Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oss

Overweeg je jouw huis in Oss te verkopen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing met veel aspecten, zoals het inschakelen van een makelaar en de bijbehorende kosten. Die makelaarskosten kunnen sterk verschillen, dus oriënteer goed voor je een keuze maakt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oss

Als je je huis in Oss gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Ook wil je de woning snel verkopen, zodat je dubbele woonlasten voorkomt.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Oss doorgaans worden verkocht. Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. En misschien nog wel het belangrijkste: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? De antwoorden op deze vragen helpen je om de verkoop van je huis in Oss goed aan te pakken. Hieronder volgen de actuele cijfers van de woningverkoop in Oss:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
64 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 414.833
Besparing (gem.)
€ 1.224

Je huis snel verkopen in Oss

In de stad Oss wil je natuurlijk graag weten hoe snel woningen gemiddeld verkocht worden. Het is goed om te weten dat dit proces gemiddeld 62 dagen in beslag neemt. Maar met de juiste tips, kan dit wellicht sneller.

 1. Vergelijk verschillende makelaars. Niet elke makelaar werkt hetzelfde en iedereen heeft een ander tarief. Vraag bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen en tactieken die ze gebruiken om je woning snel te verkopen.
 2. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Eerste indrukken zijn belangrijk bij het verkopen van een woning. Ruim je woning moeten op en zorg dat alles schoon is. Dit zorgt voor een prettigere bezichtiging voor potentiële kopers en laat je woning er aantrekkelijker uitzien.
 3. Gebruik professionele foto's voor je woningadvertentie. Foto's zijn vaak het eerste wat mensen zien en kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langzame. Schakel een professionele fotograaf in om de beste kanten van je woning vast te leggen en zo meer geïnteresseerde kopers te trekken.

Tips in Oss

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oss op?

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Oss kan sterk uiteenlopen en hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie binnen de stad. Deze factoren bij elkaar bepalen dat de gemiddelde verkoopsom in de huidige situatie op € 414.833 uit komt. Echter, veranderingen op de huizenmarkt kunnen hier altijd invloed op hebben, zeker in deze roerige tijden.

Om de waarde van jouw huis in Oss beter te kunnen inschatten, kan je ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze prijs bedraagt momenteel € 3.444. Terwijl dit gemiddeldes zijn, kan de exacte waarde van je huis sterk afwijken door de eerder genoemde factoren. Het is daarom zinvol om een waardebepaling uit laten voeren door een makelaar, zo weet je precies wat je huis nu waard is, zonder kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oss

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oss bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oss.

Feitjes over Oss

 • Oss is bekend om zijn jaarlijkse kermis, een van de grootste van Nederland.
 • De stad herbergt een groot aantal Rijksmonumenten en oorlogsmonumenten.
 • Oss ligt in het geografische hart van het Brabantse land.

Tips om je woning te verkopen in Oss

Het verkopen van je huis in Oss vereist strategie en voorbereiding om potentiële kopers aan te trekken en de beste prijs te verkrijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, hieronder enkele tips om je daarbij te helpen.

 • Professionele foto's: Foto's zijn de eerste indruk die potentiële kopers van je huis krijgen. Schakel een professional in om de beste kenmerken van je woning te benadrukken.
 • Goede verkoopmakelaar: Een lokale makelaar uit Oss kent de markt en heeft een breed netwerk. Deze professional kan je effectief helpen bij het navigeren door het verkoopproces.
 • Heldere communicatie: Verkoop je huis niet op basis van feiten en cijfers alleen. Vertel het unieke verhaal van je huis om potentiele kopers te raken.
 • Opruimen en schoonmaken: Zorg dat je huis er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Verwijder persoonlijke items om potentiële kopers de mogelijkheid te geven zich het huis als hun eigen voor te stellen.
 • Goede prijsstelling: Een correct geprijsd huis zal sneller verkopen. Baseer de vraagprijs op de laatste verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in jouw buurt in Oss.

Ontdek jouw stappenplan in Oss:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw woning
 • Makkelijk de verkoopstand per stap bijhouden
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oss?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oss kost je als verkoper gemiddeld € 5.616. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oss In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 414.833) € 4.729
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.616

Kosten van makelaars in Oss

Als je overweegt je huis in Oss te verkopen, bereid je dan voor op bepaalde kosten. Gemiddeld vraagt een makelaar een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 414.833 in Oss, betekent dit dat je ongeveer € 4.729 aan makelaarskosten kunt verwachten. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de specifieke makelaar en de omvang van de diensten die zij aanbieden.

Wees je er ook van bewust dat makelaars niet alleen in tarief verschillen, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars verzorgen het gehele verkoopproces van je woning, van de waardebepaling tot aan de sleuteloverdracht, terwijl anderen misschien verwachten dat je zelf een actieve rol speelt. Het is dus belangrijk om af te wegen tussen het tarief en de mate van ondersteuning die een makelaar biedt.

Lees meer over makelaars in Oss.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning kun je te maken krijgen met notariskosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor de diensten van de notaris zoals het opstellen van de koopovereenkomst. De kosten kunnen per notaris verschillen, dus het loont om te vergelijken.

Bedachtzaam zijn om niet te vergeten deze kosten mee te nemen in je budgetplanning. Onzichtbare kostenposten zoals deze kunnen verrassend zijn. Waakzaamheid is belangrijk in het kostenoverzicht bij de verkoop van je huis.

Energielabel-kosten

Tegenwoordig verplicht het verkopen van je woning je tot het aanvragen van een energielabel. Het energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Dit kan een potentiële koper van je woning helpen bij het maken van een keuze.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel variëren. Het is belangrijk om te beseffen dat dit een noodzakelijke kostenpost is om mee te nemen in je budgetoverzicht. Zorg ervoor dat je tijdig het label aanvraagt zodat je geen vertraging oploopt met de verkoop van je huis.

Onderhoudskosten

Als je je huis in de verkoop zet, moeten er mogelijk kleine onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Denk aan het repareren van beschadigde plekken en het schilderen van muren. Door deze kosten op te nemen in je budget blijf je niet met onverwachte uitgaven zitten.

Het is duidelijk dat je bij de verkoop van je huis met veel verschillende kosten te maken krijgt. Daarom is het van belang dat je goed zicht houdt op de verkoopkosten. Dit helpt je bij het opstellen van een realistisch verkoopplan en budget.

Wanneer mijn huis verkopen in Oss?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Oss te verkopen? Goed nieuws, de huidige woningmarkt biedt volop kansen voor huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Het is echter, ook in deze bruisende juli 2024, essentieel om een gestructureerd verkoopplan te hebben. Daar kan een geschikte makelaar je uitstekend bij helpen.

Wat is nou de juiste makelaar voor jou, vraag je je misschien af? Het antwoord verschilt per persoon en daarom kun je op huisverkopen.nl verschillende makelaars vergelijken om degene te vinden die bij jou past. Een goede makelaar kan bijdragen aan een spoedige en succesvolle verkoop van jouw huis in Oss.

Vergelijk makelaars in Oss Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis, dan wil je dit zo efficiënt en probleemloos mogelijk doen. Daarbij is inzicht in het proces van de verkoop net zo belangrijk als de juiste middelen om de woning te verkopen. Huis Verkopen is daarom jouw ideale partner. Met een breed scala aan tools, adviezen en stapsgewijze handleidingen maakt Huis Verkopen het eenvoudig en helder. Door het overzichtelijke online platform weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en alles op het juiste moment regelt.

Gratis waardebepaling

Met de gratis tool voor waardebepaling heb je direct inzicht in de waarde van je woning. Dit geeft je een grote voorsprong in de verkoopfase, omdat je precies weet hoe je de woning kunt prijzen.

Makelaars vergelijken

In slechts enkele stappen vergelijk je makelaars en selecteer je de beste partij voor de verkoop van jouw woning. Bespaar tijd en moeite door gebruik te maken van deze handige tool.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is volledig onafhankelijk en gratis. Je behoudt de volledige controle over de verkoop van je woning, terwijl je profiteert van alle voordelen van een professioneel platform.

Appartement verkopen in Oss

Het verkopen van een appartement in Oss is net even anders dan het verkopen van een doorsnee woonhuis. Het is essentieel om inzicht te hebben in de waarde van het appartement in een stedelijke omgeving; deze kan namelijk flink variëren. Maak daarom gebruik van een professionele waardebepaling om zeker te zijn van de juiste verkoopprijs.

Een belangrijke tip specifiek voor de verkoop van een appartement is aandacht besteden aan de details die het uniek maken in vergelijking met andere appartementen. Denk hierbij aan jouw uitzicht, indeling of de aanwezigheid van een lift. Om te bepalen hoe je deze factoren het beste kunt benadrukken, adviseren we je om verkoopadvies in te winnen bij een professional via www.huisverkopen.nl/verkoopadvies-aanvragen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oss

Een goede start is om de juiste verkoopstrategie te bepalen. Je wilt je huis natuurlijk voor de beste prijs verkopen. Dit kan je doen door een goed verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Ook een goede presentatie van je woning is belangrijk.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die goed past bij jouw wensen en situatie. Je kan makelaars vergelijken op basis van tarieven, diensten en ervaringen van anderen. Zo zorg je ervoor dat je de beste keuze kan maken.

De waarde van je woning kan je bepalen door een waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Ze kijken dan naar verschillende factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de marktomstandigheden.

De kosten voor het verkopen van je huis bestaan uit verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan makelaarskosten en kosten voor de notaris. Voor een compleet overzicht kun je terecht op deze pagina over verkoopkosten.

Een snelle verkoop kan gerealiseerd worden door je huis goed te presenteren en een realistische vraagprijs te stellen. Zorg daarnaast dat je huis opvalt in het woningaanbod. Bekijk ook deze tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen