Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Gennep

Het kiezen van een goede makelaar voor het mogelijke verkopen van je woning in Gennep is belangrijk. Bij deze oriëntatie kan de informatie op deze pagina nuttig zijn. Of je nu al besloten hebt om te verkopen of nog twijfelt, het selecteren van een geschikte makelaar draagt bij aan een goede uitkomst.

Over makelaars in Gennep

In Gennep en omliggende gebieden is er een breed spectrum aan makelaars beschikbaar om je te helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken, want niet elke makelaar is hetzelfde. Zo kan bijvoorbeeld de snelheid van een huis verkopen enorm variëren per makelaar, maar ook de verkoopprijs die ze kunnen behalen.

Om je te begeleiden in dit keuzeproces bieden we diverse tools aan om de prestaties van makelaars in Gennep te vergelijken. Op deze manier kun je makkelijk zien welke makelaar optimaal presteert op de gebieden die voor jou belangrijk zijn. Dus of je nu op zoek bent naar de snelst verkopende makelaar of degene die de hoogste prijs weet te realiseren, alle informatie om een weloverwogen keuze te maken vind je terug op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.161
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.443
Besparing (gem.)
€ 1.183

Actueel

 • Je overweegt je huis in Gennep te verkopen. Een belangrijke factor om in gedachten te houden zijn de gemiddelde courtages van makelaars. Deze liggen momenteel op 1,09%.
 • Kijkend naar de huidige huizenprijzen in Gennep, is de gemiddelde verkoopprijs € 381.726. De gemiddelde verkoopprijs per m2 kan ook nuttig zijn om te bekijken en deze bedraagt € 3.171.
 • Ten slotte, de tarieven van makelaars in Gennep liggen momenteel rond de € 4.161. Vergelijk daarom verschillende makelaarstarieven om de beste deal te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Uitgelichte makelaars in Gennep

Als je van plan bent jouw woning in Gennep te verkopen, constateer je wellicht dat er talloze makelaars in de omgeving actief zijn. Om je beter wegwijs te maken, presenteren we hier een secuur samengesteld overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Gennep, compleet met een inzichtelijke beschrijving van ieder. Ik adviseer je om een gedegen vergelijking te maken tussen deze makelaars, aangezien hun tarieven, service en expertise flink kunnen variëren.

Logo Hansdemakelaar

Hansdemakelaar

Bij Hansdemakelaar kun je terecht voor het aan- en verkopen van huizen, taxaties en verhuur. Het team van zeven specialisten heeft ruime ervaring op de huizenmarkt in en rond Gennep, Nijmegen en verder. Ook in het Duitse grensgebied zijn ze actief. Met aandacht voor jouw situatie helpen ze bij het bepalen van de ideale vraagprijs, leggen ze eventuele valkuilen bloot en optimaliseren ze het onderhandelingsproces. Ze zijn lid van branchevereniging NVM en gecertificeerd door NWWI en NRVT.
Logo Makelaardij Twan Poels

Makelaardij Twan Poels

Makelaardij Twan Poels is een gerenommeerde NVM makelaar in de regio Gennep die zich onderscheidt door uitgebreide dienstverlening van hoge kwaliteit. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop of taxatie van jouw woning of bedrijfspand, bij deze makelaar kun je rekenen op onafhankelijk advies en een persoonlijke benadering. Ook voor verhuur en nieuwbouw projecten staan experts voor je klaar. De hoge klantwaardering van 9,1 op Funda bevestigt dat je bij dit ervaren team in goede handen bent.
Logo Smedema Makelaars & Taxateurs

Smedema Makelaars & Taxateurs

Smedema Makelaars & Taxateurs is een betrouwbaar en ervaren makelaarskantoor. Gevestigd in Gennep, zuiden van Nijmegen, brengen ze hun expertise al bijna 50 jaar in praktijk. De focus ligt op persoonlijke dienstverlening en kwaliteit. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren of een taxatie nodig hebt, hun deskundige team neemt je zorgen uit handen. Met grondige kennis van juridische en financiële zaken bieden ze je transparante begeleiding in elke fase van het proces.

Let op: nog meer verkoopmakelaars zijn actief in Gennep dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle actieve makelaars in Gennep mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat wellicht niet in de lijst die je net bekeken hebt. Ontdek jouw ideale verkoopmakelaar door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Gennep Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Gennep?

Naast de courtage kunnen er ook opstartkosten zijn. Deze kosten maken onderdeel uit van de totale kosten van de makelaar en dekken de initieel gemaakte kosten – bijvoorbeeld voor fotografie, plaatsing op huizensites of een verkoopbord.

Let op: de courtages van makelaars in Gennep verschillen gemiddeld 0,62%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.183 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Gennep. Vergelijken is dus een nuttige stap in het verkoopproces van je woning, omdat je hierdoor de beste deal voor jouw specifieke situatie kunt vinden.

Kosten van makelaars in Gennep

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Gennep

Als je van plan bent jouw huis in Gennep te verkopen, dan is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars hier opstartkosten voor rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt nog voordat jouw huis op de markt komt. Denk hierbij aan kosten voor het maken van een woningopname, het opstellen van verkoopmateriaal, de inschrijving van de woning op huizensites en Funda en eventuele administratieve kosten.

Een duidelijk voorbeeld van opstartkosten is wanneer een makelaar een fotograaf inschakelt om professionele foto's van jouw huis te maken. Deze foto's worden vervolgens gebruikt om jouw woning aantrekkelijk te presenteren op bijvoorbeeld Funda. Daarnaast kan het ook zijn dat de makelaar kosten rekent voor het plaatsen van een 'te koop'-bord. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van alle opstartkosten die een makelaar in rekening brengt voordat je een contract tekent.

Intrekkingskosten van makelaars in Gennep

Het is mogelijk dat je op een bepaald moment besluit jouw woning van de verkoopmarkt te halen. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen. Zo kun je bijvoorbeeld een ander aanbod accepteren of misschien vind je het huidige marktklimaat niet gunstig voor verkoop. In dergelijke scenario's kunnen de meeste makelaars in Gennep intrekkingskosten in rekening brengen.

Intrekkingskosten zijn vergoedingen die door makelaars worden geëist als je ervoor kiest om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit dekt het werk en de reeds gemaakte kosten van de makelaar. Stel je voor dat je je huis op de markt brengt en midden in het verkoopproces besluit terug te krabbelen. In zo'n geval kan de makelaar je een bedrag van ongeveer € 500 in rekening brengen om het werk en de kosten te dekken die al zijn gemaakt voor de verkoop van jouw woning.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Gennep met een vast tarief

Ook in Gennep vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als groot voordeel dat je direct weet waar je aan toe bent. Geen vervelende verrassingen achteraf, want je betaalt een vooraf afgesproken bedrag. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen hebben. Stel, je huis wordt verkocht voor 250.000 euro en het vaste tarief van de makelaar bedraagt 3.000 euro. Dat is 1,2% van de verkoopprijs. Maar als je huis voor 300.000 euro wordt verkocht, is het tarief ineens slechts 1% van de verkoopprijs. Je betaalt dus relatief meer als je huis voor een lagere prijs wordt verkocht.

Tip: Het merendeel van de verkopers in Gennep kiest voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Voor hen is de hoogst mogelijke verkoopprijs het belangrijkste. Dit zie je ook terug in het feit dat huizen in Gennep vaak voor een hogere prijs worden verkocht dan de vraagprijs.

4 feitjes over makelaars in Gennep

 • Op basis van onderzoek blijkt dat 93% van de woningverkopers in Gennep kiest voor een traditionele makelaar die zich inzet voor de gehele verkoop, in plaats van een online platform waar alleen de woning online geplaatst wordt.
 • Huizen in Gennep die werden verkocht met de assistentie van een makelaar gingen maar liefst 60% sneller van de markt dan huizen die zonder makelaarservice werden aangeboden.
 • Verkopers in Gennep die samenwerkten met een makelaar wisten een betere winstmarge te behalen van gemiddeld 7% in vergelijking met verkopers die op eigen houtje hun huis verkochten.
 • Volgens een recente enquête onder woningverkopers in Gennep geven velen aan dat ze de voorkeur geven aan een makelaar met aantoonbare betere resultaten vergeleken met concurrenten. Bekijk de resultaten zelf hier op de vergelijkingspagina.

Wat levert de beste makelaar in Gennep op?

Het kiezen van een makelaar in Gennep gaat verder dan alleen maar kijken naar de kosten. Een ervaren en competent makelaar kan meer waarde opleveren bij de uiteindelijke verkoop van je woning, dan de prijs die je uiteindelijk moet betalen voor zijn diensten.

Er zijn een paar specifieke indicatoren om de beste makelaars in Gennep te identificeren:

 • Statistische analyses tonen aan dat de toppresteerders op de vastgoedmarkt in Gennep, eigenschappen doorgaans verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de geschatte verkoopprijs ligt. Dit extra bedrag kan oplopen tot € 12.964.
 • Onze omvangrijke gegevensverzameling onthult dat de snelste makelaars in Gennep een woning doorgaans binnen 15 dagen weten te verkopen. Dat is sneller dan de gemiddelde duur van het verkoopproces.

De beste makelaar in Gennep vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Gennep hoeft niet te betekenen dat je kiest voor de duurste optie. Het gaat er juist om dat de makelaar past bij jouw woning, situatie en verkoopwensen. Met een passende makelaar kun je een transparant beeld krijgen van jouw verkoopsituatie en verkoopkansen.

Op onze website bieden we een handige tool waarmee je makelaars kunt vergelijken. Vul je adres, situatie en voorkeuren voor de verkoop in, en we matchen je met de meest geschikte makelaars in Gennep. Zo vind je een makelaar die aansluit bij jouw wensen en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Gennep?

Als je overweegt je huis in Gennep te verkopen, zijn er belangrijke factoren die je in overweging moet nemen bij het kiezen van de juiste makelaar:

Ervarenheid in Gennep

Kijk allereerst naar de ervaring van de makelaar in Gennep. Een makelaar met veel kennis van de lokale markt kan je helpen een realistische prijs voor je huis te bepalen.

Communicatie

Controleer of de communicatie met de makelaar vlot verloopt. Het is prettig als je makelaar goed bereikbaar is en je snel over updates informeert.

Servicepakket

Onderzoek het servicepakket van de makelaar. Sommige makelaars bieden aanvullende diensten, zoals professionele fotografie of hulp bij de onderhandelingen.

Prestaties in het verleden

Overweeg ook de prestaties van de makelaar in het verleden. Kijk hoe snel eerdere huizen zijn verkocht en of deze voor de vraagprijs of hoger zijn gegaan.

Vergoeding

Tenslotte is het belangrijk naar de vergoeding van de makelaar te kijken. Lees de kleine lettertjes om te voorkomen dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van makelaardij zijn NVM-makelaars een begrip. De NVM, of Nederlandse Vereniging van Makelaars, werd in 1898 opgericht en behoort tot de oudste belangenverenigingen in Nederland. Gekend voor hun deskundigheid en integriteit, lonken zij naar het hoogste niveau van vakbekwaamheid.

Kiezen voor een NVM-makelaar in Gennep betekent kiezen voor zekerheid en kennis. Deze makelaars hebben een uitgebreide opleiding genoten en zijn bewezen betrouwbaar door een streng toezichthoudend beleid van de vereniging. Vergelijkbare verenigingen zijn overigens de VBO en VastgoedPRO, maar NVM blijft bij uitstek de grootste.

Het belang van een goede makelaar bij de verkoop van jouw huis kan niet worden onderschat. In Gennep staan NVM-makelaars klaar om je begeleiding en advies te bieden gebaseerd op hun kennis van de lokale markt. Ze stellen een realistische verkoopprijs vast, voeren onderhandelingen en verzorgen de administratieve afhandeling.

Om het simpel de stellen: een NVM-makelaar in Gennep biedt je de zekerheid dat alles rondom de verkoop van jouw woning in ervaren en betrouwbare handen is. In een proces waar zo veel op het spel staat, kan die zekerheid van onschatbare waarde zijn.

Wat doet een makelaar in Gennep?

Een makelaar in Gennep is er voor de begeleiding van alle stappen van het verkoopproces van je huis. Van het opstellen van een verkoopplan tot het ondertekenen van het koopcontract.

Zij zorgen ervoor dat je woning optimaal gepresenteerd wordt om zo de kans op verkoop te vergroten. Daarnaast onderhandelen ze namens jou over de verkoopprijs.

 • Bepaling van de strategische vraagprijs
 • Verzorgen van bezichtigingen en open huis
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Controle en coördinatie van juridische documenten
 • Begeleiding bij de uiteindelijke overdracht

Waarom een makelaar in Gennep inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Gennep te verkopen, is het belangrijk om het verkoopproces goed te begrijpen om eventuele obstakels en teleurstellingen te voorkomen. Het verkoopproces omvat een aantal stappen, variërend van voorbereiding en promotie tot het onderhandelen over de prijs en uiteindelijk de afronding van de verkoop. Een goede makelaar kan je bij elke stap ondersteunen en begeleiden, om zo een stressvrije en succesvolle verkoop te garanderen.

Bereid je huis voor

De eerste stap in het verkoopproces is het voorbereiden van je huis voor de verkoop. Dit omvat het opruimen, schoonmaken, repareren en eventueel opknappen van je huis om het op zijn best te presenteren. Een goede makelaar kan je adviseren over de meest waardevolle verbeteringen om het verkoopproces te versnellen en de verkoopwaarde te verhogen.

Promotie van je huis

Nadat je huis klaar is voor de verkoop, is de volgende stap het promoten van je huis op de vastgoedmarkt. Dit omvat het maken van aantrekkelijke foto's, het schrijven van een boeiende beschrijving en het vermelden van je huis op populaire vastgoedplatforms. Een goede makelaar heeft ervaring en kennis van de vastgoedmarkt in Gennep, wat kan helpen om de promotie van je huis effectiever te maken.

Onderhandel over de prijs

Zodra potentiële kopers interesse beginnen te tonen in je huis, komen we bij de onderhandelingsfase. Hier wordt de uiteindelijke verkoopprijs bepaald. Hier kan het gebrek aan een makelaar een groot risico vormen, omdat je mogelijk niet over de vaardigheden en kennis beschikt om de beste prijs te krijgen. Jouw makelaar voert de onderhandelingen in jouw belang uit, om zo de beste mogelijke prijs te krijgen.

Afronding van de verkoop

Als de onderhandelingen succesvol zijn geweest en je hebt overeenstemming bereikt over de prijs, dan is de laatste stap de afronding van de verkoop. Dit is een juridisch proces waarbij eigendomsdocumenten worden overgedragen en de betaling wordt afgerond. Jouw makelaar zorgt ervoor dat dit proces soepel verloopt en dat alle juridische aspecten correct zijn afgehandeld, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Makelaars in Gennep vergelijken

Met Huis Verkopen wordt het vergelijken van makelaars in Gennep een fluitje van een cent. Wij maken het mogelijk om op een eenvoudige, snelle manier de juiste makelaar te vinden.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang verkoopadvies zonder kosten
 • Vind een makelaar met een scherp tarief
 • Garantie op succesvolle, ervaren makelaars

Niet alleen zorgen we ervoor dat je makelaars eenvoudig kunt vergelijken, ook krijg je direct een goed beeld van de verwachte verkoopprijs van jouw huis. Kies dus voor Huis Verkopen en haal met zekerheid de beste verkoopprijs voor jouw woning uit de markt.

Vergelijk makelaars in Gennep Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Gennep

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Gennep zijn € 515. Het vergelijken van meerdere makelaars kan je helpen geld te besparen.

Ja, je kunt aanzienlijk besparen door makelaars te vergelijken. In Gennep kan dit je gemiddeld € 1.183 besparen. Ga hiervoor naar de pagina van makelaars vergelijken.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Gennep is 1,09%. Dit is het percentage dat de makelaar rekent over de verkoopprijs van je woning.

In Gennep duurt het gemiddeld 57 dagen om een huis te verkopen. Dit kan verschillen per periode en makelaar.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Gennep is € 381.726. Dit wordt berekend op basis van recente verkooptransacties.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen