Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tegelen

Wil je een huis verkopen in Tegelen? We bieden je een grondig uitgewerkt stappenplan aan, waarin alle fasen van het verkoopproces helder en eenvoudig worden uitgelegd. Dit helpt om de verkoop van je huis in Tegelen soepel en stressvrij te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tegelen

Bij de verkoop van je woning in Tegelen zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Zo wil je allereerst dat het verkoopbedrag optimaal is en dat je niet onnodig veel betaalt voor de makelaarsdiensten. Daarnaast wil je dubbele woonlasten voorkomen door je huis snel te verkopen. Het is daarom belangrijk een efficiënte strategie te hebben en goed geïnformeerde keuzes te maken.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe lang het duurt voordat een huis in Tegelen verkocht is, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken en zo de beste keuze maken voor jouw woningverkoop in Tegelen. De antwoorden op deze vragen en meer zal je nu hieronder vinden, bekijk dus hier de actuele cijfers over de woningmarkt in Tegelen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 340.573
Besparing (gem.)
€ 1.039

Je huis snel verkopen in Tegelen

De woningmarkt in Tegelen is dynamisch en concurrentieel, maar over het algemeen wordt een woning hier in 47 dagen verkocht. Met de juiste strategie kun je dit proces versnellen. Hieronder geven we enkele tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Optimaliseer de presentatie van je woning. Dit gaat verder dan een grote schoonmaak, overweeg ook om kleine verbeteringen en reparaties uit te voeren. Kleine investeringen zoals een nieuw likje verf kunnen een groot verschil maken in hoe potentiële kopers je woning zien.
 2. Gebruik professionele foto's. Mensen zullen voornamelijk je woning online bekijken alvorens een afspraak te maken voor een bezichtiging. Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet met professioneel genomen foto's.
 3. Maak gebruik van het stappenplan dat HuisVerkopen.nl biedt. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Op deze manier voorkom je vertragingen in het verkoopproces.

Tips in Tegelen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tegelen op?

Als je van plan bent om je huis in Tegelen te verkopen, is het interessant om naar de gemiddelde verkoopprijzen te kijken. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Tegelen op € 340.573. Deze prijs hangt af van diverse factoren, zoals de staat van de woning, de grootte en de ligging. Daarom verschilt de uiteindelijke verkoopsom per woning.

Bij het bepalen van de waarde van een woning wordt vaak gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Tegelen ligt deze momenteel op € 2.814. De verkoopprijzen zijn altijd in beweging op grond van de vraag en aanbod in de markt. Het is van belang om hierop te anticiperen bij het verkopen van je huis. Een ervaren makelaar kan je hierin adviseren en het optimale verkoopmoment bepalen op basis van de situatie in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tegelen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tegelen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tegelen.

Feitjes over Tegelen

 • Tegelen was tot 2001 een zelfstandige gemeente.
 • De Romeinen hebben in Tegelen aardewerk geproduceerd.
 • Het grootste openluchttheater van Nederland staat in Tegelen.

Tips om je woning te verkopen in Tegelen

Het verkopen van je huis in Tegelen kan een uitdagende taak zijn en een nauwkeurige aanpak vereisen. Om het proces soepeler te laten verlopen, zijn hier enkele handige tips om jou te ondersteunen bij de verkoop.

 • Selecteer een ervaren makelaar. Deze professional kent de markt in Tegelen en kan je ondersteunen bij onderhandelingen en het aantrekken van potentiële kopers.
 • Maak professionele foto's van jouw huis. Ze spelen een belangrijke rol bij de eerste indruk die mensen krijgen. Investeer in een goede fotograaf om de sterke punten van jouw woning te belichten.
 • Investeer in kleine reparaties. Loslopende deurknoppen of een lekkende kraan kunnen potentiële kopers afschrikken. Kleine investeringen in onderhoud kunnen een groot verschil maken.
 • Zorg voor een neutrale inrichting. Hoewel jouw persoonlijke stijl wellicht uniek is, kan het potentiële kopers afschrikken. Een neutrale inrichting kan potentiële kopers helpen zichzelf in jouw huis te zien.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen jouw woning kunnen bezichtigen, hoe hoger de kans dat je een koper vindt. Ben zo flexibel mogelijk met bezichtigingen en open huis dagen.

Ontdek jouw stappenplan in Tegelen:

 • Altijd een persoonlijk stappenplan voor jouw woning
 • Houd eenvoudig je voortgang bij en garandeer volledigheid
 • Bespaar met het stappenplan duizenden euro's
 • Regel alle verkoopzaken overzichtelijk vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tegelen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tegelen kost je als verkoper gemiddeld € 4.615. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tegelen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 340.573) € 4.121
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.615

Kosten van makelaars in Tegelen

Bij het verkopen van je woning in Tegelen, kom je er al snel achter dat er kosten verbonden zijn aan het inschakelen van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, variëren per makelaar en zijn meestal een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. In Tegelen ligt dit percentage rond het landelijk gemiddelde, namelijk 1,21% van de verkoopprijs.

Je bent geneigd te denken dat dit een hoog percentage is, maar vergeet niet dat een makelaar veel voor je regelt. Denk hierbij aan onderhandelingen, bezichtigingen, advertenties en administratie. Bovendien zijn de makelaarskosten in Tegelen in lijn met het landelijk gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Tegelen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Bij het verkopen van je huis wil je dat deze er tiptop uitziet. Voordat je je huis in de verkoop zet, moet deze dus grondig worden gecheckt en waar nodig verbeterd worden. Ten eerste moet het huis er aan de buitenkant aantrekkelijk uitzien. Dit betekent dat je mogelijk moeten investeren in een nieuwe lik verf, nieuwe kozijnen of een nette tuin.

Vervolgens is het binnen net zo belangrijk. Wanden en plafonds moeten strak en schoon zijn. Kleine gebreken zoals lekkende kranen en krakende deuren moeten worden verholpen. Soms is ook een flinke verbouwing nodig om je huis verkoopklaar te maken, denk aan een nieuwe keuken of badkamer. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn.

Promotiekosten

Het promoten van je huis is een belangrijk onderdeel van de verkoop. De makelaar kan je hierbij helpen, maar de kosten hiervan komt voor je eigen rekening. Deze promotiekosten omvatten onder andere het maken van professionele foto's, de plaatsing van je huis op diverse woningwebsites en eventueel het maken van een promotievideo of 360 graden foto's.

Vergeet niet dat je eventueel ook kosten maakt om je huis op social media te promoten. Promoten op social media kan een effectieve manier zijn om je huis onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Maar ook hier zitten kosten aan verbonden, met name als je kiest voor betaalde advertenties.

Advieskosten

Naast de kosten voor de makelaar, heb je mogelijk ook te maken met advieskosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor advies over belastingen, de financiering van je nieuwe woning en de juridische aspecten van de verkoop. Deze advieskosten kunnen oplopen, afhankelijk van de complexiteit van je situatie.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis om onvoorziene verrassingen te voorkomen. Het is verstandig om van tevoren een helder overzicht te hebben van alle kosten die je kunt verwachten, om zo verantwoorde financiële beslissingen te kunnen maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Tegelen?

Overweeg je om je huis in Tegelen te verkopen? De actuele situatie op de woningmarkt blijkt bijzonder gunstig voor verkopers. In de laatste maanden van juli 2024 zien we een verbeterde huizenmarkt, grotendeels in het voordeel van de verkopende partijen.

Maar hoe weet je nu precies wanneer het de beste tijd is om jouw huis te verkopen? Geen zorgen, een goede makelaar in Tegelen kan je hierbij uitstekend adviseren. Dit maakt de beslissing makkelijker en zorgt voor een gestroomlijnd verkoopproces van begin tot eind.

Vergelijk makelaars in Tegelen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voor veel mensen is het verkopen van een huis een grote stap die meestal gepaard gaat met enorm veel tijd en moeite. Dat begrijpen we maar al te goed bij Huis Verkopen. Om het jou gemakkelijker te maken, hebben we een geavanceerd online platform gebouwd. Met onze gratis tools en middelen kan je alles van A tot Z regelen voor de verkoop van je woning. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het kiezen van de beste makelaar in jouw regio. Jouw gemoedsrust staat bij ons voorop.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Bij waardebepaling is het cruciaal om een nauwkeurige inschatting te hebben. Dankzij onze gratis online tool kan je dit eenvoudig doen. Vervolgens kan je met ons eenvoudige proces meerdere makelaars vergelijken en de beste selecteren op basis van jouw specifieke behoeften en situatie.

Onderzoek naar makelaarstarieven

Vergelijk makelaarstarieven van meerdere aanbieders in je regio. Met onze tarieven tool kun je eenvoudig offertes aanvragen en bespaar je flink op de verkoopkosten van je huis.

Uitgebreid online stappenplan

Met ons stappenplan is het mogelijk om de verkoop van jouw woning voor te bereiden. Hiermee krijg je op een eenvoudige manier toegang tot de stappen die je moet ondernemen bij het verkopen van jouw huis. Niets over het hoofd zien, dat is de kracht van Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tegelen

Het bepalen van de waarde van je huis in Tegelen kan complex zijn. HuisVerkopen.nl kan je hierbij ondersteunen. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een accurate inschatting te krijgen.

Het vinden van de beste makelaar voor de verkoop van je huis in Tegelen kan een uitdaging zijn. HuisVerkopen.nl heeft een handige tool om makelaars te vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken.

De kosten om je huis in Tegelen te verkopen kunnen variëren. Het is aan te raden om de makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars om zo een beter idee te krijgen van de te verwachten kosten.

Een snelle verkoop van je huis in Tegelen kan worden bereikt met de juiste aanpak. HuisVerkopen.nl biedt tips om je woning snel te verkopen die je hierbij kunnen helpen.

Ja, je kunt zeker verkoopadvies krijgen voor je huis in Tegelen. Het aanvragen van verkoopadvies bij een makelaar via HuisVerkopen.nl kan je helpen om de verkoop soepel en succesvol te laten verlopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen