Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ottersum

Als je overweegt je huis in Ottersum te verkopen, is het raadzaam eerst te duiken in de recente vastgoedcijfers van dit dorp. De ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen kunnen je helpen om je verkoopstrategie te bepalen. Een grondige voorbereiding door het verkennen van deze cijfers kan zeker voordelig uitpakken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ottersum

De gemiddelde verkoopprijs in Ottersum is in de laatste 3 maanden € 518.375 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 529.166 euro. Ottersum's vastgoedmarkt weerspiegelt veel kenmerken van de algemene Nederlandse huizenmarkt. Voor een helder visueel overzicht van deze prijzen, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Ottersum

Afgelopen 3 maanden

€ 377.000
€ 478.000
€ 579.000

Voor een indicatie van de waarde van je woning is de prijs per vierkante meter zeer relevant. In het bijzonder in Ottersum blijkt dit een duidelijke parameter. Door het aantal m2 van jouw huis te koppelen aan de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Ottersum, krijg je een indicatief beeld. In de aankomende grafiek vindt je de ontwikkeling van deze prijssatelliet over de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Ottersum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Ottersum laatste 12 maanden

Voor wie een huis wil verkopen in Ottersum, kan het nuttig zijn om te weten wat er in de afgelopen maanden op de woningmarkt gebeurd is. Zonder aan te nemen welke kant de prijzen op gaan of juist opvallende situaties aan te wijzen, geven we je graag inzicht in de ontwikkelingen. Kijk hieronder naar de grafiek met de veranderingen in de gemiddelde verkoopprijzen over de laatste 12 maanden: € 518.375:

Wat is mijn woning in Ottersum waard?

De waarde van jouw woning in Ottersum is aan constante verandering onderhevig. Dit heeft te maken met verschillende factoren zoals marktontwikkelingen, vraag en aanbod, en eventuele veranderingen in de buurt. Bij het nadenken over een mogelijke verkoop is het daarom van belang om te zorgen voor een accurate inschatting van jouw huidige woningwaarde.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de waarde van jouw woning in Ottersum is een waardebepaling aan te raden. Deze krijg je in handen door een grondige analyse van een ervaren makelaar. Weet je niet waar te beginnen? Via deze waardebepalingslink kun je gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen.

Tijdens de gratis waardebepaling komt de makelaar bij je thuis voor een uitgebreide taxatie. Ondanks dat dit klinkt als een grote inspanning, wordt het grootste deel van het werk door de makelaar verricht. Met hun expertise wordt de werkelijke woningwaarde efficiënt en nauwkeurig vastgesteld, zodat je geen zorgen hoeft te hebben over de nauwkeurigheid of betrouwbaarheid van de beoordeling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Inzicht in de onderlinge variatie van huizenprijzen binnen en rondom Ottersum is geen overbodige luxe. Zo blijkt dat de prijzen per vierkante meter woonoppervlakte van een woning in plaatsen in de omgeving nogal uiteenlopen.

Hierdoor kan het beeld van de volledige woningmarkt scherper in kaart worden gebracht. Een grondige blik op de huizenprijzen in Ottersum en omliggende plaatsen zal dit duidelijk illustreren. Zie hieronder voor meer inzicht in de lokale prijsverschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ottersum

Op Huis Verkopen, houden wij een scherpe blik op de prestaties van verkoopmakelaars in Ottersum. We verzamelen data over de verkoopsnelheid, de behaalde verkoopprijzen, en het aantal woningen dat elke makelaar verkoopt. We gebruiken deze informatie om je in vergelijking te laten zien welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

Het effect van de juiste keuze van een verkoopmakelaar kan groot zijn. De makelaar die het snelst verkoopt, kan je misschien helpen om sneller naar je volgende woning te gaan. Of misschien ontdek je wel dat een specifieke verkoopmakelaar altijd hogere prijzen weet te realiseren dan zijn collega's. Laat je informeren door ons platform voor de beste keuze.

Vergelijk makelaars in Ottersum Of lees meer over makelaars in Ottersum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ottersum

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar de courtages van makelaars variëren flink. In Ottersum is het gemiddelde tarief van een makelaar 1,14%. Dit percentage van de verkoopprijs van jouw woning betaal je aan de makelaar voor zijn inspanningen. Wanneer je dus een woning verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs in Ottersum van € 518.375, dan kost een makelaar gemiddeld € 5.909.

Als je je huis wilt verkopen, is het slim om je niet blind te staren op de courtage percentages. De kwaliteit van de makelaar en de klik die je met hem of haar hebt zijn minstens zo belangrijk. Het is daarom waardevol om de tijd te nemen om verschillende makelaars te ontmoeten en te beoordelen op basis van hun ervaring, expertise en tarieven. Bovenal wil je dat de makelaar bij jou en jouw woning past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ottersum

In het pittoreske Ottersum bevinden zich een aanzienlijk aantal koopwoningen, om precies te zijn 585 stuks. Op dit moment is echter maar een fractie daarvan beschikbaar voor verkoop. Dus, als jij overweegt om jouw woning in de verkoop te zetten, dan komt dat perfect uit. Gezien het beperkte aanbod zou jouw woning zeker potentiële kopers aantrekken en in de smaak vallen.

Aantal verkochte woningen in Ottersum

In Ottersum is er in de afgelopen 12 maanden een stroom van aanmeldingen en transacties van woningen geweest. Het precieze aantal verkochte woningen, oftewel transacties, wordt duidelijk als we specifiek kijken naar 18. Voor een visueel overzicht van deze verkoopcijfers, zie de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Ottersum te verkopen?

Het verkopen van je huis in Ottersum kan enigszins uitdagend zijn, vooral als je niet bekend bent met de huidige trends en vereisten van de vastgoedmarkt. Mogelijk struikel je op alle info die nodig is, zoals het up-to-date krijgen van je energielabel, het selecteren van een geschikte makelaar en het arrangeren van een eventueel verhuisbedrijf. Gelukkig is er een handige manier om alle stappen te zien die je nodig hebt voor jouw specifieke situatie.

Om deze uitdagingen te overwinnen, is het belangrijk dat je georganiseerd bent en goed geïnformeerd over wat er moet gebeuren. Maak gebruik van een stappenplan en volg alles wat je moet doen. Zo zorg je ervoor dat je niets mist tijdens het proces. Goede voorbereiding kan je helpen om je huis sneller te verkopen in Ottersum, zonder onnodige stress of vertragingen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom! Je bevindt je op Huis Verkopen, hét online platform bij uitstek voor woningeigenaren die hun woning willen verkopen. De verzamelde woningcijfers in Ottersum die je hier vindt, zijn met de grootste zorg samengesteld om jou een duidelijk beeld van de huidige lokale huizenmarkt te bieden. Deze gegevens worden constant bijgewerkt, dus het loont de moeite om ze regelmatig te raadplegen, zodat je vol vertrouwen het ideale moment kunt kiezen voor de verkoop van je huis in Ottersum.

Hoe Huis Verkopen je verkoop eenvoudiger maakt

Huis Verkopen is jouw onmisbare gids in het complexe proces van het verkopen van je huis. Het biedt talrijke tools die je leven een stuk eenvoudiger maken. Van een gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars, tot het opvragen van makelaarstarieven, we helpen je om de beste deal te vinden. Verder, met ons handige stappenplan vergeet je geen enkele stap die je moet ondernemen bij het regelen van de verkoop van je woning. Doordat je goed kunt vergelijken, weet je zeker dat je voor alle verkoopdiensten de beste prijs krijgt. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van Huis Verkopen wordt het regelen van de verkoop van je huis op een moderne manier een stuk overzichtelijker.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen