Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zierikzee

Je overweegt je huis in Zierikzee te verkopen? Ter voorbereiding is het zaak om alles goed te regelen. Denk aan het in orde maken van je energielabel en het selecteren van een ervaren makelaar. Hier vind je nuttige informatie om je te helpen bij deze punten en meer.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zierikzee

Als je jouw huis in Zierikzee wilt verkopen, zijn er een paar zaken om op te letten. Zo is het belangrijk dat de presentatie van je huis optimaal is. Denk bijvoorbeeld aan goede, professionele foto's en een duidelijke woningomschrijving. Ook is het aan te raden om je te laten bijstaan door een makelaar die kennis van de lokale markt heeft. De juiste prijsstelling is eveneens een punt van aandacht. Vraag te weinig en je loopt geld mis, vraag te veel en potentiële kopers haaken af.

Je zit waarschijnlijk met vragen zoals: 'Hoe snel worden huizen in Zierikzee momenteel verkocht?', 'Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst?' en 'Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken?'. Met behulp van deze tool kun je makkelijk verschillende makelaars vergelijken en zo de makelaar vinden die past bij jouw verkoopplannen in Zierikzee. Verder op deze pagina laten we de laatste actuele cijfers over de woningverkoop in Zierikzee zien:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 348.410
Besparing (gem.)
€ 1.132

Je huis snel verkopen in Zierikzee

In Zierikzee blijft een woning gemiddeld 47 dagen te koop staan. Dit kan natuurlijk variëren per woning en situatie. Met de juiste strategie kan je dit proces versnellen.

 1. Presentatie is key! Zorg voor hoge kwaliteit foto's en video's van je woning. De eerste indruk van de potentiële koper is veelal bepalend. Zorg dat je woning schoon en opgeruimd is voordat de foto’s worden gemaakt.
 2. Maak gebruik van technologie. Een 3D-virtuele rondleiding kan potentiële kopers een nauwkeurig beeld van je woning geven zonder dat ze fysiek aanwezig zijn. Dit kan het proces van het verkopen van woningen aanzienlijk versnellen.
 3. Een realistische prijsbepaling is essentieel bij het snel verkopen van een huis. Een overprijsde woning kan potentiële kopers afschrikken. Het is belangrijk om een grondige marktanalyse te doen of een professional in te schakelen voor de correcte prijsbepaling.

Tips in Zierikzee

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zierikzee op?

Als je geïnteresseerd bent in de gemiddelde opbrengst bij het verkopen van een huis in Zierikzee, dan kan het je helpen te weten dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment € 348.410 bedraagt. Deze prijs kan fluctueren op basis van diverse factoren zoals het type woning, de locatie van de woning en natuurlijk de huidige staat van de woningmarkt.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Zierikzee momenteel € 3.472. Wil je weten hoe deze waarden tot stand komen of heb je behoefte aan meer informatie over woningwaarde? Dan hebben wij daar een speciale pagina over woningwaarde voor. Hierin leggen we uit hoe de waarde van een huis bepaald wordt en hoe je gunstig kunt onderhandelen tijdens de verkoop van jouw woning in Zierikzee.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zierikzee

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.000
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zierikzee bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zierikzee.

Feitjes over Zierikzee

 • Zierikzee was in de middeleeuwen een welvarende stad
 • Er bevinden zich ruim 500 monumenten in de stad
 • De dikke toren van Zierikzee heeft een panoramisch uitzicht

Tips om je woning te verkopen in Zierikzee

Als je van plan bent je woning in Zierikzee te verkopen, is het van cruciaal belang dat je enkele doordachte strategieën hebt om het verkoopproces te vergemakkelijken en de kosten te minimaliseren. Hier volgen een paar tips om je daarbij te helpen.

 • Zorg voor een aantrekkelijke online presentatie. Maak professionele foto's of overweeg een virtuele tour. Potentiële kopers beslissen vaak op basis van online indrukken of ze een bezichtiging willen.
 • Ruim je huis grondig op. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, zorgt een schoon en opgeruimd huis voor een betere eerste indruk.
 • Werk kleine onderhoudskwesties zelf bij. Een huis dat move-in ready is, trekt vaak sneller kopers aan. Zo voorkom je dat kopers afhaken of proberen te onderhandelen over de prijs vanwege onderhoudsgerelateerde problemen.
 • Overweeg energiebesparende updates. Potentiële kopers waarderen dit extra duurzame aspect en het kan op de lange termijn geld besparen.
 • Verkoop op het juiste moment. Informeer naar het verkoopseizoen in Zierikzee. In sommige tijden van het jaar kun je sneller verkopen en mogelijk ook tegen een betere prijs.

Ontdek jouw stappenplan in Zierikzee:

 • Voorkomt stappen overslaan in woningverkoopproces
 • Alle verkoopregelingen vanaf één plek te regelen
 • Biedt veel keuzemogelijkheid passend bij jouw wensen
 • Kans op duizenden euro's besparen door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zierikzee?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zierikzee kost je als verkoper gemiddeld € 5.855. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zierikzee In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 348.410) € 3.833
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.855

Kosten van makelaars in Zierikzee

Als je overweegt je huis in Zierikzee te verkopen, houd dan rekening met de gemiddelde makelaarskosten. Deze kosten bestaan doorgaans uit courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Zierikzee betaal je gemiddeld 1,10% courtage, dit ligt in lijn met het landelijk gemiddelde.

Het is belangrijk om te weten dat de makelaarskosten variëren per situatie. Naast de courtage kunnen er ook kosten zijn voor bijvoorbeeld professionele fotografie, promotie en administratie. Zo blijft de verkoop van je huis in Zierikzee, ondanks de gemiddelde courtage van 1,10%, een investering.

Lees meer over makelaars in Zierikzee.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de makelaarskosten kom je als woningverkoper ook notariskosten tegen. Deze kosten zijn voor de opmaak van de akte van levering en de uitvoering van de overdracht. Het exacte bedrag kan per notaris verschillen.

Het is belangrijk te realiseren dat deze kosten niet altijd onderdeel zijn van de kosten koper ('k.k.'). Het inschakelen van een notaris is een vereiste bij de verkoop van je woning. De kosten hiervoor zijn voor jouw rekening.

Onderhoud en reparaties

Potentiële kopers zullen jouw woning waarschijnlijk onderwerpen aan een bouwkundige keuring. Eventuele mankementen kunnen leiden tot onderhandelingen over de prijs. Het kan daarom lonend zijn om voorafgaand aan de verkoop bepaalde reparaties al uit te voeren.

Om je tegoed te doen aan jouw onderhoudsplicht als verkoper, kan het nodig zijn om te investeren in onderhoudswerkzaamheden. Vergeet niet dat ook deze kosten bij de verkoop van je woning komen kijken en dat je deze zelf moet dragen.

Marketingkosten

Om jouw huis onder de aandacht te brengen van mogelijke kopers, wil je misschien investeren in marketing. Dit kan variëren van professionele foto's en een video tot een open huis en advertenties op diverse online platforms.

Marketingkosten zijn vaak goed besteed, omdat een goede presentatie de verkoop kan versnellen. Maar vergeet niet dat deze kosten, net als de makelaars- en notariskosten, uit jouw eigen zak komen.

Wanneer mijn huis verkopen in Zierikzee?

Twijfel je of dit het juiste moment is om jouw huis in Zierikzee te verkopen? Het is begrijpelijk dat je wat haken en ogen ziet. Echter, de woningmarkt in Zierikzee is momenteel erg dynamisch en er zijn diverse verkoopkansen voorhanden.

Vraag je je af of jouw huis zich wel kan onderscheiden? Met de juiste begeleiding en een solide verkoopstrategie is het relatief eenvoudig om potentiële kopers voor jouw huis te vinden. Vooral in deze bruisende periode in de woningmarkt, mei 2024, is het een gunstig moment om jouw woning in Zierikzee te verkopen.

Vergelijk makelaars in Zierikzee Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je een huis wilt verkopen, is het zaak om alles tot in de puntjes te regelen. Dit is geen dagelijkse bezigheid, je wilt het daarom goed aanpakken. De website Huis Verkopen helpt je om het hele verkoopproces overzichtelijk en efficiënt te doorlopen. Het is ontworpen om je eenvoudig en betrouwbaar te begeleiden bij alle stappen die komen kijken bij het verkopen van je huis. Zo haal je het maximale uit de verkoop van je huis en vermijd je onnodige kosten.

Gratis waardebepaling

Hoeveel is je huis eigenlijk waard? Het is een essentiële vraag bij het bepalen van je verkoopstrategie. Gratis waardebepaling is één van de vele handige tools die Huis Verkopen biedt. Zo kom je snel en eenvoudig te weten wat jouw huis in Zierikzee waard is.

Prijsbewuste verkoop

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar. Huis Verkopen maakt het daarom mogelijk om eenvoudig makelaarstarieven op te vragen. Zo kun je de kosten vergelijken en besparen op de makelaarskosten.

Praktisch en overzichtelijk

Verlies je met al die stappen het overzicht? Geen zorgen, Huis Verkopen heeft een praktisch stappenplan dat vertelt wat je precies moet regelen voor de verkoop van je woning. Zo weet je precies wat je te doen staat en wanneer het geregeld moet zijn.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zierikzee

Zorg dat je woning er netjes en onderhouden uitziet. Kleine reparaties uitvoeren, schoonmaken en opruimen maakt al een groot verschil. Het is ook aan te raden om je energielabel aan te vragen, omdat kopers hier vaak naar vragen.

Je kunt een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Hierin wordt rekening gehouden met de staat van onderhoud, ligging en marktontwikkelingen in Zierikzee. Op basis hiervan heb je een goede indicatie van de verkoopprijs.

Het is aan te raden om een lokale makelaar in te schakelen die bekend is met de huizenmarkt in Zierikzee. Kijk eens bij makelaars vergelijken om de beste makelaar in jouw regio te vinden.

Er komen veel zaken kijken bij de verkoop van een woning, van de verkoopprijs bepalen tot aan de bezichtigingen en onderhandelingen. Ons handig stappenplan helpt je bij elke stap in dit proces.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je wenst. Denk aan kosten voor de makelaar, notaris, taxatie, en eventueel verkoopstyling. Voor een overzicht van kosten check je onze pagina over kosten bij de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen