Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Boxmeer

In Boxmeer is de woningmarkt op dit moment vol activiteit. De prijzen voor woningen stijgen en het aantal transacties laat zien dat er een hoge vraag is. Wil je je huis in Boxmeer verkopen? Kijk naar onze up-to-date vastgoedcijfers en statistieken van juni 2024 om een goed beeld te krijgen van de huidige marktsituatie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Boxmeer

De gemiddelde verkoopprijs in Boxmeer is in de laatste 3 maanden € 410.015 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 403.912 euro. Daarmee zit Boxmeer op het gemiddelde niveau van de nationale woningmarkt. De onderstaande grafiek geeft je een duidelijk overzicht van de recente prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Boxmeer

Afgelopen 3 maanden

€ 273.000
€ 367.000
€ 460.000

Bij het beoordelen van woningprijzen is het van groot belang om de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen, en Boxmeer vormt hier geen uitzondering op. De waarde per vierkante meter geeft een realistisch beeld van de vastgoedmarkt, los van de grootte van individuele woningen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Boxmeer bedraagt € 3.337. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Boxmeer:

Huizenprijzen in Boxmeer per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.400

Prijsontwikkeling Boxmeer laatste 12 maanden

Verandering is een constante factor op de woningmarkt, ook in Boxmeer. De afgelopen 12 maanden waren daarop geen uitzondering: de prijzen van woningen hebben bewogen, zonder aannames te doen over de richting.

Ben je geïnteresseerd in de exacte cijfers? De gemiddelde verkoopprijs waarvoor een huis in Boxmeer afgelopen maand van eigenaar veranderde was € 410.015. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor de volledige woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Boxmeer waard?

Als je nadenkt over de verkoop van je Boxmeerse woning, speelt de actuele waarde van je huis een belangrijke rol in je besluitvorming. Vaak is deze actuele waarde het beslissende punt om je woning in de verkoop te zetten. De huidige woningmarkt en de daarmee samenhangende woningwaarde draagt hier sterk aan bij.

Overweeg je de verkoop van je woning in Boxmeer dan is een kosteloze waardebepaling een goed startpunt, gezien het inzicht dat je hierdoor krijgt in de potentiele opbrengst. Je wilt wellicht de hoogste opbrengst voor je woning realiseren; een gratis waardebepaling kan dan helpen. Het biedt je inzicht, helpt je inzet te bepalen en het proces van verkopen voorspoediger te laten verlopen.

Een kosteloze waardebepaling door de makelaar betekent vaak een inspectie van de woning, onderzoek naar de lokale woningmarkt en vergelijkbare verkopen. Het is raadzaam om meerdere makelaars te raadplegen voor een waardebepaling van je huis in Boxmeer. De geschatte waarde kan namelijk variëren per makelaar, en neemt zo de kans toe op een passend en tevredenstellend verkoopresultaat.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De trends op de woningmarkt zijn sterk afhankelijk van de locatie. Als we kijken naar de omgeving van Boxmeer, zijn de verschillen in huizenprijzen opmerkelijk. Naast Boxmeer, biedt een blik op de huizenprijzen in omliggende gemeenten inzicht in de variatie van het huidige marktbeeld.

Zulke plaatselijke verschillen zijn belangrijk om rekening mee te houden bij de overweging van vastgoedinvesteringen. Zo kan men geïnformeerd keuzes maken en een completer beeld krijgen van het vastgoedlandschap in deze regio.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Boxmeer

Het zoeken naar de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Boxmeer kan een uitdaging zijn. Er zijn diverse makelaars die beter presteren op verschillende punten, zoals een snellere verkoopsnelheid, hogere verkoopprijzen, of een betere klantenservice.

De juiste keuze maken voor een makelaar in Boxmeer is zeker belangrijk. De gekozen makelaar kan je helpen het meeste uit je verkoop te halen en je begeleiden in dit proces. We raden je aan om makelaars te vergelijken om de keuze te maken die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Boxmeer Of lees meer over makelaars in Boxmeer

Gemiddelde tarieven van makelaars in Boxmeer

De aandacht gaat vaak uit naar de courtages van makelaars, een terechte eerste overweging bij de verkoop van jouw woning in Boxmeer. De gemiddelde kosten, oftewel courtage, die een makelaar in Boxmeer rekent voor de verkoop van een huis, ligt rond de 1,10% van de uiteindelijke verkoopprijs. Overweeg dat het gemiddelde verkoopbedrag voor een woning in Boxmeer momenteel ongeveer € 410.015 euro bedraagt en dat een klein percentueel verschil in makelaarskosten dus een fors bedrag kan uitmaken.

Natuurlijk wil je niet alleen een betaalbare makelaar voor jouw huis in Boxmeer, maar ook een kwalitatief goede makelaar die jouw belangen optimaal behartigt. Let daarom niet alleen op de courtage, maar ook op de manier van werken, de service en de ervaringen van eerdere klanten. Dit is handig om overwogen keuzes te maken. Voor een goed beeld van de tarieven van makelaars in Boxmeer kun je tarieven opvragen, zodat je de verschillende kostenposten kunt vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Boxmeer

In Boxmeer zijn er 3357 koopwoningen. Hoewel jouw huis nu misschien dienst doet als woonplek, kunnen koopwoningen verschillende bestemmingen hebben; ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor verhuur of verbouwd worden tot een bedrijfsruimte. Ben je van plan jouw pand te verkopen, dan is het interessant om te weten hoeveel potentiële kopers er zijn in Boxmeer.

Aantal verkochte woningen in Boxmeer

In Boxmeer heeft in de laatste 12 maanden actieve woningverkoop plaatsgevonden. Verschillende woningen werden aangemeld voor verkoop en een aantal daarvan is uiteindelijk verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen in deze periode wordt bijgehouden met de tag: 101. Bekijk voor een gedetailleerd overzicht de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Boxmeer te verkopen?

Het verkopen van jouw woning in Boxmeer is een uitdaging waar meerdere facetten bij komen kijken. Je zult je moeten bezighouden met een energielabel aanvragen, de juiste prijsstelling bepalen en wellicht het inschakelen van een verhuisbedrijf. Een uitdaging is bijvoorbeeld dat Boxmeer een rustige markt is en je al snel te hoog kan prijzen, waardoor potentiële kopers afhaken.

Dus, wat is dan de oplossing om het proces van jouw huis te verkopen in Boxmeer te vereenvoudigen? Nou, allereerst kan je het stappenplan raadplegen, dat je verder helpt bij alles wat je moet regelen. Daarnaast speelt een goede verkoopmakelaar een grote rol. Deze professional kan je assisteren bij de juiste prijsstelling, de onderhandelingen voeren en een netwerk van potentiële kopers aanspreken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Zoals je wellicht weet, zijn de vastgoedmarktcijfers in Boxmeer continu aan verandering onderhevig. Daarom zorgen we ervoor dat woningmarktcijfers op deze pagina altijd actueel zijn. Dit doe je niet voor niets; een goede kennis van deze cijfers geeft je namelijk een goed inzicht in de vastgoedmarkt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld beter inschatten wat een reële vraagprijs voor je woning zou zijn of wanneer het gunstigste moment is om je woning te koop te zetten.

Gemakkelijk je huis verkopen met HuisVerkopen.nl

Huis Verkopen kan je aanzienlijk ondersteunen bij de verkoop van je huis. Het online platform biedt diverse tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de beste makelaar in Boxmeer. Met een helder stappenplan krijg je inzicht in wat er allemaal geregeld moet worden voor de verkoop van een woning. Hierbij regel je ook gemakkelijk aanvullende diensten zoals een verhuizer, woningstyling en meer. Kortom, met Huis Verkopen zorg je ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien en dat je alles voor de verkoop op de beste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen