverse aspecten zoals kosten, service en verkoopsnelheid. Vergelijk hier vrijblijvend de makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Leidschendam is 59 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van verscheidene factoren.

Let op aspecten zoals kosten, de verkoopsnelheid, de verkoopstrategie en de communicatie van de makelaar. Ook klantbeoordelingen kunnen je helpen bij deze keuze.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen