Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ven-Zelderheide

Verken je opties voor het verkopen van je woning in Ven-Zelderheide met onze bijgewerkte vastgoedgegevens. Zoals je zult ontdekken, zijn de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties in deze regio onmisbare inzichten waardoor je geïnformeerde keuzes kunt maken. Ontdek de nuance van de huidige huizenmarkt in Ven-Zelderheide mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ven-Zelderheide

De gemiddelde verkoopprijs in Ven-Zelderheide is in de laatste 3 maanden € 521.750 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 428.142 euro. Door een blik te werpen op het verschil tussen deze prijzen krijg je een helder beeld van de woningmarkt in deze plaats: stijgen de verkoopprijzen en vragen verkopers er meer voor? Of dalen ze juist en worden de huizen voor minder op de markt gezet? Observeren van deze verhouding kan je ondersteunen in het maken van een weloverwogen keuze bij het huis verkopen of kopen:

Als je een inzichtelijk beeld wil krijgen van de vastgoedmarkt in Ven-Zelderheide, is het nuttig om naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te kijken. De waarde hiervan, € 2.889, geeft een realistisch idee van de prijs die je kunt verwachten als je jouw huis wilt verkopen. Hier bij HuisVerkopen.nl houden we deze gegevens constant bijgewerkt, zodat je altijd over de meest recente en relevante informatie beschikt. Benieuwd hoe dit er grafisch uitziet? Hieronder vind je een overzicht van de verkoopprijzen versus vraagprijzen per vierkante meter in de afgelopen drie maanden:

Prijsontwikkeling Ven-Zelderheide laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Ven-Zelderheide in beweging geweest. In deze periode fluctueerde de prijs zelfs tot een gemiddelde verkoopprijs van € 521.750 in de afgelopen maand. Deze marktcijfers zijn interessant om optimalisatie van je huisverkoop te realiseren. Zie hieronder de gedetailleerde ontwikkeling ervan:

Wat is mijn woning in Ven-Zelderheide waard?

De woningwaarde van jouw huis in Ven-Zelderheide is van veel factoren afhankelijk. Aspecten zoals de bouwkwaliteit, materiële staat van de woning, de grootte van het perceel en de populariteit van de woonwijk, spelen onder andere een belangrijke rol. Zelfs recente verkopen van vergelijkbare huizen in de buurt kunnen van invloed zijn.

Als je graag wilt weten wat jouw huis precies waard is, is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar de ideale optie. Een dergelijke waardebepaling biedt een solide uitgangspunt indien je overweegt om je verblijf te verkopen. Maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar de actuele waarde van jouw woning, is dit een uitstekende keuze.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de woning te taxeren, geheel kosteloos. Een waardebepaling door een makelaar geeft een betrouwbaar en gedetailleerd beeld van de woningwaarde, omdat zij de expertise en ervaring hebben om je huis op de juiste waarde te schatten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt kan per locatie flink variëren. Dit blijkt duidelijk als we de huizenprijzen in en rondom Ven-Zelderheide bestuderen. De verschillen in deze prijzen zijn soms opmerkelijk en geven een veelzijdig perspectief op het marktbeeld.

Voor zowel mogelijk kopers als verkopers is het goed om te weten dat een grondig prijsonderzoek nuttig kan zijn. Het levert namelijk een beter beeld op van de waarde van een woning in relatie tot het huidige marktonderzoek.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ven-Zelderheide

Vraag je je af hoe je een geschikte makelaar in Ven-Zelderheide kunt vinden voor de verkoop van je huis? Het antwoord hangt sterk af van jouw specifieke situatie, aangezien er diverse types makelaars zijn met verschillende expertises. Sommige makelaars blinken uit in het verkopen van monumentale panden, anderen zijn weer heel goed in het snel verkopen van moderne appartementen. Iedere woning en situatie is anders, dus het is belangrijk om een makelaar te vinden die goed bij jou aansluit.

De keuze voor een goede makelaar kan een wereld van verschil maken voor de verkoop van je huis. Een goede makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale markt, een timing die perfect is afgestemd op de vraag in de markt en kan zorgen voor optimale presentatie van je huis. Vergelijk verschillende makelaars om de juiste match voor jouw situatie in Ven-Zelderheide te vinden. Dat kan een flinke boost geven aan het verkoopproces!

Vergelijk makelaars in Ven-Zelderheide Of lees meer over makelaars in Ven-Zelderheide

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ven-Zelderheide

Bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je huis in Ven-Zelderheide, spelen courtages een belangrijke rol. Het gemiddelde courtagepercentage ligt in Ven-Zelderheide op 1,15%. Dat komt neer op € 6.000 bij een gemiddelde verkoopprijs van € 521.750. Niet vergeten dat dit slechts het gemiddelde betreft en dat tarieven per makelaar aanzienlijk kunnen variëren.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat makelaars ook vaak opstartkosten rekenen voor het in de verkoop zetten van je huis. In Ven-Zelderheide bedragen deze gemiddeld € 515. Houd bij het kiezen van een makelaar niet alleen rekening met deze kosten, maar ook met de ervaring en expertise van de makelaar. Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken om zo de beste deal te krijgen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ven-Zelderheide

Er is een interessante situatie gaande in Ven-Zelderheide. Het dorp telt een totaal van 281 koopwoningen, echter slechts een fractie van deze woningen wordt momenteel aangeboden voor verkoop. Hierdoor zou het zeker niet ondenkbaar zijn dat je woning nu een verhoogde aantrekkingskracht heeft voor potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Ven-Zelderheide

In Ven-Zelderheide zijn het afgelopen jaar verschillende woningen in de verkoop gegaan. Ook zijn er diverse transacties geweest, waarbij woningen daadwerkelijk verkocht zijn. Om precies te zijn, zijn er 10 woningen verkocht. Kijk hieronder naar een grafiek die dit verder illustreert:

Ben je van plan jouw huis in Ven-Zelderheide te verkopen?

Wanneer je besluit jouw woning in Ven-Zelderheide te verkopen, dien je rekening te houden met diverse zaken die dit proces kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, het regelen van een accuraat energielabel, het kiezen van een bekwame makelaar die de lokale huizenmarkt goed kent en het mogelijk inschakelen van een verhuisbedrijf. Al deze factoren spelen een rol bij het realiseren van een succesvolle woningverkoop.

Gezien al deze aspecten kan het volgen van een stappenplan een zeer handige manier zijn om de verkoop van jouw woning in goede banen te leiden. Het stappenplan biedt een gestructureerde aanpak, waardoor je georganiseerd en efficiënt kunt werken. Denk aan adviezen hoe je potentiële kopers kunt overtuigen of tips om de waarde van je woning te verhogen. Met dit plan heb je een solide basis om de verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Heb je overwogen om je woning in Ven-Zelderheide te verkopen? Let dan op, want de huizenprijzen in Ven-Zelderheide zijn constant in beweging. Wij houden de prijsontwikkeling actueel en up-to-date op deze pagina. Het gaat hierbij om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en fluctuaties in jouw regio.

Voordelen van HuisVerkopen.nl voor jou

Het regelen van een woningverkoop kan een hele klus zijn, maar niet met HuisVerkopen.nl. Maak bijvoorbeeld je leven makkelijk met onze gratis waardebepaling. Of vergelijk makelaars via onze makelaarsvergelijkingstool en vind de beste makelaar in Ven-Zelderheide. Daarnaast ontvang je makelaarstarieven om te besparen op makelaarskosten. Door het gebruik van ons online stappenplan, bereid je de verkoop van je woning tot in de puntjes voor. Met aanvullende diensten zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer en meer, is HuisVerkopen.nl jouw one-stop-shop voor woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen