Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Gemert

Het verkopen van je huis in Gemert vereist zorgvuldige planning en voorbereiding. Door vooraf verschillende makelaars te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie. Het vinden van de juiste professionele begeleiding kan immers het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een lange, onzekere periode.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Gemert

Verkoop je jouw huis in Gemert? Dan zijn er een aantal factoren om in de gaten te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor jouw woning krijgen en vermijd je graag hoge makelaarskosten. Je wilt ook voorkomen dat jouw woning te lang te koop staat om dubbele woonlasten te vermijden. Maar ook de presentatie van de woning en de onderhandelingen zijn aspecten waar aandacht aan besteed moet worden. De juiste strategie en keuzes kunnen het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een langdurig, stressvol proces.

Je vraagt je wellicht af hoe de huizenverkoop in Gemert op dit moment gaat. Hoe lang staan woningen gemiddeld te koop? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoe vind je de beste makelaar voor jouw specifieke situatie? Dit is een taak waar makelaars vergelijken jou bij kan helpen. Laten we eens kijken naar de actuele cijfers voor woningverkoop in Gemert:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 438.219
Besparing (gem.)
€ 1.117

Je huis snel verkopen in Gemert

In Gemert is de vastgoedmarkt levendig en woningen worden doorgaans snel verkocht. Het duurt gemiddeld 57 dagen voordat een woning is verkocht. Hier zijn enkele tips om je verkoopsnelheid te versnellen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies: Voordat je een makelaar kiest, bekijk de strategieën en verkoopplannen van verschillende makelaars. Je kunt hier makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars: tarieven opvragen.
 2. Maak je huis verkoopklaar: Een opgeruimd, schoon en goed onderhouden huis maakt een goede eerste indruk bij potentiële kopers. Besteed aandacht aan kleine reparaties en een frisse lik verf waar nodig.
 3. Prijs je woning correct: Een te hoge vraagprijs kan kijkers afschrikken en de verkoop vertragen. Verricht daarom een grondige waardebepaling. Hier kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen: waardebepaling aanvragen.

Tips in Gemert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Gemert op?

In Gemert ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op € 438.219. Het bedrag waarvoor een huis verkocht wordt, hangt af van diverse factoren. Denk aan de staat van het huis, de locatie, maar ook de vraag en het aanbod in de markt op het moment van verkoop. Allemaal zaken die in juli 2024 op dit bedrag uitkomen.

Bij het bekijken van de huizenprijzen in Gemert wordt ook gekeken naar de gemiddelde prijs per m2, deze is momenteel € 3.927. Echter, deze maatstaf geeft geen volledig beeld van de prijs. Het houdt namelijk geen rekening met de grootte van het perceel. Een huis met een groter perceel kan daardoor duurder uitvallen, ondanks een lagere prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Gemert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.500
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Gemert bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Gemert.

Feitjes over Gemert

 • Gemert is een historische stad, gesticht rond 1200 na Chr.
 • De plaats beschikt over een eigen kasteel, Kasteel Gemert.
 • Het heeft een lokale bierbrouwerij: 'Commanderije van Sint Jan'.

Tips om je woning te verkopen in Gemert

Ben je van plan om je huis in Gemert te verkopen? De huizenmarkt kan een lastig terrein zijn om te navigeren. Het vereist zowel kennis als strategie. Hier zijn enkele tips om je door dit proces te leiden en je te helpen om je huis succesvol te verkopen.

 • Kies een lokale makelaar. Ze kennen de marktomstandigheden in Gemert, hebben een netwerk van potentiële kopers en kunnen de beste verkoopstrategie bepalen.
 • Zorg dat je woning pico bello in orde is. Een frisse laag verf, gerepareerde lekkages, goed onderhouden tuin, enz. Dit kan de waarde van je huis verhogen en snellere verkoop bevorderen.
 • Wees realistisch over de verkoopprijs. Het is verleidelijk om te hoog te gaan zitten, maar het kan potentiële kopers afschrikken en de verkoop vertragen.
 • Promoot je huis effectief. Gebruik professionele foto's, een nauwkeurige beschrijving, en promoot bij diverse kanalen zoals sociale media, makelaarswebsites en kranten.
 • Plan de verkoop slim. Verkoop je huis wanneer de vraag het hoogst is. In de lente en de zomer zijn er doorgaans meer kopers actief.

Ontdek jouw stappenplan in Gemert:

 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Biedt jou overzicht en structuur in het proces
 • Zorgt voor een gestroomlijnde verkoopervaring
 • Helpt je duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Gemert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Gemert kost je als verkoper gemiddeld € 7.042. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Gemert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 438.219) € 4.820
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.042

Kosten van makelaars in Gemert

Wanneer je ervoor kiest om je huis in Gemert te verkopen door middel van een makelaar, dan komen hier kosten bij kijken. De meeste makelaars werken met een courtage. Dit betekent dat ze een bepaald percentage van de verkoopprijs van je woning als vergoeding krijgen. Gemiddeld is dit in Gemert 1,10%.

Deze gemiddelde courtage is dus een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit betekent dat hoe hoger de verkoopprijs is, hoe hoger de kosten voor de makelaar zullen zijn. Houd dit dus goed in gedachten wanneer je je huis op de markt brengt in Gemert. Het is ook slim om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je de meest passende keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Gemert.

Andere kosten bij verkoop

Een huis verkopen in Gemert komt met diverse kosten waar je rekening mee moet houden. Buiten de kosten voor een makelaar, die een gemiddelde courtage rekenen van 1,10% en je dus grofweg zo'n € 4.820 kosten, zijn er nog andere factoren die je in je budget op moet nemen.

Notariskosten

Een kostenpost die vaak vergeten wordt in het budget, maar toch echt bij de verkoop van een woning hoort, zijn de notariskosten. Deze kosten zijn voor de hypotheek- en eigendomsakte en kunnen per notaris variëren. Het is daarom altijd een goede stap in jouw proces om erbij stil te staan.

Maar vergeet niet: de prijzen tussen de notarissen kunnen behoorlijk variëren. Dus doe je huiswerk voordat je een definitieve notaris kiest. Het uitbesteden van deze juridische verplichting is zeker waardevol.

Energielabel

Wanneer je je huis in Gemert wilt verkopen, is het ook belangrijk om een definitief energielabel aan te vragen. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van jouw woning, iets waar potentiële kopers in geïnteresseerd kunnen zijn. Hier zitten kosten aan verbonden, deze zijn afhankelijk van de erkend deskundige die je inschakelt.

Weet je niet zeker of je al een definitief energielabel voor jouw woning hebt? Dan kun je dit eenvoudig checken. Als jouw huis geen definitief label heeft, moet je die aanvragen voordat je het huis verkoopt. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Verkoopstyling en onderhoud

In de voorbereiding op de verkoop van je woning, kunnen de kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud ook meetellen. Dit kan variëren van het schilderen van muren tot het repareren van lekkende kranen. Goed onderhoud en een aantrekkelijke presentatie van de woning kan potentiële kopers aantrekken en zelfs de verkoopprijs verhogen.

Gemiddeld gaat het om een investering van rond de € 875. Het kan een flinke uitgave zijn, maar bedenk wel dat een goed gepresenteerde, aantrekkelijke woning meer kijkers aantrekt en mogelijk sneller verkocht wordt.

Wanneer mijn huis verkopen in Gemert?

Je vraagt je waarschijnlijk af: is dit wel het juiste moment om mijn huis in Gemert te verkopen? Het antwoord op die vraag is een volmondig ja. De woningmarkt is in juli 2024 bijzonder gunstig voor verkopers en er is veel vraag naar woningen, wat het een uitstekende tijd maakt om je huis te verkopen.

Je vraagt je wellicht af hoe je de verkoop juist aanpakt. Een essentieel onderdeel daarvan is het kiezen van de juiste makelaar. Om je hierbij te helpen, kan je op onze website eenvoudig makelaars vergelijken. Zo neem je een geïnformeerde beslissing en vind je de makelaar die het best bij jou én je woning past.

Vergelijk makelaars in Gemert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je je woning verkopen? Het unieke stappenplan van Huis Verkopen is gemaakt om je bij dit proces te begeleiden. Je krijgt inzicht in alle stappen waarmee je rekening moet houden tijdens de verkoop van jouw huis. Daarnaast kun je met ons stappenplan flink besparen op de kosten van de verkoop van je woning. Het stappenplan is specifiek afgestemd op jouw huis, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling van je huis

Weten wat je huis waard is, is een belangrijk uitgangspunt in de verkoop. Bij Huis Verkopen krijg je een gratis waardebepaling van je woning. Zo ben je volledig voorbereid in de onderhandeling met potentiële kopers.

Vergelijk makelaars om kosten te besparen

In Gemert zijn er diverse makelaars actief. Maar wie is de beste voor jouw huis? Huis Verkopen helpt je met makelaars vergelijken. Je krijgt inzicht in hun tarieven, zodat je flink kunt besparen op de makelaarskosten.

Vraag makelaarstarieven op

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen aan een makelaar. Daarom kun je via Huis Verkopen makkelijk makelaarstarieven opvragen. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken en flink besparen op de kosten.

Gebruik aanvullende diensten voor een vlotte verkoop

Huis Verkopen heeft naast de gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel, woningstyling en meer handige diensten die bijdragen aan een vlotte en zorgeloze verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Gemert

Je kunt de waarde van je huis vaststellen door een waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Deze neemt de staat van het huis, de locatie in Gemert en recent verkochte huizen in de buurt in acht om tot een goede vraagprijs te komen.

Het kiezen van de beste makelaar in Gemert is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en de specifieke kenmerken van je woning. Om te helpen bij het vinden van de beste makelaar, kun je gebruik maken van de tool om makelaars te vergelijken op onze website.

Er zijn meerdere stappen die je moet volgen, van de voorbereiding tot de overdracht bij de notaris. Ons handige stappenplan kan je helpen om niets over het hoofd te zien bij het verkoopproces in Gemert.

Het verkopen van een huis gaat gepaard met diverse kosten, zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het aanvragen van documenten. Op onze pagina over kosten van huisverkoop vind je alle informatie over de mogelijke kosten die je kunt verwachten in Gemert.

Er zijn verschillende manieren om je huis in Gemert snel te verkopen. Een goede start is door het volgen van de tips om je woning snel te verkopen die je op onze website kunt vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen