Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wageningen

Aan de hand van alle vastgelegde statistieken kunnen wij je helpen een geschikte verkoopmakelaar in Wageningen te vinden. We kennen de prestaties van elke makelaar, dus we kunnen je precies vertellen wie er goed presteert. Maak je huis verkoopklaar met onze hulp.

Over makelaars in Wageningen

Je zult merken dat verkoopmakelaars nogal van elkaar kunnen verschillen. Dit komt omdat ze allemaal unieke diensten en strategieën hanteren. Denk hierbij aan verschillende tactieken bij onderhandelingen, variaties in servicekosten, uiteenlopende marketingtechnieken of diverse specialisaties in specifieke soorten onroerend goed.

Niet te vergeten dat we bijhouden wat er speelt bij makelaars in Wageningen. We houden alles nauwkeurig bij: van servicekwaliteit tot succespercentages. Dit betekent dat we altijd op de hoogte zijn van topmakelaars in Wageningen. We weten wie er een sterke verkoopstrategie heeft, wie zich onderscheidt met uitstekende klantenservice en wie de meeste woningen succesvol verkoopt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.162
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.196
Besparing (gem.)
€ 1.132

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen? Dan ben je vast benieuwd naar de huidige waarden in Wageningen. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt nu € 452.791 en de gemiddelde prijs per m² komt uit op € 4.072. Voor een compleet overzicht van de huidige waardes, bekijk de woningmarkt in Wageningen.
 • Het inschakelen van een makelaar in Wageningen brengt kosten met zich mee. Gemiddeld wordt er een courtage van 1,14% gerekend. Let op, want afhankelijk van de makelaar kunnen hier nog extra kosten bijkomen.
 • Wist je dat de tarieven van makelaars behoorlijk kunnen verschillen? In Wageningen varieert dit bijvoorbeeld sterk. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je nu gemiddeld € 1.132 besparen!

Uitgelichte makelaars in Wageningen

Wageningen kent een breed aanbod aan makelaars die stuk voor stuk expert zijn in het verkopen van huizen. Direct hieronder presenteren we een selectie van deze gespecialiseerde verkoopmakelaars in Wageningen. Het is waardevol om deze te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de uiteenlopende dienstverleningen, prijsverschillen en persoonlijke benaderingen die zij hanteren.

Logo Barten Tiemessen NVM Makelaars

Barten Tiemessen NVM Makelaars

Barten Tiemessen NVM Makelaars staat al meer dan 50 jaar bekend om zijn deskundige en klantgerichte benadering in Wageningen en omgeving. Ze onderscheiden zich door hun grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt, de passie van hun toegewijde team en het brede scala van diensten in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze bieden producten van NVM en FUNDA aan, wat bijdraagt aan een snellere verkoop. Ook investeren ze voortdurend in innovatieve klantvriendelijke hulpmiddelen om je als koper of verkoper optimaal te begeleiden.
Logo Breunissen makelaars

Breunissen makelaars

Breunissen makelaars is een betrokken en professioneel makelaarskantoor met ruim 25 jaar ervaring in de regio Wageningen. Zij bieden persoonlijke aandacht vanaf het moment van opdracht tot overdracht en zijn gespecialiseerd in nieuwbouw. Met twee medewerkers en drie certificeringen staan ze klaar om je te helpen met verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Of je nu een woning wilt kopen of verkopen, bij Breunissen Makelaars staan je belangen voorop.
Logo Ditters Makelaars Wageningen

Ditters Makelaars Wageningen

Ditters Makelaars Wageningen is een teamgedreven makelaar met vijf vestigingen in diverse steden. Jouw onbezorgde financiële woontoekomst is hun drijfveer. Ze zijn gespecialiseerd in woningfotografie, beleggen, herbestemmen en nieuwbouw. Daarnaast bieden ze diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies, terwijl ze lid zijn van NVM en diverse certificaties hebben. Hun ruime netwerk in de regio kan je goed helpen bij zowel verkoop van je woning als de zoektocht naar een nieuw onderkomen.
Logo Ernst Kleijn Makelaardij

Ernst Kleijn Makelaardij

Ernst Kleijn Makelaardij is een toegankelijke en transparante makelaar uit Wageningen, gespecialiseerd in nieuwbouw en dienstverlening aan expats. Met diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, staan ze je bij door het hele proces. Niet met een courtage, maar met een vaste prijs voor de geleverde dienst. Dankzij hun ruime ervaring en erkenning van NVM, VastgoedCert, NWWI, NRVT en WOZ, kun je rekenen op deskundigheid en betrouwbaarheid.
Logo HJT Makelaars B.V.

HJT Makelaars BV

HJT Makelaars is een ervaren NVM-makelaarskantoor. Het team staat zowel bij de aankoop als verkoop van jouw woning aan je zijde. Ze zijn sinds 2000 actief en kunnen bouwen op jaren '80 ervaring. Ze zetten zich niet alleen in voor verkoop, maar ook voor aankoop, verhuur en taxaties. Door hun luisterend oor en kennis van de markt, creëren ze een klik. Dit bevindt zich aan het Plantsoen 37 in Wageningen.
Logo Jeltes ten Hoor Makelaars

Jeltes ten Hoor Makelaars

Jeltes ten Hoor Makelaars is een toonaangevend familiebedrijf in Wageningen en omstreken. Ze staan bekend om hun vernieuwende, creatieve aanpak en persoonlijke dienstverlening. Ze blinken uit in het in kaart brengen van de markt, het uitvoeren van taxaties en het voeren van scherpe onderhandelingen. Met kennis van de lokale markt, expertise en een breed netwerk, streven ze naar het maximale resultaat voor je aan- of verkoop. Daarnaast bieden ze ook verhuur- en taxatiediensten en hebben ze een bijzondere specialisatie in nieuwbouw.
Logo Mobach Makelaardij

Mobach Makelaardij

Mobach Makelaardij is lid van branchevereniging NVM en beschikt over certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT. Ze bieden verkoop, aankoop en taxatiediensten aan en hebben een specialisatie in herbestemmen en monumenten. Met een sterke focus op goede communicatie en nakomen van afspraken, streven ze naar een soepel proces. Dit kan resulteren in het realiseren van een hogere opbrengst voor je huis. Ook kun je in zowel Duits, Engels als Nederlands geholpen worden.

Regio Makelaars

Bij Regio Makelaars kun je rekenen op deskundige begeleiding. Als lid van de NVM Branchevereniging, voldoet het kantoor aan strikte kwaliteitseisen. Hierdoor verzorgen zij kwalitatief hoogwaardige diensten die aansluiten op jouw unieke behoeften in de vastgoedmarkt. Een professionele, betrouwbare partner voor al je onroerend goed behoeften.

Let op: Er zijn meer makelaars actief in en rondom Wageningen dan je in de bovenstaande lijst ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Wageningen mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in deze lijst, maar die vind je zeker door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Wageningen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wageningen?

Een makelaar in Wageningen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 452.791 in Wageningen komt dit neer op € 5.162 aan makelaarskosten (update april 2024).

Vergis je niet, veel makelaars hanteren bij een hogere woningwaarde soms een lagere courtage. Dit houdt in dat als jouw woning meer waard is, de kosten voor de makelaar relatief lager zijn. Het is dus aan te raden hier goed op te letten.

Let op: de courtages van makelaars in Wageningen verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.132 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Wageningen. Hoewel dit tijdrovend kan lijken, loont het je wel degelijk om makelaars in jouw regio tegen elkaar uit te spelen.

Kosten van makelaars in Wageningen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wageningen

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de meerderheid van de makelaars in Wageningen opstartkosten in rekening brengt. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de makelaar daadwerkelijk met zijn of haar werk begint. Deze kosten dekken alle handelingen die de makelaar doet om de verkoop van jouw huis voor te bereiden.

Opstartkosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de kosten voor het maken van professionele foto's van jouw huis, het opstellen van een aantrekkelijke beschrijving of het plaatsen van jouw huis op verschillende huizensites. In sommige gevallen zijn de opstartkosten ook bedoeld om advertenties te plaatsen of brochures te drukken. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn bij het budgetteren voor de verkoop van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Wageningen

Veel makelaars in Wageningen hanteren zogenaamde intrekkingskosten wanneer je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn een soort compensatie die je aan jouw makelaar moet betalen voor de diensten die zij al voor je hebben uitgevoerd, ongeacht of de woning uiteindelijk verkocht is of niet. De hoogte van de kosten kan per makelaar verschillen.

Intrekkingskosten kunnen in verschillende situaties in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld wanneer je van gedachten verandert over het verkopen van je huis, of als je besluit om over te stappen naar een andere makelaar. Het is daarom altijd verstandig om de afspraken met je makelaar duidelijk vast te leggen in een opdracht tot dienstverlening, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wageningen met een vast tarief

Ook in Wageningen vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dit tarief omvat meestal diensten zoals taxatie, advies, coördinatie van bezichtigingen en de onderhandelingen. Het opstellen van de koopovereenkomst is bij de prijs inbegrepen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Het lijkt aantrekkelijk, zo'n vast tarief, maar er kunnen ook nadelen aan kleven. In sommige gevallen kan het tegen je werken. Stel, je woning wordt verrassend snel verkocht, dan betaal je een vast bedrag voor een dienst die de makelaar nauwelijks tijd heeft gekost. Bij een courtage percentage zou je in deze situatie vaak goedkoper uit zijn.

Tip: Besluit niet te snel voor de eerste de beste makelaar te gaan. Door verschillende makelaars te vergelijken, krijg je inzicht in wat de verschillende tarieven en types tarieven voor jou als woningverkoper betekenen. Het kan je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw persoonlijke situatie.

4 feitjes over makelaars in Wageningen

 • Interessant genoeg blijkt dat huizen in Wageningen met de begeleiding van een makelaar tot wel 10% winstgevender worden verkocht dan als je het zelf doet.
 • De inschatting van de waarde van woningen door verkoopmakelaars in Wageningen kan enorm uiteenlopen, met soms verschillen van tot wel €31.000. Voor een realistischer beeld van jouw eigendom kun je een waardebepaling aanvragen.
 • De duurste makelaar in Wageningen vraagt als courtage een bedrag van 1,50%, maar wees gerust, de meeste makelaars hanteren aanzienlijk lagere tarieven.
 • Voordat een definitieve keuze voor een makelaar wordt gemaakt, vragen de meeste woningverkopers in Wageningen gemiddeld 3 verschillende makelaars om verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Wageningen op?

In Wageningen tref je een brede selectie van verkoopmakelaars aan. Er zijn echter een paar die zich onderscheiden van de rest. Daar waar de meerderheid aan makelaars fatsoenlijke verkoopresultaten boekt, zijn er een aantal die stelselmatig hogere verkoopprijzen realiseren en de objecten ook sneller weten te verkopen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Wageningen herkent:

 • Het is bewezen dat de kwaliteit van de makelaar een groot verschil kan maken in de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Onze data laat zien dat de meest vooraanstaande makelaars in Wageningen woningen verkopen voor gemiddeld € 13.998 boven de oorspronkelijk verwachte verkoopprijs.
 • Dankzij de kwaliteit van hun diensten en hun grondige kennis van de lokale markt, duurt het voor deze uitmuntende makelaars gemiddled 15 dagen minder om een huis te verkopen in vergelijking met andere makelaars in Wageningen.

De beste makelaar in Wageningen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Wageningen voor je woningverkoop? De beste of snelste makelaar hoeft niet altijd de duurste te zijn. Het gaat om het vinden van de juiste match die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Via ons vergelijkingsformulier kun je makelaars eenvoudig met elkaar vergelijken. Op basis van je adres, situatie en verkoopvoorkeuren, matchen we je met de meest geschikte makelaars in Wageningen. Zo vind je een makelaar die echt bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Wageningen?

Bij het kiezen van een ideale makelaar in Wageningen zijn er zeker een aantal zaken waar je bijzonder op dient te letten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met uitgebreide kennis van de lokale markt in Wageningen heeft een voordeel. Zij kennen de vraag, het aanbod en de prijzen in jouw buurt.

Communicatie en transparantie

De communicatie moet helder zijn. Voel je je begrepen door de makelaar? Is hij of zij transparant over de kosten en het proces?

Jouw wensen en behoeften

Vind een makelaar die rekening houdt met jouw wensen en behoeften. Zij moeten ten slotte jouw belangen vertegenwoordigen en niet die van de koper.

Kostenstructuur

Kijk goed naar de kostenstructuur. Sommige makelaars vragen een vast bedrag, terwijl anderen werken met een percentage van de verkoopprijs.

Actieve marketing

Zorg dat de makelaar actief en creatief is in de marketing van jouw huis. Een goede online aanwezigheid en netwerk is hierbij essentieel.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Wageningen zijn er meerdere soorten makelaars te vinden, waaronder de bekende NVM-makelaars, VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars. Zij kunnen je allemaal begeleiden bij de verkoop van jouw huis en zorgen dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt.

Elke makelaar heeft zo zijn eigen specifieke kennis en ervaring waarmee ze je kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het vaststellen van de verkoopprijs, het regelen van bezichtigingen of de onderhandelingen bij de uiteindelijke verkoop. Hoewel ze allen uitstekend werk leveren, kunnen ze ook wel verschillen.

Weetje: NVM-makelaars, VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars kunnen onderling best wat verschillen. Niet alleen in hun prestaties, manier van werken, maar ook in prijs. Het kan dus verstandig zijn om eerst een vergelijking te maken tussen verschillende makelaars. Bekijk jouw opties bijvoorbeeld eens hier: makelaars vergelijken.

Wat doet een makelaar in Wageningen?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van je woning in Wageningen. Het is niet enkel een kwestie van een bord in je tuin zetten en een advertentie online plaatsen.

Denk aan het bepalen van de juiste verkoopprijs, het in de markt zetten van je woning, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van een sluitend koopcontract.

 • Waarde-analyse: Een makelaar voert een uitgebreide taxatie van je woning uit.
 • Marketing: Het pand op de beste manier presenteren en promoten.
 • Onderhandelingen: Jouw makelaar handelt namens jou en behartigt jouw belangen.
 • Koopovereenkomst: Het opstellen van een juridisch correcte overeenkomst.
 • Begeleiding: Van de eerste bezichtiging tot aan de sleuteloverdracht.

Waarom een makelaar in Wageningen inschakelen?

Als je een makelaar inhuurt om de verkoop van je woning in Wageningen te regelen, start het proces met een intakegesprek. In dit gesprek bespreek je jouw wensen en krijg je een uitleg over de werkwijze van de makelaar. De makelaar zal analyseren wat de sterke punten en mogelijke verbeterpunten van jouw woning zijn en deze met je bespreken.

Eerste stap: de woningwaarde bepalen

Nadat het intakegesprek is afgerond, bepaalt de makelaar de waarde van je woning. Dit doet hij door de staat van onderhoud, de ligging, de grootte en vergelijkbare verkochte woningen in de buurt te analyseren. Het is belangrijk om een realistische verkoopprijs vast te stellen, zodat je woning niet te lang te koop staat. De uiteindelijke verkoopprijs wordt in overleg met jou besloten.

Tweede stap: woningpresentatie voorbereiden

Vervolgens start de fase van woningpresentatie. De makelaar laat professionele foto's en video's maken van jouw woning. In sommige gevallen adviseert de makelaar ook een interieurstylist om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Bovendien wordt er een aansprekende woningomschrijving opgesteld.

Derde stap: de woning op de markt zetten

Als alles klaar is om je woning te presenteren, wordt je huis actief in de verkoop gezet op verschillende online platforms, zoals Funda en op de website van de makelaar zelf. De makelaar zorgt er ook voor dat de woning onder de aandacht komt bij potentiële kopers.

Vierde stap: bezichtigingen en afronden van de verkoop

De makelaar organiseert de bezichtigingen en geeft daarna feedback aan jou. Bij serieuze interesse zal de makelaar namens jou de onderhandelingen voeren met de potentiële koper. Uiteindelijk zorgt de makelaar voor een correcte afhandeling van de verkoop bij de notaris. Het verkoopproces is hiermee voltooid.

Informatie over Wageningen

Wageningen, bekend als 'Stad der Bevrijding', is gekend vanwege zijn rijke historie. De universiteitsstad ligt aan de rand van de Veluwe en de Betuwe en staat bekend om de veelzijdige natuur en het gezellige stadscentrum.

Het Wageningen van vandaag is een levendige, internationale stad met een sterke focus op duurzaamheid en voedselinnovatie. Haar erfgoed zoals het Wageningen Castle en het stadhuis hebben een bijzondere aantrekkingskracht op bezoekers.

Wageningen universiteit is een wereldwijd gerespecteerde instelling voor hoger onderwijs en onderzoek. Spinnerij, het oudste industriële erfgoed van de stad, herbergt nu diverse creatieve en innovatieve ondernemingen.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Wageningen zijn significant toegenomen door de jaren heen. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op € 452.791 (update: april 2024). Voor meer informatie over de huizenprijzen in Wageningen, kan je onze website raadplegen.

Makelaars in Wageningen vergelijken

Door makelaars in Wageningen te vergelijken met Huis Verkopen, verhoog je de kans op een succesvolle en winstgevende verkoop van je huis. Hiermee ga je niet alleen voor de beste prijs, maar ook voor de beste service en voorwaarden.

 • Vergelijk op verkoopopbrengst en snelheid
 • Kostenbesparing op makelaarskosten
 • Ontvang een gratis waardebepaling en verkoopadvies

Naast het vergelijken van tarieven raden we je aan om ook de voorwaarden te vergelijken. Elk makelaarsbureau heeft zijn eigen focus en specialiteiten, het loont dus zeker om hier aandacht aan te besteden. Vergeet niet, de keuze voor een makelaar gaat verder dan alleen de vergoeding. De persoonlijke klik, lokale marktkennis en de manier van werken zijn minstens zo belangrijk.

Vergelijk makelaars in Wageningen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wageningen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Wageningen liggen rond € 515. Het is een goed idee om verschillende tarieven op te vragen bij meerdere makelaars voor een complete vergelijking.

Het gemiddelde tarief van makelaars met een vaste prijs in Wageningen bedraagt € 3.250. Bedenk wel dat tarieven kunnen variëren per makelaar en verkoopsituatie.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Wageningen bedraagt 55 dagen. Voor een snellere verkoop kan je tips bekijken op onze website.

Door makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 1.132 besparen. Hier vind je een handige tool om makelaars te vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Wageningen zijn ongeveer € 5.162. Voor meer informatie over de kosten kan je op onze kostenpagina terecht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen