Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Ik wil verkopen voor de hoogste prijs

Om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen moet je de verkoop op de juiste manier aanpakken. Wij vertellen je de belangrijkste stappen om tot de hoogste prijs te komen.

Robert Welink
- expert woningwaarde
Gecontroleerd door
Bijgewerkt: 10 april 2024

Kies voor openbare verkoop

Door jouw woning openbaar te koop aan te bieden (op huizensites zoals Funda), krijg je de meeste zichtbaarheid.

Hoe meer aandacht, hoe meer kijkers. Des te hoger de biedingen, en des te hoger de verkoopprijs. Als jij je huis voor de hoogste prijs wilt verkopen, dan is het raadzaam om stille verkoop en/of onderhandse verkoop te vermijden.

Nodig altijd meerdere makelaars uit

Makelaars schatten de haalbare verkoopprijs van een woning verschillend in. Daarom is het een must om altijd meerdere makelaars uit te nodigen voor een gratis verkoopadvies.

Ontdek hoe de geschatte verkoopprijs per makelaar verschilt en inventariseer per makelaar hoe zij de verkoop zouden aanpakken als de doelstelling de hoogste verkoopprijs is.

Op deze manier voorkom je dat je een makelaar kiest die jouw woning voor een te lage verkoopprijs aanbiedt en/of niet het beste plan voor verkoop heeft.

Makelaars uitnodigen

Kies voor de makelaar die aantoonbaar het beste verkoopt

Makelaars verschillen op allerlei manieren. Het is verstandig om te kiezen voor een makelaar die hogere verkoopprijzen behaalt dan andere makelaars.

Hogere verkoopprijs per m2

Wij houden bij welke makelaars een hogere prijs per m2 behalen. Door een makelaar te kiezen die beter presteert, is jouw kans op een bovengemiddeld verkoopresultaat aanzienlijk groter.

Door makelaars met bovengemiddelde prestaties te vergelijken, weet je zeker dat je altijd een goede keuze voor een verkoopmakelaar maakt.

Vergelijk makelaars

Belangrijk om te weten

De vraagprijs is cruciaal

Om jouw huis voor de beste prijs te verkopen, is de juiste vraagprijs essentieel. De vraagprijs is niet alleen afgestemd op de daadwerkelijke, reële waarde van de woning, maar ook op de stand van de markt.

Afhankelijk van de stand van de huizenmarkt is het strategisch om de vraagprijs ofwel aan de bovenkant van het haalbare te plaatsen of juist ver onder het haalbare (voor overbiedend effect).

Het is belangrijk om hierbij slim om naar het advies van verschillende makelaars te vragen, die de stand van de huidige woningmarkt goed kunnen inschatten.

Ook de gewenste tijdlijn is belangrijk

Het is simpel: als je de woning heel snel wilt verkopen, dan is het uitdagend om de maximale verkoopprijs te behalen. De tijd hebben werkt namelijk in jouw voordeel. Tevens is timing belangrijk (de keuze voor een specifieke maand om het huis in de verkoop te plaatsen).

Als het een probleem voor je is dat de verkoop eventueel langer zou kunnen duren, dan is een verkoopstrategie waarbij verkoopsnelheid en verkoopprijs in balans zijn, sterk aan te bevelen.

Een goed plan leidt tot de hoogste verkoopprijs

Omdat de woningmarkt altijd in beweging is (en de waarde van woningen dus ook), kan alleen een goed plan van aanpak leiden tot een maximaal verkoopresultaat.

Ons advies is om altijd de verschillende voorgestelde strategieën van makelaars te vergelijken. Op die manier kies je gegarandeerd de strategie waarmee jij je het meest comfortabel voelt.

Stappenplan voor woningverkoop

Als het je wens is om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen, dan maakt goede oriëntatie en vergelijking vooraf een groot verschil. Bekijk direct het interactieve stappenplan voor de verkoop van jouw huis.

Bekijk het stappenplan
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen