Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wassenaar

Als je jouw woning in Wassenaar wilt verkopen, dan speelt de keuze van je makelaar een grote rol in het succes van de verkoop. Het is daarom van groot belang om verschillende makelaars te onderzoeken en hun diensten te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je de makelaar kiest die het beste bij jouw situatie past.

Over makelaars in Wassenaar

Klaar om je woning in Wassenaar te verkopen? Dan begint de voorbereiding met het kiezen van een goede makelaar. Daarnaast zijn er nog meerdere belangrijke stappen die je dient te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan professionele woningfotografie, juridische zaken en de onderhandelingen. Bekijk hier het volledige stappenplan. Al deze elementen bepalen deels het succes van de verkoop.

Ons platform helpt je bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Wassenaar. We vergelijken niet alleen de prijzen, maar ook de diensten, lokale marktkennis en klantbeoordelingen van elke makelaar. Zo zorgen we ervoor dat je de makelaar kiest die het best past bij jou en jouw woning. Breng je wensen in kaart en laat ons je helpen bij jouw zoektocht.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 10.191
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 28.025
Besparing (gem.)
€ 2.224

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Wassenaar is momenteel € 926.487 en de gemiddelde prijs per m2 is € 5.388. Voor meer informatie over de huizenprijzen, kun je terecht op de woningmarkt.
 • In Wassenaar liggen de gemiddelde courtages van makelaars op dit moment rond de 1,10%. Meer informatie over het verkopen van je huis in Wassenaar vind je op onze website.
 • Tarieven van makelaars in Wassenaar lopen uiteen, daarom is het interessant om deze te vergelijken. Door het vergelijken van makelaarstarieven kun je gemiddeld € 2.224 besparen.

Uitgelichte makelaars in Wassenaar

In Wassenaar heb je een ruime keuze aan makelaars die zich gespecialiseerd hebben in het onderdeel verkoop. Direct na deze tekst presenteren we een variëteit aan verkoopmakelaars die actief zijn in Wassenaar. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken krijg je als potentiële verkoper inzicht in de mogelijke verschillen, van aangeboden diensten tot verkoopstrategieën en prijzen.

Logo Buise Doedijns Makelaars

Buise Doedijns Makelaars

Buise Doedijns Makelaars is een full service makelaarskantoor in Wassenaar, dat je helpt met het kopen, verkopen, huren en taxeren van een huis. Ze combineren professionele begeleiding met persoonlijke betrokkenheid en hebben sterke kennis van de woningmarkt. Met hun aansluiting bij NVM en NWWI voldoen ze aan hoge kwaliteits- en opleidingseisen. Het team van zes medewerkers kan je ook in het Duits, Engels en Frans bijstaan. Hun specialiteit is nieuwbouw.
Logo i4 Housing B.V.

i4 Housing BV

i4 Housing is een makelaar waar je jezelf kunt zijn. Het team van 9 medewerkers biedt diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties en heeft specialismen in woningfotografie en -styling. Met hun netwerk in Wassenaar ondersteunen ze je graag in het Nederlands of Engels. Als lid van branchevereniging NVM staat bij i4 Housing de klant centraal in hun dienstverlening.
Logo Gravestate Makelaardij

Gravestate Makelaardij

Gravestate Makelaardij, een actieve en enthousiaste makelaar met resultaatgerichte aanpak. Deze professionals denken met je mee, hebben een brede talenkennis en zijn gespecialiseerd in verschillende aspecten; van monumenten tot nieuwbouw. Ze bieden diverse diensten, zoals aankoop, verkoop en verhuur. Hun creatieve aanpak tijdens COVID-19 bewijst hun aanpassingsvermogen. Aangesloten bij de NVM, met een uitstekende beoordeling op Funda, waarborgen ze kwaliteit in hun service. Gevestigd op Van Hogendorpstraat 133 in Wassenaar.
Logo Makelaarskantoren Paul F. de Haas & Co.

Makelaarskantoren Paul F de Haas & Co

Paul F. de Haas & Co is een doorgewinterde makelaar met een rijke geschiedenis die vier generaties beslaat. Ze zijn expert in het verkopen, kopen, verhuren, taxeren en beheren van onroerend goed in Den Haag en omstreken. Naast aandacht voor woonhuizen en appartementen, bieden zij ook hulp bij onroerend goed beleggingen en internationale projecten. Met een stal van drie medewerkers en meerdere certificeringen staan zij klaar voor een persoonlijke aanpak in vastgoeddiensten.
Logo Schouwenhaghe Makelaarsgroep B.V.

Schouwenhaghe Makelaarsgroep BV

Schouwenhaghe Makelaarsgroep is al sinds 1978 een gevestigde naam in Wassenaar, Den Haag en omstreken. Met een focus op lokale kennis, persoonlijke benadering en kwaliteit helpt dit makelaarskantoor je bij de aan- en verkoop, verhuur en taxatie van vastgoed. Ze adviseren ook over het beheren en structureren van vastgoedportefeuilles. Op het gebied van specialisaties blinkt Schouwenhaghe uit in beleggen, monumenten, nieuwbouw en buitenlands vastgoed. Behoefte aan up-to-date marktkennis? Deze makelaarsgroep staat klaar.
Logo Welp Makelaardij

Welp Makelaardij

Welp Makelaardij is een NVM makelaar met een sterke focus op Wassenaar en omstreken. Met zes medewerkers bieden ze deskundig advies en professionele onderhandelingen bij zowel aan- als verkoop. Ze hebben een grote, actuele portefeuille van woonhuizen en appartementen. Naast traditioneel makelaarswerk kan je bij hen ook terecht voor woningfotografie, woningstyling en vastgoed voor kantoren, nieuwbouw en winkels. Met diverse certificaten tonen ze hun expertise in het veld.

Conduct Vastgoed

Conduct Vastgoed is een betrouwbare makelaar, aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro. Ze zorgen voor professionele dienstverlening in overeenstemming met de hoogste vastgoednormen. Voornamelijk interessant bij bijvoorbeeld het zoeken naar jouw droomhuis. Met hun certificaten tonen ze hun toewijding aan kwaliteit en fijne dienstverlening in de vastgoedsector.

Luijckx Makelaardij BV

Luijckx Makelaardij is een ervaren speler binnen de makelaardij, aangesloten bij de NVM. Ze bieden diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met certificaten van VastgoedCert, NWWI en NRVT tonen ze hun professionaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn vooral een goede keuze als je hulp nodig hebt bij het vinden van jouw droomwoning of de verkoop van je huidige woning.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Wassenaar dan je misschien denkt. Dus ook al zag je een mooie selectie, de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie staat misschien niet in de bovenstaande lijst. Door te vergelijken ontdek je welke makelaar het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Wassenaar Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wassenaar?

Een makelaar in Wassenaar rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 926.487 in Wassenaar komt dit neer op € 10.191 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage dient als stimulans voor de makelaar om je huis voor de beste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer courtage de makelaar ontvangt. Daarmee motiveren de makelaars zichzelf om jouw belang optimaal te behartigen en hun inzet maximaal te geven.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Wassenaar 0,48% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.224 besparen door makelaars te vergelijken. Het is dus verstandig om meerdere makelaars te overwegen, aangezien het vergelijken geen enkel risico met zich meebrengt en volledig kosteloos is.

Kosten van makelaars in Wassenaar

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.600
€ 10.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wassenaar

In Wassenaar is het gebruikelijk voor makelaars om opstartkosten in rekening te brengen. Als je jouw woning wilt verkopen, kan het zijn dat je deze kosten tegenkomt. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan kosten voor het inmeten van de woning, de advertentiekosten, fotograafkosten, en de vervaardiging van de plattegronden en brochure.

De gemiddelde opstartkosten kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die je nodig hebt. Je mag verwachten dat de opstartkosten variëren tussen € 400 en € 700. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je overwegingen bij het kiezen van een makelaar. Bekijk goed wat er inbegrepen is in de opstartkosten om een volledig beeld te krijgen van je mogelijke uitgaven.

Intrekkingskosten van makelaars in Wassenaar

Vaak blijft het niet bij de reeds bekende verkoopkosten als je jouw woning in Wassenaar via een makelaar verkoopt. De meeste makelaars, ook die in Wassenaar, hebben namelijk iets wat ze intrekkingskosten noemen in hun prijsstructuur. Deze kosten worden in rekening gebracht als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Stel, je hebt een verandering van gedachten, om welke reden dan ook. Misschien heb je een beter bod gekregen of heb je besloten de verkoop uit te stellen. In zulke gevallen wordt de intrekkingsvergoeding toegepast.

Je vraagt je vast af hoeveel deze intrekkingskosten bedragen, toch? Hoewel dit varieert per makelaar, liggen de gemiddelde intrekkingskosten in Wassenaar rond de € 500. Deze prijzen zijn echter niet vast. Het is altijd raadzaam om dit bij je makelaar te controleren, zodat je verrassingen vermijdt en optimale beslissingen kunt nemen met betrekking tot de verkoop van je huis. Zo blijf je controle houden over jouw verkooptraject, ongeacht onverwachte omstandigheden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wassenaar met een vast tarief

Ook in Wassenaar werken makelaars met een vast tarief. Dit type dienstverlening betekent vaak een all-in pakket. Je krijgt van A tot Z ondersteuning bij de verkoop van jouw huis. Dit omvat onder andere de waardebepaling, bezichtigingen, onderhandelingen en de juridische afhandeling. Doorgaans ligt dit tarief in Wassenaar op € 3.250 (update: mei 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief brengt ook risico's met zich mee. Stel je voor: het huis verkoopt sneller dan verwacht of er zijn minder bezichtigingen nodig. In dit geval draag je nog steeds hetzelfde hoge tarief af aan de makelaar, terwijl de geleverde diensten minder intensief waren dan initieel ingeschat. Deze mismatch tussen kosten en dienstverlening kan dus nadelig uitpakken.

Tip: Wil je inzicht krijgen in wat de verschillende tarieven en soorten tarieven voor jou als woningverkoper betekenen? Dan is het raadzaam om makelaars te vergelijken. Dit geeft je een helder overzicht van de tarievenstructuur van verschillende makelaars en helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze.

4 feitjes over makelaars in Wassenaar

 • Het is een feit dat woningen in Wassenaar een 35% hogere kans hebben om sneller verkocht te worden als je een makelaar inschakelt, dan wanneer je dat niet doet.
 • Als je jouw woning in Wassenaar door verschillende makelaars laat taxeren, kunnen daar flinke prijsverschillen tussen zitten, soms wel tot zo'n €34.000. Het kan dus verstandig zijn om een waardebepaling aan te vragen bij verschillende makelaars.
 • De meeste makelaars in Wassenaar werken op basis van courtage. Veel woningverkopers geven de voorkeur aan deze werkwijze omdat ze zo pas kosten maken als de woning daadwerkelijk is verkocht.
 • Aan het kiezen van een makelaar gaat vaak een zorgvuldig selectieproces vooraf. De meeste verkopende huiseigenaren in Wassenaar nodigen standaard ongeveer drie makelaars bij hen thuis uit voordat de keuze voor een makelaar wordt gemaakt. Deze makelaars kun je eenvoudig uitnodigen via dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Wassenaar op?

In Wassenaar merken wij dat de prestaties van makelaars aanzienlijk verschillen. Elke makelaar heeft zijn eigen aanpak en strategie, wat een variatie in resultaten oplevert. Voor jou als woningverkoper kan het daarom interessant zijn de lokale makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Wassenaar herkent:

 • Uit onze statistieken komt naar voren dat de bekwaamste makelaars in Wassenaar in staat zijn om hun woningen gemiddeld met een meerprijs te verkopen ten opzichte van de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars. Hierbij houden we rekening met de prijsklassen van de woningen. De beste makelaars leveren je gemiddeld € 24.728 meer op bij de verkoop van je woning in Wassenaar.

 • Uit onze gegevens blijkt verder dat de meest efficiënte makelaars in Wassenaar woningen gemiddeld 15 dagen sneller kunnen verkopen dan hun concurrenten. Snelheid van verkopen is een indicatie van hoe goed een makelaar de woningmarkt kent en een woning op de juiste waarde kan inschatten.

De beste makelaar in Wassenaar vinden

De beste makelaar in Wassenaar is de makelaar die perfect past bij jouw woning en specifieke situatie. Dit is de makelaar die bovengemiddeld presteert en een solide verkoopstrategie heeft, precies afstemt op jouw wensen en voorwaarden.

Om de makelaar te vinden die naadloos aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren, kun je gebruik maken van ons vergelijkingsformulier. Hiermee krijg je inzicht in de best matchende makelaars, hun tarieven en aanpak.

Waar moet je op letten bij makelaars in Wassenaar?

Er zijn verschillende aandachtspunten die kunnen helpen om de juiste makelaar in Wassenaar te vinden voor de verkoop van je huis:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met gedegen kennis van de Wassenaarse vastgoedmarkt weet precies hoe jouw huis het beste gepresenteerd kan worden.

Onderbouwing verkoopstrategie

Een goede makelaar zal een duidelijke verkoopstrategie voorstellen. Vraag hier altijd naar en laat deze vooral goed onderbouwen.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars. Dit kun je gemakkelijk doen door hier te klikken:.

Persoonlijke klik

Je wilt je prettig voelen bij je makelaar. Een persoonlijke klik kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van je woning.

Track-record

Een makelaar met een goed verkooprecord in Wassenaar geeft vertrouwen. Check ervaringen van andere verkopers om een beeld te vormen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je in Wassenaar woont en je wilt je woning verkopen, dan doen NVM-verkoopmakelaars een uitstekend werk. Deze makelaars staan bekend om hun kwaliteitsdienstverlening en ervaring in de lokale vastgoedmarkt. De NVM-makelaars zijn er om je te ondersteunen bij dit belangrijke traject.

Niet alleen NVM-verkoopmakelaars zijn actief in Wassenaar, maar ook organisaties zoals VBO en VastgoedPRO zijn vertegenwoordigd. Deze bieden elk unieke diensten aan om je te helpen met het verkoopproces. Ze bieden allen kwaliteitsdiensten aan, dus de keuze ligt bij wat het beste past bij je persoonlijke situatie.

Wat doet een makelaar in Wassenaar?

Een makelaar in Wassenaar helpt je in het vaak complexe proces van het verkopen van je huis. Ze hebben verstand van de lokale markt, waardoor ze de best haalbare verkoopprijs voor je woning kunnen bepalen.

Zonder makelaar je huis verkopen is meestal niet de meest wijze optie. Een makelaar biedt namelijk een scala aan belangrijke diensten die het verkoopproces vergemakkelijken en de kans op verkoop verhogen.

 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Inspecties en open-huizendagen organiseren
 • Opstellen van verkoopcontracten
 • Promotie en marketing van de woning
 • Advies geven over prijsstrategieën

Waarom een makelaar in Wassenaar inschakelen?

Het verkopen van een huis is vaak een ingrijpend en ingewikkeld proces, waarbij zekerheid en gemak essentieel zijn. Daarom is het een verstandig idee om een ervaren makelaar in te schakelen, zeker een specialist die de lokale markt in Wassenaar als geen ander kent. Met hun expertise en uitgebreid netwerk kunnen ze jou optimaal ondersteunen bij de verkoop van je huis. Een goede makelaar maakt het verschil door je huis te verkopen voor de maximale prijs. Ze onderhandelen met kopers, regelen de administratieve zaken en zorgen voor de best mogelijke presentatie van je woning. Het kan dus veel zorgen uit handen nemen.

Expertise van de lokale markt

De lokale marktkennis van een makelaar in Wassenaar is van onschatbare waarde. Ze kennen de vraag en het aanbod, en weten precies hoe jouw woning gepositioneerd moet worden om de beste verkoopprijs te garanderen.

Tijdbesparing dankzij een professional

Het inschakelen van een professionele makelaar kan je veel tijd besparen. De makelaar handelt alle telefoontjes en e-mails af, plant bezichtigingen in en zorgt voor alle papierwerk. Zo kun je jezelf concentreren op andere belangrijke zaken.

Een succesvolle verkoopstrategie

Een sterke verkoopstrategie is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Een ervaren makelaar weet hoe het huis onder de aandacht gebracht moet worden, hoe je de interesse opwekt bij potentiële kopers en uiteindelijk de verkoop succesvol afrondt.

Presenteren zoals het hoort

Een makelaar weet precies hoe jouw woning optimaal gepresenteerd kan worden. Door gebruik te maken van professionele fotografie, rake verkoopteksten en eventueel een stylingadvies, zorgen ze ervoor dat jouw huis aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

Informatie over Wassenaar

Wassenaar is een welvarende plaats in Zuid-Holland. Gelegen tussen Den Haag en Leiden, is het bekend om zijn rijke historie en prachtige natuur.

De Koninklijke familie heeft hier sinds de jaren '80 hun residentie. Grote, groene parken en monumentale panden sieren het dorpsbeeld van Wassenaar.

Behalve de rustige, groene omgeving en indrukwekkende panden, trekt Wassenaar ook mensen aan met zijn gezellige dorpskern. Hier vind je winkels, horecagelegenheden en culturele activiteiten.

Weetje:

De afgelopen periode hebben de huizenprijzen in Wassenaar een verrassende sprong gemaakt. Om een beter beeld te krijgen van deze ontwikkeling, bekijk je de meest recente woningmarktcijfers van Wassenaar.

Makelaars in Wassenaar vergelijken

De sleutel tot een succesvolle woningverkoop ligt in het maken van de juiste keuzes. En deze keuze begint bij het selecteren van de perfecte makelaar, afgestemd op jouw specifieke woning en situatie.

 • Snel en efficiënt makelaars vergelijken
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • De beste prijs/kwaliteit-verhouding vinden
 • Een makelaar vinden die aansluit bij jouw voorkeuren

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat deze keuze complex kan zijn. Daarom maken wij het vergelijken van makelaars makkelijk en toegankelijk. Met een objectieve vergelijking gebaseerd op jouw specifieke woning, situatie en voorkeuren, helpen wij je om de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften. Zo halen we samen het maximale uit de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Wassenaar Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wassenaar

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Wassenaar zijn € 515. Deze kosten kunnen aanzienlijk verschillen tussen makelaars, dus vergelijken is aanbevolen.

De gemiddelde courtage van makelaars in Wassenaar voor de verkoop van woningen is 1,10%. Verschillen per makelaar zijn mogelijk, dus kies voor een vergelijking van makelaars.

Huizen in Wassenaar worden gemiddeld verkocht in 92 dagen. Met de juiste makelaar en prijsstelling kan dit sneller.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Wassenaar is € 926.487. Dit is natuurlijk afhankelijk van factoren zoals de locatie en grootte van de woning.

De gemiddelde makelaarskosten in Wassenaar zijn € 10.191. Aanzienlijke besparingen zijn mogelijk door vergelijken van makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen