Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Venlo

Bij het verkopen van je woning in Venlo komt veel kijken. Deze pagina geeft een omvattende beschrijving van elke stap, van de juiste woningpresentatie tot de daadwerkelijke overdracht. Zo regel je een succesvolle verkoop zonder zorgen en onverwachte haken en ogen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Venlo

Als woningverkoper in Venlo heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Allereerst wil je natuurlijk de beste prijs voor je woning krijgen. Ook een vlotte verkoop is vaak een belangrijke doelstelling. Je wilt geen maanden wachten op de juiste koper, maar voorkeur geven aan een snelle en soepele verkoop. Het vinden van een competente makelaar met bewezen succes in Venlo kan bijdragen tot een goed verkoopresultaat.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Venlo worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien ben je ook geïnteresseerd in hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Veel van deze vragen kunnen beantwoord worden door een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Venlo:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 343.392
Besparing (gem.)
€ 961

Je huis snel verkopen in Venlo

In Venlo worden woningen gemiddeld binnen een periode van 62 dagen verkocht. Wil je jouw woning sneller verkopen? Het kan met de juiste strategie en presentatie. Hier zijn drie waardevolle tips om jouw verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Verkoopklaar maken: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Ruim op, schilder waar nodig en zorg voor een algemeen aantrekkelijke uitstraling. Een opgeruimd en goed onderhouden huis trekt sneller kopers aan.
 2. Realistische prijsstelling: Stel de vraagprijs niet te hoog in. Zorg dat je huis niet te duur is in vergelijking met soortgelijke huizen in de buurt. Dit trekt meer mogelijke kopers aan en vergroot de kans op een snelle verkoop.
 3. Wees waakzaam: Let op met het accepteren van zeer snelle biedingen, vaak afkomstig van woningopkopers. Deze biedingen kunnen vaak onder de marktwaarde liggen en je wilt je huis niet voor een onredelijk laag bedrag verkopen.

Tips in Venlo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Venlo op?

Wil je een huis verkopen in Venlo? Dan wil je vast weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Momenteel ligt deze rond de € 343.392 euro. Het exacte bedrag dat je kunt verwachten hangt uiteraard af van factoren zoals de staat van je huis, de locatie, de grootte van het huis en de huidige marktsituatie. Als je in mei 2024 je huis op de markt zet, zijn dit soort factoren bepalend bij het prijskaartje dat kopers zien.

Om een completer beeld te krijgen van de huidige woningmarkt in Venlo, is het ook nuttig om naar de gemiddelde prijs per vierkante meter te kijken. Deze ligt momenteel rond de € 3.146 euro. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de periode van de laatste drie maanden. Dit geeft je dus een goed inzicht in de huidige trends van de woningmarkt in Venlo.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Venlo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Venlo bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Venlo.

Feitjes over Venlo

 • Venlo heeft de grootste binnenhaven van Nederland.
 • Het oudste gedeelte van de stad dateert uit de middeleeuwen.
 • Het bekende Venlose carnavalslied "De Neus omhoeg" komt hier vandaan.

Tips om je woning te verkopen in Venlo

Je huis in Venlo verkopen kan een uitdagende klus zijn. Echter, met een paar slimme strategieën en tips, kunt je het verkoopproces een stuk vlotter laten verlopen. Hier zijn enkele tips om je huis in Venlo op zijn best te presenteren en zo de snelste en beste deal te krijgen.

 • Onderscheidend vermogen: Besteed aandacht aan wat jouw huis bijzonder maakt. Jij kent je huis het beste, benadruk unieke elementen zoals een recente renovatie of bijzondere architectuur.
 • Licht en ruimte: Een goed verlicht, ruimtelijk huis trekt potentiële kopers aan. Zorg voor een goede lichtinval door de gordijnen volledig te openen en ruim rommelige hoeken en kamers op.
 • Vertel een verhaal: Breng je huis tot leven door er een verhaal omheen te bouwen. Of het nu gaat om de geschiedenis van het huis of een persoonlijke anekdote, dit kan veel emotie oproepen bij de kopers.
 • Schoon huis: Een schoon huis maakt een goede indruk. Zorg ervoor dat jouw woning er onberispelijk uitziet, zowel aan de binnenkant als de buitenkant.
 • Proefslapen: Bied potentiële kopers aan om een nacht in je huis te doorbrengen. Dit kan hen een echt 'thuis' gevoel geven en overtuigen van hun aankoop.

Ontdek jouw stappenplan in Venlo:

 • Voorkom overslaan van stappen bij woningverkoop
 • Regel alles eenvoudig vanaf één plek
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Venlo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Venlo kost je als verkoper gemiddeld € 5.501. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Venlo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 343.392) € 4.052
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.501

Kosten van makelaars in Venlo

Als je overweegt om je huis te verkopen in Venlo, is het goed om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar vaak bestaan uit een courtage. Deze courtage bedraagt doorgaans 1,18% van de verkoopprijs. Dus bij een gemiddelde verkoopprijs van € 343.392, zijn de gemiddelde makelaarskosten € 4.052.

Het is belangrijk op te merken dat makelaars verschillende voorwaarden kunnen hanteren. Daarom zijn de makelaarskosten niet het enige om goed te vergelijken als je op zoek gaat naar een geschikte makelaar. Aanvullende diensten en de kwaliteit van de makelaar kunnen ook impact hebben op de uiteindelijke kosten en tevredenheid over de verkoop van jouw woning.

Lees meer over makelaars in Venlo.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke bouwkundige keuring van jouw woning. Dit geeft mogelijke kopers inzicht in de technische staat en eventuele gebreken van de woning. Het voordeel is dat het achteraf geschillen kan voorkomen, maar hier zijn wel kosten aan verbonden.

De kosten voor een verkoopkeuring variëren doorgaans tussen de 200 en 500 euro. Dit is afhankelijk van de grootte en de locatie van de woning. Het is aan jou om deze kosten op je te nemen of deels door te berekenen aan de koper.

Energielabel

Het is verplicht om aan potentiële kopers een energielabel van jouw woning te laten zien. Dit label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is. Het label wordt beoordeeld op zaken zoals verwarming, isolatie en zonnepanelen.

Jouw woning wordt ingedeeld in een klasse van A (zeer zuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het definitieve energielabel wordt opgesteld door een erkende deskundige. Je moet hieraan denken als aanvullende kosten die je als verkoper hebt.

Verhuiskosten

Zodra jouw woning verkocht is, zul je de woning moeten verlaten. Aan deze verhuizing zitten uiteraard ook kosten verbonden. De hoogte hiervan hangt af van de grootte van de verhuizing, de afstand naar je nieuwe woning en of je zelf veel doet of zaken uitbesteedt aan een verhuisbedrijf.

Voor een verhuisbedrijf ben je al snel enkele honderden euro's kwijt. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele opslagkosten als je oude woning eerder verkocht is dan je nieuwe woning beschikbaar is.

Wanneer mijn huis verkopen in Venlo?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Venlo te verkopen? Het antwoord is ja, gezien de huidige woningmarkt. Makelaars merken dat er veel vraag is naar woningen in deze omgeving. Hierdoor is de kans groot dat je jouw huis snel kunt verkopen.

Je vraagt je misschien af: "Wat als de markt straks instort?" Geen zorgen. De expertise en inzichten van de makelaar kunnen je hierbij helpen. Zij kunnen de potentiële risico's inschatten en adviseren over de juiste timing om je huis te verkopen. De huidige omstandigheden tonen een gunstige tijd om je huis in Venlo te verkopen.

Vergelijk makelaars in Venlo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper streef je één doel na: je woning zo goed mogelijk verkopen. Daar komt veel bij kijken. Huis Verkopen snapt dit en heeft daarom een specifiek stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan leidt je stap voor stap door het verkoopproces van je woning, van de voorbereiding tot de definitieve overdracht. Door dit stappenplan te volgen, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en maak je gebruik van de uitgebreide kennis en ervaring van Huis Verkopen. Het stappenplan biedt echter meer dan dat. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen.

Lokale makelaars vergelijken

Leer de beste makelaars kennen door statistieken te vergelijken. Op Huis Verkopen verzamelen we gedetailleerde data van makelaar performance in Venlo. Door hun succes en snelheid te meten, helpen we je om een makelaar te vinden die je woning op de meest efficiënte manier kan verkopen.

Kosten besparen

Dankzij ons stappenplan kun je niet alleen dienstverleners selecteren op basis van hun prestaties, maar ook kosten besparen door tarieven en beschikbaarheid te vergelijken. Dit betekent dat je als verkoper kunt besparen op je makelaarskosten, maar ook op andere diensten die nodig zijn voor de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform. We zijn er om je belangen te behartigen, om misinformatie te bestrijden en om verkopers te ondersteunen. We zijn er om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuzes kunt maken tijdens het verkoopproces.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het hele verkoopproces. Je kunt al je voorbereidingen en transacties op één plek regelen, je blijft altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Appartement verkopen in Venlo

Als je van plan bent jouw appartement in Venlo te verkopen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden die kunnen afwijken van de verkoop van een gewoon woonhuis. Zo kunnen de waardebepalende elementen en de spelregels van de Vereniging van Eigenaren (VvE) soms verrassen. Let goed op de onderhoudsstaat van gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten, de bijdrage aan de VvE en eventuele geplande grootschalige renovaties, want dat kan flinke invloed hebben op de waarde en aantrekkelijkheid van jouw appartement.

Bij de verkoop van een appartement is het raadzaam om een makelaar in te schakelen die bekend is met de lokale markt in Venlo. Hij of zij weet welke prijs je kunt vragen, hoe de appartementenmarkt in jouw buurt eruit ziet en welke koper te benaderen. Vergeet niet jouw appartement goed te presenteren. Met goede foto's en een onderbouwde beschrijving van de sterke punten van jouw appartement zal je meer potentiële kopers aantrekken en mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Venlo

Het bepalen van de verkoopprijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de woningwaarde in Venlo. Het beste kun je een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen, waarmee je een realistische vraagprijs bepaalt.

Bereid je verkoop goed voor. Je wilt kopers aantrekken met goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving van je huis. Tevens is het belangrijk om op onze pagina met toptips te lezen hoe je je huis verkoopklaar maakt.

De keuze van een makelaar is persoonlijk en afhankelijk van je wensen. Op de pagina hoe vind ik de makelaar die bij mij past? vind je handige adviezen die je helpen bij het kiezen van de juiste makelaar.

De verkoopkosten variëren per situatie. Denk aan kosten voor de makelaar, maar ook kosten voor bijvoorbeeld het opmaken van de verkoopakte. Je kunt een overzicht vinden van de verwachte kosten bij verkoop van je huis op onze website.

Een goede indruk is belangrijk. Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is en repareer zichtbare gebreken. Besteed aandacht aan de tuin, entree en keuken. Voor meer tips, bekijk je de pagina hoe verkoop ik mijn huis voor de hoogste prijs? op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen