Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Wageningen

Als je jouw huis wilt verkopen, biedt de huidige woningmarkt in Wageningen een fascinerend beeld. Factoren zoals de stijging en daling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen tonen een complex en intrigerend patroon. Hier kom je alles te weten over vastgoedcijfers in Wageningen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Wageningen

De gemiddelde verkoopprijs in Wageningen is in de laatste 3 maanden € 451.069 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 471.082 euro. Deze getallen geven de huidige trends en verwachtingen weer op de huizenmarkt in Wageningen. Het biedt een inzicht in de balans tussen aanbod en vraag. Het verschil tussen beide prijzen kan een indicatie zijn van hoe goed een huis verkocht kan worden in deze stad. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visuele weergave:

Huizenprijzen in Wageningen

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 404.000
€ 521.000

De volgende grafiek biedt je een uitgebreid overzicht van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Wageningen voor de afgelopen 3 maanden. Door deze prijzen te bekijken, krijg je een nauwkeurig beeld van de huidige marktwaarde. Dit is een goede start in het verkoopproces van jouw woning. Hier is de grafiek:

Huizenprijzen in Wageningen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.400

Prijsontwikkeling Wageningen laatste 12 maanden

In de wereld van de huizenmarkt is de prijsontwikkeling een belangrijke graadmeter voor marktbewegingen. Wageningen, als representatieve locatie, is hierop geen uitzondering.

Onderstaande grafiek toont de ontwikkeling van de gemiddelde huizenverkoopprijs in Wageningen in de afgelopen 12 maanden. Hierin is de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand opgenomen, welke € 451.069 euro bedroeg. Laten we eens kijken naar de trends:

Wat is mijn woning in Wageningen waard?

De waarde van jouw woning in Wageningen varieert continu omwille van diverse factoren zoals de algehele economische situatie of veranderingen in de vraag en aanbod op de lokale vastgoedmarkt. Vanwege deze voortdurende flux, kan het lastig zijn om een actuele waarde van je huis nauwkeurig vast te stellen zonder professionele ondersteuning. Elementen zoals de grootte, staat, ligging van je huis, maar ook factoren waar je geen invloed op hebt zoals de lokale vastgoedmarkt en economische omstandigheden spelen hierbij een belangrijke rol.

Om deze reden is het verstandig om grip te krijgen op de werkelijke waarde van je huis. Doordat de huizenmarkt zo snel verandert, kun je met een verouderde waardeschatting snel geld mislopen. Een betrouwbare oplossing hiervoor is een kosteloze waardebepaling door een ervaren makelaar te laten uitvoeren. Deze dienst kan je helderheid geven over de actuele waarde van je woning, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen als je overweegt om te verkopen.

Een gratis waardebepaling gebeurt doorgaans aan huis, waarbij de makelaar een grondige beoordeling maakt van de woning rekening houdend met alle relevante factoren. Dit gedegen onderzoek kost je slechts enige tijd, maar levert je veel waardevolle inzichten op. Het draagt bij aan je kennis over de waarde van je woning in de huidige markt, een kleine investering van tijd voor een groot voordeel in jouw toekomstige verkoopproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is sterk afhankelijk van locatie: de vastgoedwaarde in Wageningen kan sterk variëren in vergelijking met naburige regio's. Het is van belang om niet alleen te kijken naar de lokale woningwaarde, maar ook naar de prijzen in omliggende gemeenten.

Door de woningwaarde in vergelijkende context te plaatsen, krijg je een duidelijker beeld van de actuele marktsituatie. Deze informatie is zowel voor kopers als verkopers van groot belang om weloverwogen beslissingen te kunnen maken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Wageningen

Het is belangrijk te beseffen dat makelaars in Wageningen flink van elkaar kunnen verschillen. Methoden van aanpak, contactfrequentie en zelfs verkoopsresultaten kunnen variëren, afhankelijk van wie je kiest om je te begeleiden bij de verkoop van je woning.

Het kan enorm in je voordeel werken als je een makelaar kiest die naadloos bij je past. Een handige tool voor het vinden van de juiste match is onze makelaars vergelijker, waarmee je makelaars kunt afzetten tegen elkaar op basis van jouw voorkeuren en eisen.

Vergelijk makelaars in Wageningen Of lees meer over makelaars in Wageningen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Wageningen

Heb je al stilgestaan bij de courtages als je jouw huis wilt verkopen? In Wageningen ligt het gemiddelde tarief van een makelaar op 1,14% van de verkoopprijs. Dat betekent dat, als je een huis verkoopt voor de gemiddelde prijs van € 451.069, je zo'n € 5.142 kwijt zou zijn aan makelaarskosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste is. Let goed op de ervaring en de succesrate van de makelaar. Ook is het handig om te weten hoe de makelaar jouw huis wil promoten. Dit kan bijdragen aan een snellere en betere verkoop van jouw woning. Kijk bijvoorbeeld of de makelaar gebruikmaakt van professionele foto's en of het huis breed wordt gepromoot op verkoopkanalen zoals Funda.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Wageningen

In Wageningen zijn er woningen die je kunt kopen, waarbij je de keuze hebt om er zelf in te wonen of deze te verhuren. Toch blijkt dat maar een klein percentage van deze koopwoningen op de markt komt voor verkoop of verhuur. Het precieze aantal koopwoningen in deze stad is 7803, een getal dat continu aan verandering onderhevig is. Het is dus van belang om goed op de hoogte te blijven van de huidige voorraad en de bewegingen op de Wageningse woningmarkt.

Aantal verkochte woningen in Wageningen

In de laatste 12 maanden is er een constante stroom van woningen in Wageningen in de verkoop gezet en tevens verkocht. De aantallen liggen vast in aanmeldingen voor te koop staande woningen en afgeronde transacties. Zie hieronder de precieze cijfers, met een sterke nadruk op het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht: 338:

Ben je van plan jouw huis in Wageningen te verkopen?

Verkopen van je huis in Wageningen kan soms een uitdaging zijn; denk aan het vinden van de juiste makelaar, het regelen van een energielabel en misschien zelfs een verhuisbedrijf. Ook is het zorgen voor mooie, uitnodigende foto's van je woning en het vaststellen van een eerlijke, aantrekkelijke verkoopprijs zeker niet iets om te negeren. Gelukkig kun je op onze website een speciaal stappenplan inzien, dat helemaal gericht is op jouw situatie in Wageningen.

Echter, de grootste uitdaging blijft het behalen van de hoogste verkoopprijs. Dit is op zijn beurt afhankelijk van een aantal factoren, zoals de marktsituatie in Wageningen, de staat van onderhoud van je woning en de vraagprijs. Daarom adviseren we je om een grondige onderzoek naar marktprijzen uit te voeren. Raadpleeg makelaars, check online referenties en volg de lokale woningmarkt om een realistische vraagprijs te bepalen die potentiële kopers aantrekt maar ook jouw financiële belangen opperbest behartigt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt, met name de cijfers die betrekking hebben op de huizenmarkt in Wageningen, verandert continu. Hierdoor blijft het noodzakelijk om de meest recente statistieken bij te werken, om zo een realistisch beeld te kunnen geven van de huidige situatie. Het is daarom van belang dat jij altijd de laatste gegevens voor handen hebt. De cijfers kunnen je namelijk inzicht bieden in de actuele stand van de huizenmarkt, en hierop kan je jouw vervolgstappen baseren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er sprake is van een stijgende of dalende trend, wat gevolgen heeft voor de timing en strategie van je verkoopplan.

Benut de mogelijkheden van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een platform voor het bijhouden van marktcijfers. Het helpt je ook bij de voorbereiding en het regelen van de verkoop van je woning. Het platform is voorzien van handige informatie over kosten en biedt je de mogelijkheid om rechtstreeks tarieven en makelaars te vergelijken. Daarnaast kan je de waarde van je huis berekenen en biedt het de optie om een energielabel aan te vragen via een lokale energieadviseur. En tot slot, begrijpen we dat de verkoop van een woning meer is dan alleen het plaatsen van een bord in de tuin, daarom bieden we je een overzicht van verschillende tips en een stappenplan om de verkoop van je woning zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen