Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heesch

Als je overweegt je huis in Heesch te verkopen, is het belangrijk om een grondige inschatting van de woningwaarde te hebben. Een accurate waardebepaling vormt de basis van een succesvolle verkoopstrategie en helpt je om een realistische vraagprijs te stellen. Ga goed voorbereid het verkooptraject in en haal het maximale uit de verkoop van je woning in Heesch.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heesch

Er zijn een aantal zaken om op te letten wanneer je jouw huis in Heesch gaat verkopen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt en dat de kosten voor de makelaar niet te hoog oplopen. Ook wil je natuurlijk voorkomen dat je huis te lang te koop staat, zodat je niet met dubbele woonlasten komt te zitten.

Wellicht vraag je je af wat de gemiddelde opbrengst van een huis in Heesch is of hoe snel een huis in deze regio eigenlijk verkocht wordt? Ben je ook benieuwd hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Via deze link kun je diverse makelaars vergelijken om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken. Hieronder vind je de actuele cijfers met betrekking tot de woningverkoop in Heesch:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 578.239
Besparing (gem.)
€ 1.359

Je huis snel verkopen in Heesch

In de bruisende gemeenschap van Heesch, worden woningen gemiddeld in een tijdspanne van 52 dagen verkocht. Snel je huis verkopen is hier dus helemaal niet onmogelijk! Volg onderstaande tips en maak dit proces nog vlotter.

 1. Prijsstelling is essentieel voor een vlotte verkoop. Zet de vraagprijs niet te hoog in; een realistische prijs trekt meer serieuze kopers aan. Laat je hierbij adviseren door een professional.
 2. Presentatie speelt mee in de beslissing van potentiële kopers. Besteed aandacht aan zowel de binnen- als buitenkant van je huis. Zorg voor een nette, opgeruimde woning en een goed onderhouden tuin.
 3. Het publiekelijk verkopen van je woning via platforms als Funda draagt bij aan een snelle verkoop en een hoog verkoopbedrag. Ze maakt je woning zichtbaar voor een grote groep potentiële kopers, wat de verkoopsnelheid ten goede komt.

Tips in Heesch

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heesch op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kan vragen in Heesch? In de huidige periode schommelt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in deze regio rond de € 578.239. Deze verkoopprijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie van de woning, de staat van het onderhoud en het lokale woningaanbod.

Van cruciaal belang in de woningwaardering is de prijs per vierkante meter. Deze geeft je een duidelijke indicatie om te begrijpen hoe de markt beweegt. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per m2 in Heesch rond de € 3.697. Deze cijfers bieden je een uitstekend startpunt om je eigen woningwaarde in te schatten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heesch

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heesch bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heesch.

Feitjes over Heesch

 • Heesch is een dorp in de provincie Noord-Brabant.
 • Het is onderdeel van de gemeente Bernheze met 12.740 inwoners.
 • Heesch heeft een breed aanbod van sportverenigingen.

Tips om je woning te verkopen in Heesch

Een huis verkopen in Heesch kan een flinke uitdaging zijn. Voor een succesvolle verkoop van je huis is een doordachte strategie essentieel. Daarom deel ik een aantal bruikbare tips die je kunnen helpen.

 • Presentatie: Een eerste indruk is cruciaal. Zorg daarom voor een nette, opgeruimde woning en mooie foto's voor op de verkoopsite. Houd styling neutraal, zodat potentiële kopers hun eigen stijl erin kunnen visualiseren.
 • Online zichtbaarheid: Gebruik sociale media en online platforms om je woning onder de aandacht te brengen. Overweeg ook een Google Ad te plaatsen om meer bekendheid te genereren.
 • Verkoopprijs: Bepaal een realistische verkoopprijs. Het kan waardevol zijn om een taxateur te raadplegen om niet onder de marktwaarde te verkopen of af te schrikken met een te hoge prijs.
 • Open Huis: Organiseer een open huis. Dit biedt geïnteresseerden de kans om de sfeer van de woning te proeven, wat de verkoop kan versnellen.
 • Makelaar: Een professionele makelaar kent de lokale markt en kan je helpen met de gehele verkoopstrategie. Durf hierin te investeren, de kosten kunnen zich terugbetalen in de uitkomst.

Ontdek jouw stappenplan in Heesch:

 • Specifiek stappenplan, afgestemd op jouw woning
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Handige to-do-lijst voor regelen woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heesch?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heesch kost je als verkoper gemiddeld € 6.814. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heesch In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 578.239) € 6.476
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.814

Kosten van makelaars in Heesch

De gemiddelde kosten van een makelaar bij het verkopen van een huis in Heesch bestaat doorgaans uit twee onderdelen. Ten eerste de opstartkosten: de gemiddelde opstartkosten voor het verkopen van een huis in Heesch zijn € 515. Over het algemeen dekt dit de initiële kosten voor fotografie, advertenties en het ontwerpen van de verkoopbrochure.

Daarnaast brengen makelaars een courtage in rekening, wat een percentage is van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis. Dit courtagepercentage in Heesch is gemiddeld 1,12%. Het is raadzaam om offertes op te vragen en een makelaar thuis uit te nodigen, dit kan vaak resulteren in een scherpere prijs.

Lees meer over makelaars in Heesch.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. Deze zijn voor het opmaken van de akte van levering. Gelukkig betaalt de koper deze kosten meestal, maar het is goed om hiermee rekening te houden.

Vanaf het moment dat je woning verkocht is, is het bijna zeker dat er notariskosten bij komen kijken. Deze kosten verschillen per notaris, dus kijk altijd goed naar welke notaris je kiest.

Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. Dit label is al sinds 2015 verplicht bij de verkoop van je woning. Het aanvragen hiervan brengt kosten met zich mee.

Als jij je woning niet voorziet van een energielabel, riskeer je een boete. Het is aan te raden om vroegtijdig dit energielabel aan te vragen. Hoewel de kosten variëren, is het altijd een extra kostenpost waar je rekening mee moet houden.

Verhuiskosten

Tot slot zijn er de onvermijdelijke verhuiskosten. Wanneer je jouw woning verkoopt, zal je ergens anders naartoe moeten verhuizen. Dit brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee.

Dit kan variëren van het huren van een verhuisbedrijf tot het aanschaffen van verhuisdozen. Je moet er rekening mee houden dat dit een flinke kostenpost kan zijn. Zorg dat deze kosten niet onverwacht komen en dat je een realistische inschatting maakt van de verhuiskosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Heesch?

Twijfel je of juli 2024 het juiste moment is om je huis in Heesch te verkopen? We gaan je meteen uit je onzekerheid helpen: het is inderdaad een uitstekende periode om dat te doen. De woningmarkt is in jouw voordeel, wat betekent dat je een goede kans hebt om een maximale verkoopprijs te kunnen behalen.

Weet je hoe je optimaal kunt profiteren van deze gunstige omstandigheden? Eenvoudig, door je huis verkoopklaar te maken met een doordachte presentatie en met de juiste makelaar aan je zijde. De vraag naar woningen in Heesch is groot, dus door deze stappen te volgen kun je optimaal van de huidige periode gebruik maken om je huis te verkopen voor de hoogst mogelijke prijs.

Vergelijk makelaars in Heesch Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper streef je ernaar om je woning op de best mogelijke manier te verkopen. Je wilt een maximale verkoopwaarde en het proces efficiënt en vlot laten verlopen. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar Huis Verkopen heeft een handig stappenplan dat je hier perfect bij ondersteunt. Dit stappenplan biedt diverse voordelen die we verder zullen uitlichten. Het stelt je in staat om systematisch te werk te gaan, zorgt dat je niets over het hoofd ziet en het bespaart je uiteindelijk tijd en kosten.

Vergelijk lokale makelaars

Met Huis Verkopen beschik je over de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Deze mogelijkheid is enorm waardevol, aangezien het je helpt om de beste makelaar voor jouw specifieke situatie te vinden.

Bespaar op kosten

Bij Huis Verkopen kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op jouw makelaarskosten, waardoor je meer overhoudt na de verkoop van je huis.

Ondubbelzinnige onafhankelijkheid

Als het grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van een woning, is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. We zetten ons in om verkopers te ondersteunen en te zorgen voor transparantie in de markt.

Behoud het overzicht

Ons interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent en dat je altijd weet wat de volgende stap is in het verkoopproces. Alles wordt op één plek geregeld, het is daarom makkelijk voor jou om iedere voltooide stap af te vinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heesch

Het bepalen van de waarde van je huis in Heesch kan een uitdaging zijn. Je kunt gebruikmaken van online tools, maar om een accurate waardering te krijgen, kan het slim zijn om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Onze makelaars in Heesch zijn gespecialiseerd hiervoor.

Goede makelaars in Heesch kunnen je helpen om je woning te verkopen tegen de hoogste prijs. Je kunt makelaars vergelijken in Heesch via HuisVerkopen.nl om de beste keuze te maken.

De kosten van het verkopen van je huis in Heesch kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit gaat om courtage van de makelaar, kosten voor promotie en notariskosten. Voor een overzicht, bezoek onze kostenpagina.

De snelheid waarmee je jouw huis in Heesch kunt verkopen, hangt af van een aantal factoren, waaronder de vraag in de markt en de prijsstelling. Voor tips om je woning snel te verkopen, bezoek je onze pagina met snelle verkoop tips.

Het beste moment om je huis in Heesch te verkopen hangt af van meerdere factoren, zoals de lokale huizenmarkt en je persoonlijke situatie. Voor een uitgebreid verkoopadvies kan je een verkoopadvies aanvragen bij één van onze makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen