Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oeffelt

Ben je van plan je woning in Oeffelt te verkopen? De eerste belangrijke stap is het verkrijgen van inzicht in de huidige vastgoedcijfers. Deze pagina is jouw gids voor het begrijpen van de lokale huizenmarkt, met up-to-date informatie over onder meer gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Verkenning van deze gegevens is een solide basis voor een succesvolle verkoop in mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oeffelt

De gemiddelde verkoopprijs in Oeffelt is in de laatste 3 maanden € 466.474 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 465.562 euro. De discrepantie tussen deze twee prijzen kan inzicht bieden in de onderhandelingsruimte tijdens het proces van huis verkopen. De direct opvolgende grafiek toont de veranderingen in verkoopprijzen en vraagprijzen in de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Oeffelt

Afgelopen 3 maanden

€ 347.000
€ 432.000
€ 516.000

Heb je al een blik geworpen op de waarde per vierkante meter in Oeffelt? Dit cijfer blijkt namelijk bijzonder verhelderend wanneer je een idee wilt krijgen van de huisprijzen in de regio. Op dit moment, is de gemiddelde verkoopprijs per m² in Oeffelt € 3.355. Het onderstaande diagram geeft je een inkijk in hoe deze zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 3 maanden. Dit kan dan ook een nuttige gids zijn in je eigen verkoopproces:

Huizenprijzen in Oeffelt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.500

Prijsontwikkeling Oeffelt laatste 12 maanden

In Oeffelt hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. Hoewel we ons onthouden van aannames over de exacte bewegingen, is het helder dat er fluctuaties hebben plaatsgevonden.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in de afgelopen maand wordt aangeduid met € 466.474. Voor een gedetailleerde uitwerking van de recente vastgoedcijfers in Oeffelt, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Oeffelt waard?

De woningwaarde van jouw huis in Oeffelt is geen statisch gegeven, maar iets dat continu verandert. Factoren zoals marktontwikkelingen, investeringen in de woning en veranderingen in het woonklimaat van jouw omgeving spelen hierbij een grote rol.

Gezien deze constante fluctuaties, is het verstandig om scherp te blijven op de huidige waarde van je woning. Het verkrijgen van deze informatie kan eenvoudig met een gratis waardebepaling van een makelaar. Dit biedt niet alleen duidelijkheid, maar kan ook helpen bij toekomstige verkoopplannen.

Een waardebepaling is geen grote onderneming, maar vindt juist aan huis plaats. De makelaar inspecteert de woning, kijkt naar relevante factoren en brengt hierna een waarde-advies uit. Op deze manier heb je snel, simpel en zonder veel moeite een accurate inschatting van jouw huiswaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers variëren regelmatig en dit kan tevens meespelen in de regio rondom Oeffelt. Het is belangrijk om je te realiseren dat de omringende plaatsen invloed kunnen hebben, aangezien de huizenprijzen daar verschillen met die van Oeffelt.

Door de prijzen in aangrenzende gemeenten in beschouwing te nemen, kun je een vollediger beeld krijgen van de actuele stand van de woningmarkt. Variaties in huizenprijzen kunnen onder andere voortkomen uit lokale economische omstandigheden, populariteit van de buurt en beschikbaarheid van voorzieningen. Hieronder presenteren we grafieken die dit visueel weergeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Oeffelt

Als je van plan bent je huis in Oeffelt in de verkoop te zetten, hou er dan rekening mee dat makelaars in Oeffelt op diverse manieren van elkaar verschillen. Denk aan variatie in de verkoopsnelheid, de verkoopprijzen die ze kunnen bedingen en de kosten die ze in rekening brengen voor hun diensten.

Wanneer je de juiste keuze maakt, kan dit een enorme impact hebben op zowel het verkoopproces van je woning als op het eindresultaat. Het kiezen van een makelaar die bij je past, kan je bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs, een snellere verkoop of minder stress opleveren.

Vergelijk makelaars in Oeffelt Of lees meer over makelaars in Oeffelt

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oeffelt

Een belangrijk element bij de verkoop van je woning zijn de courtages van de makelaar. Het gemiddelde makelaarstarief in Oeffelt is 1,17%, maar houd in gedachten dat de goedkoopste optie niet altijd de beste hoeft te zijn. In plaats van enkel te kijken naar wat een makelaar kost, is het handig om vooral te kijken naar wat hij oplevert.

Aan het verkopen van je huis zitten meer kosten verbonden dan enkel de courtage. Maak dus een daadwerkelijk kostenplaatje en ga na wat elke makelaar je aan extras kan bieden. Een makelaar die je helpt met zaken als professionele woningfotografie en onderhandelingen met potentiële kopers, kan je veel meer brengen dan de goedkoopste makelaar die enkel de basisdiensten aanbiedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oeffelt

In Oeffelt hebben we een totaal van 812 koopwoningen. Op dit moment is er alleen een beperkt aantal van deze woningen in de verkoop. Dit betekent dat wanneer je besluit om jouw woning te koop te zetten, deze vrijwel direct de aandacht zal trekken van potentiële kopers. Een mooie kans dus om jouw woning in de kijker te zetten.

Aantal verkochte woningen in Oeffelt

In de afgelopen twaalf maanden is er in Oeffelt een variabel aantal woningen verkocht. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen aanmeldingen en transacties. Aanmeldingen hebben betrekking op huizen die te koop zijn gezet, terwijl transacties succesvol afgeronde verkopen zijn. Het aantal afgesloten transacties voor deze locatie is: 16. Kijk voor een uitgebreid overzicht naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Oeffelt te verkopen?

Plannen aan het maken om je woning in Oeffelt te verkopen? Daar komt heel wat bij kijken! Daarom biedt Huis Verkopen je een helder stappenplan aan. Met dit plan krijg je een duidelijk overzicht van wat je allemaal moet regelen, van het verzorgen van een energielabel tot aan de selectie van een geschikte makelaar of verhuisbedrijf.

Ons advies? Neem vooral de tijd voor elke stap in het proces. Zorgvuldigheid is immers key om je huis tegen de beste voorwaarden te verkopen. Bijzonder belangrijk daarbij is de keuze van een goede makelaar. Ons stappenplan leidt je door het hele proces en zorgt dat je niets over het hoofd ziet. Volg het plan, en voor je het weet is jouw huis in Oeffelt verkocht!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Oeffelt veranderen continu. Hier op deze site zorgen we er altijd voor dat de meest recente gegevens beschikbaar zijn, zodat je op de hoogte blijft van de huidige trends. Deze statistieken kunnen erg nuttig zijn, bijvoorbeeld als je overweegt om je huis te verkopen. Aan de hand van deze cijfers krijg je een goed beeld van de huizenmarkt in jouw gemeente en kan je op het juiste moment een besluit nemen.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij het verkopen van je woning

Huis Verkopen biedt je talrijke nuttige tools om je te steunen gedurende het hele verkoopproces van je woning. Wil je inzicht hebben in de waarde van je huis? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste makelaar in Oeffelt? Met onze vergelijkingstool selecteer je zelf de beste makelaar. Vraag eenvoudig tarieven op en bespaar op deze manier op je makelaarskosten. Onze website is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dankzij Huis Verkopen kun je de verkoop van je woning op een gestructureerde en efficiënte manier aanpakken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen