Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leidschendam

De huizenmarkt in Leidschendam is zeer aantrekkelijk. Recentelijk zijn de verkoopprijzen gestegen, wat wijst op een sterke vraag. Deze trendlijn, in combinatie met een stijging van het aantal transacties, maakt het verkopen van je huis in Leidschendam een interessante optie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leidschendam

De gemiddelde verkoopprijs in Leidschendam is in de laatste 3 maanden € 437.871 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 540.889 euro. Deze waarden worden constant geactualiseerd op basis van de nieuwste data, zodat jij altijd op de hoogte blijft van de actuele marktprijzen. Hieronder zie je een grafiek met de recente trend en de veranderende marktcijfers van Leidschendam:

Huizenprijzen in Leidschendam

Afgelopen 3 maanden

€ 81.000
€ 336.000
€ 591.000

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel een vierkante meter aan woning in Leidschendam waard is? Het is interessant om hiernaar te kijken omdat het een duidelijke indicatie geeft van de huidige stand van de huizenmarkt. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter namelijk € 4.212. Deze informatie, gecombineerd met de gegevens uit de volgende grafiek, verschaft je een compleet beeld van de woningwaarde per vierkante meter in Leidschendam:

Huizenprijzen in Leidschendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.500

Prijsontwikkeling Leidschendam laatste 12 maanden

In Leidschendam zijn de woningprijzen het afgelopen jaar regelmatig in beweging geweest. Het is nuttig om een idee te hebben van de gemiddelde transactiewaarde, zeker als je op het punt staat een huis te kopen of te verkopen in dit gebied.

We kunnen onthullen dat de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand in Leidschendam € 437.871 euro was. Voor een gedetailleerd overzicht, bekijk vervolgens de onderstaande marktcijfers:

Wat is mijn woning in Leidschendam waard?

De waarde van jouw woning in Leidschendam is afhankelijk van een scala aan factoren. De staat van onderhoud, de grootte van het perceel en de nabijheid van voorzieningen, zoals scholen en supermarkten, spelen allen een belangrijke rol. Echter, de waarde van een woning is constant aan verandering onderhevig, mede door marktontwikkelingen en economische factoren.

Wil je de precieze waarde van jouw huis achterhalen? Dan kan een gratis waardebepaling door een erkende makelaar uitkomst bieden. Of je nu serieus overweegt te verkopen, of dat je gewoon een helder beeld wilt krijgen van de huidige woningwaarde om je opties te overwegen, een professionele waardebepaling geeft je inzicht.

Een gratis waardebepaling is precies wat het woord zegt: kosteloos. Een ervaren makelaar neemt een kijkje in je woning en levert een schatting van de marktwaarde. Je ontvangt een gedetailleerd rapport, wat praktisch en handig is om gedegen beslissingen te kunnen nemen over de toekomst van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het algehele beeld van de woningmarkt kan soms behoorlijk vertekend zijn. Als men naar de prijzen kijkt, moet rekening gehouden worden met het feit dat huizenprijzen sterk kunnen variëren van plaats tot plaats. Zoals in de omgeving van Leidschendam, waar de prijzen sterk kunnen verschillen met Leidschendam zelf.

Het vergelijken van de huizenprijzen van verschillende gemeenten is een effectief middel om een realistisch beeld van de huidige marktsituatie te krijgen. Zo wordt inzichtelijk hoe de prijzen in Leidschendam zich verhouden tot die in gelijkaardige plaatsen. Dit verschil in prijzen is iets om in het achterhoofd te houden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Leidschendam

Als je van plan bent je huis te verkopen in Leidschendam, wil je natuurlijk de meest geschikte makelaar aan je zijde hebben. We merken dat er in deze regio diverse makelaars zijn die onderling verschillen op allerlei gebieden. Zo kan de ene makelaar uitblinken in snelle verkoopresultaten, terwijl een ander de kroon spant in het behalen van de gevraagde verkoopprijs.

Het vinden van de juiste makelaar in Leidschendam kan een grote impact hebben op het succes van jouw woningverkoop. Deze keuze is dus niet iets om lichtzinnig over te gaan. We raden je aan om altijd grondig makelaars te vergelijken, zodat jij straks met de beste partij rond de tafel zit voor de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Leidschendam Of lees meer over makelaars in Leidschendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leidschendam

Een aspect om goed op te letten bij de verkoop van je huis, is de courtage van de makelaar. In Leidschendam ligt de gemiddelde courtage - het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar moet betalen - op 1,08%. Bij de verkoop van een huis met een gemiddelde prijs van € 437.871, mag je dus flink wat makelaarskosten verwachten. Je kunt tarieven zelf opvragen bij verschillende makelaars om een gedetailleerd beeld te krijgen.

Makelaars verschillen echter niet alleen qua tarief. De kwaliteit van hun dienstverlening, de snelheid waarmee ze huizen verkopen en hun kennis van de lokale markt zijn evenzeer belangrijk. Sommigen hebben bijvoorbeeld een groot netwerk en kunnen potentiële kopers sneller bereiken. Anderen worden geprezen om hun onderhandelingsskills. Het loont de moeite om meerdere makelaars in overweging te nemen, ook al hebben ze een ietwat hoger tarief. Ze kunnen hun courtage meer dan waard zijn als ze je huis voor een veel hogere prijs verkopen dan verwacht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leidschendam

In de prachtige stad Leidschendam zijn er momenteel 8891 koopwoningen beschikbaar. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, variërend van een gezinswoning, een starterswoning, een appartement voor senioren of een luxe villa. Als je overweegt jouw woning te verkopen, kun je deze belangrijke informatie gebruiken om de kans op verkoop te vergroten, aangezien potentiële kopers vaak specifieke soorten woningen zoeken.

Aantal verkochte woningen in Leidschendam

In de afgelopen 12 maanden werd de woningmarkt in Leidschendam gekenmerkt door zowel aanmeldingen als verkochte woningen. De transacties, wat inhoudt dat een huis verkocht is, waren talrijk. Kijkend naar het exacte getal, dat is 292, krijgen we een beeld van de activiteit rondom de woningverkoop in dit gebied. Om je een duidelijker beeld te kunnen geven, presenteren we hieronder een grafiek die het aantal aanmeldingen en transacties gedetailleerd weergeeft:

Ben je van plan jouw huis in Leidschendam te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Leidschendam komt heel wat kijken. Zorg ervoor dat jouw huis wordt opgevallen door potentiële kopers; hiervoor zal je aansprekende foto's en een overtuigende beschrijving nodig hebben. Ook zal je moeten nadenken over zaken zoals de vraagprijs, het regelen van een energielabel en het kiezen van een betrouwbare makelaar.

Al deze zaken kunnen soms wat overweldigend lijken. Daarom kan het handig zijn om een stappenplan te volgen. Daarin worden alle punten die horen bij het verkopen van je huis in Leidschendam rustig en stap voor stap uitgelegd. Dit helpt je om alles overzichtelijk en gestructureerd te houden. Tip: onderschat nooit de waarde van een goede planning!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op HuisVerkopen.nl. Ben je van plan om je woning in Leidschendam te verkopen? Weet dan dat de huizenprijzen in Leidschendam constant veranderen. Op deze pagina houden we alle relevante data nauwkeurig bij. De actuele vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen worden hier dagelijks bijgewerkt.

Handige tools voor optimaal verkoopproces

HuisVerkopen.nl biedt diverse tools en diensten aan om je te helpen. Met een gratis waardebepaling krijg je een realistisch beeld van de marktwaarde van je woning. Daarnaast kun je makelaars vergelijken via onze vergelijkingstool om de beste makelaar voor jou te vinden in Leidschendam. We bieden ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, bespaar zo op onnodige kosten. Het stappenplan helpt je bij de voorbereiding van de verkoop, zodat je niets over het hoofd ziet. We ondersteunen ook bij het regelen van aanvullende diensten zoals een energielabel, verhuizing, ontruiming en woningstyling. Huis Verkopen zorgt ervoor dat je de verkoop van je woning optimaal regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen