Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veghel

Je staat op het punt je huis in Veghel te verkopen, een belangrijke stap vol met keuzes en mogelijkheden. Daarom is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn. Op deze website belichten we alle stappen van het verkooptraject, zodat je goed voorbereid en met vertrouwen je huis kunt verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veghel

Als woningverkoper in Veghel heb je diverse doelen voor ogen. Natuurlijk wil je jouw huis voor de beste prijs verkopen, maar dat is niet het enige. Je wilt ook een vlotte verkoop, zonder te veel rompslomp. Misschien zoek je sterke promotie voor jouw huis of wil je simpelweg een rustig verkoopproces zonder stress. Of misschien wil je wel dat jouw makelaar sterk onderhandelt. Een goede verkoopprijs en een soepele afhandeling, dat zijn de kernpunten waar het bij jou om draait.

Je zit vast vol vragen. Hoe snel worden huizen in Veghel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Wat is de huidige waarde van jouw woning? Voor antwoorden en advies kan je terecht op deze pagina om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hier volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Veghel:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 415.841
Besparing (gem.)
€ 1.393

Je huis snel verkopen in Veghel

Is het tijd om je woning in Veghel te verkopen? Het gemiddelde aantal dagen dat een woning in Veghel te koop staat voordat deze verkocht wordt, is 44 dagen. Dit is slechts een gemiddelde en met de juiste aanpak kan jouw huis sneller verkocht worden. Hieronder vind je drie handige tips.

 1. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je woning. Investeer in professionele foto's en overweeg een video tour door je woning. Dit geeft potentiële kopers een goede eerste indruk en trekt meer geïnteresseerden.
 2. Bepaal de juiste verkoopprijs. Je wilt niet te hoog zitten zodat je potentiële kopers afschrikt, maar ook niet te laag zodat je winstmarge verliest. Een professionele waardebepaling kan hierbij helpen.
 3. Zet je netwerk in. Laat vrienden en familie weten dat je je huis verkoopt. Je kunt je huis ook promoten op social media, vergeet hierbij niet belangrijke kenmerken en foto's van je huis te delen.
Huis verkopen Veghel tips

Tips in Veghel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veghel op?

Huizen in Veghel worden momenteel gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 415.841 euro. Deze verkoopprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de locatie binnen Veghel en de vraag naar dit soort huizen in de huidige periode, februari 2024.

Als we dit gemiddelde omslaan naar een prijs per vierkante meter, komen we uit op een bedrag van € 3.410 euro per m2. Dit is niet alleen afhankelijk van de bovengenoemde factoren, maar ook van de indeling van de ruimte. Een huis met veel open ruimte en veel licht zal bijvoorbeeld doorgaans meer per m2 opbrengen dan een huis met veel kleine, donkere kamers.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veghel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veghel bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veghel.

Feitjes over Veghel

 • Veghel maakt sinds 2019 deel uit van de gemeente Meierijstad.
 • De plaats beschikt over een imposante, neogotische Sint-Lambertuskerk.
 • Veghel speelt een belangrijke rol in de voedselverwerkende industrie.

Tips om je woning te verkopen in Veghel

Je huis verkopen in Veghel kan een grote uitdaging zijn, maar met de juiste stappen en een goede voorbereiding maak je de kans op een succesvolle en winstgevende verkoop groter. Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen.

 • Kies de juiste makelaar die bekend is met de lokale markt in Veghel. Die kan jou adviseren over de optimale vraagprijs, en kent de juiste marketingstrategieën voor deze specifieke locatie.
 • Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers: verf muren waar nodig, repareer kapotte zaken en zorg dat de woning schoon en netjes is. Een eerste indruk doet er echt toe!
 • Zorg voor professionele foto's. Goede foto's laten jouw huis er op zijn best uitzien. Overweeg om een professional in te huren, dit kan veel verschil maken.
 • Flexibel zijn met bezichtigingen kan je helpen meer potentiële kopers te trekken. Zorg ervoor dat het voor kijkers eenvoudig en gemakkelijk is om je huis te bezoeken.
 • Vraag een correcte prijs voor je huis. Te hoog, en je huis zal niet verkopen, te laag, en je verliest mogelijk geld. Een goede makelaar kan je hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Veghel:

 • Inzichtelijk stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Interactief en handig overzicht om niets te vergeten
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • HuisVerkopen.nl stappenplan is gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veghel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veghel kost je als verkoper gemiddeld € 6.016. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veghel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 415.841) € 4.491
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.016

Kosten van makelaars in Veghel

Wanneer je een huis gaat verkopen in Veghel, zal je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met makelaarskosten. Gemiddeld wordt hiervoor een courtage gerekend van 1,08% over de totale verkoopprijs van je woning. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Veghel € 415.841 bedraagt, betekent dat voor jou een gemiddelde makelaarskosten van € 4.491.

Maar deze kosten kunnen lager uitvallen. Een scherpere prijs kun je vaak krijgen door offertes op te vragen bij verschillende makelaars en deze bij jou thuis te laten komen. Op deze manier kun je een betrouwbare inschatting laten maken van je woning en onderhandelen over het tarief. Zo bespaar je aanzienlijk op de kosten van de verkoop van jouw huis in Veghel.

Lees meer over makelaars in Veghel.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten voor de verkoop

Voor de verkoop van je woning in Veghel zou je kunnen overwegen om enkele onderhoudswerken uit te voeren. Dit kan gaan om kleine reparaties of renovaties die de waarde van je woning kunnen verhogen. Denk aan het vervangen van versleten deurklinken, het schilderen van muren of het herstellen van een lekkende kraan.

De kosten voor deze werken variëren sterk afhankelijk van de aard en de omvang. Hoewel deze kosten in eerste instantie misschien onwelkom zijn, kunnen ze de verkoopsom flink verhogen. Het is dus een investering die zich bij de verkoop van je woning in Veghel terug kan betalen.

Verhuiskosten

Wanneer je je huis in Veghel verkoopt, zal je ook rekening moeten houden met de verhuiskosten. Dit omvat kosten voor het inpakmateriaal, het transport van je meubels en andere persoonlijke bezittingen en eventueel ook voor de huur van een tijdelijke opslagplaats.

Verhuizen brengt ook andere kosten met zich mee, zoals het doorgeven van adreswijzigingen, het opnieuw inrichten van je nieuwe huis en eventueel dubbele lasten in de periode tussen de verkoop van je oude huis en het betrekken van je nieuwe huis.

Kosten van een energielabel

Een energielabel is een verplicht document dat je moet overdragen aan de nieuwe eigenaar van je huis in Veghel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. De kosten voor zo'n label hangen af van de partij die je inschakelt om het label te verzorgen.

Je kunt kiezen voor een goedkopere doe-het-zelfoptie of voor een compleet advies door een erkend deskundige. Houd er rekening mee dat potentiële kopers veel waarde kunnen hechten aan een energiezuinig huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Veghel?

Is het nu het juiste moment om je woning in Veghel te verkopen? Het antwoord is een stellig ja. De huidige woningmarkt is erg gunstig voor verkopers vanwege de flinke vraag en het beperkte aanbod. Bovendien speelt de aantrekkelijke ligging van Veghel een significante rol, met de combinatie van landelijke rust en stedelijke voorzieningen dichtbij.

Misschien vraag je je af of alle makelaars hetzelfde resultaat kunnen bereiken in deze tijd? Zeker niet, want iedere makelaar heeft een andere benadering en ziet verschillende kansen. Het is daarom zinvol om makelaars te vergelijken om een goede match te vinden die je optimaal kan ondersteunen bij de verkoop van je huis in februari 2024.

Vergelijk makelaars in Veghel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je woning, dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. Met een uitgebreid aanbod van diensten en tools die je helpen bij het op de juiste manier verkopen van je huis, neemt Huis Verkopen je een hoop zorgen uit handen. Je behoudt de controle over de verkoop, maar je hebt toegang tot allerlei handige informatie, adviezen en diensten die je helpen om slimme keuzes te maken en niets over het hoofd te zien bij een verkoop van je woning. Om in de rijkelijke keuzes die je tijdens de verkoop moet maken niet verloren te raken, is het gebruik van de website een verstandige zet.

Handige tools voor de juiste voorbereiding

Met de gratis waardebepaling en vergelijkingstools op Huis Verkopen, bereidt je de verkoop van je woning tot in de puntjes voor. Zo voorkom je stress en onvoorziene verrassingen.

Besparen op makelaarskosten

Door de makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken via Huis Verkopen, zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt en bespaar je op de kosten van je makelaar.

Makkelijk en eenvoudig in gebruik

Huis Verkopen is ontworpen met gebruikersgemak in gedachten. Met een overzichtelijk stappenplan per verkoopfase, regel je op een moderne manier de verkoop van je huis.

Appartement verkopen in Veghel

Als je een appartement in Veghel gaat verkopen, zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. In tegenstelling tot een woonhuis, maakt een appartement deel uit van een groter geheel en hiervoor gelden bijzondere rechten en plichten. Er zijn regels die zijn vastgelegd in de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en potentiële kopers willen graag weten hoe dat geregeld is.

Vóór je een appartement te koop aanbiedt, is het handig om een duidelijk overzicht te hebben van de maandelijkse VvE-kosten en eventuele geplande grote investeringen. Houd ook rekening met het feit dat kopers verwachten dat het appartement qua onderhoud in orde is. Een verzorgd object in combinatie met een gezonde, actieve VvE verhoogt de aantrekkelijkheid en kan uiteindelijk helpen bij een vlotte verkoop van jouw appartement in Veghel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veghel

De eerste stappen zijn het bepalen van de vraagprijs en het aantrekkelijk maken van je huis voor potentiële kopers. Je kunt hiervoor het beste een lokale makelaar inschakelen. Voor meer in-depth informatie over waar je op moet letten, kun je ons handige stappenplan raadplegen.

Het bepalen van de vraagprijs is een belangrijk aspect van de huizenverkoop. Het is een goed idee om hierbij gebruik te maken van een getaxeerde woningwaarde en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in je buurt. Voor een uitgebreide uitleg kun je terecht op deze pagina.

Voor de verkoop van je huis heb je een aantal documenten nodig, zoals een energielabel, de eigendomsakte en een lijst van zaken. Bekijk de volledige lijst van benodigde documenten op onze website.

De beste aanpak is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de woningmarkt in Veghel. Over het algemeen valt aan te bevelen om een ervaren lokale makelaar in te schakelen, je woning goed te presenteren en realistisch te zijn over de vraagprijs. Op onze site bieden we je tal van tips om de verkoop van je huis vlot en succesvol te laten verlopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen