Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Berghem

Sta je op het punt je woning in Berghem te verkopen? Timing, presentatie en de juiste vraagprijs kunnen een wereld van verschil maken. Wil je je woning spoedig van de hand doen zonder in te leveren op de verkoopprijs?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Berghem

Als je in Berghem jouw huis gaat verkopen zijn er diverse aspecten waarop je moet letten. Het zijn dingen die ervoor zorgen dat je een goede prijs voor je huis krijgt, zonder te veel aan een makelaar te betalen. Bovendien wil je de woning graag snel verkopen om dubbele woonlasten te vermijden. Hierbij is betrouwbaarheid en deskundigheid essentieel. Je wilt immers een specialist inschakelen waar je op kunt vertrouwen.

Vanzelfsprekend vraag je je af hoe snel huizen in Berghem doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en of je door makelaars te vergelijken kosten kunt besparen. Dergelijke informatie kan het verschil maken. Hieronder zetten we de actuele cijfers over woningverkoop in Berghem voor je op een rijtje:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 493.328
Besparing (gem.)
€ 1.431

Je huis snel verkopen in Berghem

Heb je een woning in Berghem die je wilt verkopen? De gemiddelde verkooptijd van een woning in dit gebied is 72 dagen. Met een aantal slimme strategieën kan je dit proces wellicht versnellen.

 1. Presenteer je huis aantrekkelijk: Zorg dat je woning opvalt in het huidige woningaanbod. Geef de muren een fris laagje verf, repareer kleine mankementen en zorg dat de tuin er verzorgd uitziet. Een opgeruimd en aantrekkelijk huis trekt sneller potentiële kopers.
 2. Zorg voor professionele foto’s: De eerste indruk is belangrijk. Professionele foto’s van hoge kwaliteit kunnen de aandacht trekken van potentiële kopers. Ze geven een realistisch en aantrekkelijk beeld van het huis en kunnen de interesse wekken.
 3. Stel een realistische vraagprijs: Onderzoek de markt en bepaal een concurrerende, maar realistische vraagprijs. Een huis dat te duur is geprijsd, kan lang te koop staan, en dat wil je graag voorkomen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Berghem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Berghem op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Berghem ligt momenteel rond € 493.328. De uiteindelijke verkoopsom van een huis is afhankelijk van vele factoren, zoals de ligging, de staat van onderhoud en de grootte van de woning. Houd er rekening mee dat deze factoren te allen tijde kunnen variëren, waardoor de gemiddelde verkoopprijs ook fluctueert.

Om je een idee te geven van de prijs per vierkante meter, in Berghem ligt dit gemiddeld rond de € 3.322. Als je meer wilt weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt, dan hebben we een speciale pagina over woningwaarde. Hierin leggen we uit hoe je jouw woningwaarde kunt bepalen en welke factoren hierin een rol spelen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Berghem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Berghem bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Berghem.

Feitjes over Berghem

 • Berghem maakt deel uit van de gemeente Oss.
 • De kern van het dorp heeft circa 9000 inwoners.
 • Berghem staat bekend om zijn jaarlijkse carnavalsfeest.

Tips om je woning te verkopen in Berghem

Als je van plan bent je huis in Berghem te verkopen, zijn er enkele nuttige tips die je kunt volgen om het proces te vergemakkelijken en de potentiële waarde van je woning te maximaliseren. Het volgen van deze strategieën kan een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je huis. Goede foto's kunnen een enorm verschil maken in hoe je huis overkomt op potentiële kopers.
 • Prijsbepaling: Zorg dat je de juiste vraagprijs hanteert. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl je bij een te lage prijs geld laat liggen.
 • Onderhoud: Los kleine mankementen op. Zaken als een lekkende kraan of een klemmende deur kunnen een afknapper zijn voor potentiële kopers.
 • Verkoopstyling: Denk aan een neutrale inrichting en frisse, lichte kleuren. Zo kunnen kijkers makkelijker hun eigen spullen voorstellen in jouw huis.
 • Persoonlijke spullen: Ruim persoonlijke spullen op. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen zien wonen in jouw huis, en dat is moeilijker als jouw persoonlijke bezittingen overal zijn.
 • Schoonmaak: Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is tijdens bezichtigingen. Potentiële kopers zien graag een schoon, opgeruimd huis.

Ontdek jouw stappenplan in Berghem:

 • Het stappenplan is speciaal voor jouw woning gemaakt.
 • Voorkom misstappen in jouw verkoopproces met ons plan.
 • Met het stappenplan behoud je eenvoudig overzicht.
 • Jouw wensen en voorkeuren staan centraal in het plan.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Berghem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Berghem kost je als verkoper gemiddeld € 6.980. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Berghem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 493.328) € 5.229
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.980

Kosten van makelaars in Berghem

Als je in Berghem je huis wilt verkopen, komen daar kosten bij kijken. De makelaar die je hiervoor inschakelt, rekent doorgaans een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning en in Berghem is dat gemiddeld 1,06%. Deze kosten liggen in lijn met het landelijk gemiddelijk.

Daarnaast moet je rekening houden met de opstartkosten. De meeste makelaars in Berghem rekenen deze kosten voor zaken als fotografie, het opstellen van de verkoopbrochure en het plaatsen van je woning op de woningwebsites. De gemiddelde opstartkosten in Berghem bedragen € 515.

Lees meer over makelaars in Berghem.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor het opstellen van de koopakte en het regelen van de eigendomsoverdracht. Niet alle notarissen hanteren dezelfde tarieven, dus het is verstandig om deze vooraf te vergelijken.

Het is belangrijk te vermelden dat de koper meestal de akte van levering betaalt. Echter, als verkoper betaal je de kosten voor het doorhalen van de hypotheek, oftewel de royementskosten. In het geval van een ‘vrije verkoop’, betaal je deze kosten niet.

Onderhoudskosten

Het is vaak noodzakelijk om voor de verkoop onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan je huis. Kunnen er onderdelen vervangen of gerepareerd worden, of moet de gehele ruimte onder handen genomen worden? De kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Je woning in goede conditie verkopen verhoogt de verkoopwaarde, en minimaliseert de kans op onderhandelingen over prijsverlaging vanuit potentiële kopers. Zij willen immers niet voor onverwachte kosten staan na de aankoop.

Verhuiskosten

Als verkoper krijg je ongetwijfeld te maken met verhuiskosten. Zeker als je veel spullen hebt, kan dit in de papieren lopen. Verhuizers inhuren, de huur van een verhuiswagen, en mogelijk zelfs tijdelijke opslag; allemaal kosten om rekening mee te houden.

Dit is slechts een greep uit diverse kosten die je kunt tegenkomen bij de verkoop van je eigen woning. Het is belangrijk goed zicht te houden op deze kosten, omdat het kan betekenen dat je minder overhoudt dan je oorspronkelijk had berekend.

Wanneer mijn huis verkopen in Berghem?

Is februari 2024 een goed moment om jouw huis in Berghem te verkopen? Het antwoord ligt grotendeels in je persoonlijke situatie en de marktsituatie in Berghem. Goed nieuws: vanuit ervaring en inzichten kan een makelaar je hier uitstekend over adviseren.

Je vraagt je misschien af of de lokale woningmarkt invloed op je keuze zou moeten hebben. In de regel kunnen economische factoren en lokale markttrends invloed hebben op de verkoop van jouw woning. Echter, elke situatie is uniek en daarom is advies van een makelaar in deze erg waardevol.

Vergelijk makelaars in Berghem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als het gaat om de verkoop van je huis, biedt Huis Verkopen je een slim en gemakkelijk te gebruiken stappenplan. Zeker in de complexe wereld van onroerend goed, waar tal van zaken geregeld moeten worden, is dit stappenplan een uitkomst. Het helpt je niet alleen om alles wat bij de verkoop komt kijken op een rijtje te zetten, maar toont je tevens hoe je flink kunt besparen op de kosten die het verkoopproces met zich mee brengt. Het is daarom zeer verstandig om dit stappenplan te gebruiken.

Beste makelaar in Berghem vinden

Statistieken van alle makelaars in Berghem worden door ons bijgehouden. Hierdoor kun je lokale makelaars eenvoudig vergelijken op aspecten zoals verkoopsnelheid en opbrengst, waardoor jij simpelweg de beste makelaar voor jouw situatie vindt.

Kosten effectief besparen

Dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs kun je dankzij ons stappenplan vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je aanzienlijk op de kosten die je maakt tijdens de verkoop van je huis.

100% onafhankelijk verzamelen van informatie

Wij zijn het grootste platform op het gebied van woningverkoop. We zijn 100% objectief en onafhankelijk, staan stevig voor het belang van verkopers en zorgen ervoor dat foutieve informatie in de markt wordt bestreden.

Behoud het overzicht tijdens het verkoopproces

Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en kunt iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Berghem

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een complex proces waarbij verschillende factoren meespelen. Kijk naar recente verkoopcijfers in Berghem, maar ook de staat van jouw huis speelt een rol. Je kunt voor professioneel advies een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

Je hebt diverse documenten nodig zoals een eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en geldig identiteitsbewijs. Ook een lijst van zaken en vragenlijst zijn belangrijk. Op deze pagina vind je een volledige lijst met alle benodigde documenten.

De verkoopsnelheid van jouw huis in Berghem hangt af van meerdere factoren. Denk aan de vraag en het aanbod in de markt, de staat van je woning en de vraagprijs. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over hoe snel woningen gemiddeld verkocht worden.

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen bij de verkoop van je huis in Berghem. Begin met een goede voorbereiding, bepaal de vraagprijs, bereid de verkoop voor en ga op zoek naar potentiële kopers. Bekijk zeker ook ons handige stappenplan om je huis te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen