Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wageningen

Bij het verkopen van je huis in Wageningen speel je zelf een centrale rol. Jouw keuzes aan het begin van de verkoopproces, zoals de vraagprijs en de manier van presenteren, hebben een direct effect op de uiteindelijke verkoopprijs. Streef naar een optimale presentatie en onderhandel strategisch om het maximale uit de verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wageningen

Als je in Wageningen je huis gaat verkopen zijn er een paar dingen waar je best op let. Ten eerste wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, maar daarbij wil je ook niet te veel betalen voor een makelaar. Naast het kostenaspect is het ook belangrijk om je woning snel te kunnen verkopen. Je wil dubbele woonlasten namelijk zoveel mogelijk vermijden.

Waarschijnlijk zit je dan met een aantal vragen. Hoe snel worden huizen in Wageningen bijvoorbeeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je nou eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Wageningen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 480.366
Besparing (gem.)
€ 1.201

Je huis snel verkopen in Wageningen

In Wageningen is de huizenmarkt op dit moment zeer dynamisch. Gemiddeld kost het 56 dagen om een woning in Wageningen te verkopen.

 1. Schakel professionele hulp in. Voordat je jouw huis te koop zet, vraag altijd meerdere makelaars om advies. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de strategieën die ze voorstellen voor de verkoop van jouw huis.
 2. Prijs bepaalt de snelheid van verkoop. Zorg voor een realistische vraagprijs, het instellen van een correcte prijs is essentieel. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je verlies kan opleveren.
 3. Presenteer je huis aantrekkelijk. Een opgeruimd en schoon huis verkoopt sneller dan een rommelig huis. Besteed aandacht aan klusjes die zijn blijven liggen, depersonaliseer de ruimtes en zorg voor een neutrale, frisse uitstraling.

Tips in Wageningen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wageningen op?

Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Wageningen op € 480.366. De daadwerkelijke prijs die je voor je huis kunt ontvangen, hangt natuurlijk af van veel meer factoren, waaronder bijvoorbeeld de staat van het huis en de vraag op de markt. Zo kan de prijs flink schommelen

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Wageningen, ligt deze momenteel op € 4.022. Maar onthoud dat het bepalen van de waarde van jouw woning meer omvat dan alleen de gemiddelijke prijs per vierkante meter. Factoren zoals de locatie, de staat van onderhoud en eventuele unieke kenmerken van jouw woning spelen ook een cruciale rol in de eindwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wageningen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wageningen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wageningen.

Feitjes over Wageningen

 • Wageningen huisvest wereldbekende Wageningen Universiteit.
 • Het bevrijdingsfestival op 5 mei trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
 • Boegbeelden van de Waterlinie en Grebbelinie bevinden zich hier.

Tips om je woning te verkopen in Wageningen

Als je jouw huis in Wageningen wilt verkopen, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt. Goede voorbereiding en het inzetten van de juiste middelen kunnen een groot verschil maken. Hier zijn enkele nuttige tips.

 • Selecteer een lokale makelaar: Een makelaar uit Wageningen heeft kennis van de lokale markt, de vraagprijs kan daardoor beter worden bepaald. Ook heeft de makelaar een goed netwerk van mogelijk geïnteresseerden.
 • Zet professionele fotografie in: De eerste indruk van potentiële kopers wordt vaak gevormd door foto’s op de website van de makelaar. Goede foto's kunnen een doorslaggevende rol spelen bij het plannen van een bezichtiging.
 • Onderhoud je huis goed: Een goed onderhouden huis maakt een goede eerste indruk en kan helpen bij het realiseren van een hogere verkoopprijs.
 • Gebruik online marketing: In deze digitale tijd speelt online presentatie een grote rol. Een goede makelaar kan je bijstaan in het zo optimaal mogelijk inzetten van sociale media en andere online kanalen.
 • Leegmaken en schoonmaken: Een opgeruimd en schoon huis zal eerder indruk maken op mogelijke kopers. Het geeft een gevoel van ruimte en mogelijkheden.

Ontdek jouw stappenplan in Wageningen:

 • Onze unieke interactieve stappenplan is helemaal gratis
 • Jouw persoonlijke to-do-lijst voor huisverkoop altijd bij de hand
 • Bespaar duizenden euro's door eenvoudig te vergelijken
 • Voorkom misstappen en regel alles vanaf één eenvoudige locatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wageningen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wageningen kost je als verkoper gemiddeld € 6.630. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wageningen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 480.366) € 5.476
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.630

Kosten van makelaars in Wageningen

Wanneer je een huis in Wageningen wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat je een makelaar moet betalen. Gemiddeld kosten makelaars in Nederland een courtage van 1,14% van de verkoopprijs van je woning. Met een gemiddelde verkoopprijs in Wageningen van € 480.366, betekent dit dat je gemiddeld € 5.476 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is echter belangrijk om te weten dat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. Sommige vragen een vast bedrag, anderen werken op basis van courtage en weer anderen hanteren een combinatie van beide. Daarom is het altijd aan te raden om niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan, maar om zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor kun je mogelijk veel geld besparen op de verkoop van je woning in Wageningen.

Lees meer over makelaars in Wageningen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je jouw woning wilt verkopen, kan het nodig zijn om investeringen te doen om de woning verkoopbaar te maken. Dit kan variëren van kleine klusjes zoals schilderwerk en tuinonderhoud, tot grotere werkzaamheden zoals een nieuwe keuken of badkamer.

Afhankelijk van het bedrag dat je hieraan wilt besteden, kunnen deze kosten flink oplopen. Het is de moeite waard om te bedenken hoeveel meerwaarde deze investeringen kunnen hebben bij de verkoop van je huis voordat je hieraan begint.

Verhuiskosten

Over het algemeen denken mensen bij de kosten van het verkopen van een woning vooral aan de makelaarskosten. Maar denk ook eens aan de verhuiskosten. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe ver je moet verhuizen, kan dit een flinke kostenpost zijn.

Het kan handig zijn om van tevoren verschillende prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Misschien kun je ook bepaalde zaken zelf doen, zoals het inpakken, om kosten te besparen.

Terugbetaling hypotheek

Als je jouw huis verkoopt terwijl de hypotheek nog niet volledig is afbetaald, krijg je te maken met extra kosten. Je moet de hypotheek namelijk aflossen, en als de opbrengst van de verkoop van je huis lager is dan het bedrag van jouw hypotheek, moet je dit verschil zelf bijleggen.

Daarbij kan het zijn dat je te maken krijgt met boeterente als je de hypotheek vroegtijdig aflost. Neem hierover contact op met jouw hypotheekverstrekker om verrassingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Wageningen?

Overweeg jij om je huis in Wageningen te verkopen? Het antwoord is 'ja', nu is een uitstekend moment. De huizenmarkt is in het huidige juni 2024 gunstig en leidt tot interesse van kopers, wat je kan helpen je huis snel te verkopen en een maximale prijs te behalen.

Ga je twijfelen of dit wel het juiste moment is? Maak je geen zorgen, de kopers staan praktisch in de rij en de huidige vraag naar huizen in Wageningen maakt het een uitstekend moment om maximaal rendement uit je huis te halen. Pak dit kans, het zal je beslist niet teleurstellen.

Vergelijk makelaars in Wageningen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent je woning te verkopen, is een goede voorbereiding essentieel. Met het eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen heb je precies voor ogen wat je nodig hebt. Het moet eenvoudig zijn om te weten waar je aan moet denken zonder dat het overweldigend aanvoelt. Door het stappenplan van Huis Verkopen te volgen, pak je het verkooptraject van je woning op een intelligente manier aan, en het beste is: een goede voorbereiding kan een wereld van verschil maken in het verdere verloop van je verkoopproces.

Makkelijk alles regelen

Op het platform van Huis Verkopen krijg je inzichten om alles te regelen wat nodig is voor de verkoop van je woning. Denk aan zaken als het regelen van een energielabel of het vinden van de juiste makelaar. Alles is te regelen vanaf één plek. Gratis en vrijblijvend.

Specialisten vergelijken in Wageningen

Huis Verkopen maakt het mogelijk om specialisten in jouw regio te vergelijken. Geen onnodige kosten meer, alleen de beste professionals in Wageningen. Van makelaars tot ontruimers, ontdek wie de beste dienstverlening biedt voor de laagste prijs.

Informatie voor een slimme verkoop

Of je jouw woning nu snel óf voor een maximale prijs wilt verkopen, de website van Huis Verkopen is gevuld met de informatie die je nodig hebt. Je ontdekt alles wat je moet weten over woningverkoop zodat je de juiste beslissingen kan maken.

Kosten efficiënt verkopen

Met Huis Verkopen bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Wageningen zo slim mogelijk aan. Geen zorgen meer over extra kosten, maak zeker dat je winst maximaliseert met Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wageningen

Een woningwaarde rapport helpt je bij het bepalen van je verkoopprijs. Dit vereist een gedetailleerde studie van de vastgoedmarkt in Wageningen. Je kunt een gratis waardebepaling bij een makelaar aanvragen via deze pagina.

Of het een goede tijd is om je huis te verkopen, hangt af van diverse factoren zoals de huidige woningmarkt en jouw persoonlijke situatie. Voor actueel verkoopadvies afgestemd op Wageningen kun je terecht op onze verkoopadvies pagina.

De kosten voor de verkoop van een huis zijn variabel. Denk aan onder andere makelaarskosten, notariskosten en het energielabel. Voor een overzicht van de kosten kun je kijken bij informatie over de verkoopkosten.

Het kiezen van een goede makelaar in Wageningen is makkelijker met vergelijkingscontext. Via de makelaarsvergelijkingstool kun je lokale makelaars vergelijken en de beste keuze maken.

Het voorbereiden van je huis voor verkoop omvat veel stappen, zoals reparaties, het de-clutteren van je huis en het aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Voor een handig stappenplan kun je terecht op onze stappenplan pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen