Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Boxmeer

Ben je van plan je huis in Boxmeer te verkopen? De woningmarkt kan uitdagend zijn, maar met de juiste informatie en begeleiding, kan deze uitdaging een succes worden. Op HuisVerkopen.nl vind je alle essentiële informatie en tools voor een soepele en succesvolle verkoop van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Boxmeer

Als woningverkoper in Boxmeer heb je verschillende doelen voor ogen. Misschien streef je naar het behalen van een hoge verkoopprijs voor jouw woning. Of wellicht wil je jouw huis zo snel mogelijk verkopen. Andere doelen kunnen zijn: het minimaliseren van de stress en onzekerheid die komen kijken bij het verkopen van een huis, of het vinden van een betrouwbare koper die net zo enthousiast is over jouw huis als jijzelf.

Je hebt waarschijnlijk enkele vragen. Hoe snel worden huizen in Boxmeer verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in jouw buurt? En hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Boxmeer:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 410.015
Besparing (gem.)
€ 1.333

Je huis snel verkopen in Boxmeer

In de charmante gemeente Boxmeer kunnen woningen vrij vlot verkocht worden. Gemiddeld worden woningen hier binnen 64 dagen verkocht. Natuurlijk kan dit fluctueren op basis van verschillende factoren.

 1. Bepaal de juiste vraagprijs. Prijzen je woning te hoog kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een lage prijs je winst kan minimaliseren. Een ervaren makelaar uit Boxmeer kan hierbij helpen om de vraagprijs nauwkeurig te bepalen.
 2. Verbeter de woningpresentatie. Eerste indrukken zijn alles. Zorg ervoor dat je huis netjes en opgeruimd is. Geef de muren mogelijk een frisse lik verf en zorg dat de tuin er verzorgd uitziet. Hierdoor zal je woning aantrekkelijk overkomen op foto’s en tijdens bezichtigingen.
 3. Zorg voor goede marketing. Dit gaat verder dan alleen een bord in de vooruin. Maak gebruik van sociale media, lokale media en online platforms om de zichtbaarheid van je woning te verhogen en zo een groter publiek te bereiken.

Tips in Boxmeer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Boxmeer op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Boxmeer ligt momenteel rond de € 410.015. Dit bedrag varieert sterk per woning en hangt onder andere af van factoren als de grootte van de woning, de staat van het onderhoud en de ligging. Ook de beoordeling van een taxateur speelt hierin een grote rol.

Bij het bepalen van de verkoopwaarde van een vastgoed in Boxmeer is ook de gemiddelde prijs per m2 interessant om naar te kijken. Deze ligt momenteel rond de € 3.333. Woningprijzen zijn altijd in beweging, en of je nu koopt of verkoopt, het loont om deze ontwikkelingen nauwgezet in de gaten te houden, zeker in een periode als mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Boxmeer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Boxmeer bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Boxmeer.

Feitjes over Boxmeer

 • Boxmeer is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente.
 • Het Kasteel Boxmeer dateert uit de late middeleeuwen.
 • Boxmeer heeft een jaarlijks wielerevenement, 'Daags na de Tour'.

Tips om je woning te verkopen in Boxmeer

Je huis verkopen in Boxmeer, een pittoresk dorp in Noord-Brabant, kan een flinke uitdaging zijn in deze competitieve woningmarkt. Het is belangrijk om de juiste strategie toe te passen bij het verkopen van je woning. Hier zijn enkele tips om het verkoopproces voordeliger te maken:

 • Professionele foto's: Overweeg het inhuren van een professionele fotograaf voor het maken van foto's. Dit draagt bij aan een aantrekkelijke online advertentie en trekt meer serieuze kopers aan.
 • Efficiënt energiegebruik: Investeer in energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Potentiële kopers vinden dit aantrekkelijk en hiermee verhoog je ook de energielabel van het huis.
 • Optimale prijsstelling: Onderzoek de lokale huizenmarkt grondig om de optimale vraagprijs voor je huis te bepalen. Hierdoor voorkom je dat je huis lang te koop staat en verspil je geen geld aan renteverlies.
 • Opgeruimd huis: Een opgeruimd en schoon huis maakt een groot verschil tijdens bezichtigingen. Potentiële kopers kunnen zichzelf eerder in het huis zien wonen, wat de kans op een verkoop kan verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Boxmeer:

 • Stappenplan zorgt voor optimale woningverkoop aanpak
 • Woningverkoop wordt eenvoudig en overzichtelijk
 • Helpt bij het maken van kostenbesparende keuzes
 • Stappenplan is vrijblijvend en volledig kosteloos
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Boxmeer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Boxmeer kost je als verkoper gemiddeld € 5.836. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Boxmeer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 410.015) € 4.510
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.836

Kosten van makelaars in Boxmeer

Als je jouw huis wilt verkopen in Boxmeer, is het gebruikelijk om een makelaar in te schakelen. De kosten hiervoor bestaan meestal uit opstartkosten en een courtage. De gemiddelde opstartkosten die de meeste makelaars in Boxmeer in rekening brengen kunnen oplopen tot € 515. Deze kosten dekken services zoals foto's maken, de advertentie opstellen en plaatsen, en het rondleiden van potentiële kopers.

Het courtage dat je voorgesteld krijgt door een makelaar is in de regel een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit zal meestal 1,10% bedragen. Deze vergoeding is vaak op maat gemaakt, gebaseerd op jouw specifieke situatie, waaronder het type woning dat je verkoopt en de locatie ervan. Het is dus belangrijk om dit vooraf duidelijk af te stemmen met de makelaar.

Lees meer over makelaars in Boxmeer.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om een definitief energielabel te hebben. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Zonder dit label riskeer je een boete, dus het is zaak dit label tijdig te regelen.

Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Deze zijn variabel en hangen af van de inspecteur die je kiest. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je berekening als je jouw huis wilt verkopen.

Notariskosten

Aan de verkoop van je woning zijn ook notariskosten verbonden. De notaris zorgt ervoor dat de overdracht volgens de regels verloopt. Deze kosten zijn voor jouw rekening als verkoper.

De notariskosten bestaan onder andere uit de kosten voor het opmaken van de koopakte en de kosten voor de inschrijving bij het kadaster. Deze kosten kunnen onderling verschillen per notaris en het is verstandig om vooraf offertes aan te vragen.

Marketingkosten

Om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, zijn er marketingkosten. Denk aan professionele foto's, een verkoopbord in de tuin en advertenties op woningsites.

Dikwijls zijn deze kosten inbegrepen in de makelaarstarieven. Omdat deze tarieven behoorlijk kunnen variëren, is het raadzaam om deze goed te vergelijken voordat je een makelaar in de arm neemt.

Wanneer mijn huis verkopen in Boxmeer?

Is dit het ideale moment om je woning in Boxmeer te verkopen? Kijkend naar de woningmarkt, zien we dat mei 2024 inderdaad een gunstige periode lijkt. Houd er echter wel rekening mee dat een succesvolle verkoop niet alleen van de marktomstandigheden afhangt, maar ook een gedegen verkoopplan vereist.

Misschien vraag je je af hoe je dit verkoopplan het beste in elkaar zet? Gelukkig kan een vakkundige makelaar je hierbij helpen. Je kunt makelaars eenvoudig met elkaar vergelijken op basis van ervaring, tarieven en diensten via deze pagina. Zo vind je snel de beste partner voor jouw huisverkoop in Boxmeer.

Vergelijk makelaars in Boxmeer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als aanstaande woningverkoper heb je heel wat zaken te regelen voor een succesvolle verkoop. Hoe fijn is het dan om steun te krijgen in de vorm van handige tools, tips en een uitgebreid stappenplan? Laat ons je introduceren aan Huis Verkopen. Dit online platform is geheel ontwikkeld om de verkoop van jouw woning zo makkelijk mogelijk te maken. Met Huis Verkopen aan je zijde hoef je je geen zorgen meer te maken over het regelen van de gehele verkoop, omdat alles overzichtelijk op één plek staat.

Vergelijk lokale makelaars

Makelaars vergelijken kan een lastige klus zijn. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit een stuk eenvoudiger. Met de tool op de website kan je makkelijk verschillende makelaars in Boxmeer vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste makelaar kiest voor de verkoop van jouw woning.

Besparen op makelaarskosten

Het opvragen van makelaarstarieven kan je een hoop geld besparen. Via Huis Verkopen kan je deze tarieven snel en eenvoudig opvragen bij lokale makelaars. Zo kan je flink besparen op de makelaarskosten.

Het beste verkoopadvies

Om de hoogste prijs voor je woning te krijgen, heb je goed verkoopadvies nodig. Bij Huis Verkopen kan je gratis en vrijblijvend verkoopadvies aanvragen bij lokale makelaars. Zo krijg je altijd het beste verkoopadvies.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Boxmeer

Je kan de verkoopprijs van je huis zelf inschatten aan de hand van vergelijkbare panden in je omgeving, maar het is beter om een professionele waardebepaling aan te vragen. Dit geeft een realistischer beeld van wat je kan verwachten.

Begin met het bepalen van de waarde van je huis, maak goede foto's voor de verkoopadvertentie, werk samen met een makelaar en laat je huis zien aan potentiële kopers. Voor meer gedetailleerde stappen kan je dit handige stappenplan bekijken.

De kosten voor het verkopen van je huis variëren en omvatten onder andere makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Bekijk voor meer informatie de pagina over verkoopkosten.

Een aantrekkelijk geprijsde woning in combinatie met goede marketing kan zorgen voor een snelle verkoop. Zorg voor aantrekkelijke foto's en beschrijvingen van je huis. Bekijk deze pagina voor meer tips om je huis snel te verkopen.

Een goede makelaar vinden kan door te kijken naar ervaringen van anderen, tarieven te vergelijken en persoonlijke gesprekken te voeren. Gebruik deze tool om makelaars te vergelijken en de beste te vinden voor je verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen