Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Velp

Wanneer je jouw huis in Velp gaat verkopen, komt er veel op je af. Op deze pagina vind je een complete informatiegids die je handvatten biedt om dit proces zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Van stappenplan tot tips over lokale makelaars, we hebben alles klaargezet om jou te ondersteunen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Velp

Er zijn een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden wanneer je in Velp je huis gaat verkopen. Het is van groot belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je niet te veel geld uitgeven aan een makelaar. Ook wil je ervoor zorgen dat je huis vlot verkocht wordt om dubbele woonlasten te vermijden. Maar bovenal wil je de best mogelijke verkoopprijs voor je huis behalen.

Waarschijnlijk vraag je je af; hoe snel worden huizen in Velp verkocht? Of, wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En heb je al stilgestaan bij hoeveel je potentieel kunt besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen met de meest recente data over de huizenmarkt in Velp:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 381.184
Besparing (gem.)
€ 1.105

Je huis snel verkopen in Velp

In Velp gaan woningen betrekkelijk snel van de hand. Gemiddeld duurt het slechts 71 dagen om je huis te verkopen. Ondanks deze snelle doorlooptijd, kun je nog steeds stappen ondernemen om het verkoopproces te versnellen.

 1. Onderzoek de marktwaarde van je huis om een realistische vraagprijs te bepalen. Een te hoge vraagprijs zal potentiële kopers afschrikken, en bij een te lage vraagprijs laat je wellicht geld op tafel liggen. Overweeg een professionele waardebepaling aanvragen om de juiste verkoopprijs in te stellen.
 2. Zorg ervoor dat je huis er tip-top en uitnodigend uitziet. Klein onderhoud, opruimen en een fris laagje verf kunnen een groot verschil maken. Hoe aantrekkelijker je huis lijkt, des te sneller zullen potentiële kopers interesse tonen.
 3. Kies de juiste makelaar. Niet elke makelaar is even geschikt om je huis te verkopen. Maak gebruik van makelaarsvergelijken om de beste partij te vinden die jouw huis op de markt kan brengen en snel kan verkopen.

Tips in Velp

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Velp op?

Als je plans hebt om je woning in Velp te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs nu op € 381.184 ligt. Echter, de verkoopsom van je huis hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de ligging, de staat van het huis, het bouwjaar en het moment van verkoop. In mei 2024 is dit het beeld dat we zien in de huizenmarkt.

Niet alleen de totale verkoopprijs van een huis is interessant, maar ook de prijs per vierkante meter. In Velp wordt momenteel gemiddeld € 3.725 per vierkante meter gevraagd. Maar wil je de precieze waarde van je woning weten? Het is dan aan te raden om een waardebepaling uit te laten voeren. Zo krijg je een gedetailleerd inzicht in wat je huis in de huidige markt waard is, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Velp

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Velp bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Velp.

Feitjes over Velp

 • Velp kent een rijke historie met een eigen kasteel, Biljoen.
 • De Posbank ligt vlakbij Velp, bekend om zijn heide
 • Een deel van de Hogeschool van Hall Larenstein ligt in Velp.

Tips om je woning te verkopen in Velp

Als je van plan bent om jouw huis in Velp te verkopen, kunnen een paar doelgerichte tips het verschil maken tussen 'te koop' en 'verkocht'. De keuze voor de juiste makelaar, aandacht voor de presentatie van je huis, en begrip van de lokale markt zijn onmisbaar om de beste verkoopopbrengst te realiseren.

 • Kies de juiste makelaar: Een deskundige makelaar kan een enorm verschil maken. Zoek een makelaar die bekend is met de lokale markt van Velp en een bewezen track record heeft in het succesvol verkopen van huizen in jouw prijsklasse.
 • Presentatie van het huis: een fris en opgeruimd huis trekt kopers aan. Schoonmaken, opruimen en wat kleine reparaties kunnen al een groot verschil maken. Zorg dat je huis er op zijn best uitziet.
 • Marktkennis: Begrip van de lokale markt in Velp is essentieel. Maak geen overhaaste beslissingen en werk samen met je makelaar om de beste prijs voor jouw huis te bepalen.
 • Bereidheid tot onderhandelen: Wees bereid om te onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Je makelaar kan je hierbij begeleiden en adviseren, maar uiteindelijk hangt het af van jouw beslissingen.
 • Tijd van verkoop: Soms kan de timing van de verkoop invloed hebben op de opbrengst. Overleg met je makelaar om de beste tijd te bepalen om jouw huis in de verkoop te zetten.

Ontdek jouw stappenplan in Velp:

 • Vermijd overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Vergroot de waarde van je woning op jouw tempo
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Regel de verkoop vanuit comfort van jouw huis
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Velp?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Velp kost je als verkoper gemiddeld € 5.926. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Velp In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 381.184) € 4.307
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.926

Kosten van makelaars in Velp

Als je een huis in Velp verkoopt, ben je meestal een courtage verschuldigd aan de makelaar. Dit is een percentage van de verkoopprijs. De gemiddelde courtage in Velp is 1,13%, maar dit kan variëren per makelaar. Het is dus aan te raden om goed te vergelijken.

Ga er niet zomaar vanuit dat de goedkoopste makelaar ook de beste keuze is. De uiteindelijke verkoopprijs van je woning kan hier namelijk sterk door beïnvloed worden. Een courtage van 1,13% komt bij de gemiddelde verkoopprijs in Velp van € 381.184 neer op gemiddeld € 4.307. Weeg dit dus ook mee in je overweging.

Lees meer over makelaars in Velp.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je jouw woning in Velp wilt verkopen, is de makelaar vaak de eerste partij waar je aan denkt. Gemiddeld kost een makelaar in Velp € 4.307, op basis van een gemiddelde courtage van 1,13% en een gemiddelde verkoopprijs van € 381.184. Maar als verkoper krijg je te maken met meer kosten dan alleen de makelaarscourtage. Er zijn andere uitgaven die vaak over het hoofd worden gezien.

Verkoopklaar maken van de woning

Het is belangrijk dat jouw huis er goed uitziet voordat het op de markt komt. Je wilt potentiële kopers een goede eerste indruk geven. Daarom kunnen er kosten ontstaan voor het opknappen of verbeteren van jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan reparaties, verfwerk of een professionele schoonmaak.

Daarnaast kan je ook besluiten om bepaalde aanpassingen te doen aan de inrichting van het huis. Items die persoonlijke waarde hebben maar niet bijdragen aan de uitstraling van de woning, kun je beter verwijderen. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor deze aanpassingen kunnen variëren, afhankelijk van de staat en stijl van jouw huis.

Kosten voor een energielabel

Als je jouw huis verkoopt, ben je verplicht om een energielabel te hebben. Dit geeft potentiële kopers inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Het verkrijgen van een officieel label kost geld. Het energielabel moet worden aangevraagd bij een erkend deskundige, die bepaalt welk label jouw woning krijgt op basis van bepaalde kenmerken.

De prijzen voor een energielabel kunnen variëren, afhankelijk van de deskundige bij wie je deze aanvraagt. Het is dus belangrijk om te weten dat dit een extra kostenpost is die je als verkoper op je moet nemen. Het goede nieuws is dat een positief energielabel de waarde van jouw woning kan verhogen.

Akte van levering

De akte van levering moet worden opgesteld door een notaris. Dit is de officiële bevestiging van de overdracht van de woning. Hoewel de koper vaak de notariskosten voor de akte van levering betaalt, kan het gebeuren dat je als verkoper de kosten voor jouw eigen notaris moet dekken.

Je moet ook rekening houden met andere notariskosten, zoals de kosten voor het opmaken van de akte van levering. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van het notariskantoor waar je mee werkt. Het is een goed idee om vooraf notariskosten op te nemen in jouw verkoopbudget.

Wanneer mijn huis verkopen in Velp?

Vraag je je af of het een goed moment is om je huis in Velp te verkopen in mei 2024? Het is inderdaad een uitstekend moment! Waarom? De huidige vastgoedmarkt biedt eindeloze mogelijkheden en met behulp van een deskundige makelaar kun je deze optimaal benutten.

Maar is het ook financieel gezien een goed moment om je huis te verkopen? Absoluut! Hoewel niemand een precieze voorspelling kan doen over de ontwikkeling van de woningprijzen, kunnen de professionele inzichten van je makelaar je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Velp Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De website van Huis Verkopen biedt je als woningeigenaar een gemakkelijke manier om de verkoop van je woning voor te bereiden of te regelen. Met handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, krijg je inzicht en controle over je eigen verkoopproces. Het platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt. Daarnaast is het platform eenvoudig in gebruik en helpt het je stap voor stap om je woning optimaal voor te bereiden op de verkoop. Ontdek vandaag nog de voordelen van Huis Verkopen!

Beste deal bij lokale specialisten

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot de beste lokale specialisten in Velp. Daarnaast vind je de beste makelaar met behulp van het vergelijken van prestaties en tarieven. Zo weet je zeker dat je alles voor de verkoop op de beste manier regelt.

Gratis tools voor optimale voorbereiding

Mis geen enkele stap in je verkoopproces met het handige stappenplan van Huis Verkopen. Bovendien zijn er gratis tools beschikbaar, zoals een waardebepaling van je woning, voor een optimale voorbereiding op de verkoop.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen biedt je de kans om te besparen op de makelaarskosten. Vraag bij verschillende makelaars de tarieven op en vergelijk deze om zeker te zijn van de beste prijskwaliteitverhouding.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Velp

Bij het bepalen van de vraagprijs voor jouw huis in Velp zijn er meerdere factoren van belang. Denk aan de huidige marktwaarde, recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen en de staat van onderhoud. Daarnaast speelt de snelheid waarmee je wilt verkopen een rol. Voor gedetailleerde informatie kun je onze pagina over het bepalen van de vraagprijs raadplegen.

Om je huis in Velp te verkopen zijn er diverse documenten nodig. Dit zijn onder andere belangrijke papieren als eigendomsbewijs, kadastrale gegevens en informatie over eventuele verbouwingen. Meer details over de exacte documenten die je nodig hebt, vind je op de documenten pagina op onze website.

De snelheid waarmee een huis wordt verkocht is van vele factoren afhankelijk, waaronder de vraagprijs en de populariteit van de woning en het gebied. Een gemiddelde is daarom lastig te geven. Voor uitgebreidere informatie over dit onderwerp kun je onze artikel lezen over de verkoopsnelheid van huizen.

Het kiezen van een makelaar hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kun je gebruik maken van onze tool op de makelaar vergelijking pagina. Deze helpt je om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen