Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Venray

Als je jouw huis in Venray wilt verkopen, is een doordachte aanpak essentieel. Het is slim om ons uitgebreide stappenplan te gebruiken, dat je op gestructureerde wijze gidst door het verkoopproces. Op deze manier optimaliseer je de verkoopkansen van je huis, zonder onnodige stress.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Venray

Als je van plan bent om je huis in Venray te verkopen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen, maar je moet ook letten op de kosten van de makelaar. Een snelle verkoop is ideaal om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast wil je wellicht ook de beste marketing en presentatie voor jouw huis en ben je geïnteresseerd in de lokale woningmarkt en hoe die jouw verkoop kan beïnvloeden.

Als potentiële woningverkoper stel je je wellicht een aantal vragen. Hoe snel worden huizen in Venray verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken voor je jouw huis op de markt brengt? Om je te helpen deze vragen te beantwoorden, volgen hieronder enkele actuele cijfers over de woningverkoop in Venray:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 398.976
Besparing (gem.)
€ 1.057

Je huis snel verkopen in Venray

Bij het verkopen van woningen in Venray blijkt dat de gemiddelde verkoopsnelheid relatief vlot is. Hoewel de huizenmarkt fluctueert is het gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat opvallend. Met een gemiddelde van 48 dagen is je woning in Venray meestal redelijk snel verkocht.

 1. Voor een snelle verkoop, is het van belang je woning fotogeniek te maken. Geef elke kamer in het huis een duidelijk doeleinde en zorg dat het er allemaal netjes en overzichtelijk uitziet. Goede, heldere foto's zijn essentieel voor online advertenties.
 2. Juiste prijs bepalen is de sleutel tot succes. Bepaal een reële vraagprijs, in overleg met je makelaar. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs ervoor kan zorgen dat je minder krijgt dan je woning waard is.
 3. Neem de tijd om een geschikte makelaar te kiezen. Vergelijk verschillende makelaars in Venray om te zien wie ervaring heeft met jouw type woning en wie een snelle verkoop kan realiseren.

Tips in Venray

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Venray op?

In de charmante stad Venray ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment op € 398.976. Dat klinkt misschien als een flink bedrag, maar bedenk je dat de verkoopsom van een huis van veel factoren afhankelijk is. Denk aan de ligging, de staat van de woning, de grootte van het perceel en natuurlijk de vraag en het aanbod in juli 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Venray bedraagt momenteel € 2.845. Je vraagt je misschien af hoe deze prijs tot stand komt. Dat heeft te maken met diverse factoren die de waarde van een woning beïnvloeden. Als je meer wilt weten over het bepalen van de waarde van een woning, dan kun je op onze pagina over woningwaarde meer informatie vinden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Venray

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.500
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Venray bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Venray.

Feitjes over Venray

 • Venray is in 1260 voor het eerst schriftelijk vermeld.
 • Er zijn meer dan 40 rijksmonumenten te vinden in Venray.
 • Het jaarlijks terugkerende Paardensportevenement CSI3* Venray is bekend in de hele wereld.

Tips om je woning te verkopen in Venray

Het verkopen van je huis kan een complex proces zijn, zeker in een plaats als Venray met zijn diverse vastgoedmarkt. Onze tips helpen je het overzicht te bewaren en kostenbesparingen te realiseren binnen dit verkooptraject.

 • Representeren van onderhoud: Zorg dat je huis er goed onderhouden uitziet. Dit communiceert naar potentiële kopers dat zij geen grote reparatiekosten hoeven te verwachten.
 • Energiezuinige upgrades: Overweeg om energiezuinige upgrades te installeren. Dit kan potentiële kopers meer comfort bieden en besparen op hun toekomstige energiekosten.
 • Neutrale inrichting: Zorg voor een neutrale inrichting die niet teveel afwijkt van de algemene smaak. Dit vergroot de kans dat potentiële kopers zichzelf kunnen zien wonen in je huis.
 • Aanbieden van inspectierapporten: Het aanbieden van recente inspectierapporten kan onnodige onderhandelingen voorkomen en bewijst dat er geen grote, verborgen gebreken zijn.
 • Promoten van de locatie: Zorg dat je de voordelen van jouw specifieke locatie in Venray benadrukt. Denk aan nabijheid van winkels, scholen of recreatiemogelijkheden, deze maken het huis aantrekkelijker voor kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Venray:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Potentie om duizenden euro's te besparen met vergelijken
 • Gratis en vrijblijvende to-do-lijst voor woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Venray?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Venray kost je als verkoper gemiddeld € 6.047. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Venray In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 398.976) € 4.588
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.047

Kosten van makelaars in Venray

Als je een huis wilt verkopen in Venray, moet je rekening houden met de gemiddelde makelaarskosten. De meeste makelaars werken namelijk met een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. In Venray ligt dit percentage gemiddeld op 1,15%.

Wat betekent dit in euros? Stel, de gemiddelde verkoopprijs in Venray is € 398.976 euro. Een courtage van 1,15% komt dan neer op een bedrag van ongeveer € 4.588 euro. Let op, deze kosten zijn alleen voor de makelaar. Er kunnen nog andere kosten zijn zoals notariskosten en kosten voor het hypotheekadvies.

Lees meer over makelaars in Venray.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Volgende op de lijst van belangrijke kosten zijn de notariskosten. Als verkoper ben je verplicht om een notaris in te schakelen voor de overdracht van de woning. Hierbij moet je denken aan de kosten voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven daarvan bij het kadaster.

Vergeet niet dat de notariskosten kunnen variëren. Elke notaris bepaalt zijn eigen tarieven, dus het kan zeker geen kwaad om verschillende notarissen te vergelijken. Je wilt immers niet onnodig te veel betalen voor deze noodzakelijke stap in het verkoopproces.

Onderhoudskosten

Een andere post waar je als verkoper rekening mee moet houden zijn de onderhoudskosten. Jouw huis moet in goede staat zijn voordat je het te koop kunt zetten. Dit betekent dat eventuele achterstallige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Onderhoudskosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van wat er allemaal gedaan moet worden. Een lekkend dak, problemen met de fundering, een verouderde badkamer of keuken; het zijn allemaal zaken die behoorlijk in de papieren kunnen lopen.

Diverse kosten bij verkoop

Verkoopkosten zijn niet gelimiteerd tot makelaarskosten, notariskosten en onderhoudskosten. Er zijn diverse andere kosten die je kunt tegenkomen tijdens het proces. Denk bijvoorbeeld aan advertentiekosten, kosten voor professionele fotografie, schoonmaakkosten en de kosten voor het opvragen van eigendomsbewijzen.

Het overzicht houden op alle diverse kosten is belangrijk om niet voor onaangename financiële verrassingen te komen staan bij de verkoop van je huis. Het helpt je om het verkoopproces soepel te laten verlopen en om de opbrengst te maximaliseren.

Wanneer mijn huis verkopen in Venray?

Vragen je je af of het op dit moment, in juli 2024, een goed idee is om je huis in Venray te verkopen? Het antwoord op die vraag hangt af van een aantal factoren, maar het gaat zeker niet alleen om de huidige woningmarkt. Je persoonlijke situatie en toekomstplannen spelen net zo goed een grote rol. Toch zien we wel dat veel mensen ervoor kiezen om nu hun woning op de markt te brengen.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is het verstandig om in een vroeg stadium al met een makelaar te praten. Deze zal je helpen om te bepalen wat het juiste moment is om jouw woning te koop te zetten, zodat je het maximale uit de verkoop kunt halen. Het is niet nodig om dit alleen te doen, de juiste begeleiding kan enorm helpen.

Vergelijk makelaars in Venray Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Sta je op het punt om jouw huis te verkopen? Huis Verkopen biedt een handig stappenplan speciaal gericht op jouw situatie. Dit stappenplan leidt je stap voor stap door het verkoopproces heen, zodat je niks over het hoofd ziet en precies weet wat je wanneer moet regelen. Je kunt ons stappenplan vertrouwen. Het is efficiënt, begrijpelijk en gratis. Maar vooral: het bespaart je veel tijd en kopzorgen.

Gratis woningwaardebepaling

Beoordeel zelf wat jouw huis waard is met onze handige tool voor woningwaardebepaling. Een accurate woningwaardebepaling is cruciaal bij het bepalen van een realistische verkoopprijs. Met Huis Verkopen hoef je niet op zoek naar een taxateur, maar doe je het eenvoudig zelf.

Vergelijk makelaars

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Op basis van onze uitgebreide database van makelaars, die lokale specialisten in Venray bevat, kun je de makelaar selecteren die het beste past bij jouw wensen en verwachtingen.

Bespaar op makelaarskosten

Weet jij wat een makelaar kost? Ontdek het met onze gratis functie om makelaarstarieven op te vragen. Huis Verkopen maakt het makkelijk om te besparen op makelaarskosten. Vergelijk, selecteer en bespaar met Huis Verkopen.

Aanvullende diensten

Huis Verkopen maakt het mogelijk om aanvullende diensten zoals een verhuizer, een energielabel of woningstyling eenvoudig te regelen. Deze diensten helpen jou om de beste deal te krijgen bij het verkopen van jouw huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Venray

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een van de belangrijkste stappen bij het verkopen van je huis. Een realistische prijs, gebaseerd op de actuele marktwaarde, zal de verkoop aanzienlijk versnellen. Op deze pagina kun je meer lezen over hoe je de vraagprijs voor een huis kunt bepalen.

Het is niet eenvoudig om te zeggen wie de beste makelaar in Venray is. Het hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en verwachtingen. Je kunt gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken in Venray om de beste keuze te maken.

Er zijn heel wat zaken die je moet regelen als je je huis in Venray gaat verkopen. Dit varieert van het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen tot het regelen van de financiële en juridische aspecten van de verkoop. Hier vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

De snelheid waarmee je woning in Venray verkocht kan worden, hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, de vraagprijs en de staat van de woning. Het gemiddelde verkoopproces duurt enkele weken tot enkele maanden. Voor meer informatie over de factoren die de verkoopsnelheid bepalen, kun je terecht op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen