Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rijswijk

De huizenmarkt in Rijswijk is levenig. Met woningprijzen die gestaag stijgen en een relatief hoog aantal transacties, is het beslist een gunstige tijd om je woning in Rijswijk te verkopen. Neem een kijkje naar onze bijgewerkte statistieken en vastgoedcijfers voor meer inzicht in de huidige marktsituatie in juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rijswijk

De gemiddelde verkoopprijs in Rijswijk is in de laatste 3 maanden € 442.130 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 442.994 euro. Dit zijn belangrijke indicatoren om rekening mee te houden bij het huis verkopen. Het helpt je bij het realistisch inschatten van je eigen woning en geeft inzicht in de huidige marktcondities. Hieronder tref je de grafiek:

Huizenprijzen in Rijswijk

Afgelopen 3 maanden

€ 323.000
€ 408.000
€ 493.000

Wil je een idee krijgen over de mogelijke verkoopprijs voor jouw huis in Rijswijk? Een praktische tip is dan om jouw woonoppervlakte aan m2 te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Rijswijk. Hierdoor krijg je een globale indicatie van de mogelijke opbrengst bij het huis verkopen. Kijk, voor een nauwkeuriger beeld, nu naar de recentste grafiek over de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Rijswijk hieronder:

Huizenprijzen in Rijswijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.800
€ 4.100

Prijsontwikkeling Rijswijk laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Rijswijk in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 442.130. Onderstaande grafiek biedt gedetailleerde informatie over deze prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Rijswijk waard?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de waarde van je huis in Rijswijk. Denk bijvoorbeeld aan het soort woning, het aantal vierkante meters, de conditie van het huis en de huidige huizenmarkt. Al deze aspecten tezamen bepalen de monetaire waarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van je huis in Rijswijk? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar kan verhelderend werken. Het geeft een duidelijk beeld en dit kan je helpen te beslissen of je je huis wilt verkopen of niet.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een realistische schatting van de verkoopwaarde van je huis. De professional bezichtigt je huis, analyseert de markt en weegt alle relevante factoren mee. Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt hierbij een sterke basis voor je mogelijke verkoopbesluit.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Opvallend is dat de cijfers van de woningmarkt per plaats variëren. De prijzen van huizen rondom Rijswijk, zijn niet identiek aan die in Rijswijk zelf.

Een gedegen blik op de huizenprijsontwikkelingen in verschillende gemeenten levert een completer beeld van de actuele marktsituatie op. Deze informatie is waardevol voor zowel toekomstige huizenkopers als -verkopers.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rijswijk

In Rijswijk is er geen gebrek aan makelaars, maar houd in ieder geval in je achterhoofd dat niet elke makelaar op dezelfde manier werkt. Je ziet verschillen in de statistieken wat betreft het verkooppercentage, de verkoopsnelheid en de gemiddelde verkoopprijs. De vraag of ze bijvoorbeeld online of offline werken en hoe ze jouw woning in de markt zetten, kan ook een verschil maken.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie en wensen kan de keuze van een makelaar invloed hebben op hoe gemakkelijk en winstgevend de verkoop zal zijn. Het op een rijtje zetten van mogelijke makelaars is dan ook een slimme stap. Een nuttige bron zou het vergelijken van makelaars kunnen zijn, wat je helpt om inzicht te krijgen in de kwaliteiten van verschillende lokale makelaars.

Vergelijk makelaars in Rijswijk Of lees meer over makelaars in Rijswijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rijswijk

In de wereld van de makelaardij zijn courtages niet te vermijden. Een courtage is de vergoeding die je aan de makelaar betaalt na de succesvolle verkoop van je huis. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Rijswijk bedraagt de gemiddelde courtage 1,13%. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 442.130 betekent dit dat je gemiddeld € 4.996 aan kosten hebt voor een makelaar.

Als je je huis wilt verkopen, is het raadzaam om verschillende makelaars in Rijswijk te raadplegen. Niet alleen varieert de courtage per makelaar, ook de service en kwaliteit kunnen verschillen. Het is belangrijk om te letten op de match met de makelaar, de te hanteren verkoopstrategie en de transparantie in communicatie. Begin hier je zoektocht door makelaars te vergelijken. Zo vind je een makelaar die het beste bij jou en je woning past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rijswijk

Wanneer je naar de woningen in Rijswijk kijkt, lijkt het wellicht dat er voornamelijk sociale huurwoningen zijn. Echter, schijn bedriegt. Ondanks het feit dat er zeker een deel van de woningen als sociale huur wordt aangeboden, blijkt dat het grootste gedeelte van de woningen in Rijswijk koopwoningen zijn. Het precieze aantal koophuizen dat beschikbaar is in Rijswijk kan worden gevonden onder de tag 13864.

Aantal verkochte woningen in Rijswijk

In het afgelopen jaar is er veel activiteit geweest op de woningmarkt in Rijswijk. Diverse woningen werden aangemeld voor verkoop, wat resulteerde in een variërend aantal transacties. Het daadwerkelijke aantal verkochte woningen in Rijswijk in de laatste 12 maanden, de transacties, is aangegeven in de volgende grafiek met de tag 497:

Ben je van plan jouw huis in Rijswijk te verkopen?

Als je overweegt jouw huis in Rijswijk te verkopen, komt er veel op je af. Er spelen talloze factoren mee bij verkoop die je wellicht van tevoren niet had voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel, het vinden van een ervaren makelaar die de lokale markt goed begrijpt en misschien het inschakelen van een betrouwbaar verhuisbedrijf. Hoewel elke verkoopsituatie uniek is, kunnen deze zaken een grote invloed hebben op hoe succesvol je bent in het verkoopproces.

Gelukkig kan een gedetailleerd stappenplan je enorm helpen om de verkoop van jouw huis goed te regelen. Hierin staat duidelijk welke stappen je moet volgen en wat je bij elke stap kunt verwachten. Zo krijg je een beter inzicht in wat je zelf kunt doen en waar je eventueel hulp bij nodig hebt. Met een goed georganiseerd actieplan zal je merken dat de verkoop van je woning in Rijswijk binnen handbereik is.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent op Huis Verkopen beland, een schatkist aan informatie voor potentiële huizenverkopers. Voor jou als woningbezitter in Rijswijk is er een schat aan deskundig samengestelde gegevens om je te helpen jouw huis op het perfecte moment op de markt te brengen. Ons team van experts besteedt een grote hoeveelheid tijd en moeite om te zorgen dat deze woningcijfers altijd up-to-date zijn. Zo heb je een duidelijk beeld van het huidige huizenaanbod en prijsniveau in Rijswijk.

De kracht van Huis Verkopen

Bij ons staat jouw gemak voorop. Met tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zorgen we dat je snel de beste makelaar in Rijswijk vindt. Ook helpen we je te besparen op makelaarskosten door je makelaarstarieven te laten opvragen. Onze gratis en onafhankelijke diensten stoppen daar niet. Met ons stappenplan krijg je stap voor stap uitleg over wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Door aanvullende diensten te regelen zoals een energielabel of woningstyling, zorgen we dat je niets over het hoofd ziet en op een moderne manier je huis verkoopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen