Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Renkum

Ben je van plan om je woning in Renkum te verkopen? Dan is het verstandig om je eerst te verdiepen in de actuele vastgoedcijfers. Deze bieden inzicht in de huidige vraag- en verkoopprijzen, het aantal woningverkopen en prijsontwikkelingen in Renkum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Renkum

De gemiddelde verkoopprijs in Renkum is in de laatste 3 maanden € 471.718 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 479.238 euro. Dit toont aan dat de woningmarkt in Renkum behoorlijk levendig is, met prijzen die mogelijk uw verwachtingen overtreffen als u van plan bent te kopen of te verkopen. Ter illustratie bieden we hieronder een grafiek met actuele vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Renkum

Afgelopen 3 maanden

€ 338.000
€ 433.000
€ 529.000

De onderstaande grafiek biedt inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Renkum gedurende de afgelopen 3 maanden. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de huidige waarde van vastgoed in deze regio. Deze data kan je als referentie gebruiken bij het doen van een bod of bij de vaststelling van de verkoopprijs van je eigen vastgoed in Renkum:

Huizenprijzen in Renkum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.800

Prijsontwikkeling Renkum laatste 12 maanden

Over de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Renkum niet stilgestaan. Er was zichtbaar beweging, maar het is belangrijk om zelf te interpreteren wat dit betekent.

De gemiddelde verkoopprijs in Renkum van afgelopen maand is € 471.718 euro. Voor gedetailleerde woningmarktcijfers, zie hieronder de grafiek met de prijsontwikkeling van de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Renkum waard?

De waarde van jouw woning in Renkum is onderhevig aan voortdurende veranderingen. Dit komt door diverse factoren die de waarde beïnvloeden zoals marktcondities, de staat van onderhoud en ontwikkelingen in de buurt. Daarom is het van belang om de huidige waarde van je woning te kennen.

Om een scherp zicht te hebben op de waarde van je woning, kan een gratis waardebepaling van een makelaar uitkomst bieden. Dit geeft inzicht in de mogelijke verkoopsom, wat nodig is voor een weloverwogen besluit over verkoopplannen. Kennis van de waarde helpt je ook bij het positioneren van je woning op de markt.

Een waardebepaling vindt plaats bij jou thuis, zodat de makelaar alle aspecten van je woning kan meenemen in zijn beoordeling. Je hoeft hiervoor niet veel te doen, enkel ruimte en tijd te faciliteren. Het is belangrijk om te weten dat een waardebepaling anders is dan een taxatie en geen officiële status heeft, maar wel zeer nuttig kan zijn bij het maken van beslissingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Realiseer je dat de woningmarkt geen uniform landschap is. De marktcijfers variëren namelijk beduidend per locatie. Het gemiddelde huis in Renkum heeft bijvoorbeeld niet dezelfde prijs als een vergelijkbaar huis in naburige gemeenten.

Door een blik te werpen op de gemiddelde huizenprijzen in diverse regio's, verschaf je jezelf een helder beeld van de actuele staat van de woningmarkt. Onthoud wel, de markt fluctueert continu, en de prijzen van vandaag zijn wellicht morgen alweer verschoven.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Renkum

Op het platform van Huis Verkopen monitoren we nauwkeurig de woningmarkt in Renkum en de prestaties van de lokale makelaars. We kijken naar hoe snel ze woningen verkopen, hoeveel winst ze behalen en hoeveel woningen ze in totaal hebben verkocht. Op deze manier kunnen we je helpen de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken.

Er zit veel variatie in de prestaties van makelaars in Renkum. Er zijn makelaars die sterk zijn in snel verkopen, anderen realiseren hogere verkoopprijzen. Het kiezen van een makelaar is daarom niet alleen een kwestie van kijken naar statistieken, maar ook van het afstemmen op jouw unieke situatie en voorkeuren. Een geschikte makelaar kan het verschil maken en je voordelen bieden op de woningmarkt.

Vergelijk makelaars in Renkum Of lees meer over makelaars in Renkum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Renkum

Het is goed om te weten dat makelaars in Renkum gemiddeld een courtage van 1,07% in rekening brengen. Dit betekent dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Renkum - € 471.718 - een bedrag van € 5.047 kwijt bent aan courtage. Het loont dus om goed te overwegen welke makelaar voor jou het meest geschikt is en welk tarief deze hanteert.

Besef wel dat makelaars naast courtage ook opstartkosten rekenen voor het in de verkoop zetten van jouw huis. Gemiddeld bedragen deze kosten € 515. Daarom is het slim om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Op deze manier krijg je inzicht in de verschillende tarieven, werkwijzen en verkoopstrategieën, zodat je uiteindelijk de voor jou meest geschikte makelaar kunt kiezen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Renkum

In Renkum zijn 2537 woningen die eigendom zijn van de bewoners. Op dit moment staat slechts een miniem deel van deze woningen te koop. Zou je nu besluiten om jouw woning in de verkoop te zetten, dan zal deze ongetwijfeld de aandacht trekken van potentiële kopers gezien het beperkte aanbod. Dit is dan ook een uitstekend moment om te overwegen om je woning op de markt te brengen.

Aantal verkochte woningen in Renkum

Het afgelopen jaar hebben de woningaanmeldingen en -transacties in Renkum een interessant patroon laten zien. Tijdens deze periode zijn er meerdere woningen aangemeld en is er een bepaald aantal woningen verkocht. Het exacte aantal transacties in Renkum vind je in de volgende grafiek: 57:

Ben je van plan jouw huis in Renkum te verkopen?

De uitdaging van het verkopen van een woning in Renkum kan enorm zijn. De lokale huizenmarkt kan flink wat voeten in de aarde hebben en hoewel het huis perfect voor jou was, kan het lastig zijn om potentiële kopers te overtuigen van datzelfde charme. En dan zijn er nog de administratieve lasten van de verkoop, zoals het verkrijgen van een energielabel en het kiezen van het juiste verkoopkanaal.

Een goede verkoopmakelaar kan hierin het verschil maken. Iemand die in staat is jouw huis te presenteren op een manier die het beste aansluit bij de wensen van de potentiële kopers. Gelukkig kan je op jouw woning een speciaal stappenplan vinden voor het verkopen van je woning in Renkum. Dit stappenplan helpt je bij het navigeren door alle benodigdheden en het legt ook uit hoe je de juiste makelaar en verhuisbedrijf selecteert.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt in Renkum kent meer veranderingen dan je zou denken. Alles, van de vraag naar woningen tot de gemiddelde verkoopprijzen, fluctueert onophoudelijk. Goed nieuws voor jou als huiseigenaar: op deze locatie houden we alle bijgewerkte statistieken zorgvuldig bij. Inzicht in deze huizenmarktgegevens helpt je niet alleen bij inzicht in de marktdynamiek van Renkum, maar biedt ook invloedrijke informatie die je kan helpen bij het maken van weloverwogen besluiten rondom de verkoop van je woning.

Verkoop je woning effectiever met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is meer dan een informatiebron voor marktcijfers. Het is een oplossingsgerichte site waarmee je verschillende aspecten van het verkoopproces kunt beheren. Wil je bijvoorbeeld de kosten van de verkoop van je huis begrijpen of de beste makelaar vinden? Wil je de waardering van je huis weten of gewoon tips voor de verkoop van je woning lezen? HuisVerkopen.nl kan het allemaal. Bovendien, als je je zorgen maakt over een geldig energielabel, bieden we zelfs de mogelijkheid om een energielabel aan te vragen. Ook is het waardevol, voor het overzicht, om ons handige stappenplan te volgen. Op deze manier voorziet HuisVerkopen.nl je van alle nodige instrumenten die bijdragen aan een succesvolle woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen