Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Duiven

Als je jouw woning in Duiven wilt verkopen, komt er heel wat op je af. Eén ding is zeker, een goede voorbereiding is cruciaal. Zo dien je een helder overzicht te hebben van zaken zoals je energielabel en de juiste makelaar om jouw wensen te vertalen naar een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Duiven

Als woningverkoper in Duiven wil je jouw woning natuurlijk succesvol te koop zetten. Daar heb je meerdere doelen bij. Misschien wil je een zo hoog mogelijke prijs voor jouw woning krijgen, deze moeten verkopen binnen een bepaalde tijd, of juist rustig de tijd nemen om een geschikte koper te vinden. De manier waarop je jouw huis presenteert kan ook een groot doel zijn, bijvoorbeeld via professionele foto's en een aantrekkelijke woningomschrijving die potentiële kopers aanspreekt.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Duiven meestal verkocht worden, wat de gemiddelde opbrengst is en of het vergelijken van makelaars significant kan schelen in kosten. Of wellicht overweeg je om voor een makelaar te gaan die uitstekend presteert in Duiven. Dan kunnen de actuele cijfers en trends op de huisverkoopmarkt in Duiven, en de informatie op de pagina waar je makelaars kunt vergelijken, je helpen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen. Hieronder volgen de laatste cijfers over de woningmarkt in Duiven:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 416.023
Besparing (gem.)
€ 1.186

Je huis snel verkopen in Duiven

In Duiven wonen betekent dat je huis gemiddeld binnen 33 dagen verkocht kan zijn. In deze dynamische markt wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw huis zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar vindt. Hier zijn drie tips die je daar bij kunnen helpen.

 1. Vraag professioneel verkoopadvies aan. Door het inschakelen van een ervaren lokale makelaar, kun je ervoor zorgen dat je huis niet alleen snel, maar ook voor de juiste prijs verkocht wordt. Een makelaar heeft de kennis en ervaring om je huis optimaal te presenteren en al je vragen te beantwoorden. Neem eens een kijkje op onze pagina voor het aanvragen van verkoopadvies.
 2. Verzorg je huis tot in de details. Een goed onderhouden huis spreekt kopers eerder aan. Zorg ervoor dat alles schoon en netjes is, voer kleine reparaties uit en geef zo nodig muren een nieuw laagje verf. Een verzorgd huis geeft kijkers niet alleen een positieve eerste indruk, maar helpt hen ook om zich het huis als hun nieuwe thuis voor te stellen.
 3. Bepaal de juiste verkoopprijs. Te hoog inzetten kan ervoor zorgen dat je huis langer te koop staat, terwijl te laag zitten je potentieel geld kost. Een realistische prijs, gebaseerd op de markt en de kwaliteit van je huis, trekt meer serieuze kopers. Vraag hier een waardebepaling aan bij een van onze professionele makelaars.

Tips in Duiven

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Duiven op?

In Duiven ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 416.023 euro. Natuurlijk hangt de uiteindelijke verkoopsom af van diverse factoren zoals de staat van het huis, locatie en de grootte van de woning. Ook de huidige huizenmarkt en jouw eigen onderhandelingstactiek spelen een grote rol bij hoeveel je voor het huis kan vragen en uiteindelijk ontvangt.

De gemiddelde prijs per vierkante meter woning in Duiven ligt momenteel op € 3.300 euro. Dit is echter een algemene schatting en kan per woning flink verschillen. Het is namelijk zo dat deze gemiddelde prijs per vierkante meter niet de grootte van het perceel meeneemt en ook niet de eventueel aanwezige bijgebouwen zoals garages en schuren meerekent. Het is daarom altijd belangrijk om verder te kijken dan alleen de gemiddelde prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Duiven

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Duiven bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Duiven.

Feitjes over Duiven

 • Duiven wordt omringd door een schitterend polderlandschap.
 • De gemeente Duiven hecht veel waarde aan duurzaamheid.
 • Duiven heeft het grootste overdekte winkelcentrum van Gelderland.

Tips om je woning te verkopen in Duiven

Het verkopen van je huis in Duiven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig kan je dit proces vergemakkelijken door een aantal strategieën toe te passen. Met een goede voorbereiding en nauwkeurige aanpak, kan je een snelle verkoop voor een goede prijs realiseren.

 • Prijsbepaling: Zoek naar vergelijkbare huizen in jouw omgeving en bepaal op basis daarvan een competitieve prijs. Een makelaar kan hierbij zeer behulpzaam zijn en je voorzien van professioneel advies.
 • Fotografie: Goede foto's kunnen een groot verschil maken. Overweeg om een professionele woningfotograaf in te huren om je woning op haar best vast te leggen en potentiële kopers te verleiden.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je woning in een goede staat verkeert voordat je deze op de markt brengt. Vervang kapotte lampen, repareer lekkende kranen en geef muren een nieuw likje verf.
 • Promotie: Gebruik verschillende kanalen om je huis te adverteren. Online platformen zoals Funda zijn erg populair, maar vergeet ook niet de kracht van mond-tot-mondreclame en social media.
 • Open huis: Het organiseren van een open huis dag kan potentiële kopers de kans geven om je woning te ervaren. Een makelaar kan helpen om dit succesvol te organiseren.

Ontdek jouw stappenplan in Duiven:

 • Het stappenplan biedt een overzicht van verkoopstappen
 • Het stappenplan wordt persoonlijk geconfigureerd
 • Het stappenplan biedt kans op kostenbesparing
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Duiven?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Duiven kost je als verkoper gemiddeld € 5.943. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Duiven In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 416.023) € 4.743
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.943

Kosten van makelaars in Duiven

Wanneer je een huis in Duiven wilt verkopen, ontkom je vaak niet aan de kosten van een makelaar. De prijs die een makelaar vraagt bestaat vaak uit een zogenaamde 'courtage'. De gemiddelde courtage die makelaars in Duiven vragen is 1,14% van de verkoopprijs. In de praktijk betekent dit, bij een gemiddelde verkoopprijs van € 416.023, dat je rekening moet houden met gemiddelde makelaarskosten van € 4.743.

De courtage wordt echter niet altijd vastgesteld op dit gemiddelde. Afhankelijk van jouw situatie, zoals het type woning dat je verkoopt en de locatie, kan het courtage percentage hoger of lager uitvallen. Het is dus belangrijk om dit te bespreken met jouw makelaar en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Duiven.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van een woning krijg je te maken met notariskosten. Neem je een makelaar in de arm, dan is dit vaak al inbegrepen in de kosten. Zo niet, dan dien je deze kosten zelf te dragen. Hierbij kun je denken aan kosten voor het doorhalen van de hypotheek.

Voor een volledig overzicht van alle mogelijke notariskosten kun je onze informatieve pagina bezoeken. Weet dat, hoewel de koper de kosten van de akte van levering betaalt, je als verkoper wellicht aanvullende notariskosten hebt.

Marketingkosten

Bij het verkopen van je huis kunnen marketingkosten enorm variëren. Denk aan advertentiekosten, professionele fotografie, een promotievideo of een virtuele tour. Over het algemeen zitten de marketingkosten inbegrepen in de makelaarsservice, maar dit is niet altijd het geval.

Het is daarom belangrijk om te weten wat er precies onder de makelaarstarieven valt en om te vergelijken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Energielabel kosten

Sinds 2015 is het verplicht om bij de verkoop van een woning een definitief energielabel te hebben. Zonder dit label mag je je huis niet verkopen. Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig je woning is.

Het energielabel advies en de registratie hiervan zijn kosten die je zelf draagt. Je kunt een energieadviseur inschakelen om je huis te inspecteren. De prijs van een energielabel wordt bepaald door de markt en kan dus per aanbieder verschillen.

Wanneer mijn huis verkopen in Duiven?

Vraag je je af of juni 2024 een opportuun moment is om jouw huis in Duiven te verkopen? Het antwoord is ja! Met de huidige sterke vraag naar woningen en de lage voorraad, bevind je je zeker in een gunstige positie om te verkopen. Vooral als doorstromer kun je van deze marktomstandigheden profiteren.

Maar hoe zit het dan met de aankoop van een nieuw huis, vraag je je wellicht ook af? Met de juiste strategie en goede begeleiding kun je snel en succesvol handelen in het vinden van een nieuwe woning. Deze periode biedt dus kansen voor zowel de verkoop van jouw huidige huis als de aankoop van een nieuw thuis.

Vergelijk makelaars in Duiven Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om jouw huis te verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? De website Huis Verkopen maakt het je makkelijk. Ze bieden een uitgebreid stappenplan aan waarmee je in heldere en overzichtelijke fasen jouw woning succesvol op de markt brengt. Dit stappenplan leidt je gemakkelijk door het gehele verkoopproces. Wil je meer weten? Bekijk dan het stappenplan van Huis Verkopen.

Vergelijk lokale makelaars

Misschien wel het grootste voordeel van Huis Verkopen is de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken. Op basis van de verzamelde statistieken van alle makelaars in Duiven, vind je eenvoudig de beste match bij jouw wensen en eisen.

Kosten besparen

Bij Huis Verkopen kun je ook kosten besparen. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, kies je altijd voor de meest voordelige optie. Dat is nog eens voordelig je huis verkopen!

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform. Ze vereenvoudigen de verkoop van je huis en bestrijden misinformatie in de markt. Hierdoor weet je zeker dat je over de juiste informatie beschikt om de beste beslissingen te nemen.

Het overzicht behouden

Met Huis Verkopen houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, blijft goed geïnformeerd en je kunt iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Duiven

Een goede indicatie van de verkoopprijs van je huis in Duiven krijg je door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Op onze pagina kan je hier meer over lezen.

De keuze van de makelaar hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Je kunt makelaars vergelijken om de beste keuze te maken op deze pagina.

Er zijn verschillende tips en tricks om je woning in Duiven snel te verkopen. Lees bijvoorbeeld hier onze tips voor een succesvolle en vlotte verkoop.

Er zijn diverse kosten verbonden aan het verkopen van je huis in Duiven en het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Een goede voorbereiding is essentieel voor een vlotte verkoop. Ons stappenplan kan je helpen om je optimaal voor te bereiden op de verkoop van jouw huis in Duiven.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen