Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oegstgeest

Zoek je hulp bij het verkopen van je woning in Oegstgeest? Deze pagina biedt je een helder overzicht van lokale makelaars om je te ondersteunen bij deze flinke taak. Zo kies je eenvoudig de beste makelaar voor jouw specifieke situatie en wensen.

Over makelaars in Oegstgeest

Niet alle verkoopmakelaars zijn hetzelfde. Sterker nog, ze variëren aanzienlijk op veel verschillende gebieden. Zo kunnen ze verschillen in hun ervaring, deskundigheid, of hun aanpak van marketing en onderhandelingen. Ook de kosten die ze in rekening brengen, variëren per makelaar. Het is dus essentieel dat je de verschillende aanpakken goed begrijpt en dat je de makelaar kiest die het beste past bij jouw situatie en behoeften.

We doen er alles aan om zo goed mogelijk bij te blijven als het gaat om de makelaars in Oegstgeest. We volgen hun prestaties, doen regelmatig onderzoek naar hun dienstverlening en houden de recente veranderingen in de markt in de gaten. Hierdoor kunnen we je een goed beeld geven van welke makelaar in Oegstgeest het beste aansluit bij jouw behoeften. Met onze gedetailleerde kennis en inzicht kunnen we helpen om de beste keuze te maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.259
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.962
Besparing (gem.)
€ 1.592

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen, dan is het zonneklaar dat de courtage van makelaars in Oegstgeest een belangrijke factor is. Gemiddeld ligt de courtage op 1,14% van de verkoopwaarde in april 2024.
 • Het is ook van belang om je te verdiepen in de huidige huizenprijzen in Oegstgeest. De gemiddelde verkoopprijs ligt op dit moment op € 636.775 terwijl de gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 4.762 ligt. Meer inzichten hierover vind je op de pagina over de woningprijzen in Oegstgeest.
 • Tenslotte is het informatief om op de hoogte te zijn van de huidige makelaarstarieven in Oegstgeest die gemiddeld liggen op € 7.259. Gezien de variatie in tarieven kan een vergelijking tussen verschillende makelaars nuttig zijn. Zo zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Oegstgeest

Als je jouw woning in Oegstgeest wilt verkopen, heb je keuze uit een variëteit aan makelaars die jou hierbij kunnen begeleiden. Wij bieden je een handig overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Oegstgeest om je wat meer inzicht te geven. Het is absoluut verstandig om deze makelaars te vergelijken, want daarmee kun je de makelaar vinden die de beste bij jouw behoeftes past en uiteindelijk bespaar je daar ook kosten mee.

Logo Losecaat NVM Makelaars Oegstgeest

Losecaat NVM Makelaars Oegstgeest

Losecaat NVM Makelaars Oegstgeest neemt de volledige verkoop van jouw woning uit handen. Van professionele fotografie tot aan onderhandelingen en afhandeling van de koopakte. Met effectieve promotie via verschillende kanalen, inclusief Funda en social media, zorgen ze dat jouw huis opvalt. Hun diensten omvatten ook aankoop, taxaties en financieel advies. Je bent hier welkom in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Fries.
Logo Panne van Soest Makelaars

Panne van Soest Makelaars

Panne van Soest Makelaars is een vrouwelijk, jong en gedreven makelaarskantoor wat uitblinkt in vakvrouwschap, lokale kennis en persoonlijke inzet. Met grote inzet en deskundigheid begeleiden ze je stap voor stap door het complexe proces van koop, verkoop, huur, verhuur en taxatie. Ze zijn lid van de NVM en hebben een NWWI-certificaat. Ze combineren moderne technieken met een persoonlijke benadering, streven naar het hoogst haalbare en beschikken over een grote dosis enthousiasme en ervaring.
Logo Proper Makelaardij

Proper Makelaardij

Proper Makelaardij, al sinds 1926 een begrip in Oegstgeest en Leiden, combineert moderne dienstverlening met ouderwetse service. Met haar uitgebreide lokale kennis en deskundige medewerkers, biedt deze makelaar diverse diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze zijn lid van de NVM en beschikken over meerdere certificaten zoals VastgoedCert, NWWI, NRVT, SCVM. Je vindt hen aan de Terweeweg in Oegstgeest. Met Proper Makelaardij maak je een betrouwbare keuze.

Eigen Haard Makelaardij

Bij Eigen Haard Makelaardij krijg je professionele begeleiding bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Als lid van de NVM en met erkende certificaten zoals VastgoedCert en NWWI, biedt dit kantoor met vijf medewerkers je kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn gevestigd aan de Geversstraat 63 in Oegstgeest. Kies voor deze makelaar voor een deskundig en zorgeloos proces.

Van Duren Makelaardij BV

Van Duren Makelaardij in Oegstgeest, gerund sinds 1992, staat bekend om haar betrokken, professionele en communicatieve aanpak. De dienstverlening strekt zich uit tot persoonlijke aankoop- en verkoopbegeleiding en taxaties. Als lid van de branchevereniging VBO, blinkt dit kantoor uit in haar specialismen: aankoop en verkoop van woningen. Kies voor Van Duren Makelaardij als je waarde hecht aan een persoonlijke benadering bij het kopen of verkopen van huis.

Vinkenbosch Makelaardij

Vinkenbosch Makelaardij is dé verbinding tussen je woondroom en de realisatie daarvan in de omgeving Oegstgeest-Leiden-Warmond. Met grondige vakkennis en een sterke band met het werkgebied, helpt dit bureau je om niet enkel een huis, maar echt een thuis te vinden. Of je nu wilt kopen of verkopen, verhuren of huren, Vinkenbosch Makelaardij, lid van branchevereniging VBO, heeft de expertise en toewijding om je woonwensen te vervullen.

Let op: In en rondom Oegstgeest zijn meer verkoopmakelaars actief dan enkel degenen die hierboven zijn genoemd. Niet de perfecte kandidaat gevonden? Wij van Huis Verkopen houden alle makelaars in Oegstgeest in ogenschouw bij onze vergelijking. Misschien ontdekt je nog een verborgen parel!

Vergelijk makelaars in Oegstgeest Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oegstgeest?

Een verkoopmakelaar in Oegstgeest rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 636.775 in Oegstgeest komt dit neer op € 7.259 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het interessante van deze courtage is dat het de makelaar een sterke prikkel geeft om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger immers de courtage voor de makelaar is. Deze prikkel betekent dat de makelaar zijn uiterste best doet om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oegstgeest 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.592 door eerst tarieven op te vragen. Verschillende makelaarsoffertes vergelijken kan dus zeker lonen en is bovendien zonder enige verplichting mogelijk.

Kosten van makelaars in Oegstgeest

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.600
€ 7.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oegstgeest

Voor de meerderheid van makelaars in Oegstgeest is het gebruikelijk om opstartkosten te rekenen. Deze kosten worden in rekening gebracht aan het begin van de dienstverlening, nog voordat jouw woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Ze dekken de initiële handelingen om jouw woning daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Dit kan variëren van fotografie en woningbeschrijvingen tot lokale advertenties en eventuele promotie-inspanningen.

De kosten kunnen dus sterk variëren, afhankelijk van wat een bepaalde makelaar precies voor deze initiële diensten in rekening brengt. Soms zijn opstartkosten bij de totaalprijs inbegrepen, maar in andere gevallen worden ze als aparte kostenpost gepresenteerd. Het is daarom altijd een goed idee om dit van tevoren te controleren en te bespreken met de betreffende makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Oegstgeest

Wanneer je besluit om de verkoop van jouw woning in Oegstgeest stop te zetten, kunnen makelaarskosten op je pad komen die intrekkingskosten worden genoemd. Deze kosten zijn bedoeld als vergoeding voor de tijd en het werk dat de makelaar in jouw woning heeft geïnvesteerd. Ze worden doorgaans in rekening gebracht als je besluit om jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen, of als je overstapt naar een andere makelaar.

Intrekkingskosten zijn niet in alle situaties van toepassing. Stel, je besluit uit persoonlijke overwegingen de verkoop van je huis stop te zetten. Of de huidige marktsituatie bevalt je niet en je besluit te wachten. In zulke situaties kun je geconfronteerd worden met deze kosten. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een makelaar af te wegen of deze kosten in jouw situatie acceptabel zijn.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oegstgeest met een vast tarief

Ook in Oegstgeest zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent aan makelaarskosten. Geen verrassingen achteraf, dat geeft een veilig gevoel. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel hebben. Stel, je woning wordt verkocht voor 300.000 euro en het vaste tarief van de makelaar is 3.500 euro. Dit komt neer op iets meer dan 1% van de verkoopprijs. Maar zou je woning onverhoopt maar 200.000 euro opbrengen, dan betaal je in verhouding veel meer, namelijk 1,75%.

Tip: Weeg de voordelen en nadelen tegen elkaar af. Een vast tarief geeft zekerheid, maar in sommige gevallen ben je goedkoper uit met een courtage. Dat is een percentage van de verkoopprijs. Zakken de huizenprijzen onverhoopt, dan dalen ook je makelaarskosten.

4 feitjes over makelaars in Oegstgeest

 • Waarbij je het misschien niet zou verwachten, blijkt dat woningen in Oegstgeest gemiddeld 7% meer opbrengen wanneer de verkoop begeleid wordt door een makelaar. Zeker iets om in gedachten te houden bij het bepalen van je verkoopstrategie.
 • Het inschatten van de waarde van een woning is geen eenvoudige taak en kan nogal eens verschillen per makelaar. In Oegstgeest kan dit verschil soms oplopen tot zelfs €32.000. Een waardebepaling aanvragen kan dus zinvol zijn om een goed beeld te krijgen.
 • Bij het inschakelen van een makelaar in Oegstgeest is het goed om te weten wat je kunt verwachten qua kosten. De courtage kan variëren, maar de gemiddelde courtage bedraagt 1,14% van de uiteindelijke verkoopprijs.
 • Het blijkt dat de doorsnee woningverkoper in Oegstgeest zo'n drie makelaars uitnodigt voor een kennismaking voordat er een definitieve beslissing wordt genomen. Overweeg dus zeker om een aantal makelaars uit te nodigen om te ontdekken welke het beste past bij jouw wensen.

Wat levert de beste makelaar in Oegstgeest op?

Niet alle makelaars in Oegstgeest leveren hetzelfde resultaat op als het gaat om het verkopen van woningen. Om die reden is het nuttig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Oegstgeest herkent:

 • Volgens onze data verkopen de meest succesvolle makelaars in Oegstgeest huizen voor een prijs die gemiddeld € 20.045 hoger ligt dan de initieel geschatte verkoopwaarde.
 • Daarnaast blijkt uit onze gegevens dat de snelste makelaars in Oegstgeest woningen met een gemiddelde van 17 dagen sneller aan de man brengen dan hun collega's. Dat scheelt aanzienlijk in de tijd die je kwijt bent aan de verkoop.

De beste makelaar in Oegstgeest vinden

Op zoek naar een goede makelaar in Oegstgeest? Laat je niet misleiden door dure tarieven, de beste of snelste makelaar hoeft zeker niet de meest prijzige te zijn. Bovengemiddeld presterende makelaars kunnen vaak méér waarde bieden.

Met ons vergelijkingsformulier selecteer je eenvoudig makelaars die passen bij jouw woning, situatie en wensen. Je krijgt inzicht in tarieven, verkoopstrategieën en ingeschatte woningwaarden. Zo vind je de ideale makelaar voor jouw verkoopsituatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oegstgeest?

Kiezen voor de juiste makelaar in Oegstgeest voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Let op de volgende vijf punten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar moet bekend zijn met de huizenmarkt in Oegstgeest. Dit helpt bij nauwkeurige prijsbepaling en effectieve marketing van je huis.

Ervaring en deskundigheid

Controleer de ervaring en expertise van de makelaar. Hoe lang zit hij al in het vak en hoe is de kwaliteit van de reeds verkochte huizen?

Marketingplan

Zorg ervoor dat de makelaar een grondig en effectief marketingplan heeft, dat de verkoop van je huis zal versnellen.

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met de makelaar is belangrijk. Je werkt namelijk nauw samen tijdens het verkoopproces.

Transparante kostenstructuur

De makelaar moet een duidelijke en transparante kostenstructuur hebben, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De keuze voor een NVM-makelaar in Oegstgeest kan je als woningverkoper veel voordelen bieden. Niet alleen zijn NVM-makelaars goed opgeleid en volgen ze continue bijscholing, ze hebben ook toegang tot een groot netwerk van potentiële kopers.

Vergeleken met VBO en VastgoedPRO, hebben NVM-makelaars vaak een grotere zichtbaarheid in de markt. Dit komt omdat ze toegang hebben tot Funda, het grootste online platform voor woningaanbod in Nederland. Dit kan leiden tot een snellere verkoop van jouw woning en mogelijk een betere prijs.

Wat doet een makelaar in Oegstgeest?

Een makelaar in Oegstgeest helpt je bij de verkoop van je huis. Ze begeleiden je in het gehele verkoopproces en ze stellen een strategie op om het beste resultaat voor je te behalen.

Ze adviseren je over een realistische vraagprijs en ze voeren de onderhandelingen voor je. Ze doen er alles aan om te zorgen dat jouw huis verkocht wordt tegen een prijs waar je tevreden over bent.

 • Het bepalen van een marktconforme vraagprijs
 • Het organiseren van een verkoopbezichtiging
 • Het opstellen van een verkoopadvertentie
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • De finale afhandeling bij de notaris

Waarom een makelaar in Oegstgeest inschakelen?

Een geweldige makelaar in Oegstgeest kan wonderen verrichten bij het verkopen van je huis. Je maakt met deze professional gebruik van hun expertise en grondige kennis van de vastgoedmarkt in je omgeving. Hierdoor kan de makelaar je huis sneller verkopen en tegen de maximaal haalbare prijs. In de volgende paragrafen leggen we uit hoe dit in zijn werking gaat.

Kennis van de marktomstandigheden

De makelaar volgt de vastgoedmarkt in Oegstgeest op de voet, om zo inzicht te hebben in de actuele marktomstandigheden. Deze kennis stelt hen in staat om in te spelen op trends en de juiste verkoopstrategie te bepalen, wat resulteert in een snellere verkoop.

Presentatie van het pand

Een goede woningpresentatie is sleutel. De makelaar weet hoe je huis gepresenteerd moet worden om het aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Deze professionele presentatie zorgt voor meer bezichtigingen, wat de kans op een snelle verkoop vergroot.

Praktische regelingen

De makelaar neemt ook de administratieve taken op zich, zoals het verzorgen van de nodige juridische documentatie. Deze efficiënte afhandeling van de formaliteiten draagt bij aan een soepel verkoopproces en snellere afronding.

Behalen van de maximale prijs

Tot slot, door hun verkoopexpertise en onderhandelingsvaardigheden, kan een ervaren makelaar de maximale verkoopprijs voor je huis behalen. Ze weten precies wat je huis waard is en hoe ze dat moeten verkopen aan de potentiële koper.

Informatie over Oegstgeest

Oegstgeest, gelegen in de provincie Zuid-Holland, is een karakteristiek en warm dorp. Authentieke historische gebouwen en een levendige gemeenschap geven jou een gevoel van thuiskomen.

In Oegstgeest vind je rust én gezelligheid. Het dorp heeft prachtige parken en heerlijke terrassen. De ligging tegen Leiden aan zorgt ervoor dat je de grote stad dichtbij hebt.

Behalve de rijke geschiedenis en prachtige groene omgeving, profiteer je in Oegstgeest van een ruim aanbod aan voorzieningen. Winkels, scholen en zorginstellingen zijn er in overvloed.

Weetje: De woningmarkt van Oegstgeest is volop in beweging. De vraag naar huizen is groot en daarmee ziet de huizenmarkt er positief uit voor verkopers.

Makelaars in Oegstgeest vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het proces van het verkopen van jouw woning. Maar deze keuze hoeft niet lastig te zijn. Met een goede vergelijking, gebaseerd op jouw woning, situatie en voorkeuren, vind je de beste makelaar voor jouw situatie. Ganseer dit met de hulp van Huis Verkopen.

 • Gratis waardebepaling
 • Beter inzicht in verkoopprijzen
 • Minder makelaarskosten
 • Keuze uit ervaren makelaars

Dankzij onze statistieken van alle makelaars in Oegstgeest, is het vergelijken van lokale makelaars een eenvoudig en overzichtelijk proces geworden. We koppelen je aan de beste makelaars op basis van jouw specifieke wensen. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt en jouw woning snel en voor de beste prijs kunt verkopen.

Vergelijk makelaars in Oegstgeest Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oegstgeest

Belangrijke factoren zijn ervaring in Oegstgeest, succesrate en tarieven. Ook een goede chemie is van essentieel belang. Voor diepgaande kennis kun je hulp zoeken om een goede makelaar te vinden.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Oegstgeest zijn € 515. Let op, de kosten kunnen variëren per makelaar.

Vergelijk de courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten. Kijk ook naar de diensten die bij het tarief inbegrepen zijn. Je kunt makelaarstarieven eenvoudig opvragen en vergelijken.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Oegstgeest ligt rond de 1,14%. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis.

De gemiddelde makelaarskosten in Oegstgeest liggen rond de € 7.259. Deze kosten kunnen echter sterk variëren per makelaar en verkoopproces.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen