Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Huissen

Het verkopen van je woning in Huissen vereist aandacht en expertise vanwege de voortdurend in beweging zijnde lokale woningmarkt. Zorg dat alle elementen van je woning zijn benadrukt om potentiële kopers aan te trekken. Werk samen met een ervaren makelaar om je te begeleiden en te adviseren tijdens dit belangrijke proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Huissen

Als woningverkoper in Huissen heb je diverse doelen. Het aanstaande verkopen van jouw huis is een enorme onderneming die van invloed zal zijn op jouw leven, zowel financieel als persoonlijk. Het behalen van een hoge verkoopprijs staat hoog op de lijst, maar er zijn andere factoren die wellicht net zo belangrijk zijn. Zo is het realiseren van een snelle verkoop of het vinden van betrouwbare kopers belangrijk om te overwegen. Het is ook zeker de moeite waard om tijd en energie te steken in het vinden van een makelaar die jouw belangen boven alles stelt, zodat je op het punt staat om de deal te sluiten, je er zeker van bent dat jouw doelen worden bereikt.

Je zult je ongetwijfeld afvragen: "Hoe snel verkopen huizen in Huissen gemiddeld? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in mijn gebied? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken?" Dit zijn legitieme vragen voor iedereen die overweegt zijn woning te verkopen. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen met de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Huissen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 427.751
Besparing (gem.)
€ 1.176

Je huis snel verkopen in Huissen

Gemiddeld duurt het 61 dagen om een woning in Huissen te verkopen. Dat is sneller dan het landelijk gemiddelde. Toch zijn er enkele strategieën die je kunt toepassen om je verkoopsnelheid nog verder te verhogen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Denk aan een nette presentatie, in orde brengen van het onderhoud en een pakket met alle relevante woninginformatie. Dit vergroot de interesse bij potentiële kopers en kan het verkoopproces versnellen. Lees hierover meer in onze gids op het stappenplan voor de verkoop van je huis.
 2. Je woning goed prijzen is essentieel voor het snel kunnen verkopen van je huis. Vraag een waardebepaling door een makelaar aan om tot een realistische verkoopprijs te komen. Overprijs niet, dit kan kijkers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
 3. Professionele marketing van je woning kan de verkoopsnelheid enorm bevorderen. Hiervoor kun je een ervaren makelaar inschakelen, maar denk ook aan professionele foto's, een pakkende omschrijving en optimale zichtbaarheid op de juiste platformen.
Huis verkopen Huissen tips

Tips in Huissen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Huissen op?

Huizen in Huissen worden momenteel voor een gemiddeld bedrag van € 427.751 euro verkocht. Dit is een globaal getal en de daadwerkelijke verkoopsom van een huis in Huissen hangt af van een aantal factoren. Zaken zoals de locatie, het bouwjaar, de staat van onderhoud en de marktsituatie in februari 2024 spelen allen een rol bij de uiteindelijke vraagprijs.

Wil je een beter idee krijgen van de huizenprijzen in Huissen, kijk dan naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Momenteel ligt de gemiddelde vraagprijs per m2 in Huissen op € 3.737 euro. Dit getal geeft je een meer gedetailleerd beeld, omdat het de grootte van de woning in de prijsstelling meeneemt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Huissen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.200
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Huissen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Huissen.

Feitjes over Huissen

 • Huissen is onderdeel van de gemeente Lingewaard.
 • De stad kent een rijke historie, daterend uit Romeinse tijd.
 • Huissen staat bekend om haar jaarlijkse carnavalsoptocht.

Tips om je woning te verkopen in Huissen

Als je jouw huis in Huissen wilt verkopen, kunnen kleine veranderingen een groot verschil maken. Je wil natuurlijk het beste uit de verkoop halen, zonder onnodige kosten. We hebben enkele nuttige tips op een rijtje gezet om te helpen bij de verkoop, terwijl je kosten bespaart.

 • Verzorg je tuin: Mest en snoei, plant bloemen en haal onkruid weg. Een goed uitziende tuin trekt meer potentiële kopers en kan de waarde van je huis verhogen, zonder dat het veel geld kost.
 • Zorg voor een schoon huis: Een diepe reiniging kan een wereld van verschil maken voor potentiële kopers. Huur geen schoonmaakbedrijf in, maar doe het zelf voor een goedkopere optie.
 • Herstel kleine defecten: Kleine DIY-reparaties kunnen eenvoudig en goedkoop zijn, maar zullen een grotere impact hebben op je uiteindelijke verkoopkosten.
 • Creëer neutrale ruimtes: Richt je huis in op een manier die een breed publiek aantrekt. Houd de decoratie neutraal en minimalistisch en vermijd kosten voor dure interieurontwerpers.
 • Maak enthousiasmerende foto's: Huur geen professionele fotograaf in. Met daglicht en de camera van je smartphone kun je zelf geweldige foto's maken.

Ontdek jouw stappenplan in Huissen:

 • Specifieke stappen voor jouw woning voor een gestroomlijnde verkoop
 • Verhoog je woningwaarde met optionele stappen
 • Bespaar duizenden euro's door handige vergelijkingen
 • Gratis, vrijblijvend stappenplan zodat je nergens aan vast zit
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Huissen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Huissen kost je als verkoper gemiddeld € 6.193. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Huissen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 427.751) € 4.834
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.193

Kosten van makelaars in Huissen

Als jij je huis wilt verkopen in Huissen, zal je gemiddeld te maken krijgen met twee soorten kosten van de makelaar: opstartkosten en courtage. De opstartkosten betalen voor de initiële diensten die de makelaar verleent, zoals het maken van foto's en het adverteren van jouw woning. Deze kosten worden gemiddeld berekend op: € 515.

Naast de opstartkosten zal de makelaar courtage in rekening brengen. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Huissen, ligt dit percentage gemiddeld op 1,13%. Het is belangrijk je niet blind te staren op deze kosten. Kijk vooral ook naar wat een makelaar je oplevert, zoals een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop.

Lees meer over makelaars in Huissen.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Naast de makelaarskosten draai je ook op voor de marketingkosten. Deze kosten zijn nodig om jouw woning breed onder de aandacht te brengen en zijn vaak onderdeel van de makelaarstarieven. Het omvat bijvoorbeeld het maken van professionele foto’s, video’s, een plattegrond, en het verzorgen van promotiemateriaal.

De marketingkosten kunnen behoorlijk oplopen en verschillen sterk per makelaar. Ze zijn veelal meegenomen in het tarief van de makelaar, maar niet altijd. Daarom is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken en evt. te onderhandelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoudskosten

Ook onderhoudskosten kunnen een flinke post zijn als je jouw huis gaat verkopen. Denk aan het opknappen van achterstallig onderhoud, zoals schilderwerk, reparaties, het vervangen van de vloer of het vernieuwen van de tuin. Kopers zijn vaak bereid een hoger bod te doen op een huis waar ze weinig aan hoeven te doen.

Vergeet ook de onderhoudskosten niet in de periode tussen de verkoop en daadwerkelijke overdracht van de woning. Deze periode kan soms enkele maanden duren. Je bent als verkoper verplicht om het huis in de afgesproken staat te houden.

Verhuiskosten

Als je eenmaal jouw huis hebt verkocht, dan komen de verhuiskosten om de hoek kijken. Denk aan kosten voor een verhuisbedrijf, maar ook aan de kosten voor het gebruik van verhuisdozen, inpakmateriaal, transport of zelfs tijdelijke opslag van je spullen.

Daarnaast kun je ook te maken krijgen met dubbele woonlasten als de timing van de verkoop van de oude woning en de aankoop van een nieuwe woning niet op elkaar aansluiten. Het is dus van belang om de timing van deze processen goed op elkaar af te stemmen.

Wanneer mijn huis verkopen in Huissen?

Overweeg je om jouw huis in Huissen te verkopen? Het is begrijpelijk dat je met de huidige marktomstandigheden twijfelt. Toch lijkt februari 2024 een gunstig moment te zijn. De woningmarkt is immers dynamisch en biedt verschillende mogelijkheden voor iedereen die overweegt om te verkopen.

Je vraagt je wellicht af welke stappen je nu het beste kunt nemen. Een aanrader is om verschillende makelaars in Huissen te vergelijken. Zij hebben verstand van de lokale markt en zien verschillende kansen voor de verkoop van je woning in deze tijd. Zo kun je je beslissing baseren op grondige informatie waardoor een tegemoetkoming aan je wensen waarschijnlijker wordt.

Vergelijk makelaars in Huissen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je huis komt veel kijken en daarom heeft Huis Verkopen een eenvoudig stappenplan ontwikkeld, speciaal op maat voor jouw woning. Van het selecteren van de juiste makelaar tot het regelen van de verhuiszaken, je vindt het allemaal in onze overzichtelijke checklist. Door het volgen van het stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat alle onderdelen van de verkoop van je woning doordacht en zorgvuldig worden aangepakt.

Gratis waardebepaling van je woning

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om een gratis waardebepaling van je woning te doen. Hierdoor krijg je direct inzicht in de potentiële opbrengst van je woning en kun je een gedegen beslissing maken over de vraagprijs.

Eenvoudig makelaars vergelijken

Met onze handige tools kun je makkelijk makelaars vergelijken. Door gegevens over beschikbare makelaars en hun prestaties, vind je hierdoor zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Huissen.

Besparen op makelaarskosten

Door onze onafhankelijke platform, kun je makkelijk makelaarstarieven opvragen en zo mogelijk besparen op jouw makelaarskosten. De financiële kant van de verkoop van je woning wordt hierdoor transparant en overzichtelijk.

Makkelijk en eenvoudig in gebruik

Met Huis Verkopen regel je de verkoop van je huis op een moderne manier, het platform is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Hierdoor maak je snel en eenvoudig gebruik van de beschikbare diensten en specialisten in Huissen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Huissen

Een goede start is om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Dit geeft een indicatie van de marktwaarde. Daarnaast beïnvloeden factoren zoals locatie, grootte, woningtype en woningstaat de woningwaarde.

Het treffen van goede voorbereidingen kan enorm bijdragen aan een snelle verkoop. Denk aan het optimaal presenteren van je huis en het beschikken over de juiste verkoopdocumentatie. Ook kan een correcte vraagprijs positief bijdragen. Vind meer tips op deze pagina.

De verkoopprijs bepaal je op basis van de huidige marktwaarde van je woning. Een makelaar kan helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Ook de verkoopsnelheid speelt een rol. Check deze informatie over woningwaarde voor meer details.

Het verkoopproces omvat diverse stappen: van de voorbereiding en het vaststellen van de verkoopprijs, tot aan de onderhandelingen en de uiteindelijke overdracht. We hebben een praktisch stappenplan samengesteld dat je door het gehele verkoopproces leidt.

De kosten voor de verkoop van een huis zijn afhankelijk van verscheidene factoren. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een notaris en eventueel kosten voor een verkoopstylist. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen