Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gennep

In de huidige woningmarkt van Gennep, zie je als potentiële verkoper diverse ontwikkelingen. Met uiteenlopende vraag- en verkoopprijzen en een variërend aantal transacties, is de markt continu in beweging. Blijf hier op de hoogte van de meest recente cijfers en statistieken van de Gennepse woningmarkt tot juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gennep

De gemiddelde verkoopprijs in Gennep is in de laatste 3 maanden € 407.392 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 413.913 euro. Deze aantallen geven een indicatie van de huidige woningwaarde in het gebied. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze waarderingen kunnen fluctueren op basis van het aantal woningen dat in deze periode op de markt is gebracht. Hieronder vind je een overzicht met de recente prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Gennep

Afgelopen 3 maanden

€ 276.000
€ 370.000
€ 464.000

Wanneer je inzicht wilt krijgen in de woningmarkt van Gennep, is het van groot belang om naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te kijken. Dit geeft je een eerlijk en transparant beeld van de huidige waarde van een woning. Om je een idee te geven: de actuele gemiddelde verkoopprijs per m2 in Gennep bedraagt € 3.516 euro. Verduidelijk met de onderstaande, zorgvuldig samengestelde grafiek, die de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 visualiseert in een overzicht:

Huizenprijzen in Gennep per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Gennep laatste 12 maanden

In Gennep weerspiegelen de huizenprijzen de tendensen van de vastgoedmarkt. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was bijvoorbeeld € 407.392 euro.

Deze financiële gegevens tonen niet enkel veranderingen in de Gennepse woningmarkt, maar laten ook zien hoe de stad zich aanpast aan de algemene Nederlandse markttrends. Hieronder zul je een meer uitgebreide visualisatie ontdekken:

Wat is mijn woning in Gennep waard?

De waarde van jouw woning in Gennep is een constant veranderende factor. Dit komt door invloeden van de huizenmarkt als vraag en aanbod, economische ontwikkelingen of veranderingen in de wijk. Daardoor kan de waarde van jouw huis van dag tot dag fluctueren.

Het is raadzaam om een accurate inschatting te hebben van de huidige waarde van je woning. Onzekerheid kan namelijk voor onnodige stress zorgen, vooral als je jouw huis wilt verkopen of de hypotheek wilt oversluiten. Daarom kun je op de website eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen door een makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt plaats aan huis. De makelaar komt bij jou langs, waardoor je gewoon thuis kunt blijven. Dit zorgt voor een persoonlijke en handige manier om de exacte waarde van jouw woning in Gennep te weten te komen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk te weten dat de woningmarktcijfers per plaats variëren. Zo kunnen we vaststellen dat de huizenprijzen in de omringende gemeenten van Gennep niet hetzelfde zijn als in Gennep zelf. Dit geldt voor zowel de totale verkoopprijzen als de prijzen per vierkante meter.

Door een brede blik op de huizenmarkt te werpen en de prijzen in verschillende gemeenten te vergelijken, kunnen we een gedetailleerd en actueel marktbeeld schetsen. Dit inzichtelijk maken, helpt bij het begrijpen van de positie van Gennep ten opzichte van vergelijkbare plaatsen. Hieronder worden deze prijsverschillen verder onthuld in de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Gennep

Als je overweegt je huis in Gennep te verkopen, ben je natuurlijk op zoek naar de best presterende makelaar. Wij zien dat er makelaars zijn die op bepaalde punten uitblinken. Denk aan snellere verkooptijden, hogere verkoopprijzen of betere kennis van de lokale markt. Het is echter belangrijk om deze punten te vergelijken en de makelaar te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Het kiezen van de juiste makelaar in Gennep is belangrijk, omdat dit grote invloed kan hebben op de snelheid en prijs waarmee je huis wordt verkocht. Een goede makelaar begrijpt je doelstellingen, kent de lokale markt goed en heeft een sterk netwerk. Neem daarom de tijd om op goede makelaar vinden makelaars te vergelijken voordat je een uiteindelijke beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Gennep Of lees meer over makelaars in Gennep

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gennep

Let op courtages, die variëren aanzienlijk per makelaar. De gemiddelde courtage van een makelaar in Gennep ligt op 1,09% van de verkoopprijs van jouw woning. Dat betekent dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Gennep, die rond de € 407.392 euro ligt, rekening moet houden met makelaarskosten van € 4.441 euro.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan eenvoudig online via makelaarstarieven opvragen. Let ook op zaken als de hoeveelheid verkoopervaring die de makelaar heeft in Gennep en of hij lid is van een branchevereniging. Jouw keuze hangt dan ook niet enkel af van de laagste courtage, maar ook van de kwaliteit van de dienstverlening van de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gennep

Koopwoningen markeren het straatbeeld van Gennep, dienend als fijne thuisbasis voor velen of als investeringsobject voor anderen. Ondanks dat de voorraad koopwoningen gedomineerd wordt door woningen die bezet zijn door hun eigenaren, bestaat er ook een segment dat beschikbaar is voor kopers of huurders. Echter, dit vormt slechts een klein deel van het totale aanbod van 2550 koopwoningen in Gennep, waardoor de concurrentie voor deze objecten vaak sterk is.

Aantal verkochte woningen in Gennep

In de afgelopen 12 maanden is er activiteit waargenomen op de huizenmarkt in Gennep. Diverse woningen hebben nieuwe eigenaren gekregen. In feite was het aantal transacties erg boeiend, met 65 verkochte woningen. Niet alleen was de verkoop van huizen indrukwekkend, maar het aantal nieuwe aanmeldingen vormde eveneens een duidelijk onderdeel van de markt. Bekijk het overzicht hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Gennep te verkopen?

Er zijn verschillende zaken om in gedachten te houden bij het verkopen van je huis in Gennep. Het vaststellen van een passende vraagprijs is daar eentje van, waar je een waardebepaling door een makelaar voor kunt aanvragen. Het kiezen van de perfecte makelaar is ook een belangrijke taak, hier kan je informatie vinden om een goede makelaar te selecteren. Daarnaast is het van belang om het energielabel van je huis te weten, die kan je hier aanvragen.

Het regelen van de verkoop van je woning kan een uitdagende taak zijn. Een geordend stappenplan kan hierbij wonderen doen om alles op vlotte wijze te laten verlopen. Op HuisVerkopen.nl kun je hiervoor een handig stappenplan vinden wat je op weg helpt bij het succesvol verkopen van je huis. Het kan je helpen bij het organiseren van de verkoop en zorgt ervoor dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op dit moment bevind je je op Huis Verkopen, een online platform dat zich specifiek richt op woningeigenaren die hun woning willen verkopen. We bieden een breed scala aan handige tools en informatie om het verkoopproces voor jou te vereenvoudigen. Een voorbeeld hiervan zijn de woningcijfers in Gennep die je op deze pagina vindt. Deze cijfers bieden een duidelijk overzicht van de huidige huizenprijzen in de regio, die met veel precisie en zorgvuldigheid worden bijgewerkt.

Wat Huis Verkopen je te bieden heeft

Huis Verkopen biedt een verzameling hulpmiddelen om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het gebruik van onze stappenplan voor de verkoop van je huis weet je zeker dat je geen enkele belangrijke stap over het hoofd ziet. Daarnaast biedt onze website je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken en tarieven op te vragen zodat je zeker weet dat je bespaart op je makelaarskosten. Verder kun je via Huis Verkopen eenvoudig een energielabel aanvragen of meer leren over de kosten van de verkoop van een huis. Zo kun je alles in één keer regelen en zeker zijn van de beste deal bij alle lokale specialisten in Gennep.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen