Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Cuijk

Op de vastgoedmarkt in Cuijk is er veel beweging. Het aantal woningtransacties fluctueert en de verkoopprijzen stijgen. In deze context is het belangrijk om te weten wat je huis waard is. Deze pagina biedt je handige statistieken en vastgoedcijfers om inzicht te krijgen in de Cuijkse huizenmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Cuijk

De gemiddelde verkoopprijs in Cuijk is in de laatste 3 maanden € 469.237 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 412.967 euro. Deze cijfers weerspiegelen de huidige situatie op de vastgoedmarkt in Cuijk, een situatie die overeenkomt met landelijke tendensen. Het verschil tussen verkoop- en vraagprijzen toont de levendige interactie tussen supply en demand, een treffende afspiegeling van de Nederlandse huizenmarkt. Hier volgt een grafiek die een duidelijker beeld hiervan geeft:

Huizenprijzen in Cuijk

Afgelopen 3 maanden

€ 165.000
€ 342.000
€ 519.000

Het bepalen van de waarde van een woning gaat verder dan simpelweg naar de prijskaartjes kijken. Woningmarktcijfers op basis van waarde per vierkante meter geven een meer genuanceerd beeld. Om een inzicht te krijgen in wat jouw woning in Cuijk waard kan zijn, is het zinvol om het aantal vierkante meters van jouw huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Hiermee krijg je namelijk een globaal idee van hoe de verkoop van jouw woning mogelijk zal verlopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor de recente trends:

Huizenprijzen in Cuijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.200
€ 3.800

Prijsontwikkeling Cuijk laatste 12 maanden

In Cuijk hebben de woningprijzen in de afgelopen 12 maanden beweging laten zien. Houd er rekening mee dat deze verklaring zuiver feitelijk is en geen richting van de prijswerking veronderstelt.

Als het gaat over de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand, die werd vastgelegd op € 469.237 euro. Benader deze marktcijfers nu in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Cuijk waard?

De waarde van jouw woning in Cuijk is afhankelijk van diverse aspecten. In de eerste plaats speelt de locatie een grote rol; denk aan de nabijheid van voorzieningen zoals scholen of winkels. Ook de staat van je huis en eventuele karakteristieke eigenschappen kunnen bijdragen aan de uiteindelijke waarde. Het is goed om te beseffen dat de huizenprijzen in Cuijk altijd in beweging zijn.

Wil je een nauwkeurig beeld krijgen van wat je woning waard is? Dan zou je een gratis waardebepaling kunnen overwegen. Dit geeft niet alleen inzicht in de exacte waarde van jouw woning, maar vormt ook een solide basis voor een mogelijke verkoop. Natuurlijk kan het ook enkel dienen om een beter inzicht te krijgen in je vermogen.

Een gratis waardebepaling betekent dat een deskundige makelaar bij je thuis komt om de waarde in te schatten. Er zijn meerdere redenen waarom dit een goed idee is. Ten eerste krijg je een objectief en realistisch beeld van de waarde van je woning. Daarnaast krijg je professioneel advies over eventuele verkoopkansen en -strategieën.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers van diverse plaatsen met elkaar vergelijkt, vallen er interessante verschillen op. Neem de huizenprijzen in en rondom Cuijk; deze zijn in elke plaats anders.

Door zowel naar de prijzen in Cuijk zelf te kijken als naar die in de omringende plaatsen, vorm je een compleet beeld van de huidige huizenmarkt. Dit helpt je om de marktcijfers van Cuijk in perspectief te plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Cuijk

Als je jouw huis wilt verkopen in Cuijk, is het noodzakelijk om een makelaar te vinden die goed presteert. De beste makelaars presteren op meerdere vlakken beter dan anderen. Bijvoorbeeld, ze hebben een betere kennis van de lokale markt, kunnen jouw woning aantrekkelijker presenteren, en hebben betere onderhandelingsvaardigheden. Het kiezen van de juiste makelaar kan een enorm verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht en tegen welke prijs.

Het kiezen van de juiste makelaar in Cuijk is niet alleen belangrijk voor het versnellen van het verkoopproces, maar kan ook leiden tot een hogere verkoopprijs van je huis. Daarom is het slim om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars helpt je om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie en behoeften.

Vergelijk makelaars in Cuijk Of lees meer over makelaars in Cuijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Cuijk

Bij het verkopen van je woning verschijnt er al snel een belangrijke vraag: hoeveel kost een makelaar? Een relevante vraag, aangezien courtages van makelaars flink kunnen verschillen. Het gemiddelde tarief, ook wel courtage genoemd, van een makelaar in Cuijk ligt rond de 1,14% van de verkoopprijs. Dit bedrag is afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, wat in Cuijk gemiddeld neerkomt op € 469.237 euro.

Maar laat je niet alleen leiden door deze kosten. Het is ook belangrijk te kijken wat een makelaar oplevert. Een goede verkoopmakelaar kan je huis sneller verkopen, tegen een hogere prijs. Dit kan de hogere kosten voor de makelaar compenseren. Wil je een gedetailleerder beeld van de tarieven van makelaars in Cuijk? Maak dan gebruik van de tool op deze pagina om de tarieven op te vragen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Cuijk

In Cuijk bevinden zich 4902 koopwoningen, maar het merendeel hiervan is momenteel niet beschikbaar op de markt. Dit betekent dat als je overweegt jouw huis te verkopen, je een prachtige kans hebt om potentiële kopers aan te trekken. De huidige situatie schept dus de perfecte omstandigheid om jouw woning op de markt te brengen.

Aantal verkochte woningen in Cuijk

In de laatste 12 maanden is het woninglandschap in Cuijk interessant geweest qua aanmeldingen en transacties. In deze periode gingen er verschillende woningen in de verkoop, wat resulteert in een bepaald aantal aanmeldingen. De daadwerkelijke verkoop van woningen, aangeduid als transacties, geeft het aantal huizen weer die succesvol een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Het exacte aantal hiervan is 155. Kijk hieronder naar de maandelijkse en jaarlijkse cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Cuijk te verkopen?

In de huidige woningmarkt kan het een uitdaging zijn om je huis in Cuijk te verkopen. Met de vele huizen die te koop staan, moet je ervoor zorgen dat jouw woning opvalt tussen de rest. Dit vereist marketingvaardigheden, zoals het professioneel fotograferen van je huis en het benoemen van de aantrekkelijke kenmerken ervan. Bovendien moet je zorgen voor het noodzakelijke papierwerk, zoals een energielabel.

Een mogelijke oplossing om het verkoopproces te vergemakkelijken, is het raadplegen van een stappenplan speciaal voor woningeigenaren in Cuijk. Dit stappenplan biedt je een overzicht van alles wat er komt kijken bij het verkopen van jouw woning. Daarnaast kan je overwegen om een makelaar in te schakelen. Huiseigenaren onderschatten vaak de waarde van een goede makelaar, maar hun expertise kan een enorm verschil maken in hoe snel en voor welke prijs je huis wordt verkocht. Het kiezen van een makelaar is een belangrijke stap in dit proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningcijfers die je op deze locatie vindt, zijn specifiek voor de huizenmarkt in Cuijk. Ze zijn door ons bij Huis Verkopen met achting en precisie opgesteld en worden continu up-to-date gehouden. Het doel? Jou actuele inzichten geven in de lokale huizenprijzen. Want of je nu aan het overwegen bent jouw woning te verkopen of op zoek bent naar het ideale verkoopmoment, deze betrouwbare cijfers kunnen als leidraad dienen tijdens jouw verkoopproces.

Vereenvoudigen van jouw verkoopproces

HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een bron van lokale woningcijfers. We willen je het regelwerk rondom de verkoop van jouw woning zo makkelijk mogelijk maken. Dit doen we bijvoorbeeld door je toegang te geven tot ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Wil je zeker weten dat je de beste prijs krijgt voor jouw woning? Maak dan gebruik van onze gratis waardebepaling. We willen dat jij vol vertrouwen en goed geïnformeerd het verkoopproces in stapt. Al deze tools en meer zijn gratis en onafhankelijk te gebruiken op onze website, om jou te helpen de verkoop van jouw huis in Cuijk vlekkeloos te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen