Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Venray

In de woningmarkt van Venray gebeurt veel. Omdat je van plan bent om een huis te verkopen, wil je natuurlijk graag een goed inzicht krijgen in de vastgoedcijfers van deze plaats. Door de informatie op deze pagina te bestuderen, krijg je meer duidelijkheid over huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen in Venray.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Venray

De gemiddelde verkoopprijs in Venray is in de laatste 3 maanden € 398.976 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 376.866 euro. De website biedt je continu toegang tot de recentste gegevens, zodat je jouw huis gericht kunt prijzen. Het is van belang om een goed inzicht in deze prijzen te hebben, aangezien het kan helpen te bepalen wanneer je je woning het best kunt verkopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visuele weergave van deze prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Venray

Afgelopen 3 maanden

€ 209.000
€ 329.000
€ 449.000

Het beoordelen van de woningmarkt in Venray kan vergemakkelijkt worden door de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Deze categorische stap biedt een toelichtend perspectief op de waarde van vastgoed in deze streek en helpt je om de volatiliteit in de marktkosten te begrijpen. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Venray € 3.214. Hieronder bevindt zich een grafiek die de recente trends in verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Venray illustreert:

Huizenprijzen in Venray per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.500
€ 3.300

Prijsontwikkeling Venray laatste 12 maanden

De woningprijzen in Venray hebben de afgelopen 12 maanden veel beweging gezien. Net als overal in het land, is er op de huizenmarkt in Venray geen sprake geweest van stilstand.

Kijkend naar de meest recente gegevens, bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Venray afgelopen maand € 398.976 euro's. Voor een dieper inzicht in de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden, zie onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Venray waard?

De overweging om jouw huis in Venray te verkopen hangt vaak samen met wat deze op dit moment op de woningmarkt zou kunnen opbrengen. Als je wilt weten wat jouw huis nu precies waard is, dan is het niet genoeg om enkel naar de gemiddelde verkoopprijs in Venray te kijken. Verschillende factoren zoals locatie, staat van onderhoud en marktcondities spelen hierbij ook een grote rol.

Overweeg jij de verkoop van jouw woning? Een slimme stap is dan om een gratis waardebepaling van jouw huis aan te vragen. Dit geeft je een meer accurate inschatting van de marktwaarde van jouw woning. Door middel van een waardebepaling kun je een doordachte beslissing maken over de verkoopprijs, wat een succesvolle verkoop kan bevorderen.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling door een makelaar? Eenvoudig gezegd beoordeelt de makelaar jouw woning op verschillende belangrijke aspecten en stelt op basis daarvan een geschatte waarde vast. Het is verstandig om niet slechts één makelaar een schatting te laten maken. Omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen, is het aanvragen van meerdere waardebepalingen aan te raden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huidige woonsituatie in een stad zoals Venray onderzoekt, is het belangrijk om ook het woningmarktplaatje van omliggende locaties te bekijken. De prijzen van huizen kunnen per plaats aanzienlijk verschillen: zo kan het dat een vergelijkbare woning in een naburige gemeente beduidend goedkoper of juist duurder is. Deze kennis kan je beeld van de woningmarkt verrijken, omdat het je een beter overzicht geeft van het prijslandschap.

Vervolgens presenteren we jullie twee gedetailleerde grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen in Venray, rigoureus tegen het licht van vergelijkbare steden, houden. Dit geeft een duidelijk overzicht over hoe de prijzen in Venray zich manifesteren ten opzichte van andere locaties. Accurate prijsinformatie is waardevol, voor zowel potentiële kopers als verkopers:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Venray

Bij Huis Verkopen bewaken we zorgvuldig de prestaties van verkoopmakelaars in Venray. We weten hoe elke makelaar presteert, hoe snel ze verkopen en welke prijzen ze gemiddeld behalen. Dankzij ons inzicht in het aantal verkochte woningen en de duur daarvan, kunnen we je begeleiden bij het vergelijken en vinden van de meest geschikte makelaar.

Je vraagt je misschien af hoe dit jou ten goede komt. Het wordt zeer onderschat hoe een geschikte makelaar de kaarten in je voordeel kan spelen. Onze vergelijkingstools helpen je niet alleen een snelle verkoop te realiseren, maar optimaliseren ook je mogelijkheid om een hogere verkoopprijs voor je huis te krijgen.

Vergelijk makelaars in Venray Of lees meer over makelaars in Venray

Gemiddelde tarieven van makelaars in Venray

Veel mensen stellen zich vaak de vraag: "Wat rekent een makelaar mij voor het verkopen van mijn huis in Venray?". Gemiddeld hanteren makelaars in Venray een courtage van 1,15% van de verkoopprijs van het huis. Dit bedrag gaat gepaard met verschillende andere verkoopkosten waar je mee te maken kan krijgen.

Bij het kiezen van een makelaar is het ook belangrijk om verder te kijken dan alleen de courtage. Makelaars verschillen namelijk niet alleen op basis van kosten. Zo kunnen ze ook variëren in hun expertise, verkoopstrategie en service. Je doet er daarom verstandig aan om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook aandacht te besteden aan de manier waarop de makelaar zijn diensten aanbiedt en hoe hij je begeleidt tijdens het verkoopproces.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Venray

Als je een wandeling maakt in Venray, merk je misschien op dat een deel van de woningen hier sociale huurwoningen betreft. Het zijn er echter niet zoveel als je wellicht verwacht. Het overgrote merendeel van de woningen in deze levendige gemeente, zijn namelijk koopwoningen. Het exacte aantal koopwoningen in Venray is 7764.

Aantal verkochte woningen in Venray

In de laatste 12 maanden zijn er in Venray heel wat woningen in de verkoop geplaatst en succesvol verkocht. Onder die verkochte woningen vallen een 183 aantal transacties. Ben je benieuwd naar de maandelijkse en jaarlijkse details van deze aanmeldingen en transacties? Die vind je in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Venray te verkopen?

Overweeg je jouw woning in Venray te verkopen? Iedere verkoop begint met een helder plan van aanpak. Daarom biedt Huis Verkopen een praktisch stappenplan aan waarmee je in heldere stappen de complexiteit van het verkoopproces kunt beheersen. Het voornaamste advies dat we je willen geven, is het altijd zorgvuldig doorlopen van elke stap tijdens het verkooptraject.

Om een goede verkoop te garanderen, is het van groot belang om een bekwaam makelaar in arm te nemen. Een makelaar navigeert je moeiteloos door de stappen en helpt je met belangrijke beslissingen zoals het aanvragen van een energielabel. Het mag dan een leerrijk proces zijn, niets is zo waardevol als het puntsgewijs volgen van de stappen in het stappenplan en de expertise van een professionele makelaar.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de vastgoedmarkt in Venray. Van vraag- en verkoopprijzen tot transacties en aanmeldingen, alles wordt nauwkeurig bijgehouden. Als je overweegt om je woning te verkopen, helpt deze actuele informatie je bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Voordelen van Huis Verkopen bij jouw woningverkoop

Mocht je besluiten om je woning te gaan verkopen, dan is Huis Verkopen jouw onmisbare partner bij elke stap in dit proces. Je kan bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen om inzicht te krijgen in de waarde van je huis. Bespaar op makelaarskosten door gemakkelijk makelaarstarieven op te vragen. En via makelaars vergelijken zorg je dat je de beste makelaar in Venray vindt. Het online platform van Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken, waardoor je alles voor de verkoop op de beste manier kan regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen