Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sint Anthonis

Bij de oriëntatie rondom de verkoop van je huis in Sint Anthonis, zijn er essentiële aspecten die je niet mag overslaan. Het regelen van zaken zoals je energielabel en de keuze voor een bekwame makelaar zijn dringend aan te raden om succesvol te kunnen verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sint Anthonis

Als woningverkoper in Sint Anthonis heb je diverse doelen op je lijstje staan. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen. Maar wellicht is het voor jou net zo belangrijk om snel je huis te verkopen of je wilt juist dat het verkoopproces zo min mogelijk stress en zorgen met zich meebrengt. Een goede makelaar die aantoonbare resultaten heeft geboekt in Sint Anthonis kan een snelle verkoop realiseren en deze doelen helpen te bereiken.

Je vraagt je vast af hoe de woningmarkt in Sint Anthonis eruitziet. Hoe snel worden huizen in Sint Anthonis verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Deze vragen en meer kunnen worden beantwoord door eens een blik te werpen op onze handige pagina waar je gratis verkoopadvies kunt aanvragen. Hier volgen enkele actuele cijfers over de woningmarkt in Sint Anthonis:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
76 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 423.250
Besparing (gem.)
€ 1.333

Je huis snel verkopen in Sint Anthonis

In Sint Anthonis worden woningen gemiddeld binnen 76 dagen verkocht. Wil je jouw woning sneller van de hand doen? Hier zijn enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

 1. Zorgvuldige verkoopvoorbereiding. Een grondige voorbereiding op de verkoop van je woning kan de verkoop versnellen. Maak notities van alle vereiste reparaties, schoonmaken en organiseren voor het pand op de markt gaat. Hiermee voorkom je onnodige vertragingen en creëer je een positieve eerste indruk bij potentiële kopers.
 2. Realistische prijsstelling. Als je je woning te hoog prijst, kan het langer duren voordat hij verkocht wordt. Laat de waarde van je huis bepalen door een makelaar via deze link en stel op basis daarvan een marktconforme vraagprijs op.
 3. Fantastische foto's. De eerste indruk van je huis voor potentiële kopers is in veel gevallen de foto’s die ze online zien. Professionele foto's kunnen een wereld van verschil maken. Overweeg daarom om een professionele fotograaf te huren die je huis op zijn best weergeeft.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Sint Anthonis

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sint Anthonis op?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Sint Anthonis? Hoeveel je voor jouw huis zou kunnen krijgen is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van je woning, de marktcondities, en uiteraard de locatie. In deze periode - in februari 2024 - ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Sint Anthonis op € 423.250 euro.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Sint Anthonis, zul je merken dat deze momenteel rond de € 2.483 euro ligt. Woningprijzen zijn echter altijd in beweging en het is daarom verstandig om dit in de gaten te houden. Volgen van de woningmarkt kan je helpen de juiste beslissing te nemen over het moment van verkoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sint Anthonis

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800
€ 2.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sint Anthonis bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sint Anthonis.

Tips om je woning te verkopen in Sint Anthonis

Als je overweegt je huis in Sint Anthonis te verkopen, wil je natuurlijk dat dit soepel en succesvol verloopt. Hieronder een aantal waardevolle tips die je kunnen helpen een optimale verkoop van je woning te realiseren.

 • Kies een lokale makelaar: Een lokale makelaar kent de huizenmarkt in Sint Anthonis als geen ander en kan je daardoor het beste advies geven over de vraagprijs en succesvolle verkoopstrategieën.
 • Zorg voor hoogwaardige fotografie: Het belang van goede foto's kan niet worden onderschat. Besteed deze taak uit aan een professionele fotograaf om je huis in het beste licht te presenteren.
 • Breng woningverbeteringen aan: Kleine reparaties en updates kunnen de waarde van je huis verhogen en potentiële kopers aantrekken. Denk aan een frisse verflaag, grondige schoonmaak of tuinonderhoud.
 • Maak gebruik van social media: Promoot de verkoop van je huis ook op sociale media. Je makelaar kan je hierbij ondersteunen en je woning onder de aandacht brengen van een breder publiek.
 • Zorg dat je huis er uitnodigend uitziet: Een schoon en opgeruimd huis geeft potentiële kopers een goede eerste indruk en helpt hen het huis als hun toekomstige thuis te visualiseren.

Ontdek jouw stappenplan in Sint Anthonis:

 • Het stappenplan is specifiek op jouw woning gericht
 • Dankzij het stappenplan verloopt de woningverkoop soepel
 • Het interactieve stappenplan bespaart je duizenden euro's
 • Jouw wensen en voorkeuren staan centraal in het plan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sint Anthonis?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sint Anthonis kost je als verkoper gemiddeld € 5.410. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sint Anthonis In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 423.250) € 4.867
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.410

Kosten van makelaars in Sint Anthonis

Als je een huis in Sint Anthonis verkoopt, hanteert een makelaar gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs van je huis. Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillen in zowel hun tarieven als de mate van dienstverlening. Sommige makelaars kunnen een lagere courtage hanteren, maar verwachten dat je zelf een deel van het werk doet, zoals het regelen van bezichtigingen of het opstellen van de verkoopovereenkomst.

Bij andere makelaars betaal je mogelijk een hoger tarief, maar dan verzorgen zij het volledige verkooptraject voor je. Ze nemen dan alle taken op zich, zoals het adverteren van je huis, het regelen van bezichtigingen, het onderhandelen over de prijs en het opstellen van de koopovereenkomst. Houd hier rekening mee wanneer je een makelaar kiest in Sint Anthonis.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel te hebben. Niet iedereen is zich hiervan bewust, maar de kosten van een energielabel kunnen behoorlijk oplopen en zijn dus iets om rekening mee te houden als je jouw woning gaat verkopen.

Met een energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien hoe energiezuinig jouw woning is. Het aanvragen van een energielabel is niet ingewikkeld en het bijbehorende bedrag kan snel terugverdiend worden als je huis hierdoor sneller verkoopt. Ga dus snel aan de slag en regel jouw energielabel.

Marketingkosten

Naast eventuele makelaarskosten, zijn er ook marketingkosten. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld advertenties, online promotie of professionele foto's van jouw woning. Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten.

Marketingkosten kunnen variëren, afhankelijk van hoe jij jouw woning wilt presenteren. Dit zijn kosten die je maakt om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Het is daarom verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken.

Verkoopklaar maken van de woning

Voordat je jouw woning verkoopt, zijn er vaak nog een aantal dingen die moeten gebeuren. Een frisse verflaag, een gerepareerde dakgoot of een bijgewerkte tuin zijn typische voorbeelden.

Deze kostenpost varieert natuurlijk sterk per woning. Het is een flinke klus, maar het wordt vaak terugverdiend in de vorm van een hogere verkoopprijs. Pak het dus slim aan en investeer waar nodig in jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Sint Anthonis?

Is het een goede tijd om je huis in Sint Anthonis te verkopen? Het lijkt er zeker op. De woningmarkt in Sint Anthonis toont veel overeenkomsten met de lokale woningmarkt in vergelijkbare gemeenten qua grootte en locatie. Er is momenteel een sterk verlangen naar vastgoed en dat maakt deze periode aantrekkelijk voor verkoop.

Je vraagt je misschien af: wat betekent dat concreet voor mijn verkoopkansen? De actuele marktsituatie betekent dat er veel kopers zijn en minder aanbod. Het resultaat is dat huizen vaak snel verkocht worden, wat februari 2024 een uiterst geschikt moment maakt om je huis in Sint Anthonis op de markt te brengen.

Vergelijk makelaars in Sint Anthonis Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je woning in Sint Anthonis te verkopen, komen er veel zaken op je pad waar je rekening mee moet houden. Misschien vraag je je af welke stappen je moet volgen en hoe je alles het beste kunt aanpakken. Gelukkig is er Huis Verkopen, een website die je alle nodige informatie en tools biedt om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Met ons overzichtelijke en gemakkelijke stappenplan weet je altijd waar je aan toe bent. Het biedt je houvast en zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het maakt de verkoop van je huis een stuk overzichtelijker en zelfs leuker!

Onafhankelijke vergelijking van makelaars

Voor de verkoop van je woning wil je natuurlijk de beste makelaar. Maar hoe weet je welke dat is? Met Huis Verkopen kun je makelaars in Sint Anthonis onafhankelijk vergelijken op basis van hun prestaties en tarieven. Zo weet je zeker dat je de makelaar kiest die het beste bij je past.

Kosten besparen met Huis Verkopen

De verkoop van je huis brengt kosten met zich mee. Met ons stappenplan vergelijk je eenvoudig dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo zie je direct waar je op kunt besparen en houd je de makelaarskosten zo laag mogelijk.

Altijd het overzicht behouden

Het verkoopproces kan soms overweldigend zijn. Ons interactieve stappenplan helpt je het overzicht te behouden. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af. Zo weet je altijd waar je staat en wat je nog moet regelen voor de verkoop van je woning.

Gratis en vrijblijvend specialisten vinden

Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het vinden van de juiste makelaar, maar ook bij het vinden van overige specialisten, zoals een ontruimer of verhuizer. En het mooie is: onze service is gratis en vrijblijvend. Zo regel je alles rondom de verkoop van je woning gemakkelijk op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sint Anthonis

Een taxatie door een professionele taxateur kan de waarde van je huis in Sint Anthonis bepalen. Voor een algemene indicatie kun je de huidige verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw omgeving raadplegen. Je kunt ook gebruik maken van de woningwaarde tool op onze website.

Voordat je jouw huis gaat verkopen, is het belangrijk dat alle juridische en financiële zaken op orde zijn. Denk hierbij aan het opvragen van jouw huidige hypotheekstand, het aanvragen van een energielabel en het in orde maken van de verkoopdocumentatie. Bij wat moet ik regelen vind je een uitgebreide checklist.

Er zijn verschillende factoren waar je op kan letten bij het uitkiezen van een makelaar. Uiteraard zijn de kosten belangrijk, maar let ook op de manier van communiceren, ervaringen van vorige klanten en kennis van jouw lokale markt in Sint Anthonis. Op onze website kun je een goede makelaar vinden en met elkaar vergelijken.

Door je woning goed te presenteren, een realistische vraagprijs te stellen en je woning actief onder de aandacht te brengen, kun je de verkoop bespoedigen. Onze pagina met tips om een woning snel te verkopen geeft je meer informatie over dit onderwerp.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen