Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Overloon

Als je van plan bent je huis in Overloon te verkopen, is het essentieel dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Je wilt een eerlijke prijs, zonder onaangename verrassingen achteraf. Een goede voorbereiding en grondige aanpak zorgt ervoor dat je met een gerust hart de verkoop kunt laten plaatsvinden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Overloon

Als woningverkoper in Overloon heb je diverse doelen wanneer je besluit je huis te verkopen. Het behalen van een hoge verkoopprijs en een snelle verkoop zijn hier enkele voorbeelden van. Misschien wil je ook de juiste doelgroep bereiken, of juist die ene unieke koper vinden die verliefd wordt op jouw woning. Het kan zijn dat je de overdracht op een specifieke datum wilt realiseren. Wat jouw doelen ook zijn, het is vital om te weten hoe de woningmarkt werkt.

Je zult je wellicht afvragen: hoe snel worden huizen in Overloon doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs, en hoeveel geld kan ik daarmee besparen als ik makelaars vergelijk? En wat is de huidige waarde van mijn woning? In ons stappenplan voor de verkoop van een woning in Overloon antwoorden we op al deze vragen. Als je echter direct wilt weten hoe de huidige woningmarkt eruitziet, blijf dan kijken, want hieronder volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Overloon:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
223 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 423.666
Besparing (gem.)
€ 1.356

Je huis snel verkopen in Overloon

In Overloon worden woningen binnen gemiddeld 105 dagen verkocht. Dit is redelijk vlot, maar met goede voorbereiding en strategie kun je dit proces nog versnellen.

 1. Vraagprijs bepalen: De hoogte van je vraagprijs heeft een grote invloed op de snelheid van verkoop. Vraag een waardebepaling aan bij een professionele makelaar om tot een realistische vraagprijs te komen.
 2. Onderhoud en presentatie: Zorg dat je woning tiptop in orde is. Kleine mankementen kunnen kandidaat-kopers afschrikken. Zorg ook voor professionele foto's en geeft een duidelijke beschrijving van je woning. Bezoekers houden van lichte, ruime en opgeruimde woningen.
 3. Inschakelen makelaar: Een lokale makelaar kent de markt op zijn duimpje en heeft vaak al potentiële kopers in zijn netwerk. Vergelijk makelaars en kies degene die het best bij jou en je woning past.

Tips in Overloon

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Overloon op?

Als je momenteel jouw huis in Overloon wilt verkopen, ben je vast benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs. De gemiddelde opbrengst bij het verkopen van een huis in Overloon ligt rond de € 423.666. Houd er rekening mee dat de verkoopprijs van een huis afhankelijk is van verschillende factoren. Denk daarbij aan de staat van het huis, de grootte, de plek waar het zich bevindt en de vraag en het aanbod op de huizenmarkt in juli 2024.

Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de opbrengst bij de verkoop van jouw woning in Overloon, let dan ook op de gemiddelde prijs per m2. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Overloon is op dit moment € 3.461. Kennis van deze gemiddelde prijs kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor je woning, of dit nu is voor een kleine flat of een groot vrijstaand huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Overloon

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Overloon bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Overloon.

Tips om je woning te verkopen in Overloon

Het verkopen van je huis in Overloon kan een uitdagende onderneming zijn. Om deze taak succesvol uit te voeren, volg de onderstaande tips. Deze tips kunnen je helpen om je verkoopproces te versnellen en de maximale prijs voor je huis te krijgen.

 • Vraagprijs bepalen: Schakel een lokale makelaar in om je te helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs op basis van recente verkoopprijzen en de huidige marktomstandigheden.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijk onderhoud uit voordat je je huis in de markt zet. Een goed onderhouden huis trekt meer potentiële kopers en kan een hoger verkoopbedrag genereren.
 • Fotografie: Accurate en aantrekkelijke foto's kunnen je huis in Overloon eruit laten springen. Huur een professionele vastgoedfotograaf in om je huis in zijn beste licht te tonen.
 • Huis presentatie: Besteed aandacht aan hoe je je huis presenteert. Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede eerste indruk op kopers.
 • Flexibiliteit bezichtigingen: Wees flexibel met betrekking tot bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen bekijken, hoe groter de kans op een snelle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Overloon:

 • Stappenplan speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Gratis en interactief, je houdt alles eenvoudig bij
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt de mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Overloon?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Overloon kost je als verkoper gemiddeld € 4.785. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Overloon In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 423.666) € 4.999
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.785

Kosten van makelaars in Overloon

Wanneer je van plan bent je huis in Overloon te verkopen, is het verstandig een makelaar in te schakelen. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden, de makelaarscourtage. Dit is gemiddeld een 1,18% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Deze prijs varieert aanzienlijk van makelaar tot makelaar, dus het is belangrijk om meerdere offertes aan te vragen.

Het loont op deze manier om verschillende tarieven van makelaars met elkaar te vergelijken. Je kan flink besparen door de voordeligste makelaar te kiezen zonder in te leveren op kwaliteit. Voor een handig overzicht kun je altijd een beroep doen op makelaars in Overloon vergelijken op onze website.

Lees meer over makelaars in Overloon.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder genoemd, bedragen de kosten van een makelaar in Overloon gemiddeld € 4.999. Deze zijn gebaseerd op een gemiddelde courtage van 1,18% bij een gemiddelde woningverkoopprijs van € 423.666. Maar, er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden bij de verkoop van een woning. Laten we deze nader bekijken.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Bij de verkoop van jouw huis kan een goede presentatie veel verschil maken. Dat is waar verkoopstyling en klein onderhoud om de hoek komen kijken. Het opfrissen van een verouderde badkamer of het schilderen van een tuinhek kan al voor een hogere verkoopprijs zorgen.

Zorg ervoor dat je huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Denk aan: strak schilderwerk, reparaties van kleine defecten en een verzorgde tuin. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding liggen rond de € 875.

Nog niet afbetaalde hypotheek

Bij de verkoop van jouw huis krijg je ook te maken met de aflossing van de nog niet afbetaalde hypotheek. In de meeste gevallen wordt deze schuld afgelost met de opbrengst van de woningverkoop. Het kan echter voorkomen dat de verkoopopbrengst lager is dan het nog openstaande hypotheekbedrag.

In dat geval kan er sprake zijn van een restschuld. Het is belangrijk om hier tijdig over na te denken en je goed te laten adviseren. Zo voorkom je vervelende financiële verrassingen na de verkoop.

Verhuiskosten

Een andere kostenpost die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien zijn de verhuiskosten. Het inpakken en verplaatsen van al je spullen kan flink in de papieren lopen, zeker als je besluit om een professioneel verhuisbedrijf in te huren.

Niet alleen moeten je spullen worden verplaatst, ook moet de nieuwe woning maar ook de oude woning worden schoongemaakt. Daarbij kan een opslagruimte nodig zijn of je moet tijdelijk huren. Het is raadzaam om deze kosten ook mee te nemen in jouw budget.

Wanneer mijn huis verkopen in Overloon?

Overweeg je jouw huis in Overloon te verkopen? Dan doe je dat in een gunstige periode. De woningmarkt is momenteel zeer gunstig voor verkopers en huizen vinden snel nieuwe eigenaren. Een lokale makelaar kan jou adviseren over deze positieve situatie en je helpen om een snelle verkoop te realiseren.

Vraag je je af of dit het juiste moment is om in actie te komen? Het antwoord is ja. Zeker in Overloon is de vraag momenteel groter dan het aanbod, wat de kans op een succesvolle en snelle verkoop aanzienlijk vergroot. Om optimaal te profiteren van deze gunstige situatie, is professionele begeleiding van een makelaar in Overloon aan te raden.

Vergelijk makelaars in Overloon Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je een huis wilt verkopen, komt er veel op je af. Huis Verkopen ontzorgt je hierin. Met een helder en stapsgewijs stappenplan word je door het gehele verkoopproces geleid. Of het nu gaat om het vinden van een betrouwbare makelaar, het aanvragen van een energielabel, of het inschakelen van een ontruimer of verhuizer; het stappenplan heeft het allemaal voor je op een rij gezet. Zo hoef je niets te vergeten en houd je overzicht in het proces. Dit scheelt je een hoop stress en werk, en maakt het verkopen van jouw huis efficiënter en gemakkelijker.

Makelaars vergelijken

Dankzij de lokale statistieken die Huis Verkopen bijhoudt, kun je makelaars in Overloon gemakkelijk vergelijken op hun prestaties. Je ziet in één oogopslag wie de hoogste verkoopopbrengst heeft en wie het snelst verkoopt. Zo kies je altijd voor de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Kosten besparen

Het stappenplan helpt je ook bij het maken van kostenbesparende keuzes. Je vergelijkt dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit kan je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten, waardoor je meer overhoudt na de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform. Wij staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt. Je kunt er dus op vertrouwen dat je altijd objectieve en betrouwbare informatie ontvangt.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je altijd het overzicht. Alle stappen die je moet doorlopen bij de verkoop van je woning staan overzichtelijk op een rij. Je regelt alles in één keer, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Overloon

Ja, dit is erg belangrijk. Door het laten uitvoeren van een waardebepaling weet je precies wat jouw huis in Overloon waard is. Dit helpt bij het bepalen van de vraagprijs.

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen. Binnen ons stappenplan is het proces duidelijk en eenvoudig uitgelegd.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om makelaars met elkaar te vergelijken. Onze tool voor het vergelijken van makelaars kan je hierbij helpen.

De kosten voor de verkoop van je huis vallen onder verschillende categorieën, zoals makelaarskosten en notariskosten. Neem een kijkje op onze pagina over de kosten van het verkopen van een huis voor meer informatie.

Ja, het is verplicht om een energielabel aan te vragen voor het verkopen van je huis in Nederland. Dit label geeft informatie over de energieprestatie van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen