Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Geffen

Je overweegt om je huis in Geffen te verkopen. Aan zo'n beslissing gaat vaak een periode van nadenken en voorbereiden vooraf. Op deze pagina vind je nuttige informatie die je bij dit proces kan helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Geffen

Als woningverkoper in Geffen heb je vast specifieke doelen voor ogen. Uiteraard wil je de best mogelijke prijs voor je woning krijgen. Ook het tijdstip van verkoop kan voor jou belangrijk zijn, misschien wil je in een bepaalde periode verhuizen of is er een andere tijdsgebonden factor. De staat waarin je je huis achterlaat is ook een doel: Klusjes die nog gedaan moeten worden of juist een woning die geheel instapklaar is.

Maar je wilt vast ook praktische informatie. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis in Geffen verkocht is? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in jouw buurt? En hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Specifiek voor jou, als potentiële woningverkoper, biedt het aanvragen van een gratis verkoopadvies bij een makelaar waardevolle inzichten. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Geffen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
135 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 638.250
Besparing (gem.)
€ 1.691

Je huis snel verkopen in Geffen

In Geffen staan woningen gemiddeld 54 dagen te koop voordat ze verkocht worden. Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde, maar kan je nog steeds te lang duren. Hieronder volgen enkele tips om jouw verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Vooraf bepalen van je bodemprijs: Weet vanaf het begin wat de minimale prijs is die je voor je huis wilt ontvangen. Een lage bodemprijs kan resulteren in een snellere verkoop.
 2. Een neutrale sfeer creëren: Een neutraal ingerichte woning spreekt een breder publiek aan. Haal persoonlijke spullen weg en zorg voor een opgeruimd, licht huis met neutrale kleuren.
 3. Zorg voor goede foto's en een pakkende omschrijving: Een goede eerste indruk is cruciaal. Huur een professional in voor kwalitatieve foto's en zorg dat de omschrijving van je huis aantrekkelijk en uitnodigend is. Voor meer informatie hierover, bezoek onze overzicht van tips voor verkoop van je huis.

Tips in Geffen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Geffen op?

Huizen in Geffen worden momenteel gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 638.250 euro. Het precieze verkoopbedrag kan natuurlijk variëren, want dat is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de grootte en het onderhoud van het huis, de locatie in het dorp en de huidige staat van de woningmarkt in juli 2024.

Bij de verkoop van een huis is ook de gemiddelde prijs per vierkante meter belangrijk. In Geffen ligt deze prijs momenteel gemiddeld op € 3.387 euro per m2. Ook deze prijs kan fluctueren, mede afhankelijk van de locatie van het huis in het dorp en de kwaliteit van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Geffen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.100
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Geffen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Geffen.

Feitjes over Geffen

 • Geffen maakt deel uit van de gemeente Oss.
 • Het is de geboortestad van designer Piet Hein Eek.
 • In Geffen vind je een historische windmolen: de Vlijt.

Tips om je woning te verkopen in Geffen

Of je nu voor het eerst je woning in Geffen verkoopt, of je hebt dit al eerder gedaan, het proces kan uitdagend komen. Echter, met de juiste strategie en aanpak, kan de verkoop vlot en succesvol verlopen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het optimaliseren van de verkoop van je huis.

 • Professionele fotografie: Overweeg om een professionele fotograaf in te huren om je huis in de beste licht te laten zien.
 • Neutrale kleuren: Het verven van de muren in neutrale kleuren kan een gevoel van ruimte en licht creëren. Zo is het voor potentiële kopers makkelijker om zich voor te stellen in je huis te wonen.
 • Lichtplan: Goede verlichting kan een wereld van verschil maken. Verlicht donkere hoeken, vervang oude lampen en zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat alle kleine onderhoudsklussen gedaan zijn voordat je kijkers ontvangt. Een huis dat goed onderhouden is, geeft vertrouwen aan kopers.
 • Minimalistische inrichting: Te persoonlijke decoratie kan bezoekers afleiden. Richt je huis zo neutraal mogelijk in, zodat potentiële kopers de ruimten beter op hun eigen manier kunnen invullen.

Ontdek jouw stappenplan in Geffen:

 • Speciaal samengesteld stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt mogelijke besparing van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Geffen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Geffen kost je als verkoper gemiddeld € 6.696. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Geffen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 638.250) € 7.021
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.696

Kosten van makelaars in Geffen

Bij het verkopen van je huis in Geffen kun je ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen. Een makelaar helpt met het vaststellen van een verkoopprijs, verzorgt de presentatie van je huis, onderhandelt met potentiële kopers en begeleidt de juridische afhandeling. De kosten hiervoor zijn doorgaans een percentage van de verkoopprijs, ook wel de courtage genoemd, gemiddeld is dit in Geffen 1,10%.

Mocht je huis in Geffen verkocht worden voor de gemiddelde verkoopprijs van € 638.250 dan betekent de gemiddelde courtage van 1,10% dat je ongeveer € 7.021 aan makelaarskosten kwijt bent. Let op, makelaars verschillen niet alleen in tarief maar ook in de mate van dienstverlening. Wees dus kritisch en kijk goed welke taken de makelaar op zich neemt en voor welke zaken je zelf verantwoordelijk blijft.

Lees meer over makelaars in Geffen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor energielabel

Als je een woning in Geffen verkoopt, is een actueel energielabel vereist. Dit label geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van dit label kan kosten met zich meebrengen omdat een erkende beoordelaar jouw woning moet keuren en beoordelen.

Het energielabel is tien jaar geldig. Heb je tien jaar geleden of minder een label aangevraagd, dan hoef je in principe geen nieuw label te regelen. Is jouw label verouderd, dan kun je hier een energielabel aanvragen. Overigens kan het aanvragen van een nieuw label alsnog voordelig zijn als er energiebesparende maatregelen zijn getroffen.

Verborgen kosten van de makelaar

Naast het courtage voor de makelaar, kan je nog te maken krijgen met extra kosten. Het kan zijn dat er bijkomende kosten zijn voor bijvoorbeeld promotiemateriaal of het adverteren van jouw woning. Denk hierbij aan de kosten voor advertenties in regionale kranten of op social media platforms.

Het is daarom verstandig om niet alleen naar de courtage te kijken, maar het gehele kostenplaatje. Kijk daarbij ook naar eventuele bijkomende kosten. Je kan de makelaarstarieven vergelijken, zodat je een passende keuze kan maken. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan bij de verkoop van jouw woning in Geffen.

Wanneer mijn huis verkopen in Geffen?

Overweeg je jouw huis in Geffen te verkopen? De huidige woningmarkt zou weleens in jouw voordeel kunnen uitpakken. De vraag naar woningen is groot en er zijn veel geïnteresseerde kopers. Een lokale makelaar in Geffen kan je uitstekend adviseren over de beste verkoopstrategie.

Vraag jij je af of juli 2024 een geschikt moment is om te verkopen? Hoewel de huizenmarkt flink kan fluctueren, hebben we de laatste maanden een gunstige trend voor verkopers opgemerkt. Maar maak je geen zorgen, een ervaren makelaar in Geffen kan je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Vergelijk makelaars in Geffen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op het punt staat je huis te verkopen, wilt je er natuurlijk voor zorgen dat je alles tot in de puntjes voorbereidt om het maximale uit de verkoop te behalen. Een essentieel onderdeel van deze voorbereiding is het gebruik van het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is speciaal ontworpen om je te begeleiden bij het verkopen van jouw huis. Des te meer reden om het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken!

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met de tools van Huis Verkopen regel je eenvoudig de verkoop van je woning. Je start met een gratis waardebepaling, zodat je weet welke prijs je kunt vragen. Daarnaast kun je makelaars vergelijken om de beste makelaar in Geffen te vinden.

Voordelig makelaarstarieven opvragen

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor kun je besparen op de makelaarskosten, wat weer helpt om meer winst uit de verkoop van jouw woning te halen.

Onafhankelijk en gratis platform

De diensten van Huis Verkopen zijn volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dit zorgt voor een eerlijke en transparante voorbereiding op de verkoop van jouw woning.

Diepgaand inzicht in makelaarsprestaties

Huis Verkopen biedt je een overzicht van makelaarsstatistieken en -prestaties. Op basis daarvan kies je ook in Geffen voor de beste makelaar om jouw huis te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Geffen

Het begint met een goede voorbereiding. Hier hoort bij dat je de waarde van je huis laat bepalen. Je kan hier een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Hierdoor heb je een indicatie van wat je huis op kan brengen.

Een opgeruimd en goed onderhouden huis trekt potentiële kopers. Daarnaast kan een gunstig energielabel de verkoopkans verhogen. Zorg daarom dat je een actueel energielabel hebt voor je huis in Geffen.

Belangrijk is dat je een makelaar kiest die kennis heeft van de lokale markt in Geffen. Via deze tool kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van onder andere de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Je vindt een overzicht van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van een huis op deze pagina.

Een gestructureerde aanpak kan helpen bij het vlot verkopen van je huis. Op HuisVerkopen.nl vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Volg deze stappen en ambitieus aanpakken om de verkoop van je huis in Geffen tot een succes te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen