Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Overloon

Als je overweegt om je huis in Overloon te verkopen, is een gedegen kennis van de lokale woningmarktcijfers een groot voordeel. De vraag en aanbod, de gemiddelde verkoopprijzen en de verkoopsnelheid van woningen kunnen je helpen om een realistische verkoopprijs voor jouw huis te bepalen en je verkoopstrategie vorm te geven.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Overloon

De gemiddelde verkoopprijs in Overloon is in de laatste 3 maanden € 423.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 651.000 euro. Hou in gedachten dat deze verkoopprijzen kunnen fluctueren door het wisselende aantal woningen op de markt. Bekijk de onderstaande grafiek voor de exacte cijfers en trends:

Huizenprijzen in Overloon

Afgelopen 3 maanden

€ -223.000
€ 239.000
€ 701.000

Bij het huis verkopen is het waardevol om te kijken naar de prijs per vierkante meter in Overloon. Dit geeft je een inzicht in de lokale woningmarkt. Vermenigvuldig je het aantal m2 van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Overloon, dan krijg je een voorspelling van de verkoopprijs van je huis. Bekijk de onderstaande grafiek om een goed beeld te krijgen van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter:

Huizenprijzen in Overloon per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Overloon laatste 12 maanden

In Overloon zijn de woningprijzen het afgelopen jaar in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was bijvoorbeeld € 423.666 euro. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer gedetailleerde woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Overloon waard?

De woningwaarde in Overloon is continu aan verandering onderhevig. Dit heeft te maken met tal van factoren, zoals de staat van de woning, verbeteringen die je zelf aanbrengt, maar ook de algemene ontwikkeling van de huizenmarkt. Hierdoor kan de waarde van jouw woning van het ene op het andere jaar in grote mate fluctueren.

Vanwege deze schommelende waarde is het wijsheid om regelmatig een accurate inschatting te krijgen van wat jouw huis nu precies waard is. Begrip van de waarde kan helpen bij het maken van belangrijke beslissingen, zoals het doen van een grote verbouwing of zelfs de verkoop van jouw woning. Daarom is een gratis waardebepaling door een makelaar vaak een uitkomst.

Deze gratis waardebepaling vindt plaats bij jou thuis. De makelaar komt langs en neemt de tijd om jouw huis grondig te onderzoeken. En hoewel het verleidelijk is om dit te verwarren met een volledige taxatie, is er een aanzienlijk verschil. Een waardebepaling is namelijk sneller, eenvoudiger en helemaal gratis, wat het tot een verstandige en toegankelijke keuze maakt voor iedere woningeigenaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een helder beeld te krijgen van de huidige situatie in de woningmarkt zijn prijsvergelijkingen onmisbaar. Te vaak wordt er enkel naar de cijfers van één specifieke plaats gekeken, terwijl vergelijkingen met andere plaatsen veel meer inzicht kunnen bieden. Hierbij kunnen verschillen in huizenprijzen tussen plaatsen zoals Overloon en omliggende regio's verrijkende inzichten geven:

Onderstaande grafieken illustreren hoe de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in Overloon zich verhouden tot die in vergelijkbare plaatsen. Dit biedt een concreet beeld van de variërende huizenprijzen in deze regio's. Bekijk deze gegevens aandachtig:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Overloon

Overloon is een regio met uiteenlopende makelaarsprestaties. De verkoopresultaten bij de diverse makelaars verschillen nogal. Je zult merken dat de verkoopprijzen, de snelheid van verkoop en het soort marketing dat ze gebruiken enorm variëren.

Het vinden van de juiste makelaar kan voor jou een enorm verschil maken in het verkoopproces. Het kan ervoor zorgen dat je huis tegen de beste prijs en binnen een voor jou geschikt tijdsbestek verkocht wordt. Daarom is het handig om op deze makelaarsvergelijkpagina de diversiteit aan makelaars in Overloon te bekijken.

Vergelijk makelaars in Overloon Of lees meer over makelaars in Overloon

Gemiddelde tarieven van makelaars in Overloon

Wie een oogje op Overloon heeft, weet dat kosten voor makelaars hier een rol spelen. Deze worden standaard uitgedrukt in een courtage, feitelijk een prestatiebeloning over de verkoopprijs van jouw woning. Makelaars in Overloon rekenen gemiddeld een courtage van 1,18% van de uiteindelijke verkoopprijs. Prettig aan werken met courtages is dat de makelaar pas betaald krijgt wanneer je huis daadwerkelijk verkocht is.

Terwijl de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Overloon momenteel € 423.666 is, fluctueren de kosten van makelaars. Daarom is het raadzaam om van tevoren de tarieven bij verschillende makelaars in Overloon en omgeving op te vragen. Met deze gegevens op zak kun je gericht vergelijken en voorzichtig onderhandelen, zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt en je huis op een voordelige manier verkoopt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Overloon

In Overloon vind je een overwegende meerderheid aan koopwoningen, waarbij het exacte aantal is vastgelegd als 1127. Maar laat je niet verleiden door getallen: Overloon biedt ook een variëteit aan andere woningtypen. Naast koopwoningen, kun je hier namelijk ook het nodige aantal (sociale) huurwoningen vinden en woningen met een andere bestemming, altijd op zoek naar balans tussen diversiteit en het karakter van het dorp.

Aantal verkochte woningen in Overloon

In het afgelopen jaar is er activiteit opgemerkt in de woningmarkt van Overloon. Een reeks woningen werd in de verkoop gezet, het zogenoemde 'aanmeldingen'. Daarnaast kenden we ook 'transacties'; deze vertegenwoordigen de huizen die daadwerkelijk zijn verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen is: 12. Laten we de gedetailleerde aantallen in de onderstaande grafiek bekijken:

Ben je van plan jouw huis in Overloon te verkopen?

Het verkopen van je huis in Overloon is geen eenvoudige taak. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals het bepalen van de waardebepaling door een makelaar, het regelen van een energielabel en het opstelling van een verkoopplan. Bovendien wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt bij het selecteren van een makelaar. Het vergelijken van makelaars kan je daarbij helpen.

Een overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van je huis kan een enorm hulpmiddel zijn bij het nemen van deze belangrijke beslissingen. Dit kan je helpen bij het in kaart brengen van wat er precies komt kijken bij de verkoop van je huis. Het stelt je in staat om de voortgang van de verkoop te volgen en ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Bovendien, een goed georganiseerde aanpak kan je helpen om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij ons ben je op de juiste plek voor actuele woningcijfers in Overloon. Wij hebben hier namelijk aan genereuze hoeveelheid tijd en zorg aan besteed om jou als verkoper van kwalitatieve informatie te voorzien. Wekelijks houden wij deze cijfers nauwgezet bij, zodat jij een helder en accuraat beeld hebt van de huidige marktsituatie. Dit helpt je om een geschikt verkoopmoment te kiezen en om de beste prijs voor je woning te bepalen.

Voordelen van Huis Verkopen

Home Verkopen is jouw steun en toeverlaat in het verkoopproces van je huis. Wil je bijvoorbeeld een accurate waardebepaling van je huis of makelaarstarieven opvragen? Dat is slechts een deel van wat we te bieden hebben. Met ons online platform weet je zeker dat je zowel de beste deal scoort als niets over het hoofd ziet. Bovendien helpen we je om de beste lokale makelaar te selecteren en navigeren we je moeiteloos door het verkoopproces heen. Zo maken we de verkoop van jouw woning zo simpel en stressvrij mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen