Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rhenen

In Rhenen is de woningmarkt volop in beweging. Actuele marktcijfers geven inzicht in de trends en ontwikkelingen, zoals de woning- en vraagprijzen, de verkoopprijzen en het aantal transacties. Met deze informatie kun je beter inspelen op het verkopen van je huis in Rhenen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rhenen

De gemiddelde verkoopprijs in Rhenen is in de laatste 3 maanden € 481.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 609.559 euro. Deze prijzen geven een reflectie van de actuele staat van de huizenmarkt in Rhenen. Volg de trends en het verloop van verkoop- en vraagprijzen in de afgelopen drie maanden in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Rhenen

Afgelopen 3 maanden

€ 65.000
€ 362.000
€ 660.000

Het kan fascinerend zijn om de waarde per vierkante meter van vastgoed in Rhenen onder de loep te nemen. De informatie geeft je namelijk een grondige indruk van de vastgoedmarkt in Rhenen. Ter illustratie, de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt momenteel € 4.391. Raadpleeg de volgende grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Rhenen:

Huizenprijzen in Rhenen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.200
€ 4.500

Prijsontwikkeling Rhenen laatste 12 maanden

Als je interesse hebt in de woningmarkt van Rhenen, dan is het volgen van de prijsontwikkelingen van huizen in die stad afgelopen jaar een verstandige stap. Onderstaande grafiek toont exact deze ontwikkelingen. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand in Rhenen bedroeg € 481.200:

Wat is mijn woning in Rhenen waard?

De waarde van je woning in Rhenen hangt af van diverse factoren. Zo speelt de locatie een grote rol, maar ook de staat van het onderhoud, de beschikbare woonoppervlakte, recente verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de buurt en de actuele woningmarkt hebben invloed op de waarde van je huis.

Ben je benieuwd naar de exacte waarde van je woning? Een gratis waardebepaling door een makelaar kan dan uitkomst bieden. Zo'n waardebepaling is een uitstekend vertrekpunt als je je huis overweegt te verkopen, of je nu juist een beter inzicht wilt krijgen in zijn huidige waarde. Deze gratis waardebepaling kan je eenvoudig aanvragen via deze specifieke pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. De makelaar beoordeelt dan de staat en de locatie van je huis en vergelijkt dit met recent verkochte, vergelijkbare huizen in jouw buurt. Dit geeft je een accurate en objectieve inschatting van de waarde van je woning, en dat geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt varieert behoorlijk per gebied, waardoor de prijzen voor huizen rondom Rhenen soms niet hetzelfde zijn als die in Rhenen zelf. Hier in Rhenen liggen de prijzen bijvoorbeeld aanzienlijk anders dan in omliggende plaatsen, iets waar rekening mee gehouden moet worden bij het bekijken van de huidige marktsituatie.

Lokale verschillen in huizenprijzen kunnen vele oorzaken hebben, waaronder de populariteit van een stad, beschikbare voorzieningen of historische waarde van de woningen. Om inzicht te krijgen in deze fluctuaties, volgen nu twee grafieken waarin de gemiddelde verkoopprijzen in Rhenen en vergelijkbare plaatsen worden weergegeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rhenen

Als je ervoor kiest om je huis in Rhenen te verkopen, wil je natuurlijk alleen het beste. Er zijn diverse makelaars in Rhenen waarbij sommigen beter presteren dan anderen op bepaalde punten. Dit kan variëren van de snelheid waarmee ze een huis verkopen tot de mate waarin ze onderhandelen over de prijs. Door op deze punten te letten, kun je de makelaar kiezen die het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

De keuze van jouw makelaar in Rhenen is van groot belang voor een succesvolle verkoop. Deze keuze kan namelijk een grote invloed hebben op de verkoopprijs, de snelheid van de verkoop en de algehele ervaring van het verkoopproces. Het vergelijken van makelaars kan een groot verschil maken. Op deze website kun je makelaars vergelijken om de beste fit voor jouw situatie te vinden.

Vergelijk makelaars in Rhenen Of lees meer over makelaars in Rhenen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rhenen

De courtage van makelaars in Rhenen, dat wil zeggen het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt na verkoop van jouw woning, ligt gemiddeld op 1,11%. Dat betekent dat als je jouw woning in Rhenen verkoopt voor de gemiddelde prijs van € 481.200, je aan de makelaar gemiddeld € 5.341 aan courtage betaalt.

Als je je huis wilt verkopen, doe je er goed aan vooraf te onderzoeken wat verschillende makelaars in Rhenen aan courtage vragen. Soms lijkt een makelaar goedkoop, maar komen er nog allerlei kosten bij. Bovendien kan de kwaliteit van makelaars sterk uiteenlopen. Kijk dus niet alleen naar de courtage, maar ook naar de diensten die een makelaar biedt. En vergeet niet de ervaringen van anderen met die makelaar mee te nemen in jouw overwegingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rhenen

In het sfeervolle Rhenen vinden we een aangename hoeveelheid van 4093 koopwoningen. Op dit moment worden er slechts een handjevol van deze huizen aangeboden op de huizenmarkt. Dit betekent dat als je overweegt jouw woning te verkopen, er zeker interesse zal zijn. Met minder concurrentie om jou heen, zal je huis ongetwijfeld de aandacht van potentiële kopers trekken.

Aantal verkochte woningen in Rhenen

In de afgelopen 12 maanden hebben huisverkopers in Rhenen een interessante beweging gezien. Er werden veel woningen aangemeld voor verkoop en de transacties volgden gestaag. Ontdek via de onderstaande grafiek het exacte aantal woningen dat in Rhenen is verkocht: 115.

Ben je van plan jouw huis in Rhenen te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Rhenen komen heel wat zaken kijken die je misschien niet meteen in overweging neemt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een realistische waardebepaling door een makelaar aan te vragen voor een goed beeld van de verkoopprijs. Bovendien is het aanvragen van een energielabel, een goed verkoopadvies bij een makelaar in Rhenen en het vergelijken van makelaarstarieven cruciale stappen in dit alles.

Daarom kan een overzichtelijk stappenplan een enorm verschil maken in het soepel verlopen van deze onderneming. Hierbij biedt het handige stappenplan van HuisVerkopen.nl uitkomst. Dag per dag kan je bijhouden wat je al gedaan hebt en wat je nog wacht, van het bepalen van de woningwaarde tot het vinden van een geschikte koper voor je huis. Zo verkoop je je woning niet alleen op een efficiënte, maar ook op een goed gestructureerde manier.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als woningverkoper in Rhenen wil je op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de huizenprijzen. Hier zit je goed: we houden alles voor je in de gaten, van vraagprijzen en daadwerkelijke verkoopprijzen tot hoeveel transacties er plaatsvinden. Ook letten we scherp op nieuw aanbod en andere relevante zaken. Met actuele prijsinformatie blijf je volledig geïnformeerd zonder zelf gedetailleerd onderzoek te hoeven doen.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor je betekenen?

Met HuisVerkopen.nl als partner betekent eenvoudige voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je woning. Vraag een waardebepaling of verkoopadvies aan bij een makelaar. Vergelijk verschillende makelaars en vraag bij hen tarieven op. Ons stappenplan vertelt wat er nodig is voor de verkoop van je woning. Zo regel je eenvoudig aanvullende diensten zoals een energielabel. HuisVerkopen.nl helpt jou om de juiste keuzes te maken en niets over het hoofd te zien bij de verkoop van je huis in Rhenen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen