Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rosmalen

Sta je op het punt jouw woning in Rosmalen te verkopen? Zorg ervoor dat jouw huis op de juiste wijze in de markt gezet wordt en bereik de hoogste verkoopprijs. Wil je jouw huis voor de meest gunstige prijs verkopen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rosmalen

Verkoop je je huis in Rosmalen, dan zijn er belangrijke zaken waar je op moet letten. Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Niemand wil minder ontvangen dan de woning waard is. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Als laatste wil je jouw huis snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Al deze zaken bepalen of de verkoop van je woning in Rosmalen succesvol verloopt.

Maar je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar een aantal andere zaken. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat huizen in Rosmalen verkocht zijn? Wat is de gemiddelde prijs van verkochte woningen in deze omgeving? En hoeveel kun je besparen als je makelaars vergelijkt? Misschien kun je met deze informatie een makelaar vinden die goed presteert in Rosmalen. Laten we nu eens kijken naar de actuele cijfers over de woningverkoop in Rosmalen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 549.705
Besparing (gem.)
€ 1.677

Je huis snel verkopen in Rosmalen

De verkoop van een woning kan soms spannend en tijdrovend zijn. In Rosmalen is de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen 43 dagen. De snelheid van de verkoop hangt af van meerdere factoren, waaronder de presentatie en marketing van je huis.

 1. Presenteer je huis op zijn best om potentiële kopers te charmeren. Gebruik professionele foto's van je woning. Deze kunnen een goede eerste indruk geven en de interesse van kopers wekken. Zorg daarnaast dat je woning opgeruimd en schoon is tijdens bezichtigingen.
 2. Een concurrerende vraagprijs kan je woning snel verkopen. Het is belangrijk om de prijs af te stemmen op de lokale marktomstandigheden. Te hoog geprijsde woningen staan langer te koop, terwijl bij een te lage prijs je winst kan minimaliseren.
 3. Een openbare woningverkoop, waarbij je huis gepromoot wordt op grote huizensites zoals Funda, zorgt voor de snelste verkoop. Brede zichtbaarheid kan de kans op een snelle verkoop vergroten door de bekendheid bij een diverser en groter publiek.

Tips in Rosmalen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rosmalen op?

In Rosmalen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 549.705. Dat klinkt wellicht als een flink bedrag, maar vergeet niet dat de uiteindelijke verkoopsom van je huis afhangt van veel verschillende factoren. De grootte en het onderhoud van je woning, de locatie en de huidige marktsituatie in juni 2024 spelen hierbij allemaal een belangrijke rol.

Wil je het specifieker inzien? Dan kun je ook kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Rosmalen, die nu op € 4.246 ligt. Echter, zoals je misschien al weet, is de waarde van je huis afhankelijk van meer factoren dan alleen de gemiddelde prijs per m2. Denk aan zaken als de algehele staat van je woning, de indeling, eventuele verbouwingen en natuurlijk de locatie in Rosmalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rosmalen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rosmalen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rosmalen.

Feitjes over Rosmalen

 • Rosmalen heeft het jaarlijks terugkerende tennisfestival Libéma Open.
 • Het dorp heeft meer dan honderd monumenten en historische gebouwen.
 • Rosmalen is bekend om de Sint-Jozefparochie, een indrukwekkende kerk.

Tips om je woning te verkopen in Rosmalen

Als je van plan bent om je huis in Rosmalen te verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden om je woning op de beste manier op de markt te zetten. Deze gids geeft je een aantal praktische tips om snel en tegen een goede prijs je huis te verkopen.

 • Goede makelaar: Het kiezen van de juiste makelaar is cruciaal. Ze kennen de lokale markt in Rosmalen, hebben een netwerk van potentiële kopers en kunnen je helpen om de optimale prijs te bepalen.
 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie. De eerste indruk online telt. Hoogwaardige foto's vergroten de kans dat potentiële kopers interesse tonen in je huis.
 • Verkoopprijs: Stel realistische verwachtingen over de verkoopprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.
 • Onderhoud: Zorg voor een goed onderhouden huis. Kleine reparaties en een fris likje verf kunnen een groot verschil maken in de ogen van potentiële kopers.
 • Bezichtigingen: Maak je huis klaar voor bezichtigingen. Zorg dat het schoon, opgeruimd en neutraal is; dit kan de kijkers helpen om zichzelf in jouw huis te zien wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Rosmalen:

 • Samengesteld op maat voor jouw woning
 • Inzicht in mogelijke stappen om waarde te verhogen
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rosmalen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rosmalen kost je als verkoper gemiddeld € 6.859. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rosmalen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 549.705) € 5.772
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.859

Kosten van makelaars in Rosmalen

Als je een woning verkoopt in Rosmalen, komt de makelaar meestal in beeld. Bij het kiezen van een makelaar let je niet alleen op de kwaliteit, maar ook op de kosten. De gemiddelde kosten van een makelaar in Rosmalen worden doorgaans berekend als een percentage van de verkoopprijs, ook wel de courtage genoemd. Deze courtage ligt in Rosmalen op gemiddeld 1,05% van de verkoopprijs.

Courtagepercentages kunnen behoorlijk variëren tussen makelaars, dus het is de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende makelaars. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rosmalen bedraagt momenteel € 549.705. Dat betekent dat bij een gemiddeld courtagepercentage van 1,05%, de makelaarskosten uitkomen op € 5.772 euro. Door offertes op te vragen en de makelaar langs te laten komen, kun je mogelijk een scherpere prijs bedingen.

Lees meer over makelaars in Rosmalen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning komen onvermijdelijk kosten kijken. Eén van deze uitgaven zijn bijvoorbeeld de notariskosten. Deze invoelbare kosten zijn voor diverse werkzaamheden die de notaris verricht, zoals het opmaken van de akte en afhandelen van de betaling.

Notariskosten kunnen variëren en het kan zich loont om deze nauwkeurig in kaart te brengen. Meer gedetailleerde informatie hierover vind je bijvoorbeeld op deze pagina over notariskosten voor woningverkopers. Zorg dat je een helder overzicht hebt, om verrassingen te voorkomen.

Verkoopklaar maken van de woning

Het verkoopklaar maken van je woning kost ook geld. Je wilt immers dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Aanpassingen aan de inrichting, een grondige schoonmaak of het opknappen van bepaalde aspecten van je woning vallen hier onder.

Denk aan het schilderen van muren, vernieuwen van vloeren of repareren van keukenkastjes. Dit zijn allemaal kosten die je wellicht zelf kunt dragen, maar die kunnen oplopen. Plan dus wijs en bereken deze kosten zorgvuldig.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn een andere uitgavenpost. Het kan nodig zijn om extra uit te geven aan advertenties, fotografie of videografie om je woning op de markt te plaatsen en potentiële kopers te trekken.

Deze kosten zijn vaak onderdeel van de makelaarstarieven, dus het kan verstandig zijn om deze te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Rosmalen?

Is het een goed moment om nu je huis in Rosmalen te verkopen? Gezien de huidige sterke woningmarkt zou je kunnen zeggen dat het absoluut een gunstige periode is. De vraag naar huizen is hoog, wat kan bijdragen aan een snelle verkoop van jouw woning.

Vraag je je af wanneer je moet beginnen met de verkoop van je woning? Eigenlijk kun je niet vroeg genoeg starten met oriënteren. Toch maakt het in deze dynamische markt niet uit of je in juni 2024 start of over enkele maanden. Het is jouw beslissing en de marktcondities zullen hierin meebewegen.

Vergelijk makelaars in Rosmalen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw huis kan een overweldigend proces zijn, vooral als je nieuw bent op de onroerendgoedmarkt van Rosmalen. Huis Verkopen neemt deze stress weg met een duidelijk, eenvoudig te volgen stappenplan. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw woning, rekening houdend met alle specifieke eisen en voorwaarden van de Rosmalense markt. Het gebruik van dit stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en met vertrouwen het verkoopproces tegemoet gaat.

Vergelijk makelaars

Een van de grootste voordelen van Huis Verkopen is de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Met een onafhankelijk platform kun je direct de beste makelaars in Rosmalen vinden. Zo weet je zeker dat je de beste partij kiest voor de verkoop van jouw woning.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt als extra dienst een gratis waardebepaling aan. Hiermee krijg je inzicht in de huidige marktwaarde van jouw huis. Dit is een cruciale eerste stap in het verkoopproces en helpt je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs.

Bespaar op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen is het ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, wat je helpt om te besparen op makelaarskosten. Dit zorgt ervoor dat de verkoop van jouw woning niet alleen efficiënt, maar ook kosteneffectief is.

Aanvullende diensten

Van een energielabel tot woningstyling, Huis Verkopen maakt het regelen van aanvullende diensten gemakkelijk. Elk van deze diensten kan een lange weg afleggen om de aantrekkingskracht van jouw woning op de markt te vergroten.

Appartement verkopen in Rosmalen

Wanneer je een appartement in Rosmalen wilt verkopen, verschilt dit op een aantal punten van de verkoop van een woonhuis. Begin met het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar. Zo krijg je een beter inzicht in wat jouw appartement op dit moment waard is in de lokale markt. Verder is het verstandig om de Vereniging van Eigenaars (VvE) te betrekken in het verkoopproces. Geïnteresseerden willen namelijk vaak weten hoe de VvE ervoor staat.

Het tweede aspect om in gedachten te houden, is dat je met een appartement bepaalde faciliteiten deelt met anderen, zoals een lift of tuin. Zorg er dus voor dat deze gemeenschappelijke ruimtes er netjes en goed onderhouden uitzien. Tot slot is het handig om je te verdiepen in de energieprestatie van het appartement: een goed energielabel kan de verkoopkansen van je appartement verhogen. Het is mogelijk om via de overheid een energielabel aan te vragen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rosmalen

Je kunt de woningwaarde bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Om je huis in Rosmalen snel te verkopen, kun je deze tips opvolgen.

Je kunt makelaars in Rosmalen vergelijken door gebruik te maken van deze tool.

Volg dit stappenplan om je huis in Rosmalen te verkopen.

Over de kosten van de verkoop van een huis kun je hier alles vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen